Italienska namn blir mer och mer populär för varje dag och föräldrar till dagens generation letar efter meningsfulla italienska pojknamn för att döpa sitt barn. Italienska bebisnamn låter heroiska och sprakande och har en betydelse kopplad till detsamma. Här har vi en lista med mer än 70 italienska pojknamn med betydelser för att du ska hitta det bästa för ditt barn.

Italienska baby pojke namn

Kärlekens och romantikens språk är italienska, italienska pojknamn har en hypnotisk egenskap, och de har också latinska rötter.

50 mest populära italienska pojknamn med betydelser:

Följande är listan över italienska pojknamn med betydelse:

1. Acciai:

Detta namn är ett yrkesnamn. Det betyder den som håller en yxa eller en som måste arbeta med en yxa. Det är ett mycket populärt namn i Italien för pojkar.

2. Aldus:

Aldus är ett mycket populärt namn för den första sonen eller den äldste sonen. Detta beror på att namnet betyder så – Gammal eller äldre. Det är ett av de bästa italienska pojknamnen.

3. Och:

Arnold är ett av de mest populära italienska pojknamnen. Namnet på forntyska eller forntyska betyder “örnhärskare”.

4. Armani:

Detta kan vara ett mycket populärt namn för alla fashionistas. Pojken vid namn Armani kommer att göra ett bra företag för alla Guccis och kanaler vars föräldrar är förtjusta i lyxmärken. Namnets popularitet kommer från den italienska essdesignern Giorgio Armani.

5. Belvedere:

Belvedere är ett känt pojknamn av italienskt ursprung som betyder “vackert att se”. Ett av de unika italienska pojkenamnen för ditt vackra barn.

6. Bravo:

Bravo är ett pojknamn av italienskt ursprung vilket betyder utmärkt eller modigt. Det har vunnit enorm popularitet genom åren.

7. Carmello:

Detta namn kommer från hebreiska, och det betyder fruktträdgård eller en trädgård, men det är inte så populärt ännu, det kan göra ett bra namn för din son.

8. Federico:

Det är en förkortad form av namnet Federico från italienskt ursprung. Federico betyder en fredlig härskare.

9. Geremi:

Denna italienska pojkens namn är en annan variant av det hebreiska namnet Jeremia som betyder Herren upphöjer.

10. Giustiniano:

Giustiniano är ett namn på italienska eller latinska ursprung. Namnet betyder rättvist eller rättvist. Det är ett av de bästa italienska manliga bebisnamnen.

11. Herinimos

Betydelsen av dessa italienska amerikanska pojknamn är lika vacker som själva namnet. Det är ett av de bästa italienska manliga namnen som betyder ‘heligt namn’.

12. Italo:

Själva namnet antyder dess betydelse. Det betyder den som är från Italien. Det är ett italienskt ursprungnamn som är extremt populärt.

13. Jeno:

Det är namnet på grekiskt ursprung. Det betyder välfödda eller ädla. Detta är ett annat mycket populärt namn från Italien.

14. Karmello:

Detta moderna italienska pojknamn är en annan variant av det populära hebreiska namnet Carmello, och det betyder en fruktträdgård eller en trädgård.

15. Kosmo:

Kosmo är ett italienskt ursprungnamn och är en vacker variant av Cosmo. Namnet betyder ordning, organisation eller till och med skönhet och kommer att skapa ett vackert och unikt namn för din lilla bunt glädje.

16. Michelangelo:

Det är en kombination av 2 vackra italienska namn Michel, vilket betyder en som liknar Gud på hebreiska och Angelo, vilket betyder budbärare på grekiska. Namnet Michelangelo betyder Guds budbärare.

17. Napoleon:

Napoleon är ett namn av italienskt ursprung som har flera betydelser möjliga. Det betyder möjligen en som är från Napes eller Sons of Mist eller till och med lejon.

18. Orazio:

Detta namn kommer direkt från Italien, vilket betyder böner. Så om Gud har lyssnat på dina böner och givit dig en son, så är detta det perfekta namnet för din lilla.

19. Premo:

Premo eller Primo kommer båda från italienskt ursprung och betyder först. Detta namn är perfekt för ditt första barn eller första son.

20. Renzo:

Renzo är ett namn på det italienska ursprunget och kan också betraktas som en förkortad form av Lorenzo. Det är en Renzo i Italien betyder Tredje länken eller tredje sonen. Perfekt namn för ditt tredje barn.

21. Romeo:

Romeo är namnet förknippat med det ödesdigra paret i litteraturen. Men du kan också kalla Romeo för en seriell flirt, och det var därför det alltid varit ett så populärt namn för ett barn förrän 1996. Den moderna versionen av Romeo och Julie med Leonardo DiCaprio kom ut i USA och gjorde det till en känd namn och ännu en gång den berömda fotbollsstjärnan David Beckham, och Victoria Beckham utsåg sin andra son till Romeo.

22. Secondo:

Betydelsen av detta berömda italienska namn ligger i själva namnet. Det betyder den andra sonen och är ett idealiskt namn för ditt andra barn.

23. Tasso:

Betydelsen av Tasso som är ett namn på det italienska ursprunget är en “kopp”.

24. Tempo:

Tempot är ett mycket känt pojknamn av det italienska ursprunget. Tempo betyder tid i Italien.

25. Ursino:

Ursino är ett namn på det italienska ursprunget och betyder en björn.

26. Ugo:

Detta korta och söta namn av det italienska ursprunget är mycket populärt och meningsfullt. Betydelsen av namnet Ugo är en tänkare. Så om du vill att din son ska vara en djupare, kan det här vara ett perfekt namn för honom.

27. Veneziano:

Detta namn på det italienska ursprunget är förknippat med en mycket känd stad. Det betyder Venedig och är ett mycket populärt namn för pojkar.

28. Yovanney:

Yovanney är det italienska namnet som är relaterat till det hebreiska namnet Yovanny. Namnet är populärt eftersom det har ett vackert namn som finns i det som betyder “Gud är nådig.”

29. Gian:

Uttal av detta namn är Jon. Det är ett namn på såväl hebreiskt som italienskt ursprung och betyder ‘Gud är nådig’.

30. Rochus:

Rochus är den italienska och den tyska varianten av namnet Rocco. Det är ett känt pojknamn som betyder vila.

31. Nunzio:

Detta namn är relaterat till den italienska pojkens namn Nuncio. Betydelsen av Nuncio eller Nunzio är en budbärare.

32. Primo:

Den här pojkens namn på det italienska ursprunget kommer från ordet Primus. Detta namn betyder First och används därför vanligtvis för det första barnet.

33. Ettore:

Detta är ett mycket känt pojknamn av italienska ursprung som betyder lojal. Innebörden är verkligen vacker för att göra den mycket känd bland föräldrarna för sin lilla pojke.

34. Onofre:

Även om det är lite svårt att uttala namnet Onofre med tyskt och italienskt ursprung, är det mycket känt bland föräldrarna på grund av den vackra innebörd som det bär och det betyder fredens försvarare.

35. Kajetan:

Kajetan är ett namn med italienskt ursprung som betyder glädje. Det är mycket populärt bland italienska föräldrar eftersom det beskriver exakt hur du känner när ditt lilla bunt med glädje föddes.

36. Emidio:

Emidio är ett vackert namn som betyder “Guds vän.”. Det är ett mycket populärt namn bland italienska föräldrar.

37. Gaetan:

Detta namn på det italienska ursprunget kommer från en orts namn – Gaeta är en region i södra Italien, norr om Neapel ligger Gaetabukten.

38. Nardo:

Namnet Nardo uttalas som NAR-doh. Det är namnet på det italienska ursprunget som betyder stark och robust.

39. Lapo:

Lapo är ordet med italienskt ursprung vilket betyder att Jahve kan skydda. Det betyder också ersättare eller hålls av hälen.

40. Belvidere:

Belvidere är ett pojknamn av italienskt ursprung vilket betyder vackert att se.

Italienska tvillingpojkens namn:

41. Jacob och Jonah:

Jacob är ett namn av hebreiskt ursprung och betyder ersättare. Å andra sidan betyder Jonas duva och kommer också från det hebreiska ursprunget. Både Jacob och Jonah är populära judiska namn.

42. Vincent och Victor:

Dessa tvillingbröder är beredda att ta över världen. Både Vincent och Victor är populära italienska namn med latinskt ursprung; den förra betyder att erövra medan den senare betyder vinnare eller erövrar.

43. Caleb och Joshua:

Caleb är den italienska pojkens namn som betyder trogen medan Josua på hebreiska betyder ‘Herre är frälsning.’ Enligt Gamla testamentet var människor som heter Caleb och Joshua de enda personerna över 20 år som kom in i det utlovade landet..

44. Jasper och Jett:

Jasper betyder “skatten som bär” medan Jett betyder “svart ädelsten” eller svart mineral. “Båda dessa namn hänvisar till välstånd och är därför idealiska för tvillingar.

45. Chans och jakt:

Chans är den franska varianten av namnet Chauncey som på latin refererar till ‘kansler’ medan Chase på franska betyder ‘Att jaga.’ En perfekt kombination för tvillingbröder.

46. ​​James och Oliver:

Fred och George, Ron Weasleys äldre tvillingbröder, har också ett perfekt parat namn i verkligheten – James och Oliver. James betyder ersättare, och Oliver hänvisar till olivträdet. I bibeln är olivträdet en symbol för skönhet, fruktbarhet och värdighet.

47. Elia och Joel:

På hebreiska hänvisar två namnelement till Gud. Båda dessa namn Elijah och Joel innehåller dessa namnelement men i en annan ordning.

48. Maddox och Mason:

Båda dessa namn kommer från efternamn. Den förra kommer från ett walisiskt efternamn som betyder son till Maddock medan den senare betyder ‘arbetare i stenen’. Ett bra namn för tvillingar, dock.

49. Logan och Lucas:

Logan kommer från ett skotskt efternamn och betyder en liten ihålig medan Lucas betyder Man från Luciana. Det är också den latinska formen av ordet Lukas.

50. Ethan och Evan:

På hebreiska betyder Ethan stark eller fast. Evan, å andra sidan, sägs vara ett populärt namn i Wales vilket betyder “Lord is Gracious” Båda namnen har vackra betydelser som är förknippade med dem och ringer också väl vilket gör det till en bra kombination för tvillingarna.

Vackra italienska manliga barnnamn:

Här är ett urval av de 20 senaste och moderna italienska pojknamnen:

1. Leonardo:

Ett namn som resonerar genom konst- och underhållningsvärlden. Leonardo Da Vinci gav namnet djup och karaktär. Namnet fick ytterligare berömmelse hos skådespelaren och hjärteknuten, Leonardo DiCaprio. Förkortat till Leo betyder det lejon. Låt din pojke vara stark och en konstmästare genom att ge honom detta klassiska, italienska namn.

2. Luca:

Ett så sött klingande namn och perfekt för studsande, pojke. Luca är en annan form av namnet Lucas. Luca betyder att vem som ger ljus. Ett barn med detta namn strålar ut och ger ljus till dem som älskar honom.

3. Dante:

Ett starkt klingande mansnamn. Namnet är ökänt på grund av Dante Alighieri, den medeltida italienska poeten och hans gudomliga komedi. Namnet betyder faktiskt att hålla ut. Ett stadigt namn som kan hjälpa till att bygga upp ett starkt sinne och en karaktär, ett beslutsamt barn som knappast ger upp lätt.

4. Enzo:

En förkortad version av Vincenzo eller Lorenzo, namnet har sin bakgrund i Italien och Spanien. I båda kulturerna betyder det härskare över hushållet, vinnare eller erövrare. Traditionellt sett ett passande namn för en man i huset. Nu namnet på en pojke som kommer att bli en stor influencer som vinner hjärtan och en framgångsrik presterare.

5. Antonio:

Latinska rötter, den spanska och italienska betydelsen av Antonio är ovärderlig och ovärderlig. Naturligtvis är varje bebis ovärderlig för en förälder. En pojke som får detta namn kommer att växa sig trygg i vetskapen om att han är ovärderlig för sina föräldrar och kommer att bli älskad och omhändertagen mer än någon dyrbar pärla.

6. Giovanni:

Ett klassiskt och traditionellt italienskt pojknamn, Giovanni betyder att Gud är nådig eller nådig från Gud. Eftersom italienarna är djupt religiösa kan vi förstå att ett namn som detta skulle hålla stor vördnad och ett barn med detta namn skulle betraktas som en stor välsignelse från Gud.

7. Marco:

Ett populärt italienskt namn, Marco, associeras ofta med den berömda italienska resenären Marco Polo. Namnet betyder Warring eller Mars of God. Med namnet på den lilla keruben hänvisar Marco till en stark och tapper ung man som kommer att stå upp för sina rättigheter och kämpa för sitt folk.

8. Alessandro:

Detta namn är en variant av Alexandra och kan spåras tillbaka i historien till Alexander den store. Båda betydelserna på grekiska och italienska föreslår försvarare/hjälpar för mänskligheten. Namnet glider lätt på tungan och antyder att en pojke som heter Alessandro skulle vara snäll och benägen att hjälpa människor.

9. Adriano:

Betydelsen av detta namn är kopplad till Adriatiska havet. Ditt bunt av glädje kan vara en vattenbebis och ta till poolen omedelbart. Vissa barn får så mycket glädje att plaska runt i vattnet, eller han kan vara lugn, precis som havet.

10. Nicolo:

Ofta förkortat till Nico, detta namn är bedårande och perfekt för en liten bebis. Även om ditt barn uppför sig illa skulle det vara svårt att påtala honom med ett sådant namn. Nicolo betyder seger eller erövrare av folket. Med ett namn som detta kommer han säkert att erövra många hjärtan och vinna i sina strävanden.

11. Riccardo:

Italienskt ursprung, Riccardo är ett klassiskt namn som betyder stark och kraftfull härskare. En liten pojke som fick detta namn kan växa upp till att ha ett starkt sinne och intellekt och driva sitt eget företag om inte högre upp.

12. Matteo:

Ett mycket populärt namn i Italien, Matteo betyder Guds gåva, och detta kan förklara dess popularitet. En förtjusande kerub med detta namn skulle definitivt vara en värdefull gåva och möjligen ett lugnt och förnuftigt barn.

13. Carlo:

Detta namn kommer från Italien och betyder manligt. Namnet är perfekt för en liten pojke att växa till en stark och sinnig ung man, en som tar ansvar och är en beslutsfattare.

14. Gianni:

Ett populärt italienskt mansnamn. Gianni betyder att Gud är nådig. En pojke med detta namn skulle naturligtvis vara en generös gåva och förhoppningsvis alltid vara en godhjärtad själ som hjälper människor

15. Angelo:

Detta kan vara ett italienskt förnamn eller efternamn. Betydande en ängel eller Guds budbärare, en liten pojke med namnet Angelo skulle vara en perfekt liten fräck kerub och kanske en snäll och hjälpsam karaktär.

16. Rocco:

Rocco är ett starkt klingande namn, perfekt för en liten pojke som växer. Inte så vanligt som det en gång var, meningen från italienskt ursprung betyder faktiskt vila. Så med lycka till, namnge din pojke Rocco, så kommer han förhoppningsvis att vara ett lugnt barn och sova hela natten.

17. Santino:

Ett italienskt namn som betyder lite helgon. Ett så perfekt namn för en bedårande pojke. Santino skulle vara ett idealiskt namn för en liten med kerubiska drag och en lydig personlighet med kanske en gnista av bus i ögonen.

18. Luciano:

Detta namn härrör från portugisiska, spanska och italienska även om det är vanligare i Italien. De senaste årens mest kända Luciano är opera tenoren Luciano Pavarotti. Namnet betyder ljus. Ring din pojke Luciano och se honom lysa och lysa upp rummet när han kommer in.

19. Salvatore:

Det är namnet på den berömda surrealistiska artisten Salvador Dali men stavas något annorlunda. Namnen är härledda till italienska och spanska. Det betyder frälsare. Din lilla pojke som heter Salvatore kan ha stor talang inom det konstnärliga området och kan vara benägen att hjälpa andra i svåra situationer.

20. Gino:

Medan Gino är av italienskt ursprung; den har också gamla grekiska rötter. Det används också som en kort form av Luigino eller Eugenio. Namnet betyder välfödda eller ständigt levande. Gino låter klassiskt italiensk, och med det här namnet kommer ditt hoppande bunt förhoppningsvis att ha ett långt och välmående liv.

Många italienska pojknamn väljs med skyddshelgon i åtanke, kanske för att de vill att deras barn ska bli välsignat. Traditionella familjevärden är viktiga för italienare, så namnen på morföräldrar och föräldrar förs vidare till nästa generation.

Ovanstående är listan över mer än 70 italienska pojknamn inklusive några fantastiska förslag för tvillingarna, som kommer från italienskt eller hebreiskt ursprung och har en vacker betydelse som är förknippad med var och en av dem. Jag hoppas att du hittar denna lista tillräckligt uttömmande för att du ska kunna välja det bästa namnet på ditt barn.