Som indikeras av hinduisk mytologi, ordet smaragd togs från sanskritord marakata innebär det gröna av växande saker. Det är också känt med namnet Panna. Dessa ädelstenar anses vara den tredje vackraste och vanligaste ädelstenen. Smaragder, som liknar varje nyanserad ädelsten, utvärderas med hjälp av fyra väsentliga parametrar, de fyra Cs -färgerna, klarheten, snittet och karatvikten.

Det är en mycket välsignad sten på planeten kvicksilver och har betraktats som en symbol för hopp. Kraften hos denna sten är mer effektiv under vårsäsongen och ger god hälsa, rikedom och lycka. Det förekommer i färger som sträcker sig från gulgrön till blågrön med grundfärgen nödvändigtvis grön. Det anses vara en traditionell ädelsten för människor som är födda i maj och för människor som har stjärntecken på Oxen, Tvillingarna och ibland cancer.

Smaragdstenstyper och dess betydelser:

Här är en lista över 9 bästa lysande smaragdstenar i olika färger för att använda ringar i Indien.

1. Chalk Emerald Stone:

Krita smaragdsten

Detta är världens finaste colombianska smaragd med en vikt på 37,82 karat. Det är känt för sin kvalitet och färg. Dessa gröna juveler användes av urbefolkningsgrupper i inte mindre än 1000 år innan de spanska erövrarnas inträde under sextonde århundradet.

2. Duke of Devon Shire Emerald:

Hertig av Devon Shire Emerald

Duke of Devon shire smaragd ädelsten är en enastående oklippt ädelsten som finns i gruvan i Muzo Santa Fe de Bogota, Columbia med en vikt på 1383,95 karat. Den är avslutad sexkantig formad kristall och bär ett stort område av transparens vilket gör den exceptionell från andra smaragder ädelstenar.

3. Gachala Emerald:

Gachala Emerald

Det är en vackraste smaragd ädelsten, namngiven för att hedra den plats där den finns, dvs Gachala. Det är den mest kända och värdefulla smaragden i världen som finns i gruvan i Vega De San Juan, Columbia. Kristallens färg är ren djupgrön och verkar vara ogenomskinlig med en vikt av 838 karat. De flesta av dessa stenar är kända för sin transparens och glans.

4. Mogul Mughal Emerald:

Mogul Mughal Emerald

Det är det största graverade rektangulära snittet i världen med en vikt på 217,80 karat. Det är en symbol för prestationer inom kulturell, litterär och konstnärlig uppnådd av Indien under Mughal -perioden. Det är en mörkgrön smaragd som ursprungligen hittades i Colombia.

5. Patricia Emerald:

Patricia Emerald

Patricia smaragd får sitt namn från min ägare dotter. Det är en av de största ädelstenarna med en vikt av 632 karat. Det är en ädelsten i enastående färg med nyanser av djupt grönt och blått. Den är unik på grund av sin form, det vill säga den är sexkantig i form och är något långsträckt än andra kristaller.

6. Bahia Emerald:

Bahia Emerald

Bahia Emerald är en av de största obehagliga smaragdstenarna på planeten och upptäcktes från en gruva i Bahia, Brasilien. Det är en stor stenbit som består av cirka nio ädelstenar. Det sägs vara den största smaragden bland de nio ädelstenarna.

7. Syntetisk smaragd:

Syntetisk smaragd

De är ofta kända som lab -skapade smaragd på grund av dess olika sammansättningar och strukturer, men det uppstår inte förrän Chatham började producera det på 1930 -talet. Om vi ​​jämför denna smaragd med de naturliga smaragderna, visar de sig vara de bästa på grund av dess tydlighet och struktur. Folk föredrar att köpa denna sten på grund av dess utseende och lägre kostnad.

8. Röd smaragd:

Röd smaragd

Dessa smaragd ädelstenar också kända som Red Beryl eller Bixbite. Det är den sällsynta ädelstenen bland alla beryl ädelstenar. Det uppskattas att det finns cirka 9000 rubiner. För närvarande finns det bara på en plats i världen och det är i Wah Wah -bergen, USA.

9. Afrikansk smaragd ädelsten:

Afrikansk smaragd ädelsten

Eftersom den colombianska smaragdproduktionstakten har minskat på grund av sällsynt utseende och enorma priser har den afrikanska smaragden kommit in i solljus. Dess ljusa gröna färg gör den mer subtil och välkomnande bland kvinnor. Afrikansk smaragd har blågrön färgton som varierar beroende på djup och intensitet. Oljning görs för att förbättra pärlens utseende. Oljan som används är färglös olja eller harts.

Smaragder ädelstenar betraktas som den heliga stenen eftersom de kommer i olika glans och färg beroende på min plats. Smaragdstenar har olika fördelar som motsvarar tal, minne, visdom, korta resor och kraft. Dessa ädelstenar är symboler för kärlek och generositet.

Skaffa denna Panna eller gröna ädelsten !!! Slitage och få livets problem lösta! Bli grön och få grön lycka.