Jaggery eller populært kjent som ‘gud’ har vært en del av de indiske husholdningene i århundrer. Den herlige søtten ble en gang brukt som en søt tallerken som ble servert til gjester og fremdeles er på landet i India. På den annen side brukes Jaggery også som et vanlig søtningsmiddel i mange oppskrifter. På grunn av sin dype sødme, så vel som det høye innholdet av vitaminer og mineraler, gjør den også til et sunnere alternativ. Gud har imidlertid ikke bare vært en del av det voksne kostholdet. Men også en veldig populær ingrediens i babyoppskrifter. Men er jaggery bra for babyer? La oss finne ut at kan vi gi jaggery til babyer, og hvis ja, hva er fordeler og ulemper.

Tips og triks om bruk av Jaggery for babyer

Kan vi gi jaggery til babyer for forbruk? Er det trygt?

Ja, Jaggery er trygg, selv om debatten rundt jaggery og dens forbruk. Har alltid vært i uenighet fra begge ender, Jaggery kan faktisk bli fortært av babyer. Selv om det som må huskes er alderen og metoden. Vi bruker for å mate denne ingrediensen, da den spiller en viktig rolle.

Riktig tidspunkt for å begynne, inkludert Jaggery i babyens diett

Dette er det viktigste aspektet å huske på. Som anbefalt av legen skal ingen ekte form for sukker mates til babyer før de ikke er ett år gamle. Så jaggery bør bare inkluderes i kostholdet til en baby etter at de har fylt ett år. Når babyen din er ett år gammel. Du kan begynne å inkludere jaggery i maten, men bare i en bestemt mengde.

Fordeler med Jaggery for babyer:

Jaggery inneholder mange vitaminer og mineraler som hjelper mot normale babyplager som f.eks,

1. Anemi:

Mange barn lider vanligvis babyer av anemi på grunn av lavt jerninnhold i blodet. En liten mengde jaggery som 10 g inneholder 0,3 mg jern. Som er anbefalt kosttilskudd for daglig inntak foreslått av RDA.

2. Influensabehandling:

Jaggery for nyfødte hjelper til med å behandle hoste og forkjølelse umiddelbart. Jaggery hjelper til med å regulere kroppstemperaturen til babyen. Samt å få den ned hvis de har høy temperatur. En sammensetning laget av jaggery og varmt vann kan brukes til å behandle influensa, forkjølelse eller en mindre hoste.

3. Styrking av bein samt økning i immunitet:

Jaggery inneholder mineraler som er svært viktige for kroppens utvikling. Og den inneholder også flere vitaminer og kalsium som hjelper til med å øke babyens immunitet. I tillegg til å styrke beinene i det tidlige vekststadiet.

Bivirkninger av Jaggery på babyer

1. Tidlig hulutvikling:

Jaggery inneholder en veldig høy mengde sukker som også er hovedårsaken til hulrom og tannråte. Så selv om folk tror at jaggery kanskje er et sunt, søtt alternativ. Det er sikkert ikke og kan forårsake tannråte så vel som alvorlig tannpine.

2. Allergi:

Selv om jaggery anses å være sunt, kan komponentene i det være skadelig for mange. Det er tilfeller der folk er allergiske mot vanlige næringsstoffer, så vel som vitaminer eller sukker. I dette tilfellet er det mulig at noen med allergi kan få alvorlige reaksjoner. Derfor anbefales det å konsultere lege og bare mate små mengder til en baby for å teste reaksjonen.

3. Forstoppelse:

Babyer har en tendens til å ha en veldig systematisk tilnærming til mat. Å mate dem alt i store mengder eller ting. Det kan ikke være for egnet for deres appetitt vil føre til forstoppelse. På samme måte bør jaggery for småbarn bare gis i svært små mengder. Siden dette kan forårsake smerter i magen, løs avføring og lignende problemer.

3 enkle Jaggery -oppskrifter for babyer

1. Søtt flatbrød (Roti / Paratha):

Jaggery kan tilsettes mel og vann mens du binder det til en deig. Denne deigen kan deretter flates ut med en kjevle og tilberedes på en flat panne. Denne søte flate dårlig er veldig velsmakende og sunn. Så vel som lett å spise og kan spises som den er eller med hvilken som helst side. Denne retten kan nytes av mennesker i alle aldersgrupper.

2. Puffede risballer (Kurmure Ki Chikki / Ladoo):

Barn elsker rett og slett å spise på knasende mat. Men når de er enda yngre å mate dem, er ikke noe av hyllene et godt valg. Puffet ris kommer her praktisk, bruk litt puffet ris sammen med jaggery sirup og tada! Du har en sprø, velsmakende og sunn søt rett. Den puffede risen og jaggery kan kombineres til små baller. Det vil stivne ettersom sukker i jaggery vil få sirupen til å stivne og beholde formen på kulene intakt. De kan også lagres og ha god holdbarhet hvis de lagres i lufttette beholdere.

3. Søt risgrøt (kheer / Meethi Bhat):

Tilberedt ris, melk, jaggery og en panne som er alt du trenger for å lage denne søte delikatessen. Det regnes også som en festlig mat. Denne søte retten kan tilberedes med både sukker og jaggery og spises som den er. Denne retten er lett å spise selv for barn. Som fortsatt får melketennene sine og er elsket av gamle og unge. Du kan også legge til knuste nøtter for å legge til litt mer helsekvotient til denne oppskriften, samt litt sprøhet.

Palm Jaggery og forskjellige måter å bruke den på for en baby

Palm Jaggery er en rimeligere erstatning for sukkerrør. Den er laget av saften på palmetreet. Saften på palmetreet blir deretter knust for å få en klebrig konsistens søt væske. Denne væsken blir deretter kokt i en veldig stor grunne gryte i flere timer til den får en konsistens som er egnet for å kjøle seg ned og forme til pinnekjøtt.

Denne formen for jaggery er ikke lett tilgjengelig. Palmehage ligner den vanlige sukkerrørsukkeriet. Plam Jaggery inneholder høyt jern og kalsium, og det kan inntas av babyer og mennesker i alle aldre. Ingrediensen er en god måte å inkludere alle nødvendige næringsstoffer i kostholdet ditt.

På samme måte som Jaggery, brukes også palm jaggery i flere oppskrifter. I tillegg til bruk for behandling av influensa og forkjølelse og for å øke immuniteten til alle. Babyer kan mates med palmetrær etter at de har fylt ett år. Siden tidlig forbruk kan være litt farlig for babyen.

Jaggery er en god måte å inkludere mineraler og vitaminer i babyens diett. Uten å bruke eksterne kosttilskudd eller ingredienser. Ikke bare er jaggery billigere enn alle de andre kildene, men også langt mer effektivt og det for øyeblikkelig. Selv om det er visse bivirkninger av jaggery, vil man bare oppleve dem ved overforbruk. Dermed er det helt trygt å inkludere jaggery i barnets diett; Det være seg også fordelaktig for både spedbarn og spising for voksne.

Ofte stilte spørsmål og svar:

1. Kan jeg bruke Jaggery som erstatning for sukker?

Ja, du kan bruke jaggery som erstatning for normalt hvitt eller brunt granulert / melis, ettersom jaggery er 97% sukker. Så det gir en god mengde sødme. Mange oppskrifter er tilberedt ved hjelp av jaggery i stedet for sukker.

2. Er Jaggery bedre enn sukker?

Jaggery og sukker har begge et høyt antall kalorier. Jaggery inneholder 97% sukker, så det kan ikke sies å være bedre enn sukker. Men ja, jaggery inneholder mange mineraler og vitaminer som sukker ikke gjør.

3. Kan voksne også bruke Jaggery til å behandle influensa og forkjølelse?

Ja, også voksne kan bruke en blanding av varmt vann og jaggery, eller man kan bare holde et stykke jaggery i munnen og la det smelte av seg selv. Det er flere andre måter å behandle mange plager ved hjelp av jaggery lett tilgjengelig på internett.