Brystmelk er veldig sunt, og du bør bare gi babyen din morsmelk i minst 6 måneder for hans gode vekst og utvikling. Når babyen din blir 6 måneder gammel eller 1 år gammel og begynner å spise annen mat også, kan kravet til alle de essensielle næringsstoffene oppfylles. Når barnet ditt blir et år, kan det hende at han / hun får alle nødvendige næringsstoffer, og dette er tiden da du kan slutte å amme barnet ditt. Denne prosessen kalles avvenning av babyen din fra melken. Les videre for å vite hvordan du kan stoppe babyen fra å amme.

Slik slutter du å amme 1

Hvis du vil slutte å amme før babyen din har fylt ett år, bør du være veldig delikat i denne overgangsfasen og gi babyen kombinasjonen av morsmelk og annen melk.

Denne fasen kan være vanskelig for noen av kvinnene, så du bør ha fullstendig kunnskap om hvordan du slutter å amme.

Når skal du slutte å amme:

Selv om det ikke er noen hard og rask regel å slutte å amme, anbefales det å sakte bytte til andre former for mat for fullstendig ernæring hvis:

  • Babyen din er klar for faste stoffer
  • Eldre enn et år
  • Hvis brystene dine gjør mye vondt av amming
  • Barnet ditt har sakte redusert fôringsøktene
  • Du tar medisiner som forstyrrer morsmelk

Når kan jeg slutte å amme?

Å slutte å amme kan være enkelt for noen og også vanskelig for få andre, det varierer fra individ til individ. Så du bør være godt utstyrt med følgende ting og følge dem-

1. Ha fullstendig kunnskap – Du bør utdanne deg fullstendig om avvenningsprosessen, ellers kan det forårsake komplikasjoner for noen. Du bør samle all informasjon om når du skal slutte å amme eller hvordan du skal slutte å amme. Å vite alt om dette vil gjøre prosessen enklere for deg og babyen din. Så bruk litt tid på å lese om avvenningsprosessen. Det er mange kilder som å surfe på internett eller lese bøker om amming.

2. Snakk med helsepersonell – Du bør også søke råd fra helsepersonell før du slutter å amme. Din helsepersonell vil gi deg god veiledning om problemene som kan oppstå hvis du slutter å amme. Så han vil være den ultimate eksperten for å veilede deg om hvordan du slutter å amme eller hvordan du stopper morsmelk. Følg alltid instruksjonene som følger med for å unngå problemer under avvenningsprosessen.

3. Søk råd fra erfarne mødre.

4. En erfaren person kan gi deg de beste rådene etter dine medisinske eksperter. Snakk med erfarne mødre og lær om metodene de brukte for å stoppe amming. Lær av erfaringene deres, men ikke bare stol på rådene deres fordi kroppen din kan være annerledes, så det kan være andre måter å ha løsninger på problemene dine.

5. Kjenn kravene til babyen din – Før du starter avvenningsprosessen, bør du være oppmerksom på babyens krav. Ingen kjenner deg bedre enn babyen din, så du bør ta vare på hans / hennes krav, slik at han i denne fasen ikke møter noe problem.

Måter å stoppe ammingen raskt:

Du bør ikke slutte å amme umiddelbart, da dette kan skape problemer for barnet å adoptere det nye kostholdet så raskt. Vær derfor treg og start avvenningsprosessen gradvis. Du kan følge disse trinnene for å ta de gradvise tiltakene for å unngå problemer-

1. Gå sakte:

Ikke slutte å amme brått. Kroppen din er tilpasset til å produsere en viss mengde melk per dag i henhold til babyens krav. Å slutte å amme plutselig vil ikke gi kroppen din så vel som barnet tilstrekkelig tid til å tilpasse seg den nye rutinen, og dermed kan det forårsake problemer som smerter i brystene og andre problemer hos babyen. Så begynn gradvis med avvenningsprosessen.

2. Gjør en vane med å bruke flaske:

Venn barnet ditt til å bruke flasken i stedet for ammemelken. Brystvorten på flasken er forskjellig fra brystvortene og kvaliteten på ammemelk, så det vil ta lang tid før babyen tilpasser seg endringene. Så gjør barnet gradvis til vanlig melk hvis du ønsker å slutte å amme.

3. Reduser ammingens episoder:

Hvis du ønsker å slutte å amme, må du gjøre det gradvis. Dermed bør du gradvis redusere tiden du ammer babyen din og samtidig øke mengden annen melk og mat som gis. Dette vil hjelpe babyen til å tilpasse seg lett til den nye situasjonen.

4. Eksperimenter ved å bytte brystmelk med flaske:

Slutte å amme bør gjøres med forsiktighetsregler fordi babyen ikke plutselig kan adoptere den andre typen melk. Så eksperimenter først med å erstatte morsmelk med flasken for å hjelpe barnet ditt til å venne seg til annen melk enn morsmelk uten problemer.

Slik slutter du å amme 2

Brystpleie mens du slutter å amme:

Du kommer til å stoppe ammingen, og derfor bør du ha god kunnskap om at brystene dine også skal gis riktig pleie mens du er i avvenningsprosessen. Dermed kan du ta vare på brystene dine i denne fasen på følgende måte-

1. Massasje:

Gi en god massasje til brystene dine for å lindre smerten hvis du har noen. Massasje regelmessig kan bidra til å forhindre tilstoppede kanaler. Masser i en sirkulær bevegelse og gjør det regelmessig. Hvis du merker klump eller rødhet i brystene, ta kontakt med helsepersonell for å få gode råd.

2. Bruk passende BH:

Bruk en bra passende bh for å oppfylle formålet. Du kan bruke kålblader i bh -koppene dine for å fremskynde tørkeprosessen av melken. Hvis lekkasje er et problem, kan du bruke polstret bh for å unngå at lekkasjen sprer seg til klærne dine, da dette kan være flaut.

3. Ernæringsdiett:

Fortsett med ditt forrige ernæringsdiett slik at det kan hjelpe kroppen til å tilpasse seg overgangsfasen uten problemer. Hold deg alltid hydrert. Snakk med en medisinsk ekspert for å inkludere stoffer som kan hjelpe til med å redusere melkeproduksjonen.

4. Snakk med legen din:

Snakk med helsepersonell for å gi effektive midler for å stoppe brystmelken og også administrering av medisiner eller andre smertestillende midler for å kurere smerten hvis den blir uutholdelig.

5. Ha god søvn:

Kroppen gjennomgår flere endringer, og derfor bør du ha riktig mengde søvn for å gjenopprette endringene og helbrede kroppen din. Å ha nok søvn vil helvete deg for å overvinne stresset kroppen har vært under mens du har sluttet å amme.

6. Vær klar for humørsvingninger:

Kroppen din gjennomgår endringer som er fysiske så vel som psykologiske. Så du vil føle blandingen av alle følelsene og dermed mange humørsvingninger.

I et nøtteskall, bør du være godt klar over hele prosessen med å stoppe amming, og derfor bør du også ta vare på behovene til babyen din og kroppen din, ettersom begge opplever endringer. Sørg for at babyen din og du ikke går gjennom fysisk og psykologisk stress i prosessen med avvenning. Husk at amming er et følelsesmessig bånd mellom deg og barnet ditt. Ikke gå gjennom noe ytre press og skynd deg å avvenne.