En god ansiktsbehandling har fire viktige ting: Rensing, eksfoliering, toning og fuktighet. Det er mange formål for ansiktsbehandling og forskjellige hudtyper trenger også forskjellig næring. På markedet er det forskjellige produkter tilgjengelig som kan gi en salonglignende ansiktsbehandling. Imidlertid bør bruken av de kjemikaliebaserte produktene ikke gjøres regelmessig. Det er ingredienser rett fra kjøkkenet selv og kjøleskap med bruk av som du kan få en naturlig urte ansikts hjemme også. De grunnleggende trinnene kan følges hjemme og når det passer deg.

Hvordan gjøre urte ansikts hjemme

Her er en grunnleggende allsidig urteansikt for alle hudtyper som enkelt kan gjøres hjemme. Men hvis det er ingredienser som ikke passer huden din, er du velkommen til å eksperimentere med alternativer.

Hvordan gjøre urte ansikts hjemme:

Nedenfor er trinnvis fremgangsmåte for hvordan du gjør urteansikt hjemme.

For rensing:

Ingredienser: Rå potet

Hvordan gjøre urte ansikts hjemme

Bruksanvisning: Riv den rå poteten med et tykt rivjern. Klem litt saft fra den og bruk den fuktige poteten i sirkulær bevegelse på huden i ca 5 minutter. Poteter har fosfor, kalium og svovel som renser huden dypt. Påfør presset juice og la stå i 2 minutter. Tørk deretter av med et fuktig vev. Dette hjelper til med å brunfarge huden og fjerne urenheter. Du kan også påføre saften og bruke revet rå potet som øyepute. Saften er forfriskende og får huden til å føles frisk.

For eksfoliering:

Ingredienser: ¼ kopp mosede papaya & 1 ss havre

Bruksanvisning: Bland ingrediensene og la det bli fuktig i 2 minutter. Påfør deretter pastaen på ansiktet og i milde sirkulære bevegelser som starter fra nedre ansikt. Dette er effektivt for å fjerne de tørre og døde cellene fra ansiktet, og papaya tilfører huden fuktighet. Den har vitamin A, C og E som gir huden de essensielle næringsstoffene for å gi et sunt utseende. Havre gir derimot tekstur til pakken og er skånsom mot huden. Du kan også bruke rismel hvis havre ikke passer din hudtype. Senere, tørk av ansiktet med et fuktig vev.

For toning:

Ingredienser: 2-3 teposer, en bolle med varmt vann & Isbiter

Bruksanvisning: Dypp teposene i varmt vann og la det stå i 5 minutter. Påfør te på ansiktet med en tykk bomullspute. Du kan også gjøre det ved hjelp av våte teposer. Dette gjør huden myk og åpner porene. Klem av urenhetene ved hjelp av en hudormefjerner. Vær forsiktig og ikke skade huden din i prosessen. Påfør varm tepose i noen minutter til om nødvendig. Etter grundig rensing, gni 4-5 isbiter for å lukke de åpne porene.

For fuktighetsgivende:

Ingredienser: 3 ts kokosmelk (eller kokosnøttvann eller appelsinjuice), ½ ts honning, ½ moset moden banan og 6-8 dråper olivenolje

Bruksanvisning: Bland alle ingrediensene unntatt olje og gni i små mengder på huden i 30 minutter. Start med bevegelser mot klokken fra kinnene og beveg deg til pannen. Vær spesielt oppmerksom på T-sonen og nesen. Bruk bare fingertuppene for øyet. I mellom, ta noen dråper olivenolje og masser godt. Etter at du er ferdig, rengjør ansiktet med et fuktig vev.

Etter grundig rengjøring kan du nå kjenne forskjellen på ansiktsmasken i ansiktet ditt. Hvis du føler deg tørr, bruk din vanlige fuktighetskrem og la den bli. Ikke bruk såpe eller kjemikalier i minst 24 timer.

Regimet er enkelt og får huden til å lyse og føles frisk. Dette kan gjøres hjemme uten å bruke mye tid, energi og penger på dyre salonger.