Ädelstenar finns naturligt och några av dem förekommer sällan på jorden. Nedan visas några av de sällsynta ädelstenar som förekommer på jorden med priset på några av dem. Köp någon av dem för dina önskningar.

Fortune Rare Gemstones With Images:

Titta här på våra topp 9 Lucky Rare Gemstone -ringar i senaste designen. Välj bland dessa sällsynta ädelstenar, enligt din önskan.

1. The Pink Star Gemstone:

The Pink Star Gemstone

Ädelstenen är en sten som sällan hittas på grund av närvaron av en stjärna, vilket beror på det lilla antalet stenar som bryts i världen. Rosa är en av de vanliga som finns och när du köper en sådan sten, tänk på att inte bara vara orolig för vikten utan också för kroppsfärg, synlighet och intensitet i terrängen.

2. Tanzanitblå ädelstenen:

Tanzanitblå ädelstenen

Detta är en mycket uppskattad pärla som finns vid foten av Kilimanjaro i norra Tanzania. Dess tillgänglighet är begränsad och kommer sannolikt att brytas inom 20-30 år. Detta är anledningen till att stenen är så önskvärd och att den här färgen är mycket ljus och attraktiv.

3. Taaffeite ädelstenen:

Taaffeite ädelstenen

Taaffeit är uppkallat efter gemologen Richard Taaffe, som upptäckte ett snitt och polerat exemplar av denna sten. Bara en handfull av ädelstenarna har hittats, vilket gör dem till en riktig samlarpärla. De finns i många färger, allt från färglös till lavendel och de finns vanligtvis i srilanka och Tanzania. Det är en av de sällsynta och värdefulla pärlorna i världen.

4. Black Opal Gemstone:

Black Opal Gemstone

Den sällsynta typen av opal är den svarta opalen som finns i Australien i åsknocken, New South Wales. Stenen har ett lysande färgspel, eld, i de mörka ädelstenarna, tillsammans med deras brist, gör att de är värda över en stor mängd.

5. Benitoite ädelstenen:

Benitoite ädelstenen

Detta finns nära San Benito River i Kalifornien, Benitoite är en blå till lila ädelsten. Det ger en lysande kritblå färg under uv -lamporna. Det är den officiella pärlan i Kalifornien och säljs i smycken men den finns i begränsade storlekar.

6. Bixbite ädelstenen:

Bixbite ädelstenen

Stenen är också känd som skarlet smaragd och finns vanligtvis i Utah och nya Mexiko och den enda kommersiella gruvan för stenen finns i wahwahbergen i Utah. En mycket dyr och sällan funnen pärla, den har klassats som 1000 gånger mer värdefull än guld. Även stenarna säljs till ett pris så högt som 10 000 $ per karat.

7. Alexandrit ädelstenen:

Alexandrit ädelstenen

Ädelstenen är uppkallad efter stjärnan Alexander 2 i Ryssland, detta bryts från fyndigheterna i Rysslands berg. Det är en färgförändrande ädelsten med färgerna som skiftar från rött till grönt. Vissa länder har det på marknaden men det är fortfarande en av de sällsynta stenarna.

8. Den jadeitiska ädelstenen:

Den jadeitiska ädelstenen

Denna ädelsten har djup, genomskinlig grön färg och är en värdefull och en sällsynt pärla i vissa delar av Myanmar. Imperial jadeite har sålts till ett miljonpris på många av auktionerna.

9. Musgravit -ädelstenen:

Musgravit -ädelstenen

Färgen på stenen varierar från gröngrå till lila. Det upptäcktes i Australien och finns fortfarande i delar av samma kontinent, vilket gör det till en sten som sällan hittas i världen och också prissatt till cirka 3500 $ per karat.

Listan är för att göra dig medveten om de sällsynta ädelstenarna i världen och kommer säkert att låta dig köpa dessa för att dekorera ditt hem med antikviteter om de faller under din prisvärda lista!