Makara Rashi eller Steinbukken er det tiende stjernetegnet som kan identifiseres med et symbol på en geit. Barn som er født i Nakshatras- Uttarashada (1. Padam), Dhanusu (2,3 Padas) og Sravana (4 Padams) faller inn under denne Rashi. I denne artikkelen har vi samlet en liste over 60 beste Makar Rashi -babynavn for barn som er født i disse Nakshatras og Padas.

Makar Rashi (Steinbukken) Babynavn

Før vi går inn på detaljene, la oss se på startalfabetene Makara Rashi * (lyder):

  • Vær, Bo, Ba, Ji, Juu, Je, Jo, Kha

* kan endres med Panchangam

60 beste Makara Rashi (Steinbukken) navn for gutter og jenter med betydninger:

Her er de 60 beste navnene på babygutter og jenter født i Makar Rashi. Listen inneholder også populære unisex- og tvillingbabynavn som starter med de spesifikke bokstavene i stjernetegnet:

25 navn på Makara Rashi babygutt:

Baby født i Steinbukken -tegnet er kjent for å vise visse egenskaper som omtanke, intelligens, positivitet. De er også kjent for å ha attraktive personligheter og ende opp med å bli som publikumstrekkere uansett hvor de går. La oss nå sjekke ut noen av de beste navnene på disse smarte barna født i Makar Rashi:

1. Badri:

Badri er et kraftig hinduistisk navn for babygutter født i Makar Rashi. Ordet “Badri” er et av de mange navnene på Lord Shiva eller Badrinath. Den alternative stavevarianten er Bhadri.

2. Bagira:

Dette navnet vil sikkert lokke alle “Jungle Book” -fansen der ute, spesielt de som elsker karakteren “Bhageera”. Den egentlige betydningen av dette ordet er “pleie”, som nøyaktig beskriver den kjærlige og omsorgsfulle naturen til denne svarte panteren i filmen. Du kan også bruke “Bhageera” som en stavevariant.

3. Bajrang:

Ordet “Bajrang” brukes ofte for babygutter i hindi -talende lokalsamfunn. Det er et sanskritord som kommer fra “Vajrang” (diamant), et av de mange navnene til Lord Hanuman.

4. Baalan:

Navnet “Baalan” er et treffende ord for sønnen din, som betyr “ung” eller “barn”. Navnet er avledet fra sanskritspråket, og de beslektede navnene kan være “Bala”.

5. Bansi:

Bansi er et nydelig navn for babygutter som betyr “fløyte”. Navnet er forbundet med melodi, harmoni og renhet. Du kan også legge til et suffiks til dette navnet ved å bruke visse navn som “lal” for å få det til å høres komplett ut.

6. Bhaumik:

Navnet “Bhaumik” betyr grunneier eller hvem som eier jorden. Det er avledet fra sanskrit -språket der ordet “Bhau” betyr “jorden”. Det er ingen andre varianter av dette navnet!

7. Bhadra:

Navnet “Bhadra” har mange betydninger og tolkninger. Noen mennesker forbinder dette ordet med den okkulte gudinnen “Bhadrakali”. Mange andre tolker dette ordet som velsignet, heldig, beskyttelse etc. Navnet brukes vanligvis alene uten tillegg.

8. Bhagyanath:

Navnet “Bhagyanath” er et av de tradisjonelle navnene på babygutter fra Makar Rashi. Det er avledet fra ordene “Bhagya” som betyr flaks og “nath” som betyr “en som besitter”. Så ordet oversetter til “en som eier flaks”. Er ikke dette det perfekte navnet på din lille heldige sjarm?

9. Bhavdeep:

“Bhavdeep” er et sammensatt ord som kommer fra de to sanskritordene “Bhav” som betyr verden og “dyp” som betyr lampe. Så “Bhavdeep” oversettes til verdens lampe eller Lord Shiva, ifølge hinduistisk mytologi.

10. Bodhan:

Ordet “Bodhan” betyr smart, intelligent, klok og opplyst. Det kommer fra sanskritordet “Bodhana” som betyr undervisning. Så Bodhan kan også tolkes som “en som underviser eller instruerer”.

11. Boopal:

Boopal, ofte skrevet som “Bhupal” er et annet meningsfylt navn for babygutter fra Makar Rashi. Det sanskritavledede navnet betyr “grunneier” eller “landets hersker”. Det er også en raga kalt “Boopal” i klassisk musikk. Så du kan velge stavemåten basert på betydningen du har tenkt å oppnå.

12. Bhoopathi:

Boopathi er et annet navn som en kongelig betydning. Det betyr “Jordens Herre”, som kommer fra ordene “Bhoo” som betyr jord og “pathi” som betyr Herre. Stavevarianten er “Bhupathi”.

13. Bibin:

Ordet “Bibin” er ganske uvanlig for hinduistiske babygutter, ettersom det ofte finnes i kristne samfunn i Kerala. Men betydningen av dette navnet gjør det egnet for alle kulturer og religioner. “Bibin” betyr “en som tenker stort”.

14. Bijal:

Ordet “Bijal” er en tilpasning av det originale hindi -ordet “Bijli” som betyr elektrisitet eller lyn. Navnet symboliserer høy energi og kreativitet.

15. Bijesh:

Ordet “Bijesh” regnes som et av de mange navnene på Lord Shiva. Den opprinnelige versjonen av dette ordet var “Vijesh” som betyr “Lord of Victory” eller Mahadev!

16. Biren:

“Biren” er et hinduistisk navn for babygutter som betyr “Lord of Warriors”. I følge hinduistisk mytologi ble denne tittelen gitt til Lord Vishnu, i likhet med at han ble ansett for en Athimaharathi eller en person som var i stand til å kjempe mot veldig store hærer.

17. Jignesh:

Navnet “Jignesh” kommer fra sanskritordet “Jignasa” som betyr nysgjerrighet. Så “Jignesh” kan tolkes som “en som har intellektuell nysgjerrighet”.

18. Jishanth:

Hvis du leter etter et moderne Maraka Rashi babyguttenavn, kan du prøve “Jishanth”. Dette moderne stilordet tolkes som “en som har de høyeste følelsene for seg selv”. Imidlertid kan dette ordet tas som “selvkjærlighet” eller som narsissisme. Så tenk deg om to ganger før du velger denne!

19. Jivesh:

Navnet “Jivesh” kommer fra sanskritordet “Jiva” som betyr liv og “eesh” som betyr Gud. Så, Jivesh betyr “Livets Gud”, som ifølge hinduistisk mytologi er Lord Shiva.

20. Jiyaan:

Jiyaan er et stilig navn for babygutter født i Makar Rashi. Det betyr “en som alltid er glad” eller “en som er veldig nær hjertet”. Uansett er navnet perfekt for den nydelige lille gutten din!

21. Jogendra:

Navnet “Jogendra” betyr “Yogis hersker” eller Lord Shiva. Det er avledet fra sanskritordene “Jogi” som betyr Yogi og “Indra” som betyr hersker eller konge. Dette er et av de mange navnene som representerer Shiva.

22. Joshith:

Joshith er et fint navn for Makar Rashi babygutter, noe som betyr glad eller glad. Den kvinnelige varianten for dette navnet kan være “Joshitha” og kallenavnet “josh”. Kraftfull med energi, ikke sant?

23. Jeevesh:

Ordet “Jeevesh” betyr Livets Gud. Den dannes ved å kombinere to ord “Jeeva” som betyr liv og “Esh” som betyr Gud. Med andre ord kan “Jeevesh” være navnet på Lord Shiva eller Lord Vishnu avhengig av den individuelle troen.

24. Khailash:

Khailash er en justert stavemåte av “Kailash”, det hellige fjellet til Lord Shiva. Det er avledet fra sanskritspråk og kan brukes som navn på babygutter fra Makara Rashi.

25. Khajan:

Khajan er et annet navn for gutter født i denne Rashi. Det betyr “rikdom” og kan sannsynligvis komme fra det hindi ordet “Khazana” som betyr skatt.

25 beste Makara Rashi baby jentenavn:

Makar Rashi-fødte babyjenter antas å ha trekk som selvtillit, engasjement og fornuftig. De sies også å ha veldig sterke familieverdier og rettferdighet i dømmekraften. Så en jente med så flotte kvaliteter fortjener et vakkert navn, for eksempel disse 25 beste valgene:

26. Bairavi:

Bairavi er et av de mange navnene på gudinnen Durga, som betyr “skremmende (for det onde)”. Stavevarianten er “Bhairavi”. En annen tolkning er at “Bairavi” er navnet på en tradisjonell indisk raga.

27. Banditha:

Banditha kan være et vakkert navn for den jenta som er født i Makar Rashi. Det betyr “velsignet” eller “en som blir tilbedt”. Det kommer fra hindi -språket og har ingen andre varianter.

28. Bandhini:

Ordet “Bandhini” betyr en binding eller en som limer alt sammen. Så dette er et passende navn for den lille babyen din, som du tror vil spille en nøkkelrolle for å holde familien samlet.

29. Basanti:

Hvis du er en fan av tidligere Bollywood -filmer, kan navnet “Basanti” slå an. Selv i det virkelige liv kan “Basanti” være et nydelig navn for babyjenter, da det betyr “vår”. Navnet er forbundet med lykke, vekst og ny begynnelse.

30. Bavisha:

Navnet “Bavisha” betyr Future. Det er en moderne variant av sanskritordet “Bhavishya” som betyr “Future”. Så hvis du vil ha et futuristisk navn på datteren din, kan dette være et godt valg.

31. Bhadrika:

“Bhadrika” er et kraftig navn for jenter som oversetter til “kvinne med lykke”. Det kan også indikere kvaliteter som adel, skjønnhet og intelligens. Selv om mange foretrekker å skrive navnet som “Badrika”, gir de tre første bokstavene “dårlige” kanskje ikke en veldig positiv start.

32. Bhanuja:

Et annet populært navn for Makar Rashi -jenter som begynner med “B” er “Bhanuja”. Dette ordet sies å være navnet på elven Yamuna. Den egentlige betydningen kommer fra sanskritordene “Bhanu” betyr Sun og “Ja” betyr datter.

33. Bhaskari:

Hvis du leter etter et solinspirert navn til datteren din, kan du prøve “Bhaskari”. Det er avledet fra sanskritordet “Bhaskar” som betyr sol. Så, Bhaskari kan tas som sin kvinnelige variant.

34. Bhavigna:

Ordet “Bhavigna” anses å være et av de mange navnene på gudinnen Durga. Navnet er forbundet med tapperhet, mektig og fryktløs personlighet.

35. Bhanu Rekha:

“Bhanu Rekha” er et to-ords navn der “Bhanu” betyr sol og “Rekha” betyr stråler. Så den fullstendige betydningen av dette navnet er “Solstråler”. Siden navnet er assosiert med solguden, kan det indikere lysstyrke og positivitet.

36. Bhavya:

Navnet “Bhavya” betyr storslått eller praktfullt. Det kommer fra sanskritordet “Bhavyam” og er et av de mest populære navnene på babyjenter i India.

37. Bindu:

Navnet “Bindu” betyr Drop. Den brukes alene eller kombinert med andre ord som “Hima”, “Madhavi” etc. for å danne forskjellige betydninger. Noen foretrekker å bruke “Bindhu” som en alternativ stavemåte.

38. Binodini:

Binodini er en bengalsk variant for selve ordet “Vinodini”. Betydningen av dette navnet er “en som er vakker”, og noen tolker det til og med som et av navnene på Radha.

39. Fødsel:

“Biruntha” er et sjeldent navn for Makar Rashi -jenter, noe som betyr modig, mektig, autoritativ etc. Sammen med en annen uttale lyd, har navnet også en innflytelsesrik betydning for det.

40. Bodhini:

Navnet “Bodhini” kommer fra sanskritspråket som betyr “en som opplyser”. Det brukes ofte i hinduistiske og buddhistiske religioner på grunn av betydningen.

41. Jaagruthi:

“Jaagruthi” er et vakkert navn for babyjenter som betyr “Awakening”. Det er avledet fra sanskritspråk og har åndelige vibber til det. Du kan også fjerne det ekstra “a” for å gjøre det til “Jagruthi”.

42. Jaamini:

Ordet “Jaam” på sanskrit betyr “natt”. Navnet kan tolkes på mange måter som ro, ro, mørke etc. Ved å fjerne de ekstra “a” mange endrer betydningen.

43. Janisha:

Ordet “Janisha” betyr “en som fordriver uvitenhet”. På grunn av denne kraftige betydningen, er den ofte forbundet med gudinnen Durga. Så du kan få et moderne navn med tradisjonell bakgrunn. Hvor kult er det?

44. Jayanthi:

“Jayanthi” er et fint navn for babyjenter som betyr “seier”. Det er avledet fra sanskrit -språket der ordet “Jayam” betyr å vinne. Stavevarianten kan være “Jayanti”.

45. Jiya:

Ordet “Jaya” er et av de vanligste navnene på jenta til Maraka Rashi. Dette sanskritavledede ordet betyr “seier”. Du kan legge til suffikser som “Sri”, “Lakshmi” etc. å skape mer effekt!

46. ​​Joshita:

“Joshita” er et fint navn på jenter som betyr lykke, glede etc. Navnet har energiske vibber. Du kan prøve “Joshitha” som en stavevariant.

47. Joyshree:

“Joyshree” er en finjustert versjon av “Jayashree” som betyr “Seierens gudinne”. De to første bokstavene “Ja” er modifisert til “Jo”, for å gjøre den egnet for Makar Rashi -alfabetregler.

48. Josnika:

Ordet “Josnika” er et moderne ord som har flere betydninger. Det kan tolkes som en dame Amor. Det er ingen alternative alternativer til dette navnet.

49. Jovithaa:

Ordet “Jovitha” betyr glede. Det er delvis fra sanskritspråket, og dets moderne tilpasning gjør det åpent for tolkninger.

50. Khushi:

Et veldig populært navn for babyjenter i India er “Khushi”. Det er et hindi -ord som betyr “lykke”. Stavevarianten kan være “Kushi”.

5 Unisex -navn for Makara Rashi -babyer:

Her er de fem kjønnsnøytrale navnene på babyer født i Makar Rashi

51. Jwala:

“Jwala” er et unisex navn som betyr “Flamme”, “fakkel”, “bærende lys”. Det er et sanskritord som er egnet for å navngi både gutter og jenter.

52. Jishna:

Et annet unisex -navn er “Jishna”, som betyr Lord Ganesha. Noen tolker til og med navnet på Lord Vishnu. Den nærmeste varianten er “Jishnu” som betyr Arjuna.

53. Bhanu:

“Bhanu” er et fint navn som fungerer både gutter og jenter, på grunn av sin kjønnsnøytrale betydning. Det betyr “sollys”. For å gjøre det spesifikt for et kjønn, kan du legge til suffikser som “Prakash”, “Rekha” etc..

54. Bakul:

Navnet “Bakul” kommer fra det hindi -språket, som har flere betydninger. Ordet refererer til en blomstertype, og noen tolker det til og med som “smart”, “tålmodighet” etc. Den nøytrale betydningen gjør den egnet for begge kjønn.

55. Khrisha:

Khrisha er et modifisert ord som passer til Makar Rashi Nakshatra -reglene. Det er en kort form fra “Krishna”, som også er et unisex -navn. Du kan legge til flere ord for å gjøre det egnet for ditt kjønn eller bruke det alene.

5 Makara Rashi Twin baby navn:

Vi har samlet 5 beste navnekombinasjoner for babyer født i Makar Rashi, inkludert tvillinggutter, jenter, jente og gutt.

56. Baruni, Basanth:

Navnene Baruni og Basanth er ord i bengalsk stil der “V” er erstattet av “B”. De faktiske ordene er “Varuni” og “Vasanth”. Varuni betyr gudinnen Durga eller en som drives av Varuna. Vasanth betyr vår.

57. Bharath, Bhagesh:

Navnene “Bharath” og “Bhagesh” passer for tvillinggutter. Begge starter med lyden “bha” og har dype betydninger. Bharath betyr “en som stammet fra Bharatha”, og Bhagesh betyr “rikhetens herre”.

58. Jagrithi, Jahnavi:

Her er et sett med navn for tvilling baby jenter. “Jagrithi” betyr oppvåkning (åndelig eller mental) og “Jahnavi” betyr elven Ganga eller Sita Devi. Begge starter med “Ja”, noe som gjør dem perfekte for tvillinger født i Makar Rashi.

59. Jaidev, Jaideep:

De to navnene “Jaidev” og “Jaideep” starter med “Jai”, som betyr seier. “Jaidev” betyr guddommelig seier og “Jaideep” betyr lysets seier. Disse navnene fungerer godt for tvillingbarn som er født i Makar Rashi.

60. Jashith, Jayati:

Her er et annet sett med Makar Rashi tvillinggutt og jente babynavn som begynner med bokstaven “Ja”. Navnet “Jashith” er for gutter, noe som betyr Cool, og jentenavnet “Jayati” betyr seirende.

Vi håper du likte denne samlingen med 60 beste Makar Rashi -babynavn. Legg gjerne til din egen kreativitet for å bringe unike navn til disse navnene. Gi oss beskjed hvis du har flere slike meningsfylte ord som begynner med bokstavene ovenfor!

ANSVARSFRASKRIVELSE: Det er viktig å merke seg at disse navnene kan ha forskjellige betydninger i forskjellige land, kulturer og språk. Så sørg for å fullt ut forstå symbolikken til et navn i din lokale kultur før du velger det for babyen din. Du bør ikke stole på materialet i denne artikkelen, da informasjonen ikke er støttet av omfattende forskning eller ekspertuttalelse.