Vi, indiska kvinnor, kan dela med allt annat än våra smycken! Speciellt de glänsande armringarna i våra prydnadslådor låter som välsignelser från himlen! De pryder våra händer och får oss att känna oss fullständiga. Så varför inte lära dig i detalj om dessa fantastiska smycken? Denna artikel är en uppskattning av de många Bangle -designerna i Indien, tillsammans med en samling av de senaste modellerna.

Men innan det, låt oss lära känna bakgrunden till armband och deras ursprung! Armband är cirkulära handtillbehör, som får sitt namn från det hindi ordet Bungri, vilket betyder glas. Traditionellt tillverkades armband med glas och metaller som guld, silver, koppar och mässing. De var enkla och ofta prydda med ädelstenar och pärlor. Med förändrade tider introducerades nyare koncept och material för att passa dagens smak. De har en rik symbolisk betydelse i indisk kultur, och varje region har sin egen unika variation av armband.

Bangle Designs

Anledningar till att indiska kvinnor bär armband:

Det är ingen överdrift att säga att armband är oumbärliga för traditionella indiska bröllop. Tillsammans med Mangalsutra, som symboliserar civilståndet, ökar Bangles också kvinnans identitet. Att bära färgade armband är ett tecken på en kvinnas ”Suhaagan” (lycka att hennes man lever). Nu vet du varför dessa damer anser att det är illavarslande att ta av sina armband, även för en dag!

De olika färgerna som används i dessa prydnader betecknar också olika betydelser. Rött indikerar fertilitet, grönt indikerar välstånd, medan gult indikerar lycka och lojalitet. Tillsammans med dessa nyanser anses vita och guldarmband också vara lyckosamma i många samhällen i landet. Även ogifta kvinnor och unga tjejer bär också armband som ett tecken på lycka och lycka.

Vilka är de olika typerna av armband i Indien?

Som nämnts tidigare har varje delstat i Indien sin egen armbandstil, handgjord för de nygifta kvinnorna. I vissa regioner hålls en ceremoni för att pryda brudens händer med en speciell typ av armband. Nedan listas några av de framträdande sorterna av dessa smycken, som kommer från olika platser:

 • Uttar Pradesh: Staden Firozabad är den största tillverkaren av glasarmband i landet. Du kan få en uppsjö av alternativ i färger, mönster och modeller.
 • Hyderabad: Pearl City är också känd för sina lackarmband. Det har till och med en gammal marknad som heter Choodi Bazaar eller Laad Bazar som säljer vackra konstgjorda armband.
 • Västbengalen och Odisha: Dessa stater är kända för det unika slitage Shankha (Conch Shell) Pola (Coral) armband som brudarna bär på deras bröllopsdag
 • Punjab: En speciell variation av elfenbensarmband som heter Chuda, tillverkas i detta tillstånd. Bruden måste bära dem i minst några månader efter bröllopsdatumet.
 • Gujarat: I likhet med Punjabis bär Gujarati-kvinnor en kombination av rött, grönt, gult, guld och andra flerfärgade Chuda.
 • Rajasthan: I detta tillstånd är lac armband som kallas Bangda gjorda för de nya brudarna. Mewad -regionen är också populär för MeenakariWork och Jadau eller Kundan Bangles.

Trendiga och vackra armbandsdesigner med bilder:

Låt oss nu utforska några av de nya mönstren i olika kategorier av indiska armband:

Guldarmband:

Oavsett hur många olika armband du äger är det ett måste i Indien att investera i ett par guldarmband. Guld har ett stort värde på marknaden och håller också fram till livet. Många kvinnor köper dem som en solid investering för framtiden. För att göra dem bärbara introduceras många moderna mönster på marknaden. Ta en titt på de bästa modellerna i detta segment:

1. Lätta guldarmband:

Lätta guldarmband

Dessa vackra guldarmband är gjorda av rent guld och vridna för att skapa de invecklade detaljerna på ytan. Du kan märka hur tre olika mönster kombineras för att bilda detta mästerverk. Denna lätta, ihåliga Kangan kan bäras vid speciella tillfällen genom att lägga till några färgade armband i mitten eller på egen hand som vardagskläder.

 • Material: Rent guld
 • Tillfällen: Traditionella evenemang, dagliga kläder eller små fester

2. Claddagh Bangle i guld:

Claddagh armband i guld

Detta är en modern version av den konventionella armbanden och är speciellt gjord för den nya åldern! Namnet Claddagh betyder en knäppt hand, vilket indikerar vänskap och kärlek. Claddagh guldarmband är mycket populära bland unga kvinnor, som älskar att pryda sina händer med en elegant, snygg och meningsfull prydnad. Det är en justerbar armband som passar alla storlekar.

 • Material: Rent guld
 • Tillfällen: Fritids- och vardagskläder

3. Guld Kada Bangle Design:

Guld Kada Bangle Design

Detta underbara par gyllene Kadas kommer säkert att göra dig imponerad. Varje armband är ett eget uttalande och ser fantastiskt ut med traditionella kläder. Gångjärnet i mitten gör att även större händer enkelt kan passa in. Ytan på dessa armband pryds av ett känsligt präglingsarbete som ger en konstnärlig touch.

 • Material: Rent guld
 • Tillfällen: Traditionellt slitage, bröllop och religiösa evenemang

4. Hjärtarmband i guld:

Hjärtarmband i guld

Armband med hjärta -tema är populära bland tonåringar och kvinnor på 20 -talet. Här en sådan senaste design som är gjord med 14kt gult guld. De graverade hjärtan har en naturlig ädelsten besatt i mitten. Armbandets öppna stil gör det enkelt för en hand att passera lätt. Det är också mycket bekvämt för kontorsdräkt!

 • Material: Rent guld
 • Tillfällen: Vardagskläder, kan bäras till högskolor och arbetsplatser också

5. Antika Nakshi -arbetsarmband:

Antika Nakshi -armband

Efterfrågan på antika smycken är på topp! Många kvinnor föredrar att köpa dessa bitar framför vanliga armband för sina invecklade mönster. Här är en sådan uppsättning i traditionell Nakshi -arbetsmodell som har ett blommigt koncept. De genomarbetade snidade armringarna är en riktig behandling för att undersöka dem på nära håll. En skruvöppning gör den lätt att bära och ta bort.

 • Material: 22kt guld
 • Tillfällen: Bröllop, Pujas och religiösa ceremonier

Diamond Bangles:

Ordspråket “Diamanter är en tjejs bästa vän” är helt sant! Diamantarmband är en symbol för god ekonomisk status, lyx och välstånd. Dessa smyckade prydnader pryder våra händer med en stjärnliknande glans och finns i olika modeller som passar indiska och västerländska kläder. Låt oss ta en titt på några av de populära designerna:

1. Guld- och diamantarmband:

Guld- och diamantarmband

Här är ett par diamantarmband besatta i 18k guld. De underbara armband i Kada -stil kan bäras som uttalande bitar på var och en av dina händer. Designen har en invecklad blommönster, som väcks till liv genom att lägga till små små diamanter. Även en enkel outfit kan förvandlas till en stor ensemble genom att bära dessa bitar.

 • Material: 18kt guld
 • Tillfällen: Bröllop, kvällsfester och speciella evenemang

2. Designer Diamond Bangles:

Designer Diamond Bangles

Här är ett annat underbart par som säkert kommer att ge dig massor av komplimanger. Designen har två vanliga guldarmband förenade med en diamantbro. Vid närmare titt kan du märka klarheten och skärningen av dessa lysande stenar. Dessa lätta armband kan bäras med nästan alla kläder i din garderob.

 • Material: Guld
 • Tillfällen: Kvällsfester, små sammankomster

3. Platinum Diamond Bangles:

Diamantarmband i platina

Platina och diamanter är en match made in heaven! Denna ädelmetall kompletterar utstrålningen av diamanter som ingen annan. Här ses ett sortiment av armband, som kan bäras tillsammans eller som individuella armband. Bär dem med cocktail sarees eller din lilla svarta klänning för att se sensationella ut.

 • Material: Platina
 • Tillfällen: Nattfester, avslappnade utflykter

4. Peacock Style Diamond Kada:

Peacock Style Diamond Kada

Påfågelarmband går aldrig av mode! Särskilt när det är så utsökt som det här stycket, kan du inte låta bli att köpa det. Basen är gjord med 18k guld och designad i en traditionell Kada -stil. Ändarna pryds av påfågelmotiv, och en skruv gör det enkelt att öppna och stänga. Med en så vacker armband på din hand, som behöver något annat?

 • Material: 18k guld
 • Tillfällen: Bröllop, mottagning och förlovningar

5. Solitaire Diamond Bangles:

Solitaire Diamond Bangles

Solitaire -diamanter har hög klarhet och precisionsklippning, vilket gör dem till de mest eftertraktade designerna i detta segment. Här ses ett sådant par tillverkat i tvåfärgat guld och besatt med 80 lysande solitärer. Den klassiska men ändå snygga designen är ett rent arvegods och värt vartenda öre.

 • Material: 18k tvåtonig guld
 • Tillfällen: Lämplig för bröllop, mottagningar, nattfester

Trådarmband:

Önskar att du kunde ha ett par matchande armband för var och en av dina sarees! Är det ens möjligt? ja! Med trådarmband kan du anpassa armbandsmönstren med samma färg, mönster och till och med broderiet på outfiten. Basen kan antingen vara en glasarmband eller en metall, insvept i silkestråd av fin kvalitet. Här är några av de trendiga mönster att se upp för:

1. Bridal Silk Thread Bangle Set:

Bridal Silk Thread Bangle Set

Denna lockande trådarmbandsset har ett upplopp av färger. Samlingen har allt som en brud kan begära! Olika storlek armband pryds i röda, gröna och guldfärgade siden för att ge dem en blank yta. Det stannar inte där! Element som stenar, skivor och små kristaller används för slutdekoration!

 • Material: Silk Thread on Metal Bangle
 • Tillfällen: Bröllop, mottagning och Sangeeth

2. Mirror Work Thread Bangles:

Spegeltrådsarmband

Spegel, spegel, vem är den skönaste av alla !? Du! Så varför inte bära dem för att beundra dig själv hela tiden? Kolla in dessa uttalande skönheter som ser vackra ut på dina händer. Den rödbruna tråden fungerar som en rik bakgrund till de blanka speglarna och stenarbetet. Bär dem med ljusa sarees och gör dig redo att tjäna massor av komplimanger!

 • Material: Siden tråd, metall
 • Tillfällen: Traditionella sammankomster, bröllop och etniska evenemang

3. Flerfärgat trådarmband:

Flerfärgat trådarmband

Detta mångfärgade armbandsset är ett måste i varje tjejs smyckeskrin! Setet med 24 delar har två armband, var och en med 12 olika färger. Du kan blanda och matcha olika färger för att matcha din outfit eller till och med stapla dem som en hel uppsättning för ett färgstarkt drama. Den glänsande guldtråden insvept på ytan gör dem till idealiska festsmycken!

 • Material: Siden tråd, glas
 • Tillfällen: Etniska evenemang, traditionella sammankomster och fritidskläder

4. Silk Thread Bangles With Kundan Work:

Silk Thread Bangles With Kundan Work

Du kan helt enkelt inte förbise dessa vackra armband! Rani rosa trådarmband är dekorerade med blingiga Kundans och stenspetsar. De är speciellt handgjorda för bröllop och viktiga festivaler när du kan matcha dem med dina favoritdräkter. Dessa iögonfallande uppsättningar kommer i olika färger för att passa dina många humör!

 • Material: Siden tråd, metall
 • Tillfällen: Bröllop, förlovningar och festivaler

5. Trådarbeten med latkaner:

Trådarbeten med latkaner

Att lägga till Latkans är en ny funktion i trådbandsegmentet. Denna etniska Chuda -uppsättning är idealisk för bröllop och andra traditionella sammankomster för att få dig att se speciell ut. De kan bäras tillsammans med rika siden sarees, lehengas och även Anarkali salwar kostymer. För att göra dem unika tillbehör läggs Kundan- och stenutsmyckningar till på ytan.

 • Material: Siden tråd, akryl
 • Tillfällen: Bröllop, Mehendifunktioner och festivaler

Bröllop Armband:

Beroende på staten och de lokala sederna bär brudar olika typer av bröllopsarmband. Till skillnad från vanliga armband har dessa Chuda -set religiös och kulturell betydelse. Färgkodningen och mönstren på dessa armband ger speciella betydelser som välstånd, välbefinnande, god ekonomisk status och lyckligt äktenskapligt liv. Här är några anmärkningsvärda bröllopsarmband i Indien:

1. Bengali Shankha Pola Bangles:

Bengali Shankha Pola Bangles

Traditionella Bengal brudar bär dessa röda och vita armband som kallas Shankha och Pola. De ursprungliga armringarna gjordes med Shankh-betydande Conch Shell och Pola-mening Coral. Men med förändrade tider ersätts dessa material med akryl, plast och andra saker. Här ses en sådan guldpläterad uppsättning gjord exklusivt för bröllop.

 • Material: Akryl
 • Tillfällen: Bröllop, festivaler

2. Punjabi Chooda Set för bröllop:

Punjabi Chooda Set för bröllop

I Punjabi -bröllop är bruden gjord för att bära en uppsättning vita och röda armband som kallas Chuda. En speciell Chooda -ceremoni genomförs för att pryda kvinnans händer med dessa armband. Här är en sådan traditionell uppsättning gjord med akrylmaterial. De kommer med speciella stenverk och tryckta armband för att passa den samtida smaken.

 • Material: Akryl
 • Tillfällen: Punjabi bröllop

3. Kerala Palakka Bröllop Armband:

Kerala Palakka bröllop armband

Palakka Bangles är mycket populära bland Kerala Women. De får sitt namn från “Palakkas” eller gröna stenar inbäddade i guld. Dessa armband bärs vid viktiga tillfällen som bröllop och festivaler som Onam med de gröna bladen som symboliserar lycka och lycka. Här ses en sådan modern stil modern designad för den yngre generationen.

 • Material: Guld
 • Tillfällen: Bröllop, festivaler

4. Gujarati bröllop armband:

Gujarati bröllop armband

Detta fantastiska brudarmband set påminner oss om den kungliga eran! Choorais i Rajwadi -stil utformad för bröllop för att få varje brud att känna sig som en drottning. Setet består av mycket detaljerade armband med ett handmålat uttalande i mitten. Bär den med en skräddarsydd Lehenga för att lysa den bästa dagen i ditt liv!

 • Material: Akryl
 • Tillfällen: Bröllop, brudceremoni

5. Maharashtrian bröllop armband:

Maharashtrian bröllop armband

Brudarna i Maharashtra bär en kombination av grönt och guld på sin bröllopsdag. Konceptet liknar en Punjabi Chura, men flaskgröna armband ersätter det röda. Tillsammans med dem kallade 24 karat armband Pichodialong med dessa. Här är en sådan uppsättning där armbandstalen är i udda tal som passar de lokala sederna.

 • Material: Guld och glas
 • Tillfällen: Bröllop, brudceremoni

Pearl Bangles:

När det gäller att överbrygga klyftan mellan traditioner och modernitet kan ingenting komma i närheten av Pearl Bangles popularitet. De är eleganta, snygga och har en diskret skönhet. De flesta armband som finns på den vanliga marknaden är gjorda med fuskpärlor eller konstgjorda pärlor. Mycket sällan får vi se de verkliga som erhållits från haven! Här är några av de trendiga pärlarmband som passar varje publik:

1. Clustered Pearl Bangles:

Clustered Pearl Bangles

Detta är vad vi kallar, personifierad elegans! Dessa vackra armband prydda med kluster av pärlor är ett måste i din traditionella smyckeskrin. Kopparbasen är belagd med antik guldplätering och prydda med små vita pärlor som ser ut som druvor. Du kan bära dem tillsammans med sarees och salwar för att se ut som en desi diva.

 • Material: Koppar
 • Tillfällen: Etniska evenemang, traditionella sammankomster

2. Pearl Wedding Kada Bangles:

Pearl Wedding Kada Bangles

Oavsett om det är för ett bröllop eller en stor traditionell ceremoni, behöver du ett par armband som ser lika stora ut som det här här! Modellen i Kada -stil är en tjock armband som kan bäras på var och en av dina händer. Skruvtypens öppning gör det enkelt att öppna och stänga utan att skada huden. Välj ett par av din storlek och lagra dem till nästa festliga evenemang!

 • Material: Legering
 • Tillfällen: Festivaler, bröllop och etniska evenemang

3. Pärlarmband med tre linjer:

Pärlarmband med tre linjer

Detta underbara armband har en ren variation av sötvattenspärlor. Du kan se kvaliteten när det gäller form, textur och glans på var och en av dem. Dessa skönheter går ihop som ett kluster på dessa guldpläterade, skruvöppnande armband. Fogen är också rik på detaljer med två röda rubiner som bidrar till det övergripande utseendet!

 • Material: Legering
 • Tillfällen: Dagfester, små sammankomster

4. Pearl Bangles With Corals:

Pärlband med koraller

Pärlor och koraller är nära förknippade med varandra! ja! Du gissade det, eller hur! De kommer från vattnet och odlas artificiellt i laboratorierna. Här ses ett sådant par gjorda med den vintergröna kombinationen av rött och vitt, som kommer från koraller respektive pärlor! Den skarpa kontrasten mellan dessa två färger mot guldbakgrunden ger en vacker syn!

 • Material: Legering
 • Tillfällen: Festivaler, etniska evenemang och träffar

5. Designer Pearl Bangles:

Designer Pearl Bangles

Prata med dessa aldrig tidigare setta pärlarmband i din nästa familjesamling! Den fantastiska duon har grupper av vita och guldpärlor fästa vid en guldpläterad bas. För att lägga till den “designer” -pinnen fixas stora kristallpärlor i grönt och rödbrun i slumpmässig ordning. Prova dem på din Silk saree och gör dig redo att uppvakta publiken!

 • Material: Legering
 • Tillfällen: Små fester, skaffa tävlingar och festivaler

Silverarmband:

Det näst bästa med att köpa guld är uppenbarligen silver! Denna glänsande metall har mycket värde på marknaden och ser också snygg ut. Så om du letar efter ädelmetallen, men inte är redo att spendera en förmögenhet, rekommenderar vi starkt dessa moderna silverarmband. Bär dem på sarees, klänningar eller till och med på dina jeans för att skapa ett unikt modeuttalande!

1. Armband i armband i silver:

Armband i tribal silverarmband

Går det inte att ta bort ögonen från den här biten? Sådan är skönheten i denna armbanddesign! Sköldpaddsarmbandet Kada är tillverkat av 92,5 sterlingsilver, med en oxiderad finish på ändarna. Detta stammotiv återspeglar inte bara din unika smak och personlighet utan erbjuder också en rik symbolik. Bär den på egen hand eller tillsammans med en metallklocka för att skryta med ditt nya armgodis!

 • Material: Sterling silver
 • Tillfällen: Fritids- och vardagskläder

2. Stone Studded Silver Bangles:

Stone Studded Silver Armband

Vill du ha ett par diamantarmband som är lätta att ha i fickan? Tja, prova dessa diamantreplikarmband för att tillfredsställa din inre önskan. Detta underbara par består av sterlingsilver på basen och kubiska zirkoniumstenar på ytan. Du kan bära dessa armband varje dag utan att behöva oroa dig för fläckar eller stöld och njuta av deras glans!

 • Material: Sterling silver
 • Tillfällen: Vardagskläder, små fester och sociala möten

3. Silverarmband med rubin och smaragd:

Silverarmband med rubin och smaragd

För dem som inte är i vita stenar kan prova denna rubin och smaragd studded armband. Detta par är tillverkat med rent silver och är en riktig behandling för smyckenälskare! Du kan bära dem med alla dina etniska kläder som sarees och salwar för att se eteriska ut. För att skapa en skiktad effekt, stapla ihop några vanliga silver- eller färgade glasarmband mellan dessa uttalande bitar.

 • Material: Sterling silver
 • Tillfällen: Etniska fester och festivaler

Kundan Bangles:

Kundan Bangles är gjorda med stora, oskurna ädelstenar för att skapa vackra mönster. Medan de riktiga är mycket dyra och tillverkade med rent guld, finns det prisvärda kopior tillgängliga på marknaden. Nedan listas några av de senaste modellerna i detta segment att se upp för under denna högsäsong:

1. Guldpläterade Kundan Bangles:

Guldpläterade Kundan -armband

Förvandla även en enkel outfit till en snygg ensemble genom att para ihop den med dessa Kundan -armband! De underbara guldpläterade prydnaderna tillför ett charmigt utseende till dina händer. Med en ovanlig tårform och högklart stenverk kan du inte låta bli att lägga dem i din kundvagn. Bär dem tillsammans eller dela dem i uppsättningar genom att lägga till fler armband emellan.

 • Material: Legering-guldpläterad
 • Tillfällen: Festivaler, etniska fester

2. Tunga Kundan -arbetsarmband:

Tunga Kundan Work Bangles

Här är en uppsättning uttalande Kundan -armband som kan ta din etniska outfit till en helt ny nivå. De fantastiska Kadas är utsmyckade med högkvalitativa Kundan-stenar, smaragder och rubiner för att ge en vintagecharm. Väck din inre kunglighet genom att bära dessa underbara bitar på dina händer. Matcha dem med Kundan -örhängen och halsband för en komplett look!

 • Material: Guld
 • Tillfällen: Bröllop, förlovning och festivaler

3. Meenakari Kundan Bangles:

Meenakari Kundan Bangles

Denna handgjorda statement -armband är allt du behöver för att imponera på publiken! Den färgglada meenakari Kada pryds av stora Kundan för att få Royal Razwada -looken. Armbandet i manschettstil gör att ännu större händer lätt kan komma åt den. Bär bara den på ena sidan och en klocka å andra sidan tillsammans med din etniska saree för att stjäla showen!

 • Material: Legering
 • Tillfällen: Bröllop, etniska evenemang och festivaler

Fancy Bangles:

Ordet ”Fancy” indikerar allt som är kreativt och konstnärligt. Det är därför snygga armband är en omedelbar hit hos fashionistas som älskar att experimentera med sitt utseende varje gång. Endast himlen är gränsen när det gäller de olika färgkombinationer, texturer och mönster som finns tillgängliga. Så, om du vill lägga till några av dessa nya armband, rulla ner:

1. Flerfärgade armband:

Flerfärgade armband

Det här är vad vi kallar en riktig snygg uppsättning! Du kan märka alla olika armband som du bara kunde drömma om! Från glas, lac, metall till akryl och tråd, alla möjliga material samlas för att göra dig till en show-stopp. Du kan bara bära den här uppsättningen på vilken vanlig saree som helst för att förstärka ditt modespel. Skapa din egen blandning av armband för ett nytt utseende varje gång du går ut!

 • Material: Glas, tråd, akryl, metall och lack
 • Tillfällen: Etniska fester, bröllop och högskolefester

2. Boho stapelbara armband:

Boho stapelbara armband

Ta fram den frisinnade varelsen i dig med denna underbara armbandsset. Den trefärgade stacken är speciellt utformad för unga kvinnor och tjejer som älskar att skryta med sin unika smak. De bambuformade armbanden är parade med guldpläterade texturerade armband som passar mycket bra med den traditionella och västerländska klädseln.

 • Material: Metall
 • Tillfällen: Fritidskläder, utflykter, bruncher

3. Personligt namn och fotoarmband:

Personligt namn och fotoarmband

Ingenting kan slå spänningen i en personlig smyckesats! Speciellt när den har bilden och namnet på dig och din bästa halvlek, blir spänningen fördubblad. Här ses en sådan idé för gåva. Överraska dina nära och kära genom att anpassa dem med dina namn, samt en liten bild för att skapa livstidsminnen.

 • Material: Akryl
 • Tillfällen: Present till årsdag, födelsedag, bröllop

Glasarmband:

Glasarmband har sin egen lilla charm! De gör en lugnande jingle i det minsta ögonblicket och ger oss enorm glädje. I många samhällen är bärning av glasarmband ett tecken på civilstånd och tas aldrig bort av kvinnorna förrän hennes man avlider. Bortsett från sedvänjor och traditioner, bärs glasöglor också av ungdomar som ett modeuttalande! Här är några av de senaste modellerna att testa i år:

1. Stone-Studded Glass Armband:

Armband i sten med glasögon

Glas och stenar ger en vacker syn tillsammans. Speciellt när kombon kommer i en kungblå färg som denna armbandssats, finns det inget sätt att du kan stoppa dig själv längre! Här ses en lätt, elegant uppsättning armband som ger din outfit en blank look. De finns i olika färger och nyanser för att matcha alla dina sarees och humör!

 • Material: Glas
 • Tillfällen: Bröllop, festivaler, nattfester

2. Handmålade glasarmband:

Handmålade glasarmband

Här är en annan version av glasarmband som säkert kommer att locka dig! Den härliga uppsättningen består av olika färgade Chudiyan, dekorerade med stenverk och handmålad design. Dessa armband lägger till en pittoresk liten charm till vår outfit, särskilt när det är en vanlig saree eller salwar -kostym. Blanda gärna och matcha olika färger för att skapa din egen uppsättning!

 • Material: Glas
 • Tillfällen: Fritidskläder, festivaler och dagfester

3. Kada Style glasarmband:

Kada Style glasarmband

Detta par glasarmband kommer säkert att blåsa bort dig! De trendiga Kadas är gjorda genom att lägga ihop tre armband i vanligt glas och dekorerade med pärlor. Med sådana bitar i din smyckeskrin behöver du inte oroa dig för vad du ska ha på din nästa fest. Men gå inte överbord med dem och håll dig till bara en bit på var och en av dina händer.

 • Material: Glas
 • Tillfällen: Bröllop, festivaler och fester

Guldpläterade armband:

Guldpläterade, även kallade Rold -guldarmband, tillverkas med en guldplätering på metallarmband. De ser ut och känns som de riktiga, men har en enorm prisfördel. Var noga med att köpa sådana, eftersom de billigare versionerna kan få dig att se snygg ut. Här är några av de senaste modellerna i detta segment, som du kan bära utan att oroa dig för pris eller säkerhet:

1. Traditionellt guldpläterat armbandsset:

Traditionellt guldpläterat armband

Prata med din kärlek till traditioner med denna tidlösa samling armband. De ser förvånansvärt realistiska ut med premiumguldfinishen. Med så utsökt hantverk och invecklade detaljer, finns det inget sätt att du kan se att detta är en guldfärgad prydnad. Bär dem som ett par eller tillsammans med vanliga armband emellan beroende på evenemangets omfattning!

 • Material: Legering
 • Tillfällen: Bröllop, förlovning, festivaler

2. Ruby Stones guldpläterade armband:

Ruby Stones guldpläterade armband

Dessa rubinbeslagna armband passar mycket bra med dina traditionella ensembler. Bitarna är invecklat utformade med två linjer av rosa stenar och avslutas med en ljusgrön kristall på lederna. De är ekonomiskt prissatta och en klok investering för det kommande bröllopet och högtiden. Du kan till och med bära dem som enskilda bitar för ett enkelt, men elegant utseende!

 • Material: Legering
 • Tillfällen: Festligt slitage och enkla ceremonier

3. Guldpläterade Kasu -armband:

Guldpläterade Kasu -armband

Betydelsen av en Lakshmi Kasu för sydindiska kvinnor behöver inte nämnas särskilt! Att bära armband i Kasu -stil anses medföra lycka och förmögenhet, särskilt på festivaler. Om du inte har råd med Gold Kasus, gå till den här uppsättningen med fyra armband. Kombinera dem med röda och gröna glasarmband för att välkomna gudinnan Lakshmi med stil!

 • Material: Mässing
 • Tillfällen: Festkläder, bröllop och religiösa evenemang

Oxiderade armband:

Ordet ”oxiderat” betyder att man utsätter metallen för syre för att få ett fläckat utseende! Oxiderade smycken, särskilt armband, är i trend under de senaste åren och kommer sannolikt att stanna länge. De är underhållsfria och ger dina händer en vintage-look. Här är några av de senaste modellerna i den oxiderade sorten att välja mellan:

1. Oxiderat svart metallarmband:

Oxiderat svart metallarmband

Om du är kär i antika smycken kan du inte missa detta set! Den består av två uppsättningar armband, med ett uttalande i mitten tillsammans med tunn och medelstor chudi. Högkvalitativt oxiderat arbete på dessa metalliska armband ger en glamorös touch till din outfit. Svarta stenar pryder dessa prydnader för att förstärka ditt modespel!

 • Material: Tyskt silver
 • Tillfällen: Fritidskläder, festivaler, etniska fester

2. Oxiderade armband:

Oxiderat armband

Den här eleganta uppsättningen med två oxiderade armband kan reda ut dina kläder! De höjer skönheten i dina händer och får dem att se ännu vackrare ut. Du kan bära dem på etniska kläder och fusionsensembler för att få fram den eleganta boho -faktorn. Kombinera dem med ett matchande halsband och ett par örhängen för att posera för din selfie!

 • Material: Tyskt silver
 • Tillfällen: Traditionella evenemang, festivaler

3. Oxiderade Ghungoo -armband:

Oxiderade Ghungoo -armband

Saknar du det söta ljudet av en Ghungroo? Men hatar du att bära betalningar? Vi har en lysande idé för dig! Bär dessa Ghungroo -armband som är som fotleder för dina händer. Den släta ytan på denna oxiderade uppsättning gör den bekväm under lång tid. Du behöver inte ens oroa dig för att klockorna kliar din hud på grund av deras hudvänliga design.

 • Material: Mässing
 • Tillfällen: Festivaler, college och fritidskläder

Ruby Bangles:

Rubiner är blodröda ädelstenar och faller under kategorin “dyrbar”. Äkta rubiner är dock dyra och prisvärda motsvarar diamanter. Det betyder inte att du inte kan tycka om att bära dessa ljusa stenar. Dessa halvvärda och faux Ruby-armband uppfyller din önskan utan att bränna ett hål i fickan:

1. Teardrop Style Ruby Bangles:

Teardrop Style Ruby Bangles

Bli kär i dessa underbara par rubinarmband, designade för speciella tillfällen. De rivningsformade stenarna ger ett traditionellt utseende till din outfit. Glänsande CZ: ar ger armbandet en glans och gör dem glamorösa. Du kan bära dem med kontrastfärgade sareer som grönt, vitt eller till och med guld för att skapa ett djärvt uttalande.

 • Material: Mässing
 • Tillfällen: Festivaler, religiösa ceremonier

2. Heavy Kada Style Ruby Bangles:

Tunga Kada Style Ruby Bangles

Denna blommiga Ruby och CZ Kada -uppsättning är en riktig njutning att titta på! De multifunktionella armbanden kan utformas på olika sätt för att lägga till ett juveldrama på dina händer. Du kan bära dem som enstaka bitar eller lägga till enkla armband på vardera sidan för ett udda utseende. De är också förvånansvärt lätta, så du har fler skäl att välja dem för varje evenemang!

 • Material: Mässing
 • Tillfällen: Bröllop, festivaler och kvällsfester

3. Designer Ruby Bangles:

Designer Ruby Bangles

Om du lutar dig mot den moderna stilen på modeväggen, gå efter dessa armband! Den glänsande Kada är gjord med tydliga Cubic Zirconia och Ruby -stenar som är sammansatta på ett elegant sätt. Armbandets insida är slät och lätt att glida på dina händer. Du kan bära den på Salwar -kostymer, sarees och till och med cocktailkvällar.

 • Material: Mässing
 • Tillfällen: Bröllop och kvällsfester

Baby Bangles:

Spädbarn är oemotståndliga och ger oss söt aggression! Speciellt när de knubbiga små armarna pryds av vackra armband, finns det inget sätt att du kan motstå att klämma dem. Det är också en tradition i många regioner att lägga guld- eller silverarmband i händerna på flickor och pojkar. Om du har en söt docka i ditt hem som väntar på ett vackert par armband, kolla in dessa nya modeller:

1. Nazariyanska armband i svart och guld:

Svart och guld Nazariyan armband

På tal om babyarmband, den första produkten som vi tänker på är en svart pärlstav. Svarta pärlor tros avvärja det onda ögat och skydda barnet från negativa energier. Här ses ett par där svarta pärlor är parade med guldbollar för att passa moderna föräldrars smak. Oavsett om det är en pojke eller flicka är det ett måste att lägga till dem i din kundvagn!

 • Material: Legering
 • Kön: Unisex

2. Traditionella Silver Kada Bangles:

Traditionella silver Kada armband

Dessa Kadas i sterlingsilver är andra populära varianter inom babybangle -segmentet. Du kan välja mellan barn i åldern 6 månader eller äldre när deras armar blir lite breda. De kommer med en slät finish som passar din barns ömma hud. Så, om du letar efter ett snyggt men barnvänligt par armband, välj den här!

 • Material: Silver
 • Kön: Flickor

3. Öppna Kada Style Bangles:

Öppna armband i Kada Style

Om du letar efter ett par babyarmband för dagligt bruk, kolla in det här! De smidiga, öppna stilarmarna kan passa de flesta handstorlekar på spädbarn från 6 månader till 2 år. Den justerbara designen gör det enkelt att ta på och av dem utan att skada din lilla. Den enkla designen tar också bort alla dina bekymmer om pärlor eller andra skadliga element som kommer in i munnen!

 • Material: Silver
 • Kön: Unisex

Herrarmband:

Vem säger att armband bara är för kvinnor och spädbarn? Män har sin egen variation av armband, som vanligtvis kallas armband eller kadas i det här fallet. De skiljer sig från damarmband när det gäller fabrikat, tjocklek och design. Du kommer sannolikt att hitta en enkel, slät metallisk Kada med en eller två stenar på. Här är några av de bästa herrarmbanden att kolla in den här säsongen:

1. Rostfritt stålarmband för män:

Rostfritt stål armband för män

Denna armband talar om maskulinitet och kraft! Den robusta rostfria manschetten avslöjar din frisinnade inställning! Hela armringen består av högpolerad SS med ett dolt lås. Detta gör det enkelt att bära och ta bort. Detta är en bra idé att skämma bort dig själv eller din bästa vän! Damer, ni kan köpa den till er man och överösa honom med kärlek!

 • Material: Rostfritt stål
 • Tillfällen: Casual, vardagligt slitage

2. Ett gram guldarmband för män:

Ett gram guldarmband för män

Om du gillar traditionella guldkadamodeller, måste du gå för det här stycket! Den är gjord med premium ett gram guldmaterial, vilket ger den en överlägsen finish. Armbandet finns i olika storlekar för att passa individuella mått. Du kan bära den som en vanlig armband och fixa den ovanför handleden som ett tecken på manlig kraft!

 • Material: Guld plätering
 • Tillfällen: Bröllop, vardagskläder

3. D-Bar Handcuff Bangle för män:

D Bar Handcuff Bangle For Men

Denna D-bar handfängsel är speciellt utformad för kollegor att visa upp sin upproriska sida. Den ergonomiska designen gör att den sitter bra på handleden och fungerar med ett skruv- och låssystem. En svart rhodiumfinish av hög kvalitet ger den en dödlig glans för att komplettera din hudton. Bär den med en robust t-shirt och ett par nödställda jeans för att uppvakta damerna!

 • Material: Rostfritt stål
 • Tillfällen: Casual och college wear

Tips för att få dina armband att hålla länge:

Guld eller guld, armband är dina favoritsmycken och behöver extra omsorg för att hålla länge! Att följa dessa enkla tips kan få dem att se helt nya ut, även efter flera års användning:

 • Förvara alltid dina armband i separata lådor. Rör inte dem för att undvika skador eller brott.
 • Köp armbandsarrangörer, som kan hjälpa dig att lagra och hitta dina armband bättre.
 • Glasarmband kan lindas i en tidning för att förhindra sprickor på ytan
 • OM du har känsliga stenarbeten eller andra utsmyckningar, linda dem runt i bomull och förvara dem separat
 • 1 gram guldsmycken får inte komma i kontakt med vatten, kemikalier och parfymer. Dessa medel kan skada ytan på plätering och minska glans.
 • Rengör dina metallarmband i en trasa doppad i vit vinäger och vatten. Denna metod hjälper till att ta bort smuts utan att skada produkten.

Vi hoppas att du gillade denna fantastiska samling Bangle -designer! Även om vi försökte vårt bästa för att täcka alla sorter i den här artikeln, är vi också människor och utsatta för fel! Så, hjälp oss att utöka denna samling med dina favoritarmband och dela några bilder på dem också. Vem vet? Din stil kan komma att presenteras nästa gång!

Sådana nya armbanddesigner är mycket bedårande bland tjejerna. Diamanternas underbara arbete ger en hjärtkrossande kurvig design som hålls i guld. Sådana armband bärs på designerklänningar och sarees. Denna design kan också göras med färgglada diamanter enligt din outfit, men det ger sin bästa attraktiva effekt med vita diamanter.

Hjärtdesignerna har alltid varit speciella för många kvinnor inom smycken. Detta är en symbol för kärlek, omsorg och renhet. Denna typ av guldhjärta Kada med söta vita diamanter ger bäraren ett enkelt men sofistikerat utseende. Eftersom det är enkelt, bärs det också på casuals. Detta kan vara en hjärtvinnande present till din bättre hälft. Denna typ av mönster är också begåvad till småbarn som gåvor, eller också på babyduschen till modern genom att pappan uttrycker sin kärlek.