Meena Rasi eller Fiskarna är det 12: e stjärntecknet på den hinduiska vediska astrologin. Du kan identifiera denna Rashi genom ett par simfiskar sammanfogade med en sladd. Barn som är födda under Poorvabhadra (1,2,3 Padas), Uttarabhadra (4 Padas) och Revathi (4 Padas) tillhör denna Rasi. Nu, om du tror på att namnge dina barn enligt Rashi -reglerna, kan du kolla in den här listan med 60 Meena Rashi -babynamn för pojkar och tjejer!

meena rashi baby namn

Men innan det, låt oss titta på Meena Rasi startalfabet (ljud):

  • Poorvabhadra –Se, alltså, Dha, dhi
  • Uttarabhadra – Dhu, Syam, Jha, Dha
  • Revathi – Dhe, Dho, Cha, Chi

60 bästa Meena Rasi -barnnamn för pojkar, tjejer, unisex och tvillingar:

Bläddra ner för att få en lista med 60 populära namn för Meena Rasi födda pojkar och flickor. Som en bonus har vi till och med listat några namn under kategorin Unisex och tvillingar:

25 Meena Rasi namn för pojkar:

Pojkar födda under Meena Rasi är kända för att vara mycket känsliga och mjuka människor. Naturligtvis, när situationen kräver det, kan de också vara ganska viljestarka och extremt anpassningsbara. Låt oss nu se de 20 populära namnen på Meena Rasi -födda pojkar:

1. Sekhar:

Sekhar, även skrivet som Shekhar, är ett av de många namnen på Lord Shiva. Det kommer från sanskritordet “Sikhara” som betyder “berg eller topp”. Namnet är förknippat med framgång och skalning av nya höjder i livet. Vissa människor föredrar till och med att lägga till ordet “Chandra” eller halvmånen för att ge en fullständig känsla.

2. Sehej:

Om du letar efter ett namn till din pojke som har en lugnande betydelse, prova “Sehej”. Det betyder lugn, fred och trevlig. Namnet är bara 3 stavelser och är perfekt för dem som föredrar korta och meningsfulla ord.

3. Sobith:

Sobith är ett fint namn på pojkar som är födda i Meena Rashi. Det betyder “en som är vacker” eller “en som är dekorerad med prydnader”. Namnet är också förknippat med utstrålning av kropp och själ.

4. Somil:

Somil är ett perfekt namn för Meena Rasi-födda barn som är naturligt mjuka och känsliga människor, eftersom det betyder “mjuk”. Det används ofta som ett alternativ för “Komal” för att följa Rasi -alfabetets recept.

5. Sohan:

Sohan är ett sanskritledande ord som betyder “snygg”. Det är också ett av de populära Meena Rashi -namnen på pojkar på grund av dess korta stavning och snygga uttal.

6. Sopan:

Sopan är ett sanskritord som översätts till “stege till himlen”. Det kan också indikera den ultimata lycka eller Moksha -staten. Detta är ett perfekt namn för små pojkar födda i Meena Rashi och Poorvabhadra Nakshatra.

7. Syamrit:

Om du letar efter ett sällsynt namn som börjar med “Syam”, prova Syamrit. Detta unika ord kommer från sanskritspråket, vilket betyder “kraftfullt” eller “härligt”.

8. Syasank:

Syasank är ett av de många namnen på Lord Shiva, som bokstavligen betyder “En med månen”. Vissa människor föredrar att skriva Shashank eller Sasank som stavningsvarianter.

9. Dhaksh:

Dhaksh är ett allmänt använt namn för pojkar födda i Meena Rashi. Det betyder “Eeshawar”, det vill säga Lord Shiva. Vissa människor tror till och med att Dhaksh refererar till Gud i allmänhet (oavsett namn).

10. Dhaman:

Dhaman är ett vackert klingande namn som kommer från sanskritspråket. Den har flera betydelser som “ära”, “utstrålning”, “styrka” “majestätisk” eller till och med används för att beskriva en “bostad”.

11. Dharma:

Ordet “Dharma” har ett kraftfullt uttal och betydelse. Det betyder “Alltings lag”. Namnet är förknippat med både hinduismen och buddhistiska religioner. Du kan till och med gå en extra mil och prova “Dharmendra” som är Herren över Dharma.

12. Dhiren:

Namnet “Dhiren” är ett sanskritord som kommer från ordet “Dheera” betyder starkt eller kraftfullt. Dhiren översätter till “En som är stark”. Oavsett om det avser fysisk styrka, mental styrka eller båda, kan detta namn fylla personen med mycket självförtroende.

13. Dheeraj:

Ordet ”Dheeraj” som betyder tapperhet kan definitivt skapa ett bestående intryck på andra. Det avslöjar mycket om en persons natur. Förutom modighet är namnet förknippat med mental insikt och tolerans.

14. Dhilan:

“Dhilan” är ett relativt nytt namn för Meena Rashi -födda pojkar. Det är ett modernt ord som härrör från det hindi -språket som betyder “Sonens vågor”. Ett udda smeknamn för detta ord kan vara “Dhillu”.

15. Dhanesh:

Dhanesh är ett maskulint namn som härrör från två sanskritord “Dhana”, “Eesh”. Den bokstavliga betydelsen av detta ord är “Lord of Wealth” som är ingen mindre än Kuber. Så, om du vill att din pojke ska leva ett liv i knäet av rikedom, är detta namnet att ge honom!

16. Dhanvin:

Namnet “Dhanvin” har två olika betydelser. Vissa anser att det är “Archer”, medan andra behandlar det som ett av de många namnen på Lord Shiva. Intressant nog sägs det också vara ett av namnen på Lord Rama, eftersom han var en skicklig bågskytt.

17. Dhavak:

Om du letar efter ett sällsynt namn som du inte har hört tidigare, prova “Dhavak”. Det betyder “idrottare”, “föregångare” eller “racer”. “Dhavak” är förknippat med fysisk kondition och en stark inre önskan att alltid vara i toppen av spelet.

18. Dheekshit:

Ordet Dheekshit betyder “rättfärgat”. Om du är baby är född med en rättvis och glödande hy, vet du vad du ska kalla honom nu! Stavningsvarianten av detta namn är “Dixit”.

19. Charvik:

Charvik är ett meningsfullt namn för Meena Rashi -födda pojkar. Den har många betydelser som intelligens, smarthet, lysande, ljus, tankeväckande, smart etc. Du kan också prova “Chaarvik” som en stavningsvariant.

20. Chatur:

Chatur är ett av de bäst rankade namnen på Meena Rashi-barn när det gäller användning och popularitet. Det härrör från sanskritspråket som betyder “smart”, “klok”, “smart” etc..

21. Chirag:

Chirag är ett annat vackert namn för hinduisk bebis född i Fiskarnas stjärntecken. Det betyder “ljus”, “styrlampa” etc. Chirag har ofta använts bland hindi -talande samhällen, där ordet “Chiraag” också används som en stavningsvariant.

22. Chinmaya:

Chinmaya betyder “Gud”. Det kommer från två ord “Chit” och “Maya” som betyder “en som består av all kunskap”. Namnet hänvisar till dem som har uppnått den ultimata kunskapen om livet som heliga, sadhus etc..

23. Chintan:

Ordet “Chintan” betyder “djup tanke” eller “meditation”. Namnet betyder också “en som tänker på andras komfort”. Det används över hindu-, buddhism- och Jain -religioner på grund av dess betydelse.

24. Jhaswin:

“Jhaswin” är ett sanskritnamn som betyder “livets skönhet”. Enligt andra tolkningar sägs detta ord behöva komma från de många namnen på Lord Shiva. Du kan också använda ‘Jhasvin’ som en alternativ stavning.

25. Jhanish:

Jhanish är ett namn som har kommit till i modern tid. Så det översätts grovt till “Guds nådiga fjäril”. Det finns dock inte många mytologiska associationer till detta namn.

25 Meena Rasi babynamn för tjejer:

Meena Rasi födda tjejer anses generellt ha egenskaper som empati, kärlek och tillgivenhet gentemot familjen och kreativt tänkande. De är också mjuka individer som alltid försöker upprätthålla en positiv miljö runt omkring sig. Här är 25 bästa namn för dessa små tjejer födda i Fiskarnas stjärntecken:

26. Sejal:

Ordet “Sejal” är ett av de mest föredragna namnen på tjejer födda i Meena Rashi. Detta hindi -härledda ord betyder “rent”, “oskyldigt” och hänvisar till och med till “flodvatten”. Namnet finns vanligtvis i nordindiska regioner.

27. Selvi:

Selvi är ett tamilskt ord som betyder “dotter”. Tillsammans med att användas som namn används “Selvi” också för kvinnor som anses vara en stolthet i ett visst samhälle eller ett område..

28. Sehana:

Ordet “Sehana” kan låta indiskt men härstammar faktiskt från det filippinska språket. Så, om du inte har något emot att välja ett namn för din dotter från andra gränser, så är detta underbara ord ganska lämpligt. “Sehena” betyder kärlekens gudinna!

29. Somita:

Namnet “Somita” är anpassat från flera språk och har därför olika tolkningar. Det betyder “Sunrise” och “En som blev vän med snyggt utseende”. Hur som helst, “Somita” är ett vackert namn för din lilla bebis.

30. Sohini:

Sohini är namnet på en raga i indisk karnatisk musik. Det är känt för att lämna en lugn effekt på lyssnarens sinne och sinnen. Musikälskare som är inspirerade av denna Ragam föredrar att döpa sina döttrar efter den.

31. Sonal:

Sonal är en hindi som härlett namnet på flickor som kommer från ordet “Sona”, vilket betyder “gyllene”. Namnet översätts till “rent guld” eller “dyrbart” etc. En variant av detta namn är “Sonali”, namnet på en populär Bollywood -modell och skådespelerska!

32. Dhaatri:

Dhaatri är ett sanskritord som betyder “Moder Jord”. Det är också ett av de många namnen på gudinnan Parvati som nämns i Lalita Sahasra Namam. En stavningsvariant kan vara “Dhatri”.

33. Dhaaravi:

Dhaaravi anses vara ett annat namn för gudinnan Parvati, fru Shiva. Du kan också använda stavningen “Dharavi” för att ta bort det extra “a” från ordet.

34. Dishana:

Dishana, även skriven som “Dhishana” har flera betydelser och tolkningar. Det hänvisar till religiös visdom, heliga psalmer, tal och till och med gudinnan själv. På grund av sin flerdimensionella symbolik, är Dishana populärt valt för Meena Rasi födda flickor

35. Dhriti:

Dhriti har många betydelser eftersom det inte finns någon ordentlig översättning för det på engelska. Detta sanskritord betyder “att agera beslutsamt”, “tålamod”, “fasthet” och “tolerans”. Stavningsalternativet kan vara “Dhruti”.

36. Divija:

Divija är ett härligt namn för fiskfödda flickor. Det betyder “en som är född i himlen”. Detta är ett lämpligt ord för att beskriva din dotter, som du tror är en gåva från Gud. Stavningsvarianten kan vara “Dhivija”.

37. Dhitika:

Chitika betyder “en som är eftertänksam” eller “klok”. Det kommer från hindi och används ofta som ett namn för flickor. Även om det är vanligare i den buddhistiska religionen, väljer många hinduer också detta fina namn för sina döttrar.

38. Dhiyaana:

Dhyana är ett unikt namn för Meena Rashi flickor. Det betyder “meditation” eller “djupgående tänkande”. Namnet har en fin känsla, tillsammans med ett lite angliciserat ljud som rimmar med “Tiana”. Du kan ta bort det extra “a” om du vill.

39. Dheryanshi:

Ett annat sällsynt namn för tjejer i denna Rashi kan vara “Dheryanshi”. Det översätts grovt till “tålamod”. Namnet förknippas med passion, kreativitet, engagemang och entusiasm. Personer med detta namn är också kända för att vara snabba elever!

40. Syamili:

Syamili är en stavningsvariant för “Shamili” som betyder “en vacker ängel”. Det föredras vanligtvis av människor i sydstaterna som vill använda det ursprungliga ordet men vrider det enligt Nakshatra -reglerna.

41. Syamolee:

Syamolee, även skriven som Syamoli, är utvalda mina föräldrar som anser att skymning är vackert! Ordet betyder bokstavligen “flicka som är skymning”. Med ökad medvetenhet om färgdiversitet kan det inte finnas någon bättre tid att välja detta vackra ord för att beskriva din honungskinnade baby docka!

42. Jhanak:

Namnet Jhanak förväxlas ofta med Janak (far till Seetha). “Jhanak” hänvisar till fötternas klingande ljud, särskilt ett som kommer från betalpärlorna. Det symboliserar också energi och livlighet.

43. Jharna:

Jharna betyder en “kaskad” eller ett “vattenfall”. Detta ord är förknippat med ett kontinuerligt flöde av energi och kreativitet. Namnet kommer att bilda hindi -språk och populärt bland nordindiska samhällen.

44. Jhanhavi:

Många föredrar att använda “Jhanvi” som den korta formen av ordet. “Jhanhavi” betyder “floden Ganga”. Det antas också namnet på en Yakshas dotter, medan annan betydelse för detta namn är “en som är klok”. Du kan prova dessa stavningsvarianter – “Jaanvi”, “Jahanvee” och “Jahnavi”.

45. Jhansi:

När vi pratar om flicknamn med “Jha, kan vi helt enkelt inte missa” Jhaansi “. Mer än den egentliga betydelsen av ordet som är “stigande sol”, gör den historiska föreningen med den berömda Jhansi ki Rani det mer populärt.

46. ​​Chaaya:

Ordet “Chaaya” kommer från sanskritspråket som betyder “skugga” eller “skugga”. Det förknippas med symbolik som att vara stödjande, hjälpa andra i nöd etc. Den alternativa stavningen är “Chhaya”.

47. Chaarvi:

Chaarvi är ett utmärkt namn för Meena Rasi födda flickor. Det betyder “en vacker tjej” eller en “vacker kvinna”. Ordet härrör från sanskrit och har bara 2,5 stavelser.

48. Charitha:

Charitha är ett sött namn för flickor som betyder “en som har en bra karaktär” eller “en med ett varmt hjärta”. Det symboliserar egenskaper som renhet, god natur och ärlighet.

49. Chikita:

Chikita är ett modernt namn som härrör från det mexikanska ordet “Chiquita” som betyder “söt tjej”, “liten flicka”. Men i vissa kulturer kan detta namn vara förknippat med sinnlighet. Så det är viktigt att veta hela meningen innan du väljer den här.

50. Chiranvi:

Chiranvi är ett vackert namn för flickor som betyder “skrattar” eller “en som är glad”. Detta ord associeras med positivitet, utstrålning och energi. Så, om du vill ha dessa egenskaper hos din tjej, ge henne det här namnet!

5 Unisex Meena Rashi -babynamn:

Om du letar efter ett könsneutralt bebisnamn, rekommenderar vi dig att kolla in dessa 5 bästa val för barn födda i denna Rashi:

51. Jiva:

“Jiva” är ett utmärkt namn för spädbarn födda i Meena Rashi. Det betyder “en som är full av levande” eller “en som finns”. På grund av dess neutrala betydelse kan namnet användas för både pojkar och flickor.

52. Dharuka:

Dharuka är sanskritnamnet för Deodar -trädet. Det finns också en skog i Himalaya som kallas ”Dharukavana”. Så många hinduiska föräldrar föredrar att namnge detta ord för sina barn.

53. Chaital:

Chaital är ett hindi -ord som betyder “medvetenhet”. Det väljs för båda könen på grund av dess neutrala betydelse. Ordet innebär också andligt uppvaknande och mental vakenhet.

54. Chaaru:

Chaaru är ett vackert namn för både pojkar och flickor som betyder “snygg”, “älskad”, “trevlig”. Det kombineras ofta med andra ord för att bilda könsspecifika namn som “Chaaru Latha”.

55. Chaturya:

Chaturya är ett unisex -alternativ för namn som “Chatur” som betyder “en som är intelligent”. Det är lämpligt för båda könen på grund av dess neutrala betydelse.

5 Meena Rashi -namn för tvillingbebisar:

Ta en titt på dessa 5 olika kombinationer av namn för Meena Rashi födda tvillingar, inklusive pojke-pojke, pojke-flicka och flicka-flicka:

56. Diyara och Dikshit:

Om du är välsignad med en tvillingflicka och en pojke född i Meena Rashi, prova Diyara och Dikshit. “Diyara” betyder “Ljusstyrka” och “Dikshit” betyder “en mottagen initiering för att uppnå kunskap”.

57. Somesh och Sonalika:

Namnen Somesh och Sonalika gör ett par underbara namn för Meena Rashi födda tvillingpojkar och flickbarn. “Somesh” betyder “Lord Chandra” eller Moon och “Sonalika” betyder “Golden”. Så du har en oemotståndlig kombination av silver (månens färg) och guld.

58. Deepak och Deepthi:

Deepak och Deepthi är ett annat par Meena Rashis tvillingbebisnamn. Båda orden kommer från rotordet “Deep” som betyder “lampa”. “Deepak” betyder “ljuskälla” eller “lampa”, medan “Deepthi” betyder “en ljus flamma”.

59. Dinakar och Divyesh:

Dinakar och Divyesh är utmärkta namn för tvillingbebisar. De börjar båda med bokstaven “Dhi”, och till och med deras mening är densamma. Båda ordet betyder “solguden”.

60. Chandana och Chandini:

En annan uppsättning namn för tvillingflickor är Chandana och Chandini. “Chandana” betyder “rent sandelträ” och “Chandini” betyder “månsken”. Båda namnet delar en liknande uppsättning alfabet.

Vi hoppas att du gillade den här listan med 60 bästa Meena Rashi -namn. Du kan prova en mängd olika kombinationer, prefix eller suffix med dessa namn för att bilda unika ord för att namnge din baby. Om du har sådana kreativa namn som du tror måste tillhöra den här listan, meddela oss det!

VARNING: Det är viktigt att notera att dessa namn kan ha olika betydelser i olika länder, kulturer och språk. Så se till att du helt förstår symboliken för ett namn i din lokala kultur innan du väljer det för din baby. Du bör inte lita på materialet i denna artikel eftersom informationen inte stöds av omfattande forskning eller expertutlåtanden.