Graviditet är en vacker process och en underbar upplevelse åtminstone det här har jag hört talas om! Du kan få mycket stress när du är gravid. Du kanske missar att fokusera på din hud under dessa dagar. Det minsta du kan få är ansikts- eller vaxning och manikyr och pedikyr. På tal om ansiktsbehandlingar finns det många graviditetsbehandlingar som du kan göra.

Hur säker är en ansiktsbehandling under graviditeten

Bästa ansiktspaket under graviditeten:

Här är några DIY -ansiktspaket som kan göras under graviditeten,

1. Ansiktsmask för havre och yoghurt:

Havre och yoghurt ansiktsmask

Metoder: Blanda 1 matsked yoghurt och havre i en skål. Tillsätt några droppar honung till detta och blanda väl till en pasta. Applicera detta på ansiktet efter rengöring. Låt stå i 10 minuter och tvätta sedan med varmt vatten.

Fördelar: honung återfuktar huden och ger en lyster i ansiktet. Under graviditeten kan du få åtminstone en ansiktsglöd. Detta är superenkelt att göra och tar bara 15 minuter att göra och tvätta.

Varning: Detta är en graviditetssäker ansiktsmask och har inga biverkningar.

2. Mjölk- och honungsmask:

Mjölk och honung ansiktsmask

Metod: Allt du behöver för graviditetsmask ansiktsbehandling är lite mjölk och honung. Blanda dessa i lika stora mängder i en skål och massera försiktigt ansiktet med det. Låt masken stelna i 30 minuter och skölj sedan med vatten.

Fördelar: Mjölk är till stor hjälp för att bli av med hudens solbränna och lägga till en glöd å andra sidan lägger honung till fukt i ansiktet.

Varning: Detta är den bästa graviditetssäkra ansiktsmasken.

3. Gurka och tomat ansiktsmask:

Gurka och tomat ansiktsmask

Metod: extrahera juicen från en tomat och en halv gurka och blanda den i en skål. Applicera detta på ditt ansikte och låt det torka i 15 minuter. Skölj den med varmt vatten.

Fördelar: Tomat fungerar som en naturlig blekmedel och tar bort garvningen från ansiktet och gurka minskar inflammationen på huden och används som kylmedel som är bra under graviditeten.

Varning: Det finns inga biverkningar av denna ansiktsmask, det är en graviditetssäker ansiktsmask att göra hemma.

4. Almond and Banana Face Mask:

Almond and Banana Face Mask

Metod: Allt du behöver är 1 hackad banan och 3 droppar mandelolja. Mosa bananen och blanda den väl med oljan. Applicera detta på ansiktet och låt det stå i 15 minuter. Skölj den med varmt vatten.

Fördelar: Banan är bra för att tillföra fukt i ansiktet under graviditeten eftersom man kan förlora charmen. Vitaminerna i detta paket hjälper till att förbättra kollagenproduktionen i huden. Detta kan vara den bästa ansiktsmasken under graviditeten.

Varning: Det är en säker och bästa ansiktsmask under graviditeten för hud och hälsa.

5. Honung och Papaya ansiktsmask:

Honung och Papaya ansiktsmask

Metod: Saker du behöver för denna ansiktsmask är ½ dl mosad papaya och 2 msk honung i en skål. Blanda dem väl och applicera det på ditt ansikte. Låt stelna i 30 minuter. Skölj den med varmt vatten.

Fördelar: Honung är bra för att tillföra fukt i ansiktet och papaya är rik på antioxidanter. Med denna kombination kan du bli av med mörka fläckar.

Varning: Denna ansiktsmask är en säker ansiktsmask för graviditet. Det hjälper bara din hud att föryngras och har inga biverkningar.

Ovan nämnda är några av ansiktsmärkena som är säkra för graviditet och som kan göras mycket enkelt när du är gravid. Dessa är enkla att göra och kräver mindre tid. Med humörsvängningar och stress kan du tappa lite av det vackra, men här har vi dessa fantastiska DIY -hemlagade ansiktsförpackningar under graviditeten som kan göras utan röra och bara ge fördelar.