Mithuna Rashi eller Tvillingarna är den tredje bland de 12 stjärntecknen. Den representeras av symbolen för två tvillingar, som kallas Castor och Pollux. Enligt den hinduiska vediska astrologin faller barn som föds i Nakshatras – Mrighashira (1,2 Padas), Vrishabham (3,4 Padas) och Arudra (4 Padas) under Mithun Rashi. I den här artikeln har vi samlat 60 bästa Mithun Rashi -babynamn för pojkar och flickor tillsammans med betydelser.

mithuna rashi baby namn

Låt oss nu titta på Mithuna Rashis startalfabet eller ljud som föreskrivs enligt Nakshatra -reglerna:

  • Ve, Vo, Ka, Ki, Ku, Kham, Gna, Cha*

*kan variera beroende på skillnaderna i Panchangam.

60 bästa Mithuna Rashi -babynamn för pojkar och flickor med betydelser:

Om du letar efter ett lämpligt namn för din Mithun Rashi född pojke eller flicka som är en perfekt kombination av traditioner och modernitet, rulla ner:

25 unika Mithuna Rashi pojknamn:

Pojkar som är födda i Mithun Rashi är kända för att ha starka drag av individualism. De är mycket tydliga i sina tankar, och kommunikation är deras största styrka. Låt oss nu titta på de 25 bästa namnen på pojkar födda i denna Rashi:

1. Ved:

Namnet “Ved” härstammar från sanskritspråket. Det är den korta formen av “Veda, som betyder” sakral kunskap “och är ett av de populära namnen på pojkar som är födda i Mithun Rashi.

2. Vedanth:

Vedanth är ett sanskritnamn för pojkar som betyder “En som uppnådde Vedas ultimata visdom”. Namnet bildas med orden ”Veda”, som betyder Vedas och ”Anth” som betyder avslutning.

3. Vedik:

Namnet “Vedik” härrör från sanskritordet “Veda” som betyder helig kunskap. Tillägget av bokstäverna “ik” gör den lämplig för manligt kön. En annan tolkning av detta namn är “Medvetenhet”.

4. Vedin:

Vedin är ett unikt namn för Gemini -födda pojkar. Det antas vara ett av de många namnen på Lord Brahma och symboliserar därför kunskap, intelligens och kreativitet. Stavningsvarianten är “Vedhin”.

5. Vehant:

Namnet “Vehant” är lämpligt för en pojke född i Mithun Rashi. Det betyder “intelligent”, “visdom” etc. Ordet härrör från sanskritspråket.

6. Venu:

“Venu” är ett vackert namn för pojkar som betyder en “bambuflöjt”. Namnet härrör från sanskritordet “Venuvu” som är musikinstrumentet som spelas av Lord Krishna.

7. Voumik:

“Voumik” är ett unikt namn för pojkar som betyder “jordisk kärlek”. Det kan tolkas som kärlek till familj, relationer etc. Det finns inga alternativa stavningar eller variationer för detta namn.

8. Kashyap:

Ordet “Kashyap” är associerat med hinduisk mytologi och har flera betydelser. Det är namnet på en forntida vise som heter Kashyapa, från vilken Kashyap gotra sägs ha börjat. De andra tolkningarna för detta ord är “sköldpadda”, “rådjur” etc..

9. Kadamb:

“Kadamb” är ett annat namn för pojkar som är födda i Tvillingarna. Det härrör från sanskritnamnet “Kadamba”, namnet på ett heligt träd som tros vara en personlig favorit hos Parvati Devi.

10. Kailash:

Det är ett populärt namn för hinduiska pojkar som kommer efter “Mount Kailasha”, Lord Shivas heliga bostad. Kailash förknippas också med ultimat frälsning, fred och evighet.

11. Kaladhar:

Kaladhar är ett intressant namn för pojkar som betyder “måne”. Det sanskrit härledda ordet betyder “en som visar olika faser” och lämpar sig för dem som visar en mängd olika kvaliteter och känslor i dem.

12. Kalesh:

Kalesh är ett lämpligt namn för Gemini -födda pojkar som betyder “Lord Shiva”. Ordet kan härledas från “Kailash”, Shivas heliga bergiga bostad.

13. Kandarp:

Kandarp är ett av de många namnen på “Kamadeva” eller Amor. Namnet sägs ha kommit från de första orden i Kamadeva till Lord Brahma, “Kam Darpayami”. Således föddes namnet ”Kandarpa”, som är ansvarig för livet på jorden.

14. Kiaan:

Kiaan är ett modernt namn för pojkar som är födda i Mithun Rashi. Enligt hinduismen är “Kiaan” ett annat namn för Lord Vishnu och har sitt ursprung på sanskritspråket.

15. Kinal:

Om du letar efter ett snyggt namn för en pojke, prova “Kinal”. Det hindi härledda namnet betyder “En plats där elden uppstår”. Man kan associera detta ord med intelligens, kreativitet och inspiration.

16. Kireeti:

Kireeti är ett kraftfullt namn för pojkar som först nämns i det hinduiska eposet Mahabharata. Det är namnet som gavs till Arjuna efter att Lord Indra placerade den himmelska kronan “Kireetam” på huvudet.

17. Kishanth:

Namnet “Kishanth” är ett av de många namnen på Lord Krishna. Ordet kunde förmodligen ha härledts från “Krish”, den korta formen av Krishna. Du kan använda “Kishu” eller till och med “Kannayya” som smeknamn.

18. Kiyansh:

Kiyansh är ett pojknamn som betyder “En person som har alla kvaliteter”. Namnet är anpassat från olika språk och har därför inget enda ursprung. Smeknamnet kan vara “Kiya”.

19. Kurmesh:

Namnet “Kurmesh” kommer från sanskritordet “Kurma” som betyder sköldpadda. Kurma är en av Lord Vishnus 10 avatarer, och namnet är anpassat från det.

20. Koshal:

Ordet “Koshal” är ett sanskritord som betyder “en som är skicklig”. Det alternativa ordet för detta namn är “Nipun”, som också har samma betydelse.

21. Kuber:

Namnet “Kuber” kommer från hinduistisk mytologi där det är namnet “Lord of Wealth” eller Kubera. Namnet är förknippat med massor av rikedom och rikedom.

22. Khamish:

Khamish anses vara ett av de många namnen på Lord Shiva. Det är en samtida version av hans namn, och därför finns det ingen direkt mening eller översättning av ordet.

23. Chaarvik:

Namnet “Chaarvik” betyder “god pojke”. På grund av dess betydelse föredrar många föräldrar att välja detta ord för sina små pojkar. En annan tolkning av detta ord är “snygg pojke”, som “chaaru” på sanskrit betyder vacker.

24. Chaahal:

Chaahal är ett hindi härledt namn för pojkar som betyder “lycka”. Den alternativa stavningen är Chahal. Det används mest av föräldrar som tillhör hindi -talande samhällen.

25. Gnandeep:

Ordet “Gnan” betyder kunskap på sanskrit. Så “Jnandeep” betyder “kunskapens ljus”. Vissa människor föredrar stavningen “Gyan” eftersom det låter enklare än “Gnan”.

25 bästa Mithun Rashi -flicknamn:

Mithuna Rashi-födda flickor sägs ha kvaliteter av oberoende natur, snabba problemlösningsförmågor och god ekonomisk administration. Här är några av de bästa namnen på dessa små tjejer som följer Rashi Nakshatra -reglerna:

26. Vedanshi:

Vedanshi är ett vackert namn för tjejer födda i Mithun Rashi. Det är ett sanskritord som härrör från termerna “Veda”, de heliga Vedorna och “Anshi” som betyder “en del av”. Så “Vedanshi” betyder “en som är en del av de heliga vedorna”.

27. Vedanjana:

Ett annat trevligt namn för Gemini -födda tjejer är Vedanjana. Det kommer från sanskritspråket, och meningen är “En som kan Veda”. Du kan också använda “Veda” som smeknamn för detta ord.

28. Vedika:

Vedika är ett fint namn för tjejer som börjar med “Ve”. Namnet har flera betydelser, till exempel “en som återställer kunskap” eller “plats”. Ett sött smeknamn för Vedika kan vara “Vedu”, “Vedi” etc..

29. Vennela:

Vennela är ett ljuvligt namn för Mithun Rashi flickor som betyder “månsken”. Namnet härrör från sanskritspråk och symboliserar mjuk natur, lugn, lycka och lugn.

30. Vetri:

Vetri är ett ovanligt namn för flickor som betyder “segerrik” eller “framgångsrik”. Det har sitt ursprung på tamilskt språk och används ofta av sydindiska människor, särskilt från de tamilska regionerna.

31. Vonima:

Vonima är ett samtida namn på flickor som inte har någon särskild betydelse. Det är ett lämpligt val för föräldrar som föredrar ett snyggt och sällsynt namn för sina barn.

32. Kajol:

Om du är ett fan av förr Bollywood -filmer, kan du Kajol vara ett intressant namn för din flicka. Det hinduiska ursprungets namn betyder “En med vackra ögon”. Det betyder också Kohl eller eyeliner.

33. Kalpitha:

Kalpitha är ett vackert namn för tjejer som betyder “kreativitet” eller “fantasi”. Ordet härrör från sanskrit termen “Kalpana”, som också är ett lämpligt namn för det kvinnliga könet.

34. Kadambari:

Kadambari är ett indiskt traditionellt namn som härrör från många källor. Det anses vara ett annat namn för gudinnan Saraswathi, kunskapens gudom. På sanskrit kallas en kvinnlig gök för en Kadambari, och det finns också ett träd som heter Kadamba från vilket namnet “Kadambari” har härletts.

35. Kamakhya:

Kamakhya är namnet på en hinduisk gudinna som tros vara en inkarnation av Durga Devi. Många föräldrar som tror på hennes mirakel föredrar att ge detta namn till sina döttrar.

36. Kangana:

Namnet “Kangana” betyder armband eller armband. Det hindi härledda namnet är förknippat med välstånd, “suhagan” och lycka. Så, om du vill ge ett glädjande namn för din lilla flicka, kan detta ord vara ett bra alternativ.

37. Kiara:

Kiara är ett icke-indiskt namn som härrör från flera språk som italienska, irländska etc. Så det har olika betydelser som mörkhårig, den första solstrålen, ljusstyrka, vackra etc. Tror du inte att det här är perfekt välj till din dotter?

38. Kinnera:

Kinnera kommer från telugu och sanskritspråk som betyder “Ray”. Ordet har en poetisk atmosfär, vilket gör det till ett lämpligt val för att namnge flickor.

39. Kiranmayi:

Namnet “Kiranmayi” betyder “en som är full av solstrålar”. Det är ett populärt namn för flickor som är förknippat med egenskaper som ljusstyrka, kreativitet etc. Observera att rotordet “Kiran” är unisex och lämpligt för båda könen.

40. Kirthika:

Kirthika är ett namn för hinduiska flickor som betyder “Famous”. Ordet härrör från sanskrit termen “Kirthi” som betyder “berömmelse” eller “rykte”. Stavningsvarianten är ”Keerthika”.

41. Kishori:

Kishori är ett fint namn för tjejer som betyder vacker flicka, en snygg tjej eller ung flicka. Namnet kommer från sanskritordet “Kishoram” som betyder Young. Den är idealisk för tjejer födda i Mithun Rashi och Mrigashira Nakshatram.

42. Komali:

Komali är ett härligt namn för små tjejer som föds känsliga och vackra. Även den egentliga betydelsen av namnet betyder ömhet, känslighet, delikat etc. Alternativt kan du använda “Komala” eller “Komal” som har samma betydelse.

43. Koyal:

Namnet “Koyal” är mycket populärt bland hindi -talande föräldrar. Det betyder ”Gök”, en fågel som är känd för sin melodiska röst. De alternativa stavningarna är “Koel”, “Koyel” etc..

44. Khamari:

Khamari är ett annat namn för flickor som betyder “en som lyser som en måne”. Detta är ett relativt okänt namn i listan över indiska flicknamn. Så, om du vill välja ett sällsynt namn för din prinsessa, prova det här!

45. Khanjana:

“Khanjana” kommer från det hindi -språket som betyder “skatt”. Det ursprungliga ordet är “Khazana” som är något tweaked för att göra det till ett lämpligt namn för det kvinnliga könet.

46. ​​Gnaneshwari:

Gnaneshwari är ett flicknamn som är rikt på betydelse. För det första är det ett av de många namnen på gudinnan Lakshmi, rikedomens gudom. Den sanna översättningen av ordet är “En som är kunnig”, eftersom “Gnana” betyder kunskap.

47. Gnapika:

Namnet “Gnapika” betyder souvenir eller minne. Vissa människor tolkar det också som intelligens eller kunskap. Det kommer från telugu och sanskritspråk.

48. Chaarvi:

Chaarvi är ett kort och sött namn för tjejer som har sitt ursprung på sanskritspråket. Dess mening är “en som är vacker”. Det alternativa ordet kan vara ”Chaarvika”, vilket också betyder detsamma.

49. Chaaya:

“Chaaya” är ett annat populärt namn för flickor som betyder “Skugga” eller “Reflektion”. Namnet är förknippat med kreativitet, visdom etc. och har sitt ursprung på sanskritspråket.

50. Chaarmi:

“Chaarmi”, även skrivet som Charmee eller Charmi är ett sanskritnamn som betyder “Guds gåva”. Namnet översätts också till “en som är vacker” eller “härlig”, “snygg” etc..

5 unisexnamn för Mithuna Rashi -barn:

Här är våra fem bästa Mithuna Rashi-namn med könsneutral betydelse:

51. Kiran:

Kiran är ett populärt unisexnamn som härrör från sanskritordet “Kirana” som betyder strålar. Namnet väljs för båda könen på grund av dess neutrala betydelse. Du kan också lägga till prefix eller suffix för att skapa långa namn som “Jyothi Kiran”, “Kiranmayi” etc..

52. Kirti:

Kirti, även skrivet som Keerthi, är ett könsneutralt namn. Det betyder “berömmelse” eller “rykte”. Ordet har sitt ursprung på sanskritspråket, och vissa tolkar det till och med som en “evig låga”.

53. Chandra:

Namnet “Chandra” används ofta på många indiska språk. Det kommer ursprungligen från sanskrit, vilket betyder “måne”. Genom att anpassa namnet med prefix eller suffix kan du göra det specifikt för ett kön. Exempel är “Chandra Sekhar” (pojke), “Chandrakantha” (tjej) etc..

54. Gnana:

Ett annat populärt namn för pojkar och flickor med en neutral betydelse är “Gnana”. Det betyder “kunskap”. I likhet med andra unisexnamn kan detta ord också ändras för att passa ett visst kön. Exempel – “Gnanadeep”, “Gnaneshwari” etc..

55. Kamal:

Namnet “Kamal” är ett av de mest använda unisexnamnen för indiska barn. Det betyder “Lotus” och symboliserar egenskaper som renhet, upplysning, skönhet etc. Exempel på könsspecifikt namn med detta ord är “Kamala”, “Kamalnath” etc.

5 Mithun Rashi Twin Baby -namn:

Här är 5 bästa namnen på tvillingar födda i Mithuna Rashi. Vi har täckt kombinationer av en pojke-pojke, flicka-flicka, pojke och flicka.

56. Kethan – Kesha:

Här är en uppsättning bebisnamn för tvillingpojke och flicka. Kethan är ett manligt namn som betyder “rent guld” och Kesha är ett tjejnamn som betyder “hår” eller “glädje”. Båda börjar med ljudet ”Ke” och har en rimmande effekt när de uttalas tillsammans.

57. Kanik- Kanchana:

En annan uppsättning namn för tvillingpojke och flicka är Kanik och Kanchana. Båda namnen kommer från sanskritspråket. Kanik betyder “spannmål”, och Kanchana betyder “gyllene”. Så när namnen översätts översätts till “gyllene korn”.

58. Kushal – Kunal:

Om du har tvillingbebisar födda i Mithun Rashi, prova namnsatsen – Kushal och Kunal. Det är hindi -ord som börjar med ljudet “Ku” och har olika betydelser. Kushal betyder “skicklig” eller “smart” och Kunal betyder “Lotus” eller “son till kejsaren Ashoka”.

59. Chandana – Chandini:

Tvillingarnas flicknamn “Chandana” och “Chandini” har liknande stavningar, men olika betydelser. Chandana betyder “sandelträ” och Chandini betyder månsken. Båda orden symboliserar fred och lugn.

60. Kalash – Kalpana:

Kalash och Kalpana är uppkallade efter tvillingpojke och flicka. Kalash betyder “helig kruka” och Kalpana betyder “fantasi”. Även om de inte har några relaterade betydelser, gör liknande stavning och ljud dem idealiska för att namnge tvillingbarn.

Vi hoppas att du gillade den här listan med 60 bästa Mithuna Rashi -babynamn. Observera att information relaterad till startalfabet eller ljud från denna Rashi kan variera med Panchanga som du syftar på. Så, har du listat några namn från den här samlingen? Om ja, låt oss veta dina favoritord!

VARNING: Det är viktigt att notera att dessa namn kan ha olika betydelser i olika länder, kulturer och språk. Så se till att du helt förstår symboliken för ett namn i din lokala kultur innan du väljer det för din baby. Du bör inte lita på materialet i denna artikel eftersom informationen inte stöds av omfattande forskning eller expertutlåtanden.