Bollywood’s dream girl, Hema Malini har alltid varit känd för sin hisnande skönhet. Hon är en av de mest glamorösa Bollywood -skådespelerskorna. Förutom att ha naturligt vackra egenskaper och hud, är det många uppgifter hon åtar sig för att hålla sig i form och se bra ut även på sin ålderdom. Även om det beror på öde och tur om du har en vacker hud eller inte, kan du definitivt använda hennes sminkstil eller träningsrutin för att få dig själv att se mer ut som henne. Här är några av Hema Malinis skönhetshemligheter.

hema malini skönhetshemligheter

Flytande intag:

Dricksvatten hjälper till att spola våra överflödiga gifter från ditt system. Detta hjälper till att rengöra din kropp inifrån och gör dig därmed friskare. Att dricka generösa mängder vatten regelbundet gör att din hud lyser. Hema malini gör det också en poäng att inkludera minst två koppar grönt te i sin dagliga regim. Grönt te hjälper till att rensa din kropp inifrån och får din hud att lysa också!

En välbalanserad kost för vacker hud:

En välbalanserad kost för vacker hud

Behåll en hälsosam, välbalanserad kost och undvik för mycket skräpmat hjälper också till att förbättra din skönhet. Att äta mycket frukt och grönsaker är den viktigaste ingrediensen för att förvärva tidlös skönhet. Vitaminer och mineraler gör din hud friskare och ser snyggare inifrån. Det är något som är mycket svårt att uppnå med användning av smink.

Aromoljor:

Oljemassage för din hud och hår hjälper också till att förbättra kvaliteten! Hema Malini tror på att hålla sin hudsmink fri så långt som möjligt. Hon är en stor anhängare av att använda naturliga produkter och element som finns tillgängliga hemma för att förbättra din hud. Hon sa en gång, ”Skönhet är Guds gåva och man ska aldrig ta det för givet. Min hud är bra för Gud gjorde det så. Jag håller det väldigt rent och sminkfritt så mycket som möjligt. ”

Nattvård:

Hon använder en kräm som kallas ‘Aveda’ dagligen för att rengöra ansiktet innan hon går och lägger sig.

Utgöra:

hema malini skönhetshemligheter

Skådespelerskan råder alltid människor att gå lätt på smink. Kajal för ögonen och lite läppstift är så långt som hennes smink någonsin går och vet du vad? – Det fungerar för henne! Hon använder också rengöringsmjölken “Clarins” för att rengöra ansiktet.

Dans:

Dans

En av Hema Malinis viktigaste fitnesshemligheter är dans. Förutom sina skådespelarkunskaper har hon alltid varit känd för sin dansförmåga. Hon är en utbildad klassisk dansare och hennes dansrutiner har hjälpt till att hålla henne i form.

Pranayam och Yoga:

Denna skådespelerska håller hennes biceps tonad genom att göra yoga regelbundet. Hon hjälper till att hålla sitt system välbalanserat genom att träna pranayam dagligen i minst 45 minuter!

Cykling:

Cykling är också en av hennes fitnesshemligheter. Den här 64 -åriga skådespelerskan cyklar dagligen i cirka 20 minuter för att hålla kroppen väl tonad.

Fasta:

Skådespelaren är en ren vegetarian och vanlig snabbare. Hon fastar två gånger i veckan. Hennes fastande diet innehåller bara färsk frukt, keso och torr frukt. Fasta hjälper till att reglera dina kroppssystem. Frukt och grönsaker förbättrar grovfodret och rensar ut kroppen ordentligt.

Hema Malini

Kostmetoder:

En hälsosam lunch är ett måste. Skådespelerskans definition av en hälsosam lunch innehåller två rotisar, en skål med dal, två grönsaker och lite ris med rasam. Hon gör det till en punkt att inkludera ostmassa i sin dagliga kost. Hon äter sin middag så tidigt som 7:30 och gör det till en punkt att hålla den så oljefri och mindre kryddig som möjligt. Hema Malini är en ren vegetarian och många tror att detta också kan vara en faktor! Även om inte många människor skulle vara villiga att genomgå en så drastisk förändring av matvanor, bara för att förbättra sin hud!