I indisk astrologi är Moola Nakshatra det 19-stjärniga tecknet i ordning. Enligt hinduistisk religiös övertygelse anses det vara lyckligt och lyckosamt om barnet namnges enligt nakshatra/stjärntecknet. Följaktligen, om din lilla är under Moola -stjärnan, har vi Moola nakshatra -babynamn som passar dina krav rätt. Med den perfekta balansen mellan moderna och traditionella, meningsfulla och söta, härliga och charmiga namnval, är vår lista över Moola nakshatra-namn perfekt för nutida spädbarn.

moola nakshatra bebisnamn

Låt oss idag utforska allt om Moola nakshatras funktioner, egenskaperna hos de som är födda i denna stjärna och bebisnamn med Moola nakshatra.

Moola Nakshatra och dess egenskaper:

Moola Nakshatra varierar mellan 00 och 13.20 i Skyttens stjärntecken. Det är den 19: e stjärnan, och symbolen för Moola nakshatra är en hukande tiger. Den styrande herren för Moola Nakshatra är Ketu.

De barn som föds i Moola nakshatras inflytande sägs vara mycket passionerade, underbara och fulla av entusiasm. De är också extrema i sina liv – antingen är de väldigt glada eller upprörda. Moola nakshatra -födda är kända för att vara mycket vänliga och optimistiska, mycket beslutsamma för att få saker och uppgifter genomförda. De är glada, rika, nyfikna och kända för att vara bra på forskningsförmågor. Djurnamnet för Moola Nakshatra är en hanhund.

Moola Nakshatra Namn Startbokstav/stavelse:

De barn som föds i Moola nakshatra anses ha tur om deras namn börjar med Ye, Yo, Bha, Bhaa, Bhi, Bhee, Ba, Bi, Yu.

Om du vill kontrollera av padas,

  • Moola nakshatra första pada namn kan börja med Ye.
  • Moola nakshatra 2: a pada namn börjar med Yo.
  • Moola nakshatra 3: e pada namn med Ba
  • Moola nakshatra 4: e pada namn med Bi

Barnnamn för Moola Nakshatra Borns 2021:

För de barn som föds i denna stjärna kan vår lista med moola nakshatra namn hjälpa till att hitta rätt och exakt passform. Låt oss utforska dem tillsammans.

Moola Nakshatra Baby Boy Namn:

1. Bhargav:

Bhagav eller Bhaargav är redan det vanligaste och mest kända pojknamnet i Indien. Namnet Bhargav är ett annat namn för Lord Siva. Det betyder också utstrålning och glöd.

2. Bhaasur:

Bhaasur är ett unikt och sällsynt namn på pojke för moola nakshatra. Det betyder ljus, lysande och hjälte eller fantastisk.

3. Bhaavan:

Bhaavan betyder skapare. Namnet symboliserar också charm, glans och ljusstyrka. Namnet är unikt och har sitt ursprung i sanskritspråket.

4. Bhadrak:

Bhadrak betyder en modig och stilig person. Namnet kommer från de indiska språken och är ett vanligt traditionellt pojknamn för moola nakshatra.

5. Bharadwaj:

Bharadwaj är ett annat vanligt och känt traditionellt pojknamn. Det betyder en vise. Det härstammar från de hinduiska mytologiska berättelserna och texterna.

6. Bharat:

Bharats namn härstammar från hinduiska berättelser och mytologier, uppkallade efter kung Bharat. Detta är bland vanliga moola nakshatra manliga bebisnamn.

7. Bhaskar:

Bhaskar är ett annat panindiskt populärt och vanligt pojknamn, som är klassiskt och tidlöst i valet. Namnet Bhaskar betyder sol och eld. Det betyder också lysande och upplyst.

8. Bhaswar:

Bhaswar är ett unikt och ovanligt pojknamn. Namnet Bhaswar betyder att lysa. Det är ett nytt pojknamn för moola nakshatra.

9. Bhaumik:

Bhaumik betyder jordens herre. Det finns vanligtvis namnet i de norra och östra delarna av Indien redan för moola nakshatra borns.

10. Bhavan:

Om du letar efter ett helt unikt och modernt sött namn kan Bhavan vara ett bra val. Bhavan betyder skapare och charmig. Det är också ett annat namn för Lord Krishna. Är det inte coolt?

11. Bhavesh:

Bhavesh är ett vanligt namn igen, men ändå ett klassiskt val. Det betyder hela världens eller existensens herre. Detta moola nakshatra namn för pojke är ett annat namn för Lord Shiva.

12. Bhavik:

Bhavik är ett sött och modernt samtida pojknamn. Namnet Bhavik eller Bhawik betyder värdig eller lycklig varelse på indiska språk.

13. Bhavin:

Bhavin är ett annat nytt namn, vilket betyder vinnaren. Namnet symboliserar också levande, existerande och seger. Det är ett filosofiskt betydelse namn.

14. Bhavith:

Bhavith på hindi ordspråk betyder framtiden. Namnet är ett nytt och sällsynt val av pojknamn för moola nakshatra borns. Det är våra favoritnamn för pojkpojkar för moola nakshatra.

15. Bhavyaraj:

BhavyaRaj är ett traditionellt men ändå vintergrönt klassiskt namn. Det betyder prakt och storhet. Vi älskar detta unika namn på moola nakshatra -pojkar.

16. Bhim:

Namnet Bhim kommer från de hinduiska mytologiska berättelserna och texterna. Bhim är orädd och djärv. Är det inte ett coolt och härligt namn?

17. Bhimshankar:

Bhimshankar är ett mycket traditionellt pojknamn som betyder Lord Shiva. Det är också ursprunget till floden Bhima där Shiva bodde.

18. Bhiyen:

Bhiyen är ett helt nytt och modernt härligt namnval för moola nakshatra pojkar. Det betyder underbart. Vi älskar ganska detta moola nakshatra -födda bebisnamn.

19. Yeshwin:

Yeshwin betyder berömmelse. Namnet är inte vanligt, och det kan vara bra att gå till föräldrar som letar efter moderna och söta kortnamn för moola nakshatra.

20. Yoshit:

Yoshit eller Yoshith betyder en ung pojke. Namnet symboliserar också ungdomlig, ung och glöd. Vi älskar detta unika namnval.

21. Yojith:

Yojith är helt ett nytt namnval för pojkar. Det betyder en planerare. Den andra stavningsvarianten till detta Dhanu Rashi moola nakshatra -namn är Yojit.

22. Yograj:

Detta är ett annat traditionellt pojknamn. Yograj är ingen mindre än Lord Shiva. Det betyder också någon som har en god estetisk känsla.

23. Yogesh:

Yogesh är ett annat vanligt pojknamn i hela Indien. För dem som vill ha ett traditionellt och meningsfullt namn kan Yogesh vara perfekt. Yogesh betyder Yoga of God.

24. Yodha:

Yodha på sanskrit och andra indiska språk översätter bokstavligen till krigare. Det symboliserar också djärvt och orädd.

25. Yeswin:

Vi älskar namnet yeswin. Yeswin betyder seger eller framgång. Namnet är ett sött och vackert, charmigt pojknamn för moola nakshatra borns.

Moola Nakshatra flicknamn:

26. Bhagya:

Bhagya eller Bhaagya är ett mycket vanligt indiskt flicknamn. Bhaagya betyder lycka eller glöd. Namnet betyder också gudinnan Lakshmi och förmögenhet. Det är ett traditionellt val för flicknamn för moola nakshatra.

27. Bhamini:

Bhaamini eller Bhamini är ett vackert och sött flicknamn. Det betyder lysande och vackert. Namnet symboliserar också passionerade kvinnor. Vi älskar det här namnet.

28. Bharathi:

Bharathi är återigen ett traditionellt hushållsnamn för flickor. Namnet Bharathi eller Bhaarathi betyder ättling till Bharat. Det betyder också välskötta och indiska kvinnor.

29. Bhaavana:

Bhaavana betyder känslor. Det är ett mycket vanligt förekommande indiskt flicknamn för moola nakshatra borns. Detta är bland vanliga moola nakshatra kvinnliga namn.

30. Bhaavya:

Bhavya eller Bhaavya betyder prakt eller storhet. Det är också ett annat namn för gudinnan Parvathi. Namnet symboliserar också framgång, skönhet och glans.

31. Bhadrika:

Bhadrika är ett unikt och ändå traditionellt flicknamn. Det betyder ädla och värdiga kvinnor. namnet betyder också vackert. Detta är bland våra favoritnamn för flickor för moola nakshatra.

32. Bhagvathi:

Bhagvathi eller Bhagvathy är ett vackert och konventionellt gammalt flicknamn som ännu är klassiskt. Bhagvathy betyder gudinnan Durga. Namnet betyder också berömmelse, överlägsenhet, välstånd och visdom. Vi älskar de många betydelserna av detta namn.

33. Bhagini:

Bhagini är Lord Indras syster. Om du vill ha ett traditionellt men unikt namn kan detta vara ett bra val.

34. Bhagirathi:

Bhagirathi är ingen mindre än floden Ganga. De som gillar lyckliga namn och kan ansluta till floden Ganges kan föredra detta vackra och meningsfulla namn.

35. Bhagyasri:

Bhagyasri betyder gudinnan Lakshmi. Namnet symboliserar också berömmelse och pengar och rikedom. Detta är ett sött och härligt barnflickas traditionella namn för moola nakshatra borns.

36. Bhama:

Om du vill ha ett sött och kort flicknamn kan Bhama vara ett perfekt namn. Bhama betyder charmig och berömd. Det betyder också passionerade och vackra kvinnor på flera indiska språk.

37. Bhanuja:

Bhanuja är ett mycket gammalt och traditionellt flicknamn som är känt i sydindiska stater. Det betyder född från solen. Det är också ett annat namn för floden Yamuna.

38. Bhanumathi:

Bhanumathi är återigen bland vanliga och kända namn för telugu och tamil talande moola nakshatra födda flickor. Det betyder en vacker och känd person.

39. Bhanvi:

Om du föredrar ett sött och kort modernt namn kan Bhanvi vara perfekt. Bhanvi betyder solstrålar och glöd från solljuset. Detta är vackra moola nakshatra namn för en tjej.

40. Bharavi:

Bharavi är ett vackert och sällsynt flicknamn igen. Namnet Bharavi betyder strålning från solen. Det härstammar från sanskritspråket.

41. Bhaumi:

För dem som vill ha traditionella men fortfarande klingande flicknamn är Bhaumi ett nytt val. Bhaumi betyder gudinnan Sita, den som produceras från jorden.

42. Yosini:

Yosini eller Yoshini betyder att tänka. Detta är ett nytt och härligt sött flicknamn med god mening. Vi älskar dessa nya och uppfriskande flicknamn för moola nakshatra.

43. Yokshitha:

Yokshitha är ett nytt och underbart sällsynt flicknamn för moola nakshatra borns. Det betyder en stolt och modig person.

44. Yognya:

Yognya betyder sanningen. Det härstammar från sanskritspråket och är ett charmigt meningsfullt moola nakshatra flicknamn.

45. Yogeetha:

Yogeetha betyder kvinnlig lärjunge. Det betyder också magiskt och förtrollat. Det är ett nytt modernt sött flicknamn för moola nakshatra.

46. ​​Yeshika:

Yeshika betyder söt. Själva namnet låter supersöt och kort härligt. Detta är ett vackert flicknamn från indiska språk.

47. Bhini:

Namnet Bhini på nordindiska lokala språk betyder fuktigt. Det betyder också sommar. Det är ett unikt och nytt sällsynt flicknamn.

48. Yochana:

Yochana på sanskritspråk och andra indiska språk betyder en tanke. Namnet symboliserar också tänkande.

49. Yosha:

Yosha är ett sött flicknamn på fem bokstäver. Det betyder en ung flicka eller ungdomlig.

50. Yotshna:

Yotshna är ett annat modernt och nytt uppfriskande val av flicknamn för moola nakshatra. Namnet Yotshna betyder månsken. Det symboliserar också utstrålning och ljusstyrka eller glöd.

Unisex baby namn för Moola Nakshatra:

51. Bhaanu:

Bhanu eller Bhaanu är ett vanligt unisexnamn för moola nakshatra, lämpligt för flickor och pojkar. Namnet Bhanu betyder vackert. Det symboliserar också dygd, sol och glans.

52. Bhadra:

Bhadra är ett annat vanligt namn som passar både pojkar och flickor. Det betyder bra och lyckosamt. Det betyder också attraktiv, rik och lycklig.

53. Bhavyaraj:

Bhavyaraj är ett vackert och unikt bebisnamn för pojkar och flickor. Namnet Bhavya raj betyder gudinnan Parvathi. Det betyder också en hård och djärv person.

54. Bhavan:

Bhavan betyder Lord Krishna. Det betyder också världens skapare. Namnet är ett sällsynt val men ändå vackert bra för både pojkar och tjejer.

55. Bhavya:

Bhavya, även om det vanligtvis ses för flickor, är också perfekt för pojkar. Det betyder fantastiskt, vackert och lysande.

Tvillingarnamn för Moola Nakshatra -barn:

56. Bhaam – Bhaamuja:

Bhaam betyder ljus och glans. Bhanuja eller Bhaanuja betyder född från solen eller floden Yamuna. De är vackra tvillingar pojke och flicka namn chocies för moola nakshatra.

57. Bhadran – Bhadrang:

Bhadran och Bhadrang är underbara tvillingar. Namnet Bhadran betyder gynnsam och lycklig man. Bhadrang betyder en person som har en vacker själ.

58. Bharavi – Bhargavi:

Bharavi betyder strålande sol. Bhargavi betyder gudinnan Durga, gudinnan Lakshmi och vacker. De är traditionella och vackra tvillingnamn.

59. Bhavanya – Bhavan:

Dessa är vackra och rimmade val av tvillingflickor och pojknamn. Namnet Bhavanya betyder meditation eller koncentration. Bhavan betyder charmigt, lysande, palats eller Lord Krishna.

60. Bhavika – Bhavin:

Bhavika och Bhavin är härliga val för flickor och pojkar igen. Namnet Bhavika betyder välskött eller värdig. Bhavin betyder en man.

Den här listan över moola nakshatra -babynamn är både traditionell och modern, meningsfull, söt och filosofisk. Vi hoppas att de har gett dig idéer om din lillas namnprocess. Låt oss veta vilken som är din favorit och varför vi älskar att höra från dig.

Varning:

Alla namnen som anges ovan har sina betydelser enligt sammanhang och tid. Dessa betydelser och symboler kan förändras beroende på olika kulturer, länder, regioner och språk. Vi rekommenderar att du utför din omfattande forskning innan du förstår de flera tolkningar som är kopplade till namnet.