Kombinasjonshud er en vanlig forekomst hos mange mennesker som vanligvis har to forskjellige hudtyper i ansiktet samtidig. Det betyr at deler av ansiktet er tørt, mens de andre delene som involverer de midterste delene av haken, pannen og nesen, som utgjør T-sonen, er fet. Denne forekomsten er vanligvis genetisk; det er flere andre faktorer også. Flertallet av mennesker som har kombinasjonshud er alltid på utkikk etter passende produkter som ansiktspakker for å behandle kombinasjonshuden, ettersom man ikke kan bruke generaliserte produkter til denne hudtypen. Ansiktspakker for kombinasjonshud er lett tilgjengelig i store butikker. Imidlertid foretrekker folk å bruke ansiktspakker som enkelt kan tilberedes hjemme siden alle de viktige ingrediensene som kreves for å forberede en ansiktspakke er tilgjengelig hjemme. La oss ta et blikk på de forskjellige ansiktspakningene som er svært effektive for kombinasjonshud.

Hjemmelagde ansiktspakker for kombinert hud

Enkle hjemmelagde ansiktspakker for kombinert hud:

Havregrøt og honningpakke:

Havregrøt og honningpakke

Begge de ovennevnte produktene er husholdningsprodukter. Pulver havregryn og bland det med honning. Påfør denne pastaen og la den stå på ansiktet i minst 5 minutter. Den kan vaskes av med vann for å gi huden en umiddelbar glød.

ansiktspakker for kombinert hud

Agurkpakke:

Agurkpakke for hud

Denne pakken er en av de mest foretrukne pakkene på somrene da den jevner ut oljeaktigheten og blir kvitt tørrheten også. Bland agurkjuice og melkekrem i like store mengder med fire dråper honning og påfør. Senere kan det vaskes bort med kaldt vann.

 Ansiktspakke med kikerter:

Ansiktspakke med kikerter for hud

Mal kikertene til pulver og bland det med vann for å danne en pasta. Påfør det på ansiktet og la det stå på. Ikke la denne pakken tørke helt. Vær forsiktig med å fjerne den med vann etter tre minutter. Denne pakken er en god kilde til umiddelbar næring til huden.

Ansiktspakke med Fullers jord:

Fullers jord er tørr i naturen, så den bør blandes med 1 teskje rosevann og påføres strengt bare på den oljeaktige sonen i kombinasjonshuden. Den skal stå i ca 10 minutter og vaskes deretter av med vann.

Honning og Apple Face Pack:

Honning og Apple Face Pack for hud

En annen effektiv ansiktspakke for kombinasjonshud er honning og eple ansiktspakke. Ta 5 ss honning og kombiner det med en stor porsjon revet eple. Påføring av denne pastaen i ansiktet i ca 15 minutter kan behandle kombinasjonshuden effektivt.

Honey With Curds Face Pack:

Honey With Curds Face Pack for hud

Denne ansiktspakken er veldig vanlig og brukes av mange mennesker til behandling av kombinasjonshud. Andelen ostemasse er mer enn honning. Ideelt sett er 2 dråper honning blandet med en spiseskje ostemasse tilstrekkelig for påføring i ansiktet.

Honning med ostemasse ansiktspakke

Jordbær- og avokadopakke:

Jordbær- og avokadopakke

Ta fruktkjøttet av jordbær og avokado, bland det godt og påfør på ansikt og hals, la det stå i 20 minutter og vask det av med kaldt vann. Det etterlater huden sunn og glødende.

Pakke med sandeltre og gurkemeie:

Pakke med sandeltre og gurkemeie

Gurkemeie har antiseptiske egenskaper, og når den kombineres med sandeltre, er den utmerket for behandling av kombinasjonshud, siden den hjelper med å fjerne alle merker og ujevnheter i ansiktet.

Fordeler med ansiktspakker for kombinert hud:

Ovennevnte ansiktspakker har flere fordeler. De gir mye glød i ansiktet; viktigst av alt, disse pakkene hjelper enormt med å glatte ut hudens tekstur og gjenopprette den. Pakker med sandeltreinnhold og fullere jord er avgjørende for å bli kvitt hudormer og store porer.

Det er enkelt å forberede ansiktspakker for kombinasjonshud, men det kan være veldig vanskelig å identifisere en kombinasjon av hud. En bør først bekrefte hudtypen før du fortsetter med ansiktspakningene for optimale resultater.