Krithika eller Krittika Nakshatra är den tredje av månkonstellationerna eller stjärnorna i den vediska astrologivärlden. Enligt antika och astrologiska övertygelser anses det vara gynnsamt om du namnger din nyfödda enligt hennes inriktade stjärntecken. Om din lilla föds under denna stjärna kan den här listan över Krithika nakshatra -babynamn vara till hjälp för dig.

Men vad är exakt namnen som faller under denna konstellation? Hur ska de till att börja med? Innan vi går in på detaljerade Krittika nakshatra -babynamn, låt oss se vad det handlar om och egenskaperna hos det.

krithika nakshatra bebisnamn

Krittika Nakshatra och egenskaper:

Krithika Nakshatra varierar mellan graderna 26.40 i Väduren Sign till den kl. 10.00 i Oxen. Stjärnan kommer under Väduren stjärntecken inom första kvartalet pada och vilar i Taurus stjärntecken. De som är födda under första kvartalet Väduren tecken är kända för att vara mycket strikta med ansvar, skyldigheter och är bundna till vissa regler och förordningar. Om personen istället är benägen för tre fjärdedelar i Oxen, är deras natur fylld av lust, rikedom och befrielse.

De som är födda i Krittika -stjärnmärken är kända för att vara kreativa och innovativa. De är skarpa, skyddande och är alltid fyllda med idéer. Symbolen för krithika nakshatra är en kniv, rakhyvel eller yxa, och gudomen är eldens Gud. De fyra kvartalen styrs av Jupiter, Saturnus, Saturnus respektive Jupiter.

Namn Startande stavelser av Krittika Nakshatra:

Om din baby är född under Krithika Nakshatra, anses det att barnets namn bör ha en startbokstav med Aa, Ae, E, Ee, Ai, A, I, Oo och U.

Krithika Nakshatra (stjärna) bebisnamn för pojkar, flickor och tvillingar

Här går vi, det topptrenderande moderna, meningsfulla, bästa och senaste namnet för dem som är födda under Krittika eller karthigai nakshatra inkluderar följande.

Krittika Nakshatra barnnamn för pojkar:

1. Aabhat:

Aabhat betyder någon som är synlig, lysande och lysande. Namnet är nytt i Indien och ett modernt, som härstammar från flera språk som Oriya, Bengali och Hindi

2. Aadarsh:

Namnet Aadarsh ​​är en bokstavlig översättning av det hindi ordet Adarsh. Det betyder någon som har ideal eller principer och tror. Det är ett unikt och fascinerande klingande namn med samtida toner.

3. Aadesh:

Aadesh återigen kommer från det hindi -språket, och det översätts bokstavligen till kommando eller meddelande eller ordning. Det är ett populärt namn redan i hindi -talande regioner i Indien.

4. Aadish:

Aadish betyder intelligent, och någon som är full av visdom. Namnet är inte särskilt vanligt eller populärt och är därför inte särskilt märkbart i många indiska delar.

5. Aadithya:

Stavas också som Aaditya, det betyder sol, eld av Gud och solgud. Aaditya är ett mycket gammalt och ändå modernt klingande namn som är populärt i Indien, i alla regioner. Det härstammar från både hindi och sanskrit.

6. Aadvik:

Namnet Aadvik från hindi betyder unikt eller sällsynt. Precis som hur vi vill att vår lilla namn ska vara unikt och nytt betyder själva namnet det. Är det inte coolt?

7. Aahaan:

Ordet Aahaan på flera indiska språk betyder gryning, soluppgång, en ljusstråle och morgonstrålar. Ordet kan också stavas som Ahan. Detta Krittika nakshatra 1st pada -namn är ett kort och sött namn för pojkar.

8. Aakarsh:

Ordet Aakarsh på hindi översätts bokstavligen till attraktivt. Det symboliserar också skönhet och elegans. Ljudet och betydelsen av namnet är ganska vackert, och vi älskar hur det låter innovativt också.

9. Aakash:

Det har varit ett ganska vanligt och populärt eller känt språk i Indien från länge tillbaka. Aakash betyder himmel. Många tror också att det symboliserar ens öppenhet. Vi älskar dock båda betydelserna!

10. Aaryan:

Aaryan eller till och med Aarya är återigen ett mycket populärt indiskt namn. Det härstammar från den ariska rasen och betyder också forntida krigare. De andra betydelserna och symbolerna inkluderar snäll och välvillig.

11. Ekalavya:

Ekalavya är ett populärt namn i indiska mytologiska berättelser som är känd för sitt engagemang för Guru, Dronacharya. Namnet är också känt för sin innovativitet och vackra ljud.

12. Ekant:

Ekant på hindi översätter bokstavligen till ensam. Det är populärt i flera nordindiska bälten och är ett unikt och kreativt indiskt pojknamn för dem som är födda i Krittika nakshatra.

13. Ekayavan:

Många som inte hörde detta namn tidigare; det är ett nytt och samtida namn för dem som inte vill ha en populär formulering. Ekayavan betyder någon som är klok och är känd för sin intelligens. Detta är en trevlig krittika nakshatra 2: a pada namn.

14. Elilarasu:

Det är ett populärt namn som härrör från flera indiska språk som Tamil, Kannada och andra västra regioner. Elilarasu betyder någon som är stilig och skönhetens kung. Ett sådant innovativt och kreativt namn är det inte!

15. Eeshaan:

Eeshan eller Eeshaan är ett pojknamn som är populärt i hela Indien för sin vackra betydelse. Eeshan betyder herre Shiva. Det har också betydelser som symboliserar önskan och önskningar. Är inte båda betydelserna vackra? Andra varianter av detta namn för de som är födda i nakshatras inkluderar Ishan och Ishaan.

16. Ikshan:

Ikshan från hindi och sanskrit ursprung betyder syn, öga och blick. Namnet med sin unika och nya betydelse har väckt vår uppmärksamhet. Det är också vackert att låta och stava. Vad tror du?

17. Indivar:

Indivar är ett vackert hinduiskt namn, vilket betyder blå lotus eller Lord Vishnu. Namnet med sin moderna konnotation och vackra betydelse blir populärt bara under de senaste två decennierna.

18. Indrajit:

Också stavat som Indrajeet, eller Indrajith, betyder namnet erövrare av Lord Indra eller en som har vunnit över Lord Indra. Det är ett traditionellt och klassiskt namn som alltid har varit en trend från evigheter tillsammans. Detta är ett populärt fårika nakshatra namn för pojke.

19. Indraneel:

Indraneel översätter bokstavligen till Emerald. Namnet har sitt ursprung och betydelser från flera språk i landet och låter traditionellt men ändå med en så elegant och modern-ny betydelse. Det är ett vackert pojknamn för dem som är födda under krithika nakshatra.

20. Udant:

Udant eller också stavat som Udanth betyder rätt meddelande. Detta Krittika nakshatra manliga namn är ett unikt och samtida namn, vilket inte är vanligt alls.

21. Uday:

Den har konnotationer och betydelser på flera indiska språk, inklusive gamla. Uday betyder morgnar, att stiga eller gry.

22. Otrevligt:

Det är återigen ett nytt och sällsynt namn som inte finns mycket eller upptäcks i Indien. Udeep betyder att ge ljus eller någon som ger ljus eller strålar. Pojknamnen krittika nakshatra vrishabha rasi är populära på hindi -språk.

23. Udvansh:

Udvansh är känt för sitt ursprung på hindi, vilket betyder någon som är av ädel härkomst. Namnet härrör från två ord, Udva och ansh. Ansh är släkt med vansh, vilket betyder härkomst eller härstamning.

24. Udyat:

Namnet Udyat är ett vackert och charmigt namn för den lilla rockstjärnan. Udyat betyder en stigande stjärna eller stigande. Med sin fascinerande och graciösa betydelse älskar vi namnet tillsammans med hur det låter.

25. Uttham:

Även stavat som Utham eller Uttam, namnet härstammar från hindi -språket och betyder det bästa eller det ideala. Detta Krithika nakshatra pojknamn är en bokstavlig översättning från det hindi ordet.

Krittika Nakshatra flicknamn:

26. Aabha:

Aabha är ett modernt indiskt namn, som är ett populärt val från det senaste decenniet eller så. Namnet härrör från flera hinduiska språk som betyder glöd, glans och skönhet. Med kort och söt formulering älskar vi namnet.

27. Aadarshini:

Namnet Aadarshini översätts bokstavligen från det hindi ordet aadarsh, vilket betyder någon som är idealistisk eller tror på rektorer/ideal i livet. Det är ett sött och härligt, meningsfullt val av flicknamn.

28. Aadhini:

Aadhini är inte ett särskilt vanligt indiskt namn. Det är sällsynt och betyder början. Med sin innovativa och kreativa klang är det ett av de trendiga namnen just nu för dem födda under kvinnliga flickor som fårika nakshatra.

29. Aadhya:

Vi är ganska kär i namnet Aadhya. Aadhya härstammar från hindi och sanskrit, vilket betyder första makten, gudinnan Durga. De andra betydelserna av namnet inkluderar också perfekt, oöverträffad eller prydnad.

30. Aaditha:

Det stavas också som Aadita, det härrör från sanskritorden aadi, vilket betyder början, det första eller också originalet. Den feminina versionen och tonen, när den läggs till i ordet aadi blir Aaditha. Detta är ett trevligt Krittika stjärntjejnamn.

31. Aadvika:

Vi älskar också hur detta namn låter och uttalar också. Aadvika betyder värld eller jord. Det härrör från sanskritnamnet Aadvi som betyder värld eller universum. Detta är ett unikt och vackert flicknamn som låter sött.

32. Aahana:

Det är ett mycket populärt indiskt namn för tjejer från några decennier, och det är fortfarande bland det klassiska valet. Aahana betyder odödlig, solens första uppgång eller någon som är född under dagen.

33. Aakanksha:

Vi älskar igen namnet och formuleringen, Aakanksha. Aakanksha betyder önskan eller önskan. Namnet härrör från sanskrit och från flera indiska språk, vilket är ett lämpligt och meningsfullt namn.

34. Aakriti:

Aakriti på flera indiska språk, hindi och sanskrit, betyder form. Det kan också stavas som Aakruthi eller Aakrithi, Aakruti. De andra symbolerna inkluderar också struktur.

35. Aamani:

Aamani -ord betyder god önskan. Men på sanskrit och andra språk är Aamani också namnet på vårsäsongen (som är Vasant Ritu). Vi älskar dock båda betydelserna; namnet låter fascinerande och trevligt.

36. Aanandhi:

Aanandhi på hindi och sanskrit ursprungspråk betyder någon som alltid är glad eller som alltid ler. Namnet är redan populärt i Indien. Andra stavningsvarianter av namnet inkluderar Aanandi.

37. Aanya:

Aanya är ett annat vackert namn för flickor i denna generation. Detta ungdomliga namn betyder någon som är gränslös. Det betyder också outtömlig. Vi älskar både betydelsen och hur sött namnet låter.

38. Aaradhana:

Aaradhana översätter bokstavligen på hindi och sanskrit till tillbedjan eller tillbedjan. Det är ett populärt och vanligt indiskt flicknamn och är fortfarande ett klassiskt, tidlöst val.

39. Avani:

Stavas också som Avanee, det betyder jorden. Det härstammar från sanskritspråket. Avani betyder också den första månaden i den tamilska kalendern. Det är ett sött och trendigt flicknamn.

40. Ekanksha:

Ekanksha är ett unikt och sällsynt flicknamn. Det betyder en komplett. Ekanksha är ett nytt namn för flickor födda i detta gen och för föräldrar som letar efter ett nytt och modernt namn. Det är en trevlig krittika nakshatra 4: e pada namn.

41. Ekta:

Ekta på hindi översätts bokstavligen till enhet. Det symboliserar och betyder harmoni. Det är ett populärt nordindiskt namn från lång rygg och är fortfarande ett tidlöst och elegant alternativ för spädbarn födda under krittika nakshatra.

42. Idha:

Namnet Idha är ett modernt nytt namn för flickor födda under krithika nakshatra. Idha betyder intelligens. Det betyder också insikt och stor uppfattning – vi är ganska intensiva, meningsfulla namn. Detta är ett sött krittika nakshatra vrishabha rashi namn för kvinnligt barn.

43. Ikshitha:

Ikshitha, också som kan stavas som Iksitha eller Ikshita, betyder någon som är betraktad eller synlig. Detta är ett modernt nytt och unikt namn för flickor som inte är allmänt känt i Indien.

44. Ilika:

Ilika igen är ett nytt namn, vilket betyder jord. Namnet härrör från sanskritspråket och är ett ovanligt namn som inte märks så mycket i flera regioner i Indien.

45. Imaani:

Imaani översätter bokstavligen till pålitlig eller någon som är trogen och ärlig på indiska språk. Det är ett kort men ändå gulligt klingande flicknamn.

46. ​​Indhu:

Indhu, som är en variant av namnet Indu betyder månen. Det symboliserar också någon som är ljus. Namnet härrör från sanskritspråket och är ett vanligt men ändå väldigt vackert och vackert tonat namn.

47. Indraja:

Indraja är återigen vanligt upptäckt sydindiskt namn, vilket betyder dotter till Lord Indra. Det härleds och etableras från de hinduiska mytologiska berättelserna och är ett ganska populärt men tidlöst klassiskt namn. Detta är ett populärt krithika nakshatra -babynamn på telugu.

48. Indrakshi:

Indrakshi översätter till någon med vackra och underbara ögon. Det härstammar från sanskritspråket och är ett av de underbara krittika -flicknamnen vi har hört på senare tid.

49. Induja:

Namnet Induja på hindi och indiska betyder betyder född av månen. Indu betyder måne och Induja betyder någon som är charmig och född ur månen. Medan vi redan älskar denna betydelse, vet du att Induja också är ett annat namn för floden Narmada?

50. Usharvi:

Usharvi betyder en raga på morgonen. Namnet låter unikt och vackert, vilket en underbar mening. Det är också ett sällsynt namn som finns i Indien och kan vara ett idealiskt val för din lilla. Detta är också ett trevligt Krittika Nakshatra 3rd pada namn.

Krithika Nakshatra unisex baby namn:

51. Aakshya:

Namnet Aakshya är ett impopulärt och ovanligt bebisnamn som kan användas för både pojkar och flickor. Aakshya betyder odödlig eller någon evig. Namnet används också för gudinnan Parvathi. Det är därför ett vackert, meningsfullt namn.

52. Aaloka:

Det är ett annat vackert och vackert unisexnamn vi någonsin har stött på. Aaloka härrör från sanskritformuleringar, vilket betyder utsikt eller blick. Det är återigen perfekt för både pojkar och flickor.

53. Udgita:

Det är ett vackert namn som många av oss inte känner till eller har hört talas om. Udgita är ett annat namn för Lord Shiva. Det är också en psalm. Detta kan vara ett coolt och modernt unisexnamn för både flickor och pojkar under krittika nakshatra.

54. Isad:

Isad är ett nytt och samtida namn. Detta korta och söta klingande namn betyder någon som är välmående eller alltid glad. Med sin intensiva och vackra betydelse och korta namn älskar vi det ganska mycket. Vad tror du?

55. Aahi:

Aahi är ett annat okänt och sällsynt namn. Namnet har flera meningsfulla symbolik associerade med det, till exempel moln, vatten och himlen. Det är ett så lyckligt och vackert namn, eller hur?!

Tvillingarnamn för pojkar och flickor:

56. Ikrut – Iksha:

Både Ikrut och Iksha är ett så vackert namn med meningsfulla ord. Ikrut är ett pojknamn, vilket betyder en säsong. Iksha, å andra sidan, betyder arbetssinne eller meningsfull syn. Detta dubbla pojke- och flicknamn börjar med ‘ik’ och rimmar också bra.

57. Ipsit – Ipsita:

Båda namnen börjar med “Ipsit” vilket är härligt! Ipsit är ett pojknamn, vilket betyder begär. Ipsita, å andra sidan, är ett flicknamn och har samma innebörd. Namnet betecknar emellertid också gudinnan Lakshmi.

58. Aadhav – Aadhavan:

Båda är valet av tvillingar. Aadhav betyder en härskare eller ledare. Aadhavan, å andra sidan, betyder sol eller morgonstrålar. Båda tvillingnamnen börjar med ‘aadhav’, vilket är väldigt coolt och vackert. De kan vara perfekta tvillingarnas pojknamn under krithika nakshatra. Vad tror du?

59. Aanika – Aaniya:

Båda är de vackra flicknamnen. Aanika betyder gudinnan Durga. Medan Aaniya betyder Son till Anjani, det är Lord Hanuman. Båda namnen har mytologisk betydelse bakom sig, vilket är gynnsamt. Och de börjar båda med ” aani ‘som gör dem perfekta för tvillingnamn under Krithikanakshatra.

60. Aarathi – Aaratrika:

Båda namnen är ganska populära och vanliga i Indien. Men de är också charmiga. Aarathi betyder tillbedjan eller även psalmer som sjungs för att berömma den gudomliga kraften. Aaratrika, å andra sidan, betyder en lampa som ligger bakom tulsifabriken. De gör båda fantastiska val av tvillingflickor.

Med dessa KrithikaNakshatra -namn för pojkar, flickor och tvillingar hoppas vi att du har hittat bra val för att avsluta din sökning. Dessa är alla meningsfulla och moderna och samtida namnval för din lilla stjärna och är också vackra. Vad tycker du om dem och vilka är din favorit?

Varning:

Alla namn och betydelser som nämns ovan är kontextuella och kan ändras beroende på olika språk, regioner och länder. Vi rekommenderar att du gör din egen fördjupad forskning för att förstå flera betydelser och symbolik kopplad till samma namn.