Arabiska som språk talas av ett stort antal människor. Det är språket i den heliga Koranen. Om du är en hängiven anhängare av islam är det bara förståeligt att du letar efter ett namn som har någon religiös betydelse. Vår lista över arabiska bebisnamn, med betydelser, kommer säkert att vara din räddare under din namnjaktperiod.

arabiska bebisnamn

Vackra arabiska namn för tjejer:

Ta en titt på denna lista med muslimskt arabiskt namn för ditt tjejbarn.

1. Aaliyah:

Förmodligen den mest kända Aaliyah var R&B -sångare vars liv blev tragiskt avkortat för över ett decennium sedan, men det steg högt till att vara ett av de bästa namnen. Det betyder himlar och högfödda och vi kan försäkra att en liten ängel vid namn Aaliyah skulle vara mycket begåvad och välsignad.

2. Ada:

Ada är ett mycket enkelt namn för din flicka. Namnet betyder ‘graciöst’, ‘ädelt’.

3. Asiya:

Här är ett vackert arabiskt bebisnamn. Namnet betyder någon som är fundersam och är melankolisk. Det är också namnet på faraos fru.

4. Aabish:

Aabish heter Irans drottning. Detta namn för din söta dotter kommer verkligen att få henne att känna sig som en prinsessa.

5. Aafia:

Aafia betyder en person som är lugn och sammansatt och också är fri från oro av något slag. Detta är ett modernt arabiskt namn.

6. Aisha:

Populär bland det islamiska samfundet på grund av att det är profeten Muhammeds favorithustru. Det betyder liv och livligt, Aisha är ett vackert namn. Din lilla Aisha skulle vara helt av gränslös energi.

7. Ayat:

Arabiskt av ursprung, Ayat är ett muslimskt namn som betyder mirakel i Koranens verser. Ett vackert namn till din flickvän kan mycket väl betyda att hon kommer att göra underverk och bli framgångsrik i livet.

8. Adilah:

Bara perfekt för en kvinna i nuvarande och framtida generationer, den arabiska betydelsen av denna Adilah är rättvis, ärlig och lika. Namnge din flicka Adilah så får du se hur hon faktiskt växer upp till att bli en Adilah.

9. Aamira:

Ett arabiskt, muslimskt namn, Aamira har en underbar mening, riklig, välmående och full av liv. Vilket bättre namn kan du önska din lilla prinsessa?

10. Badeeda:

Detta är ett mycket unikt arabiskt namn för din dotter. Det hänvisar till en person som är smart, innovativ och kreativ.

11. Baheela:

Baheela betyder “vacker kvinna”. Namnet är också en indikator på hur din dotter kommer att bli en.

12. Bahnaz:

Din lilla dotter måste vara den mest älskvärda för dig än någonting annat i denna värld. Om så är fallet kommer namnet på hennes Bahnaz, som ett arabiskt namn, att göra all rättvisa, eftersom det betyder “mest älskvärda”.

13. Dafiyah:

Här är ett ovanligt och sällsynt arabiskt namn för din dotter. Dafiyah betyder “en kvinnlig berättare om Hadith”

14. Doaa:

Doaa betyder ‘att be’ eller ‘hjärtans röst’. Namnet är ett vanligt namn bland det islamiska samfundet.

15. Fatma:

Fatma är en “kvinna som fängslar”. Namnet är det bästa arabiska namnet du föredrar för din dotter.

16. Faatima:

En annan variant av namnet Fatma, Faatima betyder “en fängslande som avstår”.

17. Fadila:

Fadila är ett unikt arabiskt namn. Det betyder ‘en kvinna som ger generöst’. Namnet kommer att installera en känsla av rättfärdighet hos ditt barn.

18. Ghasmira:

Ghashmira betyder ‘frihet’, ‘generositet’. Namnet är tänkt att fungera som en indikator på vad hon behöver växa upp för att bli.

19. GulBano:

Vad sägs om ett namn som heter GulBano som betyder “prinsessa av blommor”. Namnet är ett bra val för alla människor som anser att deras döttrar är deras drottning.

20. Haniya:

Haniya betyder ‘nöjd’ eller ‘glad’. Namnet förmedlar de exakta känslorna av vad du kände när du hade henne.

21. Hakimah:

Hakimah betyder “en klok och förnuftig kvinna”. Genom att namnge henne Hakimah berättar du faktiskt vad hon behöver vara när hon blir stor och hur viktiga dessa värden är.

22. Horiya:

Horiyah betyder “vacker och strålande ängel”. Namnet förmedlar exakt din dotters skönhet.

23. Husaina:

För att uttrycka det rakt kan du namnge din dotter Husaina, vilket betyder “vacker”. Detta populära arabiska namn och blir ett växande val för många föräldrar.

24. Ibrat:

Ibrat är ett vackert arabiskt namn för din bebis. Namnet kan se litet ut, men det betyder “visdom att lära av erfarenhet”.

25. Ifeta:

Ifeta betyder “oskyldig och dygdig”. Iftea är ett ganska sällsynt nytt arabiskt namn som kommer att vara ett bra val för din dotter.

26. Iffah:

Iffah är ett mycket unikt muslimskt arabiskt namn. Namnet betyder “en ren och blygsam tjej”.

27. Imama:

Imama är ett populärt islamiskt arabiskt namn. Namnet betyder “ledarskap eller kommando”. Det betyder också “en som har ledaregenskaper”.

28. Jadwa:

Om din dotter verkligen var en gåva från Gud, kommer namnet Jadwa att göra all rättvisa. Namnet betyder “gåva” eller “present”.

29. Jahaan:

Detta är ett populärt arabiskt namn som betyder ‘hon är hela världen’.

30. Jalynne:

Jalynee är ett mycket modernt namn att tänka på. Det är ett modernt amerikanskt namn som också till stor del antas av muslimer överallt.

31. Juwariyah:

Detta namn har en religiös koppling. Juwariyah är namnet på profeten Muhammeds fru.

32. Kamilah:

Kamilah är ett arabiskt muslimskt babynamn som är väldigt vackert att bara lyssna på. Namnet betyder “felfrihet eller perfektion”.

33. Kaiala:

Här är ett annat vackert arabiskt namn för din lilla dotter. Namnet betyder “rent” och “tortyr”.

34. Liyana:

Liyana betyder “en öm och känslig kvinna”. Detta är ett lämpligt namn för många tunna kvinnor som också är mycket känsliga.

35. Laiba:

Laiba betyder himmelens ängel. Det har också en annan betydelse, “vackraste kvinnan i alla himlar”. Låter som ett namn på din dotter?

36. Lalma:

Lalma är faktiskt ett landområde som bara försvarar regn. Detta är ett sällsynt och vackert namn för din dotter att tänka på.

37. Layla:

Ett arabiskt namn som betyder natt, mörk skönhet, berusning, användes i många gamla, romantiska arabiska dikter. Detta sångnamn har blivit väldigt modernt idag. Om du har en brunögd, brunhårig skönhet, namnge henne Layla och hon kommer säkert att beundra alla.

38. Maarib:

Maarib betyder “slutmål”.

39. Maeen:

Här är ett av de bästa arabiska namnen du kan tänka dig för din dotter. Maeen betyder “källa till vatten”. Vatten är säkert en viktig ingrediens i ditt liv för att överleva. Att namnge henne Maeen signalerar bara vikten av din dotter i ditt liv.

40. Mabrura:

Mabrura betyder en religiös flicka/kvinna som accepteras av den Allsmäktige. Detta namn har en religiös koppling och är säkert ett bra namn för henne.

41. Nageenah:

Nageenah betyder en ädelsten. Berätta för din dotter hur värdefull hon är för dig!

42. Nazo:

Har du hört talas om detta namn förut? Nazo betyder någon som är vacker. Nazo är också namnet på en berömd kvinnlig poet i Pashtun från 1700 -talet.

43. Nazra:

Här är ett annat vackert arabiskt namn för din lilla dotter. Detta namn betyder “glöd och lycka i en persons ansikte”.

44. Nejra:

Nejra betyder “gnista” eller “glans”.

45. Paksima:

Din ungfödda flicka kan vara den med det mest oskyldiga ansiktet av alla. På den tiden kanske du bara vill namnge henne Paksima, vilket betyder “en med oskyldigt ansikte”.

46. ​​Pariwarsh:

Pariwarsh är för alla tjejer som är lika vackra som en fe.

47. Parigul:

Vad sägs om detta unika arabiska namn för din dotter? Parigul betyder “blommans ängel”.

48. Parseng:

Älskar att döpa henne efter en stjärna? Tja, då ska hon heta Parseng som är namnet på en stjärna.

49. Raahi:

Raahi är en resenär och också en bra följeslagare. Under ditt livs resa kommer din dotter alltid att vara din Raahi.

50. Radia:

Radia är ännu ett arabiskt muslimskt bebisnamn. Det betyder ‘nöjd’ eller ‘innehåll’.

51. Rihanna:

Känt på grund av den populära sångerskan Rihanna, är namnet av arabiskt ursprung och betyder söt basilika. Fyll dina liv med den vackra doften av söt basilika och ett barn med inre skönhet och kalla henne Rihanna.

52. Saadat:

Sadaat är ett mycket modernt och topp arabiskt namn genom tiderna. Det betyder ‘välsignelse’. Ett namn som signalerar hur din dotter är Guds välsignelse.

53. Saahirah:

Saahirah betyder “Jorden” eller en källa som flyter konstant.

54. Sabiqah:

Sabiqah är faktiskt ett ord från sindhi -språket. Språket talas i delar av Punjab. Termen betyder “förflutet”.

55. Safeta:

Ett annat unikt arabiskt namn, Safeta betyder rent eller rent. Detta är förmodligen ett enkelt namn du kan ge till din dotter.

56. Saha:

Saha är ett islamiskt arabiskt bebisnamn. Det betyder “vittne” på det arabiska språket.

57. Taara:

Ett mycket sött namn, Taara betyder stjärna eller ögonögla. Den försöker förklara vikten av dottern för föräldrarna.

58. Taahira:

Namnet Taahira betyder “rent” eller “kyskt”. Taahira är ett populärt arabiskt namn som har varit ett val sedan mycket lång tid.

59. Tabaan:

Tabaan betyder “fantastiskt”.

60. Zara:

Zara är ett populärt namn med arabiskt ursprung men används ofta i västvärlden. Betydande prinsessa och för att blomstra, fick detta namn en elitstatus när prinsessan Anne gav det till sitt barn. Ring din lilla prinsessa Zara och låt henne blomma ut till en självsäker, graciös dam.

61. Zaina:

En enkel version av Zaynab, Zainas ursprung är arabiska. Detta exotiska namn betyder vackert. Namnge din förtjusande bebis Zayna och se hennes skönhet växa som hon gör.

Topp arabiska babynamn för pojkar:

Här är några genomtänkta och kreativa namn för din pojke.

62. Aamir:

Stavas också Amir, kommer från arabiska och betyder prins, härskare eller välmående. Den mest kända Aamir är Bollywood -stjärnan Aamir Khan. Namnge din förtjusande prins detta och han kommer att ha en ljus framtid framför sig, kanske en framgångsrik entreprenör eller liknande.

63. Abdul:

Ganska traditionellt muslimskt namn och mycket vanligt i den muslimska världen och har ofta lagt till namn som Rahman eller så. Namnet är arabiskt och betyder Guds tjänare. Med ett namn som Abdul kan din pojke vara ett ganska lugnt och tyst barn som är villig att vara hjälpsam och snäll.

64. Abbas:

Detta är ett arabiskt pojknamn med associationer till Koranen. Namnet är populärt inom den islamiska världen. Det betyder lejon, strängt och stramt. Att namnge din pojke Abbas kan innebära att han kommer att vara stark som ett lejon i kropp och karaktär.

65. Ali:

Ett mycket utbredt muslimskt namn med arabiskt ursprung, en variant av Allah. Det betyder också förhöjt eller högt. Den hittills största boxaren Muhammad Ali hävdade detta namn. Att ringa din pojke Ali ger dig hopp om att han kommer att övergå till stora höjder.

66. Ahmed:

Detta namn har också blivit ganska populärt nyligen. Används som förnamn eller efternamn, dess rötter är arabiska och det betyder prisvärt. Det är också ett annat namn på profeten Muhammed. Utan tvekan kommer en bedårande bebis som heter Ahmed att göra många saker för att beundras och få komplimanger för.

67. Baashir:

Arabiskt bebisnamn Baashir betyder en som är känd för sin tapperhet och lojalitet. Baashir är en arabisk bebis med en betydelse som är lika tung.

68. Bacha:

Vad sägs om att sätta höga standarder för din son? Bacha är ett namn som också är namnet på en berömd ledare för Pashtun. Namnet betyder också “kung”.

69. Badih:

Här är ett annat genomtänkt och kreativt namn för din son. Detta namn betyder “kunna improvisera” eller en som är kvick och kreativ.

70. Cahil:

Cahil är ett modernt islamiskt namn för pojke. Det betyder “en ung och naiv man”. Låter som ett namn för din son?

71. Kalif:

Kalif är mer en berömd islamisk titel som ges eller tilldelas människor, men är populär i arabiska.

72. Daaim:

Daaim är ett mycket unikt modernt arabiskt namn. Det betyder ‘varaktig personlighet’ och är en slags önskan från dig att han förblir så.

73. Daanish:

Daanish betyder “full av kunskap”. Detta är ett omtänksamt namn att ge din son.

74. Damurah:

Damurah betyder “gnista av ljus” eller “eld”.

75. Faadhil:

Faadhil är en mycket generös person och en som också är en prisvärd person. Namnet är för alla de föräldrar som vill växa sin son precis som en Faadhil.

76. Faarih:

Faarih är en person full av glädje. Välsigna din son för att ha ett lyckligt liv genom att namnge honom detta.

77. Ghalib:

Ett mycket klassiskt islamiskt arabiskt bebisnamn, Ghalib betyder ‘victor’.

78. Ghazaar:

Detta namn har ett arabiskt ursprung och betyder ‘etikett’ eller ‘sätt’.

79. Hussain:

Hussain är vanligtvis uppkallad efter spädbarn efter den berömda ledaren för islam. Namnet är av arabiskt ursprung och är mycket populärt.

80. Haasim:

Hassim är mer en önskan än ett namn. Haasim betyder en som lever livet med entusiasm och iver i hög grad. Hasim är också det senaste arabiska bebisnamnet.

81. Harkirat:

Harkirat betyder “en som sjunger av Guds pris”.

82. Hazeem:

Hazeem är ett annat populärt hört arabiskt barnnamn. Det betyder “en klok och intelligent man”. Låter som ett namn för honom?

83. Ibrahim:

Ett mycket populärt namn genom alla tider, Ibrahim betyder “far till många nationer”. Den vanligaste varianten av Ibrahim är skriven som Ebrahim.

84. IbadurRehman:

Detta namn har en religiös förening. IbadurRehman betyder någon som är tillbedjare av Allah eller en hängiven tjänare av Allah.

85. Ijaz:

Ijaz är ett annat senaste arabiska bebisnamn. Det betyder “mirakel”, “förvåning”.

86. Ikhlaaq:

Ikhlaaq betyder en man med gott uppförande och också en med moraliska värderingar. Låter det som ett namn för din son?

87. Immad:

Om din son alltid kommer att vara ditt stöd för dig, är Immad rätt namn för honom. Immad betyder “pelare” eller “stöd”.

88. Jaabir:

För den goda rådgivaren han kan visa sig vara i framtiden kan Jaabir vara ett bra namn. Jaabir betyder “bra rådgivare”.

89. Jaalib:

Jaalib är ett senaste arabiska namn som betyder ‘en som har motiv’.

90. Jahid:

Arabiska pojknamnet Jahid är en ansträngande och hårt arbetande man. Jahid kan vara ett bra namn för din son.

91. Kabir:

Kabir är ett neutralt namn och tillhör inte riktigt arabiskt språk eller islam. Namnet betyder “den store”.

92. Kadir:

Kadir betyder “ljusstråle”. Detta indikerar hur din son kan vara din ljusstråle för dig i dina mörkaste tider.

93. Kian:

Detta namn är en variant av den irländska Cian men det har också arabiska rötter. Stigande popularitetsstegen betyder namnet kung eller generationer. Det är ett härligt, trendigt namn för en pojke och lätt glidande av tungan. Med namnet Kian, förbered din lilla för att vara en vänlig ledare och ha en lojal grupp vänner.

94. Lath:

Lath är ett namn på det arabiska ursprunget. Det betyder “lejon”.

95. Lawin:

Lawin betyder “ung man”.

96. Mustafa:

Mustafa är ett mycket populärt muslimskt arabiskt namn. Det betyder “den utvalda”. Mustafa är också epitet på profeten Muhammad.

97. Maheer:

Maheer är en modig och modig man.

98. Malang:

Malang betyder “mystiker” och är inte ett namn av arabiskt ursprung.

99. Mohammed:

Detta namn är en variant av Muhammed och är förmodligen det mest utbredda pojknamnet i den muslimska världen. Profetens namn och grundare av den islamiska tron ​​betyder det prisvärt och förhärligt. Att namnge din pojke Mohammed kommer att ge honom alla attribut för att få komplimanger och uppskattas högt.

100. Naseefa:

Naseefa betyder “ett tal som talas i hemlighet”.

101. Nadeem:

Ett annat namn som har arabiskt ursprung och är populärt i både de muslimska och kristna arabiska samfunden. Nadeem betyder en förtrolig eller en vän. Ett härligt namn för en bedårande pojke som ger möjligheten att bli en uppriktig och lojal vän.

102. Nijaz:

Nijaz betyder ‘önskan’ eller ‘behovet’. Det är också “vill”.

103. Ovais:

Ovais är namnet på profetens följeslagare. Namnet är en variant av namnet Owais och det betyder också ‘liten varg’.

104. Omar:

Ganska moderiktigt mansnamn, Omar kommer från arabiska Umr vilket betyder liv, fylligt och blomstrande. Ge ditt studsande barn namnet Omar och se honom få ett långt och lyckligt liv.

105. Parwaiz:

Parwaiz betyder “framgång eller seger”. Det betyder också “prisvärt”.

106. Pazir:

Pazir är någon som är bra i allas ögon. Detta är ett unikt och nytt arabiskt namn för dig att tänka på.

107. Raahim:

Ett mycket populärt namn, Raahim betyder “en som är medkännande och barmhärtig.

108. Raheeq:

Raheeq är en smart och stilig man.

109. Rakeem:

Här är ett namn inspirerat av Koranen. Namnet är en variant av Raqeem. Namnet betyder ‘medkännande’ och härrör från Raheem.

110. Rameel:

Rameel betyder “Guds nåd”.

111. Saeed:

Saeed är ett populärt islamiskt namn som betyder ‘lycklig’ eller ‘lyckligt lottad’.

112. Sabghta:

Detta är ett ganska sällsynt muslimskt arabiskt namn som betyder ‘sann tro’ och ‘färg som ges av Allah’.

113. Sair:

Sair är en passionerad och entusiastisk människa. Detta namn kommer säkert att vara en välsignelse för din son.

114. Tafeef:

Tafeef betyder “lovsång eller lovsång av Gud”.

115. Taahir:

Ett mycket känt och känt namn, Taahir betyder kyskt eller blygsamt. Namnet har ett arabiskt ursprung.

116. Ubaid:

Ubaid betyder “trogen”. Detta namn har ett arabiskt ursprung.

117. Ubaida:

Ubaida är ett närbesläktat namn på Ubaid. Det betyder “Guds tjänare”.

Unisex arabiska namn:

arabiska bebisnamn

118. Nour:

Nour betyder lätt och är ett mycket modernt namn för ditt barn.

119. Farah:

Ett mycket elegant och snyggt namn, Farah betyder ära och beröm.

120. Arayan:

Detta är ett namn som har flera ursprung, från persiska, arabiska och irländska. Namnet betyder dörröppning till himlen.

121. Zayn:

Ett annat modernt namn, Zayn, betyder skönhet och nåd.

122. Jamal:

Namnet Jamal betyder vackert och är ett könsneutralt namn.

123. Siham:

Namnet Siham kan vara unikt och sällsynt. Det betyder pil. Det kommer från det arabiska ordet ‘sahem’.

124. Ehsan:

Ehsan betyder utmärkt och perfektion.

De flesta av namnen har ett starkt samband med religiös text och profeten själv. Även om hela namnjaktjobbet kan vara tråkigt, kommer vår lista med vackra arabiska namn säkert att hjälpa dig att reda ut dina namn för din dotter eller son. Gå igenom! Vi hoppas att du bara hittar de bästa.