Varje mamma vill bara det bästa för barnet och särskilt när du kan försörja detsamma, varför tveka då? Även om det finns många människor där ute, som ständigt har varit oeniga när det gäller att välja mellan vanlig mat som är allmänt tillgänglig på marknaden och kommande ekologisk mat. Förstår de många tvivel, det skapar i sinnet hos unga mammor, här är en lista över 10 friska ekologiska märken för barnmat. Att nämna andra ekologiska barnmatsprodukter för att hjälpa dig att förstå bättre om dessa livsmedel runt omkring dig,

ekologisk barnmat

Ekologisk barnmat mot vanlig barnmat:

Normal barnmat består av en allmän process för purering och lagring/förpackning av frukt eller grönsaker. Den liknande processen ingår också i ekologisk mat, men ekologisk mat består av ekologiskt odlade frukter eller grönsaker. Men det går inte igenom en process för att odlas kemiskt eller sprutas med bekämpningsmedel. Deras jordbruk sker väldigt naturligt.

Varför ska du välja ekologisk mat till ditt barn??

Att välja naturlig mat till din baby betyder mindre exponering för kemikalier. Vi är väl medvetna om att alla kemiskt producerade livsmedel har en effekt på vår kropp så småningom, men om vi kan undvika viss exponering av dessa kemikalier från våra barn, varför inte? Naturlig mat innehåller inga konstgjorda sötningsmedel, färgämnen eller konserveringsmedel vilket gör det till ett mycket hälsosamt alternativ till vanlig mat för barnen.

Etapper av ekologisk barnmat:

Naturliga barnmat produceras på ett sådant sätt att det finns en mängd olika produkter tillgängliga för alla stadier av matkonsumtionen redan från steg 1 som börjar med spädbarn som provar spannmål och puréer och sedan går över till pulverblandningar, sedan tandpinnar, fingermat och så småningom snacks.

Man kan enkelt hitta alla dessa steg 1 till steg 4 barnmatsprodukter på marknaden eller online.

Fördelar med ekologisk barnmat:

Även om vi har förstått att ekologiska produkter är bättre än konventionella livsmedel på marknaden, är det viktigare att förstå fördelarna med ekologisk mat. Om det finns påståenden om att den ena är bättre än den andra, söker alla hur och varför så här är några fördelar med ekologiska barnmatsprodukter,

  • Spädbarn som konsumerar ekologisk mat har inga bekämpningsmedel i sitt system. Medan barnen som konsumerar konventionell mat när de testades hittades med bekämpningsmedel i sitt system.
  • Ekologiskt odlade frukter och grönsaker innehåller ett högre antal näringsämnen och vitaminer i dem jämfört med vanliga frukter och grönsaker.
  • Exponering för bekämpningsmedel kan påverka utvecklingen av barnen eftersom deras kropp och hjärna fortfarande är för sköra.
  • Risker innebär fara vid neuro-utveckling, vilket beror på de kemikalier och bekämpningsmedel som finns i konventionella livsmedel.

Hur man väljer den bästa ekologiska barnprodukten?

När du väljer den bästa ekologiska barnprodukten måste en förälder eller vårdnadshavare se till att kontrollera ingredienserna som finns i produkten. Experter tror att utfodring av god mat till barnet är mer viktigt än processen genom vilken de produceras, så det är naturliga barnprodukter eller konventionell mat, det är viktigt att alltid fokusera på ingredienserna mer än processen. Ju högre näringsvärde en ingrediens desto bättre är det naturliga märket för barnmat.

10 bästa ekologiska märken för barnmat i Indien

För att hjälpa dig med den svåra processen att välja det bästa naturliga märket för spädbarn ger vi dig en lista över de 10 bästa ekologiska märkena för barnmat i Indien. Den här listan hjälper dig att välja och slå dig ner på ett märke och även om du inte kan nöja dig med någon kan du prova någon av dessa eftersom de alla är lika bra och friska för barnets konsumtion. Så här går listan,

1. Gerber Organic Baby Food:

ekologiska barnmatsprodukter

Företaget producerar grönsaks- och fruktmatspåsar som är mycket hälsosamma och näringsrika för en bebis. Produkterna från detta märke kan vara mycket dyra för konsumenterna.

2. Jordens bästa ekologiska barnmat:

hälsosam ekologisk barnmat

Jordens bästa producerar babypuréer som luktar och smakar yum, maten är mycket aptitlig och säljs online i Indien. Deras mango- och persikapuréer är särskilt kända.

3. Plum Organics spädbarnsformel:

plommon organisk barnmat

Plum Organics gör ekologiska smörgåsstänger för bebisarna som är lätta att äta och smälta..

4. Happy Baby Organic Food:

fördelarna med ekologisk barnmat

Företaget happy baby producerar snacks samt puréer som är ekologiska barnmatsprodukter, mycket hälsosamma och näringsrika för barnet.

5. Sprout Organic Baby Food:

Sprout Organics gör också barnmat som puréer som är ekologisk barnmat. Detta företag är inte jämförligt känt på den indiska marknaden, men deras produkter är utan tvekan bra.

6. Föräldrarnas ekologiska barnmat:

Som namnet antyder är föräldrarnas val faktiskt ett av de berömda valen av föräldrar när det gäller att välja ekologisk puré för sina barn.

7. Heinz ekologisk barnmat:

Heinz är välkänd för sina ketchup- och doppsåser och är också ett bra företag som producerar ekologisk barnmat. De säljer snacks, puréer och fingermat till spädbarn.

8. Yummy Organics barnmat:

Yummy Organics gör också ekologisk barnmat. Den smaken nygjord och direkt från köket, deras puréer och blandningar är älskade av barn.

9. Ellas ekologiska barnmat:

Ellas barnmatspåsar och fingermat är praktiska att ta med när de reser. Barnet får all näring på språng med mycket smak och hälsosamhet.

10. Happa ekologisk barnmat:

Företaget är populärt på den indiska marknaden för ekologisk barnmat. De producerar och säljer puréer och påsar, varav en sked får barnet att älska det de äter.

5 bästa ekologiska märken för spädbarn och puré i Indien

Spannmål och puréer betraktas som barnmat från steg 1 eftersom de är lättare att konsumera och smälta. Låt oss ta reda på vilka som är de fem bästa märkena för ekologisk babyflingor och puré i Indien. Det tillgodoser dessa barns behov och krav,

(A) Babyhäftklamrar:

Babyklammer skapar olika typer av spannmål för spädbarn i åldern 10 månader och uppåt, och de gör också gröt.

(B) Tidiga livsmedel:

Tidiga livsmedel är välkända för att använda mångkorniga såväl som olika näringskorn och nötter i sina produkter som är lämpliga för barnkonsumtion.

(C) 1: a bett:

Första betten gör smakrika pulverblandningar som kan blandas med mjölk eller vatten och matas till barnet. Pulverblandningen är helt ekologisk och mycket näringsrik.

(D) Slurpp Farm:

Slurpp Farm lämnar ingen sten oväntad, frukt, spannmål, grönsaker eller nötter..

(E) Organisk mjölk:

Ormeal är ett pålitligt företag när det gäller att köpa ekologisk barnpurémat. Företaget producerar puréer som är lämpliga för konsumtion av barn som är minst sex månader gamla eller äldre.

Hur man gör ekologisk mat hemma?

Att göra ekologisk barnmat hemma är en ganska enkel uppgift. Även att få ekologiska produkter kan vara lite dyrt eftersom ekologiskt odlade grönsaker och frukter är dyrare än de konventionellt odlade växterna och grönsakerna.

När du har de frukter och grönsaker du behöver, är det bara att kombinera några frukter och grönsaker som kommer att ha en behaglig eftersmak när de kombineras, tillsätt dessa grönsaker och frukter som är mosade till ris för att göra en gröt eller bara använda purén med lite socker och kanel i en flaska som gör att barnet kan knapra.

Ekologisk barnmat kan inte förklaras som det bästa av det konventionella och ekologiska loppet. Eftersom köp och tillgång till ekologisk mat inte är lätt för alla. Naturlig barnmat görs så småningom av samma frukter, grönsaker och korn som bara innehåller minimal bearbetning; det betyder att matning av barn med konventionell barnmat är lika bra. Allt man behöver fokusera är på ingredienserna, för det ökar barnets hälsa och tillväxt.

Vanliga frågor och svar:

1. Var kan jag köpa ekologisk barnmat?

Ekologisk barnmat kan köpas från apotek, stormarknader eller online från olika webbplatser som säljer livsmedelsprodukter och andra barnomsorgsartiklar.

2. Kan jag mata ekologisk baby till min 1-åriga bebis?

Ja, steg 2 ekologiska barnmat är lätt tillgängliga på marknaden, du kan hänvisa till förpackningen eller konsultera en barnnäringsläkare för att lära sig och förstå mer om samma.

3. Är ekologisk barnmat lämplig för steg 1 barnmat?

Ja, steg 1 -barnmat består av puréer och spannmål, flera ekologiska märken för barnmat producerar barnmat som passar för steg 1.