Frukt för åldrandeVem vill inte ha en vacker och ung hud? Många av oss måste ha hört våra vänner eller kändisar säga att hemligheten för deras bländande hud konsumerar mycket frukt. Din huds skönhet beror på vad du lägger på din yta och beror på maten du äter.

Tillsammans med olika grönsaker har vissa frukter anti-aging egenskaper som hjälper dig att komma ihåg citatet, “ålder är bara en siffra.” Skiva upp några utsökta frukter och ät den när du är sugen på något sött. Dessa frukter tillfredsställer din hunger och ger din hud alla fördelar som resulterar i glödande och ungdomlig hud.

Vi har gett dig listan över anti-aging frukter som ger din hud en unik lyster genom att ge näring inifrån.

Fördelar med anti-aging frukter:

 • Visste du att fruktens färg spelar en viktig roll för att hålla din hud strålande? Frukter med intensiv färg är de bästa frukterna för anti -åldrande och glödande hud.
 • Detta beror på att de har en ökad chans att bekämpa skador som orsakar radikaler på din hud.
 • Antialdringsfrukterna har ett näringsämne som kallas kollagen i överflöd, vilket spelar en viktig roll för att förbättra hudens elasticitet.
 • Citrusfrukter som citron, grapefrukt och apelsiner är rika källor till C -vitamin som spelar en viktig roll för att producera kollagen.
 • Antialdringsfrukterna fungerar som naturliga kollagenförstärkare. Detta beror på att de har vitaminer och mineraler som vitamin C &E, ellaginsyra och biotin, vilket gör att din hud ser klumpig ut.
 • Dessa frukter förbättrar hudens elasticitet eftersom de har ett viktigt anti-aging näringsämne som kallas ellaginsyra. Det hjälper till att minska rynkor och fina linjer på din hud.
 • Näring av din hud inifrån spelar en viktig roll för att bibehålla en klar hud. Det är möjligt eftersom frukter med anti -aging egenskaper har en annan kollagenförstärkare i form av biotin.

Topp 10 anti-aging frukter:

1. Bär för åldrande:

Bär för åldrande

De rika antioxidanterna i koncentrerad form gör bär till några av de bästa antialdringsfrukterna (1). Bärens livfulla färg beror på närvaron av en antioxidant som kallas antocyanin. När fruktens färg blir ljusare, desto fler antioxidanter har den och därför fler anti-aging fördelar (2). Det förhindrar också förlust av kollagen och skyddar din hud i processen. Att inkludera alla bär i din kost kan få din hud att ge livslängd och anti-aging godhet eftersom den har vitamin C&En rikligt.

2. Granatäpple för åldrande:

Granatäpple mot åldrande

Antioxidanterna som kallas antocyaniner och ellagsyra i granatäpple hjälper till att bekämpa åldrande tecken, vilket gör den till en av de bästa anti-aging frukterna för huden. Det hjälper till att bevara kollagen i huden med hjälp av en specifik förening som kallas punicalagin (3). Denna förening minskar fina linjer och rynkor, vilket gör din hud ung och levande. De antibakteriella egenskaperna hos denna frukt förhindrar bildandet av akne. Du kan lägga till denna näringsrika frukt i din kost i form av juice, färska frön eller till och med i din sallad för att skörda fördelarna.

3. Avokado för åldrande:

Avokado för åldrande

En av de bästa frukterna för rynkfri hud är avokado. Fettsyrorna i denna frukt gör din hud smidig genom att återfukta den inifrån (4). Det skyddar också din hud mot skador som orsakas av UV -strålar med hjälp av två viktiga karotenoider som kallas lutein och zeaxantin. Absorption av vitaminer och mineraler håller din hud återfuktad genom att inkludera avokado i din kost. Det enkelomättade fettet i denna frukt hjälper till att förbättra hudens elasticitet, vilket gör den mjuk. Avokado förhindrar skador på din hud genom att minska oxidativ stress med dess antiinflammatoriska egenskaper.

4. Vattenmelon för åldrande:

Fördelar med vattenmelon

Hydrering är en viktig aspekt för att bibehålla en frisk och uppfriskande hud. Denna stora röda boll av godhet är en av frukterna som är bra för anti -åldrande som gör din hud smidig och mjuk. Denna frukt har 90% vatten, vilket kan vara återfuktande för din hud. Det förbättrar din hudstruktur med hjälp av vitamin A och B. Däremot skyddar lykopen din hud mot skador orsakade av radikaler, vilket ger den härliga frukten den strålande röda färgen (6). Den är fylld med C -vitamin som minskar utseendet på rynkor och fina linjer.

5. Papaya för åldrande:

Papaya för åldrande

Papaya är ännu en frukt som gör underverk på din hud genom att förhindra effekterna av åldrande. Det sägs ha antiinflammatoriska egenskaper på grund av enzymet som kallas papain (7). Du kan vända hudens åldrande med denna frukt genom att främja hudens elasticitet med hjälp av vitaminer som vitamin A. K, E, B, tillsammans med magnesium och kalium. Dessa kraftfulla näringsrika frukter hjälper till att bekämpa radiklar som skadar din hud. Det hjälper också att bekämpa hudproblem som förstorade porer, rynkor, mörka fläckar och åldrande tecken eftersom det innehåller alfa-hydroxisyror. (8)

6. Apelsiner för åldrande:

Apelsiner mot åldrande

Apelsin är en frukt som är tillgänglig snabbt och har många viktiga näringsämnen, särskilt vitamin C. En av de obligatoriska näringsämnena för strålande hud är vitamin C. Det förbättrar kollagenproduktionen och nippar därigenom tecken på åldrande i knoppen, vilket gör den till en av de bästa frukterna mot åldrande (9). De naturliga oljorna i apelsiner håller huden återfuktad och får den att se fet ut. Att inkludera apelsin i din kost kan förhindra för tidigt åldrande eftersom denna frukt är en rik källa till antioxidanter och C -vitamin (10).

7. Banan mot åldrande:

Banankost för viktminskning

Frukten som är den mest prisvärda i denna lista är banan, och den har anti-aging egenskaper som gör underverk på din hud. Bananer anses vara de bästa anti-aging frukterna. De är kraftfulla med magnesium och många andra hjärtfriska näringsämnen (11). De har en stärkande effekt på din yta eftersom de innehåller återfuktande celler. Bananer är också en rik källa till vitamin C och antioxidanter som hjälper till att bekämpa de fria radiklarna på din hud och ger det välbehövliga kollagenboostet. Inte bara frukt, utan skalet av denna underbara frukt används också i smoothies eftersom den är fylld med näringsämnen.

8. Ananas för åldrande:

Ananas för åldrande

Behåll en frisk och klar hud genom att tillsätta ananas till din kost. Den har vitamin A, C, K i överflöd och många mineraler. De antiinflammatoriska och sårläkande egenskaperna hos ananas kommer från enzymet som kallas bromelain (12). Alfa-hydroxisyrorna och antioxidanterna i denna superfrukt hjälper till att bekämpa radiklarna som skadar din hud, och åldringsprocessen på din yta minskar avsevärt. Det eliminerar de döda hudcellerna, vilket resulterar i att förbättra hudens struktur.

9. Apple för åldrande:

Apple för åldrande

Ett äpple om dagen håller doktorn borta är ett citat vi får höra väldigt ofta. Tillsammans med många andra hälsofördelar är äpplet fyllt med vitamin A och C som hjälper dig att bekämpa många hudproblem. Nyckeln till att äta den här lyxiga frukten är att äta den med skalet. Skalet hjälper till att minska åldrande tecken eftersom det är en rik källa till antioxidanter. Det hjälper också till att minska oxidativ stress i din kropp med hjälp av antioxidanterna eftersom de hjälper till att bekämpa de fria radiklarna (13).

10. Kiwi för åldrande:

Fantastiska fördelar med kiwi

Kiwi är en frukt rik på vitamin C och E, som fungerar som en perfekt lösning för rynkor. C -vitamin hjälper till att förhindra hudcellsskador genom att förhindra oxidativ stress. Det hjälper till att bekämpa rynkor och fina linjer vilket gör det till ett idealiskt alternativ för anti -åldrande. Kollagen är ett protein som ansvarar för att återfukta och bibehålla hudens elasticitet. Kiwi främjar produktionen av kollagen som kom till nytta i många situationer (14). Många hudvårdsprodukter använder denna frukt som en viktig ingrediens.

Slutgiltiga tankar:

Det är omöjligt att vända tiden tillbaka, men du kan ge näring åt din kropp med rätt näring med dessa anti-aging frukter. Håll rynkor och fina linjer en mil bort med dessa tio åldrande frukter fyllda med antioxidanter och nödvändiga näringsämnen. Det är hög tid att vi tittar runt i lösningar på våra åldrande problem. Prova en eller flera av dessa frukter och se resultatet själv.

Vanliga frågor:

1. Vad orsakar rynkor?

Bli inte chockad över att hitta favorit sakerna på den här listan. Många av de läckra matarna påskyndar bildandet av rynkor på din hud. Några av de livsmedel som kan orsaka rynkor är:

 • All mat som är fylld med socker som munkar och bakverk.
 • Bearbetat kött som pepperoni, bacon och hot doga som har mättade fetter i stora mängder.
 • Alkohol.
 • Fet mat.

2. Är det möjligt att vända åldrandet genom att konsumera anti-aging frukter?

Även om åldrande är en naturlig process i våra liv, orsakar det många av oss om du hittar tecken på åldrande i förtid. Men här är de goda nyheterna, med rätt intag av åldrande frukter kommer du att kunna bekämpa tecken på åldrande. De naturliga hudförstärkande egenskaperna hos dessa frukter gör det möjligt.

3. Vilka livsmedel kan du äta för att minska hudens åldrande?

Att förlita sig helt på ansiktsprodukter är inte tillräckligt för att skydda din hud mot åldrande. Det skulle hjälpa om du arbetade med det inifrån genom att äta mat med många antioxidanter och många andra vitaminer och mineraler. Några av de livsmedel du kan inkludera är:

 • Vattenkrasse.
 • Broccoli.
 • Nötter.
 • Spenat.
 • Röd paprika etc..