Amla eller indiskt krusbär är en av de mest använda ingredienserna i ayurvediska läkemedel. Det är känt att erbjuda en uppsjö av hälsofördelar för en människokropp. Många studier har utfört om Amlas roll för viktminskning, vilket har visat några intressanta resultat. Låt oss ta reda på dem i den här artikeln.

Amla är en vanligt odlad frukt i länder i Asien och Mellanöstern och det vetenskapliga namnet är “Emblica Officinalis”. Det kallas också “Amalaki” på sanskrit, “Usirikaya” på telugu, “Nellikai” i Kannada och Tamil. Den har en blandad smak av surt, sött och bittert och är känt för dess kulinariska och medicinska egenskaper.

Innehållsförteckning:

 • Är Amla bra för viktminskning?
 • Näringsämnen i Amla
 • Fördelar med Amla för viktminskning
 • Hur man använder Amla för viktminskning?
 • Amla recept för viktminskning

Amla för viktminskning

Är Amla bra för viktminskning?

Amla är ett kraftverk för många viktiga näringsämnen som vitamin C, kostfiber och andra viktiga vitaminer och mineraler. Det är också en kalorifattig mat, som erbjuder bara 44 kalorier per 100 gram portion. Detta gör den till en idealisk mat för att äta den som en del av viktminskningskosten. Krusbär är också en rik källa till många antioxidanter som är effektiva för att bekämpa fetma. (1)

Näringsämnen i Amla:

Här är en uppdelning av Amlas näringsprofil för att förstå dess viktiga erbjudanden:

 • Serveringsstorlek – 100 gram
 • Totala kalorier – 44
 • Kostfiber – 4,3 gram
 • Protein – 0,9 gram
 • Kolhydrater – 10 gram
 • A -vitamin – 6%
 • C -vitamin – 31%
 • Kalcium – 2%

Fördelar med Amla för viktminskning:

Läs vidare för att förstå hur Krusbär bidrar till viktminskning och fettminskning i magen:

1. Rik på kostfiber:

Enligt studier är livsmedel som innehåller mycket lösliga kostfiber kända för att bekämpa fetma. Amla innehåller en bra mängd av detta medel, vilket hjälper till att främja bättre matsmältning och öka ämnesomsättningen. Konsumtion av hela frukter, tillsammans med fibern, kan till och med reglera skadliga kolesterolnivåer i kroppen (2).

2. C -vitaminets kraft:

Amla är fyllt med C -vitamin, som spelar en viktig roll för att minska kroppsfett. Enligt en forskning kan en kost som är rik på vitamin C öka fettoxidationsprocessen med 30% (3). Detta näringsämne stärker också ditt immunförsvar och främjar ett hälsosamt välbefinnande.

3. Tillbehör Viktiga näringsämnen:

Tillsammans med C -vitamin erbjuder Amla också många viktiga näringsämnen. Liksom antioxidanter för att förhindra oxidativ skada, vitamin B6 för att öka omvandlingen av mat till energi, koppar för att stödja ämnesomsättningen, etc. Alla dessa faktorer är viktiga för att stödja dina viktminskningsmål.

Hur man använder Amla för viktminskning?

 1. Färsk frukt
 2. Torkad Amla
 3. Amla Juice
 4. Amla Candy
 5. Jam Of Amla
 6. Amla Churna eller pulver
 7. Amla Pickle

Effektiv användning av Amla för viktminskning:

Här är några av de bästa sätten att använda Amla för att gå ner i vikt och magefett:

1. Färsk frukt:

Att konsumera Amla i sin färska form kan ge dig kompromisslös näring från denna frukt. Du kan tvätta och rengöra det ordentligt och bita i det. Ett annat sätt att njuta av dess godhet är att blanda dem i sallader eller krydda den skurna frukten med lite rosa salt och kallt pulver.

2. Torkad Amla:

Torkad Amla är en annan version av Amla, som tillagas genom att torka frukten. Vattenhalten tas bort för att skapa torra bitar som kan lagras för framtida bruk. Torrt Krusbär kan ätas som en “Supari” efter måltider för att ge bättre matsmältning. Du kan till och med ha det med lite honung för att öka viktminskningsfördelarna.

3. Amla Juice:

Att dricka Amla -juice på tom mage för viktminskning kan spola ut gifterna i kroppen och ge bättre matsmältning. Det kan också öka din ämnesomsättning för effektiv kaloriförbränning. Koncentrerad krusbärsjuice kan dock vara hård mot en känslig mage och därför rekommenderas att spädas ut med lite vatten. Denna produkt är lätt tillgänglig på marknaden (KÖP NU) eller så kan du förbereda en ny version hemma.

Skär det erforderliga antalet frukter i bitar och kasta fröna. Blanda dem i en juicepress tills de är släta. Sila blandningen och samla vätskan i en skål. Tillsätt lite vatten och drick det omedelbart.

4. Amla Candy:

Även kallad “Amla Murabba”, den här kanderade versionen av Krusbär som hjälper till att gå ner i vikt. Den tillagas genom att konservera Amlas i kryddig sockersirap, vilket ger en distinkt smak. Att äta Amla Candy varje dag är känt för att stimulera dina matsmältningsenzymer och ge kroppen energi efter fysisk aktivitet. Du kan förbereda det hemma eller köpa en god kvalitet köpt godis.

5. Jam Of Amla:

Om du letar efter ett hälsosamt sätt att sätta igång din dag, ersätt dina färdiga sylt med Amla -sylt. Det är väldigt enkelt att förbereda hemma och är laddat med utsökt godhet. Du kan ha det med ditt bröd, rotis, dosa eller till och med med mjölk. Kontrollera dock mängden du konsumerar, eftersom denna sylt består av mycket socker.

6. Amla Churna eller pulver:

Amla Churna är en populär ayurvedisk medicin, som framställs genom pulverisering av de torra amla -bitarna. Det rekommenderas starkt för viktminskning och fungerar genom att behandla förstoppning och hjälpa till med bättre matsmältning. Du kan också förbereda Amla -vatten genom att blanda 1 msk av detta pulver med varmt vatten och dricka det på tom mage för bättre resultat.

7. Amla Pickle:

Betning är ett gott sätt att bevara säsongsanpassade Amla -frukter. Amalaki Pickle förbereder sig genom att nedsänka Amla -frukter i en saltlösning och senare tillsätta vinägerolja, kyligt pulver och andra kryddor. Du kan ha en liten del av denna kryddiga version med Chapatis, Dosa eller Rice för att njuta av dess fantastiska smak. Konsumera inte det i överskott, eftersom pickles har högt saltinnehåll och kan vända fördelarna med viktminskning.

Amla recept för viktminskning

Prova dessa enkla Amla -baserade metoder som kan ätas som en del av din kost:

1. Amla och Aloe Juice:

Amla Aloe -blandningen är den bästa drinken för att kickstarta en lång och hård dag. Att lägga till Aloe vera till Amlas godhet kan öka dess effektivitet, tillsammans med näringsvärdena. Denna Aloe Amla -drink är också känd för att minska fettackumuleringen i kroppen. Det kan också erbjuda detoxfördelar och rensa magen för att främja en hälsosam tarm.

Du kommer behöva:

 • Aloe vera massa – ¼ kopp
 • Krusbär (Amla) – 2 stora storlekar
 • Svart salt – 1 nypa
 • Kumminpulver – ½ tsk
 • Vatten – 500 ml

Hur man förbereder?

 • Tvätta och rengör Amla -frukter noggrant. Skär dem i bitar och ta bort fröna.
 • Lägg nu till Amla -bitar och Aloe vera -massa i en mixer
 • Blanda väl till en slät pasta
 • Tillsätt vatten till denna pasta och blanda väl
 • Krydda den med svart salt och kumminpulver
 • Servera färskt

Hur ofta ska jag göra detta? Ta det en gång varje dag för förbättrade resultat.

2. Amla Honey Blend

Att lägga honung till Amla -juice erbjuder en rad hälsofördelar. Det är särskilt fördelaktigt för dem som är på en viktminskningsresa, eftersom det kan möjliggöra snabbare matsmältning. Honung kan också förbättra leverfunktionen, tillsammans med detoxeffekter på kroppen.

Du kommer behöva:

 • Amla Pieces – 1/2 kopp
 • Vatten – 500 ml
 • Honung – 1 msk

Hur man förbereder?

 • Skär och fräs Amla -frukter noggrant.
 • Extrahera saften och blanda vatten
 • Tillsätt honung och blanda väl

Hur ofta ska jag göra detta? Du kan ha det en gång dagligen.

Vi hoppas att den här artikeln har hjälpt till att få en bättre förståelse för att använda Amla för viktminskning. Även om denna fantastiska frukt erbjuder massor av hälsofördelar, måste du notera att den inte ensam kan göra jobbet. Du måste ta det regelbundet tillsammans med en balanserad kost och träning med måttlig intensitet för att märka förbättring.

Amla för viktminskning