Samtidigt som de gick igenom historien har ädelstenar också spelat en viktig roll för ritualer och myter. Olika stenar har sin egen unika färg och mening. De har sin egen makt, födelseort och betydelse i ens liv. Flera ädelstenar upptäcks i historien, medan några nyligen har introducerats för världen av arkeologer.

Typer av ädelstenar

Typer av ädelstenar lista på engelska:

Låt oss ta en titt på de olika typerna av ädelstenar som finns på marknaden.

1. Alexandrite eller June Birth Edelsten:

Alexandrite eller June Birth Edelsten

Detta är också känt som en magisk ädelsten eftersom den ändrar sina färger efter den tid den syns. På dagtid är dess färg blå med en mossig grön effekt. På natten blir det rött i lampan med en hallonfärg. Det upptäcktes i Irakberget år 1930 och finns också i Brasilien, Sri Lanka och Östafrika.

 • Betydelse: Det stärker intuition och fantasi. Hjälper också till att göra dig kreativ.

2. Ametist eller februari ädelsten:

Ametyst eller februari ädelsten

En allmänt tillgänglig och vacker färgad sten kan erhållas i flera former. Den underbara färgen på pärlan är så attraktiv att den passar både i guld och silver. En riktigt fantastisk sten att ha i din garderob är februaristenen. Ädelstenssmycken med denna sten ger ett fantastiskt utseende till din personlighet.

 • Betydelse: Thent tro på det grekiska och romerska samhället minskar Bacchus makt och hjälper bäraren att tänka n ett bättre sätt för lösningar.

3. Aquamarine / March Birthstone:

Akvamarin / mars Födelsesten

Själva namnet informerar om att stenens färg är havsblå. Stenen är mycket fördelaktig för de människor som är födda i mars. Det är också en pärla som jämnar ut förhållandet mellan två och därför är det en perfekt present till de nygifta paren.

 • Betydelse: Denna härliga pärla symboliserar hopp, hälsa, rikedom och trohet. Pärlens färg symboliserar också livet efter döden, det vill säga det eviga.

4. Citrin ädelsten:

Citrin ädelsten

En citrongul till orange-brun färgsten finns också i olika attraktiva former. Det är också lätt tillgängligt till överkomligt pris. Stenens ljusstyrka ger en blick från solen, och därför anses det vara en gåva av den. Färgen gör det häftigt när det besätts i guldsmycken.

 • Betydelse: Man tror att citrinstenen bar för att skyddas från ormar och ondska. Det symboliserar också framgång och välstånd.

5. Diamond eller April Birthstone:

Diamant eller April Birthstone

Bland de flera typerna av ädelstenar är diamanter de svåraste. Beundrade runt om i världen är de mycket attraktiva för både män och kvinnor som är besökta med guld, silver eller platina. De finns i många storlekar och färger; de sägs bildas när blixtnedslaget träffade stenarna och vände hårt i jordens djup.

 • Betydelse: Det är den mest beundrade gåvan för par eftersom den symboliserar evig kärlek och lust.

6. Emerald eller May Birth Stone:

Emerald eller May Birth Stone

Smaragd är en av de sällsynta ädelstenarna. Pärlstenens gröna färg är mörkgrön med en blåaktig nyans. De innehåller alltid en intuition tillsammans med det som betyder födelsemärke. Man tror också att de gamla mumierna var gjorda med en smaragd bredvid halsen vilket betyder evig ungdom.

 • Betydelse: Smaragden är en källa och Venussten. Detta symboliserar kärlek, återfödelse och fertilitet.

7. Glänsande citrongul sten:

Glänsande citrongul sten

Inspirerade av naturen är dessa diamanter också kända som den fina färgdiamanten. De är sällsynta och finns i svala färger som ljusgul, ljusrosa, himmelsblå, orange, brun, konjak etc. De ger ett snyggt utseende över silversmycken med designerkläder.

 • Betydelse: Stenen symboliserar eld, briljans, kraft och styrka.

8. Granat eller januari Birthstone:

Granat eller januari Birthstone

Denna unika sten i listan över ädelstenar finns i olika färger och kallas därför också en regnbågens ädelsten. Den finns i Ryssland, Afrika, Sri Lanka, Namibia och Rhododendrons med färger som rött, grönt, orange, rosa och lila. Av denna anledning används den i stor utsträckning som en gåva sten.

 • Betydelse: Det symboliserar skydd eftersom det hjälper till att hålla borta mardrömmar och olyckor när du reser.

9. Jade:

Jade

Jade -ädelstenen sägs vara en kunglig sten eftersom den var besatt i de stora kejsarnas kronor i antiken. Ädelstenen Smycken med en jade är också välkända i samhället, som Darbar och Maharajas i nuvarande tid. Det är en slät och skimrande sten som också finns i rosa, lavendel och vit färg.

 • Betydelse: Jaden sägs vara en symbol för skydd, fertilitet och välstånd.

10. Lapis Lazuli Stone:

Lapis Lazuli Stone

Ordet lapis lazuli beskriver själva stenfärgen. Det betyder blå sten. Denna sten är också känd som en kunglig sten, eftersom den var skattad i forntiden av kungar och drottningar. Finns i två nyanser, himmelsblått och havsblått, de lockar dig mot det i en blick.

 • Betydelse: Pärlan är viktig för att hålla dina lemmar friska och skydda själen från rädsla och avund.

11. Moon Stone Ädelsten:

Moon Stone Ädelsten

En kristallsten i listan med ädelstenar antas bildas av den kalla vinden från månen. Bland olika färger är månstenen med blå glansfärg den perfekta stenen med största klarhet. Det är lätt tillgängligt i Indien och Madagaskar.

 • Betydelse: Enligt färgen symboliserar den fred, rikedom och trohet.

12. Morganit ädelsten:

Morganit ädelsten

En sten som är favoriten för nästan alla kvinnor på jorden är morganatiken. Den finns i färger som rosa och persika, vilket ger ditt utseende svalare. Eftersom det är lämpligt för både silver och guld, är det den dominerande stenen i smyckesindustrin.

 • Betydelse: Stenen symboliserar på grund av sin lugnande effekt gudomlighet, kärlek, välstånd och charm.

13. Onyx ädelsten:

Onyx ädelsten

Tänkte någonsin bära en svart sten! Här går du med en svart men fashionabel ädelsten -onyx. Det är aldrig ur trend och därför hög efterfrågan. Det ger ett elegant utseende till bäraren. Finns även i färger som brun, röd och vit men är mycket föredragen i svart.

 • Betydelse: Onyxen är skyddsstenen från ondskan och dödsston till bäraren.

14. Opal:

Opal

Opal är också känd som ädelstenens drottning och är den vackraste pärlan bland olika ädelstenar. Det finns regnbågsfärger som har färgerna blått och grönt tillsammans, röda och gula blinkningar etc. Med valfri nyans ger det ett realistiskt utseende. Den svarta opalen, som är sällsynt, är också en känslig sten som är mest föredragen.

 • Betydelse: En Birthstone för oktober är den bästa bröllopsgåvan och symboliserar hopp, oskuld, renhet, trofasthet, lojalitet och förtroende.

15. Paraiba turmalin:

Paraiba turmalin

Bland de olika ädelstenarna är Paraiba Tourmaline den mest värdefulla och dyraste ädelstenen. Paraibas hav är det enda stället du kan hitta dessa stenar på. Det ger en kombination av havsblå och gröna färger.

 • Betydelse: Stenen symboliserar skönhet, stabilitet, andlighet, kreativitet och gudomlig kärlek.

16. Pearl eller June Birthstone:

Pearl eller June Birthstone

Man tror att en pärla är Guds tår. Det är den enda ädelstenen som finns i en levande varelse, havsskalarna. Det är den mest bedårande och dyraste ädelstenen. De ursprungliga pärlorna är svåra att få tag på, och därför finns konstgjorda pärlor i olika färger. De ger ett klassiskt utseende till ädelstenssmycken.

 • Betydelse: Precis som pärlan symboliserar den renhet, andlighet, visdom, integritet, feminin etc..

17. Peridot eller August Birthstone:

Peridot eller August Birthstone

Peridot är en av få ädelstenar som finns i en färg, limegrön. Den är tillgänglig från Pakistan, Kina, Myanmar och Arizona. Finns i olika former och tar din smyckeskollektion till en ny nivå. Det är också prisvärt och lätt tillgängligt.

 • Betydelse: Man tror att bäraren av denna pärla får läkningskraft och skyddas mot mardrömmar.

18. Rubellitsten:

Rubellitsten

Det andra namnet på denna fantastiska sten är röd turmalin. Färgen på stenen är en kombination av rosa och röd rubin. Stenen lyser på samma sätt i både dagsljus och lampljus. Man tror att det stimulerar hjärtchakrat och människans rotchakra eftersom det är relaterat till jorden och hjärtat.

 • Betydelse: Stenen symboliserar perfektion, passion, liv och energi. Det ger också känslomässigt lugn och balans i bärarens liv.

19. Ruby/July Birthstone:

Ruby/July Birthstone

Konungen av ädelstenar, rubin har alltid varit favoriten för kungarna och drottningarna under den gamla perioden. Huvudattraktionen för denna ädelsten är de olika färger den bär. Mycket tillgängligt i Burma, Myanmar och Tanzania dalar, det används mycket för att göra ädelsten smycken med olika former.

 • Betydelse: Rubinens färg visar att den symboliserar passion, kärlek, gudomlighet, mod och känslor. När den är begåvad ger det lycka till och lycka till mottagaren.

20. Safir eller September Birthstone:

Safir eller September Birthstone

Ordet safir anger stenens färg, violettblått. De finns på många ställen runt om i världen, men de dyra finns i Myanmar, Kashmir och Sri Lanka. De finns i olika färger och former och är en av få kostsamma pärlor. De ger ett elegant utseende när de är klädda i smycken.

 • Betydelse: Safiren representerar ärlighet, renhet, förtroende och lojalitet. Således kan det vara den bästa gåvan när du förlovar din kärlek.

21. Spinel/augusti Födelsesten:

Spinel/augusti Födelsesten

Spinellerna har en liknande färg som rubinens, och är därför också kända som rubinens dotter. Sällan finns de i olika färger och texturer. När Studded In Jewellery ger de bäraren ett kungligt utseende.

 • Betydelse: Det är en stark övertygelse om att bäraren av spinell är skyddad från skada, sorg och kan skilja i relationer.

22. Tanzanit eller December Birthstone:

Tanzanite eller December Birthston

Detta är den enda stenen i listan med ädelstenar, tillgänglig i blå sammetslen färg med lila nyanser. Det är också tillgängligt på bara ett ställe som är Mount Kilimanjaro i Kenya. Stenen finns i olika former och färger, vilket gör den gynnsam för smyckedesign.

 • Betydelse: Den magiska stenen är mycket effektiv för mental stabilitet. Det ger efter energi för att bekämpa det negativa. Det hjälper dig också att upptäcka dig själv.

23. Topaz eller November Birthstone:

Topaz eller November Birthstone

En ädelsten som finns i en mängd olika coola färger är topas. Imperial Topaz, som kommer i orange och rosa färgkombination är den högsta dyra topas ädelstenen. Stenen ser fantastisk ut och ger smyckena i guld och silver ett perfekt utseende.

 • Betydelse: De gamla människorna trodde att topas har förmågan att läka och skydda. Det är en magisk sten när man väl tittar på den; man blir förtrollad av det.

24. Turkos/ December Birthstone:

Turkos/ December Birthstone

Den turkosa sägs vara robins ägg. Det är kristallklart, transparent och tillgängligt i svala och lugna färger. De är också kända som en matris eftersom de ger en design som liknar spindelnätet. Det är den äldsta stenen som de främsta kungarna och drottningarna bar på kronorna och klänningarna.

 • Betydelse: Den blå turkos sägs ha makt att läka och ge välstånd, lycka och rikedom till bäraren och skydda honom från onda ögon.

25. Zirkon/ december Birthstone:

Zirkon/ december Birthstone

Stenen finns i färger som havsblått, grönt, gult, orange etc. Stenen är sällsynt och prisvärd, så den är mycket populär i ädelstensmycken. Det är den äldsta juvelen på jorden och finns mestadels i skorpan. Människokroppen bär den blå zirkonen i december.

 • Betydelse: Det hjälper ägaren att vara isär för mardrömmar och sova tyst. Det ger också välstånd, ära, självrespekt, visdom och ökar känslan att älska dig.

Man tror att när du bär den rätta ädelsten som är tillrådlig för dig, får du nytta av dina flera problem i livet. Det finns också ädelstenar som Larimer, variscite, jaspis, eoliter etc., som också är till någon hjälp i ditt liv. Så hitta din perfekta ädelsten och släta ditt liv.