Du har precis fött en bebis och ammar nu, så du måste vara medveten om att du bör vara frisk också för att hålla ditt barn friskt. Så, för att säkerställa att du är borta från infektioner, bör du inkludera en hälsosam kost i dina dagliga måltider. Många kvinnor inkluderar gurkmeja i kosten för att hålla infektioner borta. Men det finns en tvekan för kvinnor att att ta gurkmeja under amning kan vara hälsosamt eller inte.

gurkmeja under amning 1

Kan du ta gurkmeja medan du ammar?

Amning är ett stort ansvar eftersom du måste hålla dig frisk för att hålla din baby frisk. Således uppstår en stor fråga hos ammande mödrar: Kan jag ta gurkmeja när jag ammar? Är gurkmeja säker under amning?

Svaret är ja, det är helt säkert och hälsosamt att ha gurkmeja under amning. Men du måste se till att mängden du tar är lämplig. Eftersom det nämnda överskottet av allt är dåligt, så att ha en stor mängd gurkmeja kan också leda till problem som torkning som kommer att minska amning och därmed orsaka ett stort problem. Undvik att ta tillskott eftersom deras exakta effekter ännu inte är kända fullt ut och därför kan de orsaka andra problem för dig.

Se alltid till att konsultera din läkare för alla hälsoråd och fråga honom/henne innan du börjar konsumera gurkmeja. Om det är tillåtet kan du ha gurkmeja med ett glas mjölk som bidrar till gurkmeja eller så kan du lägga det som kryddor till dina livsmedel eller någon annan form.

Gurkmeja är mycket hälsosamt och det är också säkert att ha det under din amning. Det hjälper också vid amning och förhindrar också andra problem i denna fas och skyddar dig och ditt barn från infektioner. Därför bör du ha en lämplig mängd gurkmeja under din amning.

Hälsofördelar med gurkmeja vid amning:

Gurkmeja är en välkänd ört känd för sina antibakteriella, antivirala, antiinflammatoriska och anti-cancerframkallande egenskaper. Det är också känt för att öka immuniteten och erbjuder också andra medicinska fördelar. Så här är några av de hälsofördelar som är förknippade med gurkmeja-

1. Främjar matsmältningen:

Gurkmeja under amning är nödvändigt eftersom det hjälper till att lösa magproblem hos ammande mödrar. Gurkmeja stimulerar gallblåsan att producera mer galla, vilket i sin tur hjälper till med matsmältningen och löser problemet med gasproduktion och matsmältningsbesvär.

2. Ökar immuniteten:

Gurkmeja under amning ger dig skydd mot lindriga infektioner som hosta, förkylning eller influensa. Det finns olika svampdödande, antibakteriella och antivirala egenskaper i gurkmeja som hjälper dig att få skydd mot olika infektioner. Gurkmeja innehåller också lipopolysackarider som hjälper dig att bygga upp din immunitet och ökar den.

3. Minskar inflammation:

Gurkmeja är en bra ört som hjälper till att minska svullnad av kroppsdelar. Det hjälper till att minska bröstinflammation och rensa tilltäppta porer i bröstet för att underlätta amning som annars skulle ha orsakat smärta. Gurkmeja hjälper till att minska denna smärta och gör amning lätt.

4. Minimerar kolesterol:

Det hjälper till att reglera kolesterolhalten i blodet. Det minimerar kolesterolnivån och låter den inte plötsligt öka. Det hjälper till att förebygga olika hjärt -kärlsjukdomar och håller dig frisk och frisk.

5. Hjälper till att hantera vikt:

Efter förlossningen är det största problemet för ammande mödrar kontrollen över deras vikt eftersom den ökar mycket. Gurkmeja, medan amning är bra eftersom det hjälper till att reglera vikt, förhindrar fetma och andra sjukdomar eller störningar relaterade till den kraftiga viktökningen. Således håller det dig såväl som din ammade baby frisk.

6. Förhindra artros:

Det hjälper till att förebygga problem som artros eller reumatoid artrit. Gurkmeja är full av antioxidantegenskaper som hjälper till att eliminera fria radikaler, vilket kan skada kroppens celler. Genom att förhindra skador på kroppens celler hjälper gurkmeja till att bibehålla en god hälsa hos modern om den tas regelbundet.

7. Förhindra leversjukdomar:

Gurkmeja hjälper levern att producera enzymer som hjälper till att avgifta blodet och reglera blodflödet. Dessa enzymer bryter ner gifterna i kroppen och hjälper därmed till att eliminera avfallet från kroppen. Detta i sin tur hjälper till att förhindra byggandet av giftiga ämnen i levern och förhindrar leversjukdomar. Det är viktigt för ammande mödrar som hjälper dem att hålla sig friska.

gurkmeja under amning 2

Gurkmeja under graviditeten:

Gurkmeja bryggs med riven gurkmeja eller rent pulver. Det anses vara ett av de mest effektiva sätten att konsumera kryddan.

Vissa studier har visat att gurkmeja i låga doser som krydda är säkert för gravida och ammande kvinnor att konsumera, och har ett antal hälsofördelar. Använd inte denna krydda om du är benägen att blöda eller är allergisk. Tala med din läkare om du är osäker.

Denna kraftfulla naturliga ört är fördelaktig för nästan alla, och om du är en ammande mamma kan du också dra nytta av denna otroliga krydda. Kom ihåg nyckeln till att använda denna ört, är dess måttliga konsumtion och se upp för eventuella avvikelser.