Enligt hinduisk mytologi anses det vara gynnsamt om du heter den lilla utifrån hans eller hennes stjärntecken och stjärna. Barnets nakshatra beror på månkonstellationerna under förlossningen, och om din baby är född i Sravana -stjärnan kan den här Sravana nakshatra -barnnamnsguiden vara till hjälp.

Låt oss utforska allt om Sravana nakshatra -funktioner, lyckosam start av namnsstavelser och mer. Din sökning efter en enda guide slutar här.

sravana nakshatra bebisnamn

Vad är Sravana Nakshatra och dess egenskaper?

Sravana Nakshatra kommer i 22: a ordningen av 27 totala nakshatra -skyltar. Denna stjärna sträcker sig runt Stenbockens stjärntecken. Det sträcker sig från cirka 10.00 till 23.20 grader i Makara Rashi. Nakshatras symbol är tre fotspår, som är associerade med den härskande gudomen, Lord Vishnu. Denna stjärns härskande planet är Moon.

Barnen som föds under Sravana nakshatra eller stjärntecknet uppvisar egenskaper som att de är rika, rätt i konst och kreativitet, och har enorm kunskap inom sina områden. De är hårt arbetande, utrustade med uppriktighet i sitt yrke och sin expertis. De är också intelligenta och engagerade i att uppnå de högre mål de strävar efter i livet. Sravana nakshatra-födda är för välkända för att vara vänliga, varma med andra och är perfektionister. Dessa stjärnbarn är också attraktiva och friska.

Låt oss nu komma in och utforska mer om Sravana Nakshatra -namn för nyfödda.

Sravana Nakshatra Namn Startbokstäver:

Om din lilla är född under Sravana nakshatra eller stjärna, är det lyckosamt och lönsamt om deras bebisnamn börjar med följande stavelser:

Khi, Khu, Khe, Kho, Ju, Je, Jo, Så.

Om du föredrar att namnge den nyfödda enligt de särskilda padorna, här är Makar Rashi shravana nakshatra namn som börjar bokstäver:

  • Shravana nakshatra första pada namn börjar med Khi.
  • Shravana nakshatra 2: a pada namn börjar med Khu.
  • Sravana nakshatra 3: e pada namn börjar med Khe.
  • Shravana nakshatra 4: e pada namn börjar med Kho.

Unika och meningsfulla bebisnamn för Sravana Nakshatra:

Låt oss se allt om de vackra och fascinerande söta bebisnamnen för Sravana Nakshatra -barn i denna generation. Nu kör vi!

Sravana Nakshatra Baby Boy Namn:

1. Jebin:

Jebin är ett vanligt förekommande pojknamn i södra delstaterna i Indien. Det härstammar från de lokala södra indiska språken, och det betyder bönepojke. Namnet innebär också en som är trogen i tillbedjan. Det är ett unikt pojknamn.

2. Jeet:

Jeet är ett vanligt, populärt, men ändå härligt kort pojkenamn. Namnet Jeet finns mestadels och upptäcks i den norra delen av Indien. Namnet Jeet på hindi översätter bokstavligen till seger, framgång och vinst.

3. Jeev:

Jeev, igen på hindi, översätter bokstavligen till levande, existens och själ. Namnet är ett unikt och inte vanligt förekommande val i listan över indiska barn. Vi älskar det här namnet; det är både kort och bedårande i uttalet också.

4. Jeevansh:

Namnet Jeevansh kommer från de två orden, Jeev och ansh. Det betyder en del av den levande varelsen. Namnet översätter och innebär också en del av någons liv eller rollen som ens hjärta. Det är ganska intensivt i betydelsen också.

5. Jogesh:

Om du föredrar ett traditionellt och konventionellt pojknamn, men utan att vanligtvis ses, kan Jogesh vara en bra affär. Jogesh betyder Lord Siva eller epitet på Lord Shiva. Detta är kända Sravana Nakshatra manliga namn.

6. Joyel:

Vi älskar namnet Joyel. Joyel betyder Guds Herre. Namnet är unikt och vanligt förekommande, och det har traditionell och betydande symbolik. Det är idealiskt för moderna föräldrar som vill ha ett intensivt och graciöst namn med unikhet.

7. Juhit:

Juhit betyder ljusstyrka. Namnet symboliserar också jasminfärg. Den andra stavningen av ordet är Juhith. Det är ett sällsynt val av pojke namn, och vi älskar detta Sravana Nakshatra namn för en pojke.

8. Khilesh:

Khilesh översätts bokstavligen till blommande. Namnet härstammar från hindi och sanskrit och är ett sällsynt val av nya pojknamn för nya tusenåriga pojkar.

9. Khushwanth:

Khushwanth är ett vanligt och gammalt val av pojknamn från årtionden tillsammans. Det betyder en person som är full av lycka. Det finns vanligtvis i de nordindiska delarna och är ett meningsfullt och fascinerande namn.

10. Khusmit:

Namnet Khusmit eller Khusmith betyder den lyckliga vännen. Det härstammar från Indiens hindi -språk och är ett vackert och sällsynt val av pojknamn. Vi är helt förälskade i detta val av Shravana nakshatra pojke.

11. Khiansh:

Khiansh översätter bokstavligen till Lord Vishnus ögon. Det betyder också uttrycksfulla ögon eller kreativa, intensiva ögon. Det är nya och sällsynta pojknamn för Sravana Nakshatra.

12. Khemchand:

För föräldrar som älskar konstnärliga och charmiga gamla babynamn har Khemchand allt. Khemchand betyder välfärd. Även om det inte är vanligt upptäckt eller hittat, har namnet all traditionell, meningsfull och unik symbolik.

13. Juvas:

Juvas är en kort och söt pojke, ett modernt namnval. Det betyder snabbhet eller någon som alltid är snabb. Namnet symboliserar också en snabbtänkande person eller någon som fortfarande är på språng. Vad tycker du om det?

14. Jothiraj:

För föräldrar som föredrar det mycket traditionella valet av bebisnamn, är Jothiraj allt. Jothiraj härstammar från sanskritspråket, och det betyder ljusets kung eller eldar Gud. Namnet är bekant och traditionellt, men ändå mycket intensivt i betydelse och symbolik.

15. Joshi:

Joshi är ett typiskt pojknamn, som också är modernt och meningsfullt. Namnet Joshi betyder Lord Vishnu eller någon som ger ljus. Det är ett mycket intensivt och härligt charmigt val av baby pojke namn hittills. Detta är ett vanligt men meningsfullt och förtjusandeSravana Nakshatra manliga bebisnamn.

16. Jogindra:

Jogindra är ett annat vanligt och traditionellt val av pojknamn. Det betyder Lord Indra. Namnet antyder också Lord Siva och är ett mycket klassiskt val av ett bebisnamn i Shravana -stjärntecknet.

17. Jivandeep:

Jivandeeps namn härstammar från två hindiord, nämligen Jivan och Deep. Jivan betyder liv, och Deep betyder ljus eller lampa. Det är ett härligt och meningsfullt men modernt namnval.

18. Jeyaram:

Vi har alla redan stött på detta kända namn, Jeyaram. Namnet betyder Lord Rams seger.

19. Jeshwith:

Jeshwith eller Jeshwit betyder flammande. Namnet härstammar från hindi-språket och är ett modernt val som oftast finns i norra och södra Indien. Termen symboliserar också eld, någon som har låga i sig.

20. Jenil:

Vi älskar namnet Jenil. Det är ett kort och sött pojknamn. Namnet antyder Victory of the blue. Det är ett modernt och modernt, meningsfullt val av pojknamn för Sravana Nakshatra.

21. Jegan:

Jegan betyder någon som är frisk eller har styrka. Namnet kommer med en gammal och meningsfull implikation, men med dagens uttal och klingande. Vi älskar den här pojkens namn.

22. Jeshan:

Jeshan betyder någon som alltid är tydlig. Namnet innebär också en enkel, enkel och okomplicerad person. Det är en ny dag och hittade sällan ett val av barnnamn för pojkar.

23. Khian:

Khian är ett härligt och återigen modernt val som är kort och meningsfullt. Det betyder skräckens eller härskarens kung. Namnet innebär också en kejsare. Älskar du inte detta söta och uttrycksfulla namn?

24. Khashan:

Khashans namn har inte sitt ursprung i Indien, även om ursprunget inte är helt känt. Namnet betyder populära städer eller en berömd stad. Namnet är mycket sällsynt och vanligt förekommande, vilket gör det idealiskt för moderna föräldrar som älskar unika, fascinerande och söta namn.

25. Khushal:

Khushal eller Khusal betyder någon som alltid är glad eller glad. Namnet innebär också en glad eller förtjusande person, som alltid. Khusal härstammar från det lokala hindi -språket.

Sravana Nakshatra flicknamn:

26. Jeena:

Jeena är ett härligt och modernt men meningsfullt intensivt val av flicknamn. Det betyder någon som lever eller existerar. Namnet innebär å andra sidan också Lord Vishnu. Vi älskar detta moderna men ändå traditionella meningsfulla namn.

27. Jeenal:

Jeenal är ett vanligt förekommande flicknamn på norra Indien. Det betyder intelligent eller Lord Vishnu. Namnet innebär också en kärleksfull varelse eller kärleksfull själ.

28. Jeevana:

Namnet jeevana på flera av de indiska språken innebär någon som är full av liv. Det är ett härligt och ändå charmigt val för flicknamn för Sravana nakshatra kvinnliga namn.

29. Jeevitha:

Jeevita eller Jeevitha är ett utbrett och känt namn redan i Indien. Det betyder liv eller existens på flera indiska språk som hindi och sanskrit. Jeevitha är ännu ett klassiskt och tidlöst namnval. Det är också kända Sravana Nakshatra -namn på telugu.

30. Jeiya:

Jeiya är ett kort och sött flicknamn som betyder älskling eller att leva. Det är vår favorit samtida idé om flicknamn. Vi älskar dessa unika Sravana Nakshatra -namn för en tjej.

31. Jenisha:

Jenisha är ett modernt namnval för spädbarn. Det är dock redan känt nu. Jenisha betyder någon som tror på Gud eller prisar Gud. Namnet betyder också en överlägsen eller avancerad person och själ.

32. Jenya:

Jenya är återigen ett härligt kort flicknamn. Även om ursprunget till namnet inte är välkänt ännu, betyder Jenya sanning eller en ädel person. Detta är en modern idé för Sravana Nakshatra indiskt flicknamn.

33. Jenika:

Jenika betyder Guds gåva. Namnet är ett härligt val och är idealiskt för föräldrar som vill ha ett intensivt, meningsfullt och traditionellt klingande namn.

34. Jeshna:

Jeshna betyder seger. Namnet innebär också någon som alltid vinner eller vinner. Vad tycker du om detta underbara val av indiska flickor för Sravana Nakshatra flickor?

35. Jesmitha:

Jesmitha eller Jesmita betyder någon som alltid ler eller har ett glatt ansikte. Namnet Jesmitha är ett unikt men ändå bedårande och sött namnval; vi älskar det oerhört.

36. Jodha:

Jodha betyder prinsessa. Namnet är ett traditionellt och mycket gammalt val av flickvän, perfekt för föräldrar som letar efter kungligt och elitnamn.

37. Jothi:

Jothi betyder lampa eller eld. Namnet är en typisk och traditionell namnidé. Detta är ett mycket populärt och känt hinduiskt flicknamn för Sravana Nakshatra.

38. Joshvi:

Vi älskar namnet Joshvi. Också uttalat och stavat som Joshwi betyder namnet känsligt eller känsligt eller omtänksamt mot andra. Vi älskar namns intensiva och meningsfulla symbolik.

39. Khusbu:

Khusbu eller Khusboo är ett vanligt nordindiskt barnnamn som härstammar från det hindi -språket. Det betyder doft eller lukt. Namnet betyder också parfym.

40. Khushi:

Khushi betyder lycka. Namnet härstammar från det bokstavliga hindi -ordet, vilket betyder lycka. Det är ett vanligt förekommande nordindiskt bebisnamn, vackert och bedårande i både uttal och betydelse.

41. Khatira:

Om du älskar poetisk namnbetydelse, vilket är sällsynt och inte alls känt, har Khatira allt. Det betyder värdefullt minne eller någon som är önskvärd. Namnet betyder också begär.

42. Juhi:

Namnet Juhi är återigen ett populärt val, men det är ett kort och sött bebisnamn på fyra bokstäver. Juhi betyder blomma eller jasmin. Namnet betyder också blomning.

43. Kayla:

Namnet Kayla härstammar från det arabiska språket men är välkänt och blir känt just nu för sin underbara betydelse. Kayla betyder ett klokt barn.

44. Joufi:

Namnet Joufi är ett babynamn från indiskt ursprung men hittas sällan. Joufi betyder glad, eller någon som är fylld av glädje och lycka.

45. Josthna:

Joshtna är återigen ett välkänt och populärt namn redan. Joshtna betyder månens ljus. Det är ett härligt och sött, bedårande val av flicknamn. Det är ett populärt Sravana stjärna flicknamn på tamil.

46. ​​Khairah:

Khairah -namnet härstammar från den arabiska sidan igen men är ett attraktivt och samtida poetiskt val av flickvän. Namnet betyder utmärkt eller dygdig person. Vi älskar uttalet, meningen och framför allt det unika som är förknippat med det. Vad tror du?

47. Joshini:

Joshini betyder en förmögen person. Namnet kommer från det lokala hindi -språket i Indien och är ett unikt namnval.

48. Jetashri:

Om du är sugen på konst och musik skulle du vilja ha det här namnet. Jetashri är namnet på Raga. Det är verkligen ett unikt val för moderna flickor.

49. Jegatha:

Jegatha betyder kejsare av världen eller sanning i världen som helhet. Återigen härstammar namnet från sanskritspråket och är ett traditionellt meningsfullt val för flickor i denna stjärna.

50. Khusali:

Khushali eller Khusali betyder någon som sprider glädje och lycka. Det härstammar och härrör från det hindi -ordet Khushi som betyder glädje. Det är ett charmigt och härligt flicknamn.

Unisexnamn för Sravana Birth Star:

51. Jeena:

Jeena betyder Lord Vishnu. Namnet betyder också att leva eller leva. Namnet är ett unisexnamn, perfekt för både flickor och pojkar.

52. Jenil:

Namnet Jenil låter kanske modernt, men det betyder Gud Swaminarayan. Namnet är en härlig aktuell version av det traditionella namnet, perfekt för både pojkar och flickor.

53. Khusil:

Khusil betyder en lycklig person. Namnet kommer från det hindi -språket och är ett lämpligt val för Sravana Nakshatra -babynamn för pojkar och flickor.

54. Khairat:

Khairats namn härstammar från hindi och arabiska, vilket betyder välsignelser eller ett rätt ord. Namnet är poetiskt och har intensiv betydelse och uttal, perfekt för både pojkar och flickor båda.

55. Kabhira:

Kabhira eller kabirah är återigen ett konstnärligt namnval som inte härstammar från Indien. Det betyder äldre. Namnet är ett unikt och fascinerande val, med härlig betydelse för både tjejer och pojkar. Vad tycker du om det?

Tvillingarnamn för Sravana Nakshatra Borns:

56. Jeethika – Jeeteshi:

Detta är ett härligt val för baby tvillingflicka. Jeethika betyder judinna eller någon som är full av liv. Jeeteshi betyder igen segergudinnan. Detta är ett meningsfullt och unikt val av tvillingflicka för Sravana Nakshatra -födda.

57. Jeinan – Jegatha:

Jeinan betyder segrare eller någon som alltid vinner. Jegatha betyder hela världens sanning. Dessa är vackra och tvillingar pojke och flicka namn val.

58. Jeval – Jevesh:

Jevesh betyder modig. Jevalmedel är fulla av liv eller livgivande. Namnet är riktiga tvillingar pojke namn födda i Shravana Nakshatra eller stjärntecken.

59. Khushika – Khushil:

Khushika och Khushil är underbara val av tvillingflickor och pojknamn. Namnet Khushika betyder lycka eller någon som alltid är glad och glad. Khushil betyder glad eller trevlig person. Båda kommer från det hindi -språket.

60. Khevna – Khia:

Khevna och Khia är tvillingar, moderna och unika idéer om flicknamn. Namnet Khevna betyder att önska, och Khia betyder en båt.

Om din baby är född i denna stjärna, hoppas vi att den här listan och guiden om Sravana Nakshatra -babynamn hjälpte dig. Låt oss veta vilket namn du väljer eller gillar och varför; vi älskar att höra från dig.

Varning:

Alla namn och betydelser som nämns ovan är kontextuella och kan ändras beroende på olika språk, regioner och länder. Vi rekommenderar att du fördjupar dig för att förstå flera betydelser och symbolik kopplad till samma namn.