Enligt hinduistisk övertygelse anses det vara lyckligt och lyckligt om barnet namnges enligt styrande nakshatra vid födseln. För dem som har sin bebis i Uttarashada nakshatra har vi listan över Uttarashada nakshatra bebisnamn som är samlade för dig. Dessa speciella babynamn börjar med angivna stavelser eller startbokstäver enligt stjärnmärket.

uttarashada nakshatra bebisnamn

Idag ska vi se namnen på Uttarashada nakshatra för pojkar och flickor födda i årtusendet.

Uttarashada Nakshatra och dess egenskaper:

Uttarashada nakshatra är den 21: a av totalt 27 tecken i indisk vedisk astrologi. Nakshatra sträcker sig från 26.40 Skytten till 10 i Stenbockens stjärntecken. Symbolen för Uttarashada nakshatra är den lilla sängen, och stjärnan kommer att vara under solens inflytande.

De som är födda i Uttarashada-födelsestjärnan sägs vara mycket skonsamma, omtänksamma och mjuka. De är privata och introverta, är kända för att vara mycket tålmodiga och passionerade. Uttarashada nakshatra -barnen är också mycket ansvarsfulla, tar alltid uppgifter på sina axlar och är tacksamma som personer. De lyder äldste, är involverade i flera verk och intelligenta också.

Uttarashada Nakshatra Namn Startbokstäver/stavelser:

Om din lilla är född i Uttarashada nakshatra är det lyckligt och lyckligt om deras namn börjar med

Bhe, Bho, Ja, Jaa, Ji, Jee, Bha, Be, Bo.

Om du letar efter namngivning enligt padas,

  • Uttarashada nakshatra första pada namn börjar med Bhe.
  • Uttarashada nakshatra 2: a pada namn med Bho
  • Uttarashada nakshatra tredje pada namn med Ja
  • Uttarashada nakshatra 4: e pada namn börjar med Ji.

Babynamn på Uttarashada Nakshatra föds med sina betydelser:

Nu kör vi; vi har sammanställt en lista med namn för Uttarashada nakshatra borns tillsammans med deras betydelser. Låt oss utforska dem tillsammans.

Uttarashada Nakshatra Baby Boy Namn:

1. Bheem:

Namnet Bheem är ganska populärt i indiska hushåll. Bheem -namnet tas efter Pandavas -berättelserna och mytologiska berättelserna. Bheem betyder också rädd.

2. Bhoomik:

Om du vill ha ett meningsfullt men ändå vackert och traditionellt namn kan Bhoomik vara ett bra val. Bhoomik betyder jorden eller jordens herre på flera indiska språk. Det är bland vanliga Uttarashada nakshatra Dhanu rashi -namn.

3. Jaagrav:

Jaagrav betyder vaken, vaken och vaksam. Namnet betyder också sol och andra namn för Agni. Det är ett modernt men meningsfullt och klassiskt val av pojknamn för Uttarashada nakshatra.

4. Jaasvin:

Om du vill ha ett super modernt och samtida sällsynt val av pojke namn för Uttarashada nakshatra, kan Jaasvin vara ett bra val. Jaasvin betyder heligt eller heligt.

5. Jagadesh:

Jagadesh betyder universums kung. Det betyder också världens herre eller leverantör för världen. Det är ett mycket populärt och vanligt traditionellt namn för pojkar. Detta är vanliga namn på Uttarashada nakshatra.

6. Jagan:

Jagan är ett kort men ändå vanligt pojknamn, särskilt i Telugu och Kannada hushåll. Det betyder värld eller universum. Det är ett populärt pojknamn för Uttarashada nakshatra.

7. Jaideep:

Namnet Jaideep har kommit från två hindiord Jai och Deep. Jai betyder seger och Deep betyder ljus. Namnet symboliserar hädanefter ljusets seger.

8. Jainil:

Jainil är ett modernt och nytt namn för spädbarn. Men meningen är ganska traditionell. Jainil betyder segrande gud. Det betyder också Victory of the Blue. Detta är nya pojknamn för Uttarashada nakshatra.

9. Jaivin:

Jaivin eller Jaiwin betyder vinnare. Det härstammar från det indo -västra namnet; men betyder också ärlig, lysande och full av ambitioner. Detta är ett ljuvligt pojknamn för Uttarashada nakshatra.

10. Janak:

Om du letar efter ett mycket kreativt och meningsfullt namn kan Janak vara bra att gå. Janak betyder skapare eller pappa.

11. Janith:

Janith eller Janit betyder född. Detta härstammar från hindi och sanskrit och är ett kort och sött ljuvligt pojknamn för Uttarashada nakshatra.

12. Japan:

Japan betyder byte av böner eller dyrkan. Namnet betyder också recitation. Detta namn kommer från sanskritspråket. Vi älskar detta traditionella Uttarashada nakshatra manliga namn.

13. Jashank:

Jashank betyder följare av Lord Shiva. Detta är ett vanligt pojknamn i norra Indien; det är dock ett unikt val för nyfödda.

14. Javin:

Javin betyder snabbt och snabbt. Det symboliserar också häst och rådjur. Även om namnets ursprung ännu inte är väl etablerat, är detta ett unikt och uppfriskande nytt pojknamn.

15. Jayaditya:

Jayaditya betyder segerrik sol. Namnet härstammar från två ord Jaya och Aditya, på sanskritspråket. Det är ett vackert och meningsfullt Uttarashada nakshatra pojknamn.

16. Jayan:

Jayan är ett kort och sött vackert namn. Det betyder seger och härstammar från hind och sanskritspråk för pojkarnamn i Uttarashada nakshatra.

17. Jayanth:

Jayanth betyder igen segrare. Detta namn är dock relativt mycket populärt och vanligt härligt pojknamn för Uttarashada nakshatra.

18. Jayasoorya:

Jayasoorya eller Jayasurya är återigen ett vanligt namn som börjar med “jay.” Namnet betyder segrande sol. Det härstammar från sanskritspråket. Detta är traditionella pojknamn för Uttarashada nakshatra.

19. Jigar:

Jigar är ett kort och sött men ändå mycket vanligt namn i norra Indien. Det betyder hjärtat på det hindi -språket. Det är ett modernt namn för Uttarashada nakshatra.

20. Jihan:

Jihan betyder universum, världen. Det betyder också hoppa. Jihan är ett relativt nytt val av pojknamn för Uttarashada nakshatra -födda.

21. Jishnu:

Jishnu är ett vanligt sydindiskt namn. Det är ett populärt pojknamn för Uttarashada nakshatra på tamilska och malayalamspråk. Jishnu betyder triumferande. Det symboliserar också Lord Vishu.

22. Jiten:

Jiten är ett härligt nordindiskt pojknamn som härstammar från hindi -språket. Namnet Jiten betyder segrande.

23. Jitesh:

Jitesh betyder igen Victory God eller vinnare alltid. Detta Uttarashada nakshatra namn för pojke är ett modernt samtida namnval för Uttarashada nakshatra borns.

24. Jivan:

Jivan betyder liv på hindi och sanskrit. Det symboliserar också livgivande eller livgivare. Är det inte ett så underbart och filosofiskt namn för pojkar i Uttarashada nakshatra.

25. Jiyan:

Vi älskar namnet Jiyan. Jiyan betyder alltid nära till hjärtat och betyder glad. Det är ett sött och härligt modernt namn. Det är bland nya Makar rashi uttarashada nakshatra namn för spädbarn.

Uttarashada Nakshatra flicknamn:

26. Bhoomika:

Bhoomika är ett av våra favoritnamn. Namnet Bhoomika betyder jord. Det är ett vanligt men ändå väldigt klassiskt och vintergrönt härligt flicknamn för Uttarashada nakshatra.

27. Bhoopali:

Bhoopaali är namnet på Raga i musikvärlden. Om du är sugen på musik kan du döpa ditt barn efter Bhoopali och låter också underbart.

28. Jaagrithi:

Jaagrithi betyder uppvaknande eller befintlig. Det är ett sällsynt och härligt klingande flicknamn för Uttarashada nakshatra.

29. Jaahnavi:

Jaahnavi eller jahnavi är nu ett vanligt flicknamn i olika stater. Jahnavi betyder månsken. Det betyder också Gangesfloden. Är det inte ett vackert och sött flicknamn?

30. Jaamini:

Jaamini betyder natt eller mörker. Det är ett vanligt förekommande namn men låter väldigt vackert och vackert. Vi älskar det här flicknamnet för Uttarashada nakshatra.

31. Jagathi:

Jagathi betyder universum och jorden. Namnet symboliserar också obegränsat och oändligt. Namnet härrör från sanskritspråket.

32. Jaini:

Jaini betyder segrande tjej. Det betyder också en gåva från Gud. Det är ett modernt sött och kort flicknamn för Uttarashada nakshatra.

33. Jaishnavi:

Jaishnavi betyder segergudinna. Det är ett sällsynt namn men vackert och traditionellt i sin mening och symbolik. Detta är vackra Uttarashada nakshatra kvinnliga namn.

34. Jalaja:

Namnet Jalaja är ett mycket litterärt och konstnärligt kreativt namn. Jalaja betyder lotus eller den som har sitt ursprung i vatten. Detta Uttara ashada nakshatra kvinnliga namn symboliserar också gudinnan Lakshmi.

35. Jamuna:

Namnet Jamuna betyder heliga Yamuna -floden. Det är ett mycket populärt och traditionellt men ändå vintage och klassiskt vintergrönt flicknamn för Uttarashada nakshatra.

36. Jana:

Jana är ett mycket kort och sött men meningsfullt flicknamn. Namnet Jana betyder född modig själ. Vi älskar det här Uttarashada nakshatra flickans kvinnliga namn.

37. Janaki:

Janaki är ett annat namn för gudinnan Sita. Det betyder också Janaks dotter. Detta är återigen ett vanligt och traditionellt flicknamn.

38. Janavi:

Janavi betyder floden Ganga. Det betyder också ett värdefullt eller pärlliknande liv. Det är ett mycket sällsynt men ändå vackert och klassiskt val av flicknamn för Uttarashada nakshatra.

39. Janita:

Janita betyder ängel eller född. Det är inte mycket vanligt flicknamn ännu är en ny uppfinning och härlig meningsfull ett. Detta är en söt Uttarashada nakshatra namn för flicka.

40. Jasmika:

Jasmika betyder doft. Det betyder också skönhet och symboliskt för evigt och oändligt. Namnet är ett nytt och ändå mycket sällsynt val för Uttarashada nakshatra -barn. Vi älskar det här namnet!

41. Jasvi:

Jasvi är ett sött namn på en liten flicka på fem bokstäver. Det betyder beslutsamhet. Det betyder också en som får alla poäng. Detta är ett modernt och unikt val för flicknamn för moderna föräldrar.

42. Jaya:

Jaya är ett mycket populärt och känt indiskt hushållsnamn. Namnet Jaya betyder gudinnan Durga eller seger. Det betyder också erövring.

43. Jayani:

Jayani är ett vackert flicknamn men ändå traditionellt i betydelsen. Det betyder lovande, segrande. Denna flicknamn för Uttarashada nakshatra betyder också Lord Ganesha.

44. Jayna:

Jayna är ett vackert modernt samtidsnamn. Jayna betyder bra karaktär.

45. Jia:

Jia är ett vackert och mycket kort flicknamn som betyder älskling. Den alternativa stavningen till detta namn är Jiya eller Jiyah.

46. ​​Jigna:

Jigna är en litterär term som symboliserar nyfikenhet intellektuellt. Namnet är vanligt förekommande än, men om du föredrar ett unikt och kreativt namn kan detta vara en bra affär.

47. Jisha:

Jisha betyder känslomässig eller person med goda känslor. Detta är ett vanligt namn i norra Indien men är fortfarande ett mycket härligt och charmigt val för Uttarashada nakshatra borns.

48. Jivi:

Jivi är ett annat kort och härligt namnval. Namnet Jivi betyder liv eller odödlig.

49. Jiyana:

Jiyana betyder styrka eller Gud är nådig. Detta härstammar från de lokala indiska språken men är fortfarande ett mycket sällsynt namn som inte alls förekommer alls.

50. Jivika:

Jivika är ett ljuvligt flicknamn som oftast finns i nordindiska hindi -stater. Det betyder källan till liv eller livgivande. Det är ett härligt val för flickor för Uttarashada nakshatra.

Unisex barnnamn för Uttarashada Nakshatra Borns:

51. Jinal:

Jinal betyder Lord Vishnu. Det betyder också den godhjärtade, godmodiga personen som är det perfekta namnet för både pojkar och flickor i Uttarashada nakshatra.

52. Jishna:

Jishnas namn igen associeras med Lord Vishnu. Det betyder också Lord Ganesh och är det idealiska unisexnamnet med traditionell betydelse som passar pojkar och flickor.

53. Jital:

Jital betyder vinnare eller segrare. Namnet passar både pojkar och flickor i Uttarashada nakshatra.

54. Jameel:

Jameel betyder Lord Murugan. Det betyder också gudinnan Saraswathi eller eld. Det är ett mycket unikt och härligt val av flicknamn.

55. Janya:

Janya är också ett härligt och sällsynt, unikt bebisnamn för pojkar och flickor. Det betyder liv och kärleksfull eller född.

Tvillingarnamn för Uttarashada Nakshatra:

56. Jaagrath – Jaagrav:

Jaagrath och Jaagrav är underbara val av pojknamn för tvillingar. Namnet Jaagrath betyder väckt. Jaagrav betyder vaken eller vaksam.

57. Jaanvi – Jaanya:

Jaanvi och Jaanya är söta och korta rimmande tvillingnamn. Namnet Jaanvi betyder Ganga -floden. Jaanya betyder liv, född eller älskvärd.

58. Jagadish – Jagmatha:

Om du vill ha ett traditionellt bebisnamn är detta det perfekta. Jagadish betyder världens kung eller världens herre. jagmatha betyder gudinnan Durga. Dessa är meningsfulla val av tvillingbaby pojke och flicka.

59. Jagvi – Jagvir:

Jagvi och jagvir rimmar tvilling- och flicknamn. Namnet Jagvi betyder världsligt. Jagvir betyder världens krigare eller vinnare

60. Jitha- Jithan:

Jitha och Jithan både symboliserar och menar segrande eller erövrande. De är val av tvillingflickor och pojknamn med liknande betydelser och rim.

Vi hoppas att du har tyckt om att läsa dessa underbara och meningsfulla idéer om Uttarashada nakshatra -barnnamn. Låt oss veta vilken du gillar att namnge din lilla; vi älskar att höra från dig.

Varning:

Alla namnen som anges ovan har sina betydelser enligt sammanhang och tid. Dessa betydelser och symboler kan förändras beroende på olika kulturer, länder, regioner och språk. Vi rekommenderar att du utför din omfattande forskning innan du förstår de flera tolkningar som är kopplade till namnet.