Bröllopsdagen är den mest minnesvärda och viktiga dagen i någon flickas liv. Dessa enkla sydindiska brudmakeupstips är så användbara för din D-dag. Det är ett känt faktum att alla tjejer börjar drömma om detta från tidig ålder. På denna lyckliga dag vill en brud se sitt bästa ut eftersom allas uppmärksamhet är på henne vid bröllopet. Det börjar med att välja rätt bröllopsdräkt, matchande tillbehör, frisyren och inte att missa, den perfekta sminken. Som det är känt för alla sydindiska bröllop är en njutning för ögonen.

Sydindisk brudmakeup

Bruden bär en levande färgad siden sari tillsammans med tunga smycken. Alla dessa funktioner accentuerar det övergripande utseendet på en sydindisk brud. Även om det låter svårt, är det inte ett skrämmande jobb att få den perfekta sminken för South Indian Brides. Här är en steg-för-steg-guide som hjälper sydindiska brudar att se spektakulära och vackra ut utan att vara skrymmande. Lär dig mer om alla nödvändiga tips som krävs för brudmakeup på den stora dagen genom att följa dessa enkla tips som beskrivs i den här artikeln.

South Indian Bridal Makeup Tips Main

South Indian Bridal Makeup – State look:

Andhra Pradesh:

Sydindisk bröllopsmakeup är välkänt i Andhra Pradesh med tanke på de rika färger och ljusstyrka som används i sminken. Betoning läggs i allmänhet på bottu (tika) på pannan. Dessutom används i allmänhet rosa ögonskuggor med ljusrött läppstift här med ljus rodnad och kraftig highlighter. Med tanke på den rika traditionen och kulturen är brudarna i Andhra Pradesh välkända för att använda djärva och ljusröda nyanser av smink mestadels. Ögonområdet betonas när smyckena förvaras nära pannan för att förbättra skönheten.

Tamil Nadu:

Här är sminkkulturen nästan lik Andhra Pradeshs bara att tika är annorlunda. Vidare appliceras kraftig rodnad, och sminken är med mer rosa undertoner. Den tamilska kulturen betonar på samma sätt det goda ögat och sminkar sig. Mestadels används smycken som är tunga och magnifika här.

Sydindisk brudmakeup

Karnataka:

Här är sminken mer av naken undertoner och är naturlig. Fler guld- och gråfärger används tillsammans med skimmer i sminken. Betoning läggs mycket på ögonmakeup. Läppstiftet är i allmänhet ljusrött eller rosa. Tung kajal appliceras för att förbättra ytterligare skönhet.

Kerala:

Delstaten Kerala är känt för stora bröllop med vit och guld saree. Betoning läggs på den övergripande sminken med tung foundation och läppstift, och ytterligare highlighter används generöst här. För det kristna bröllopet används mer av highlighter och mindre ljusa färger här.

South Indian Bridal Makeup – Steg för steg handledning med bilder:

I södra Indien är enkel sydindisk brudmakeup att föredra, vilket definierar och förstärker brudens personlighet tillsammans med att ge henne ett fantastiskt utseende. Låt oss se de senaste sydindiska brudmakeupstrenderna här.

1. Rengöring av ansiktet:

Rengör ansiktet

Det första steget för alla sminkbehandlingar börjar med rengöring av ansiktet. Använd ett milt rengöringsmedel för att rengöra huden från smuts och få ett fräscht ansikte.

2. Återfuktar huden:

Återfuktar huden

Efter rengöring, torka huden och använd en bra fuktighetskräm för att återfukta din hud. Torrhet i ansiktet kan få sminken att se väldigt kakig ut. Därför spelar fuktkräm en mycket viktig roll här.

3. Ansiktsmakeup:

Ansiktsmakeup

Bröllopsdagen är verkligen en stor dag för bruden. Därför bör du ge vikten för att sminket ska hålla längre. För att få din makeup att stanna perfekt till slutet måste du använda en primer av god kvalitet. Primern hjälper till att behålla sminket väl och jämnar ut hudens struktur och reparerar även de öppna porerna i ansiktet.

 • Nu måste du arbeta med concealern. Det hjälper till att dölja alla fläckar, finnar, mörka fläckar i ansiktet. Det är alltid bra att använda en gräddebaserad concealer.
 • Att välja rätt grund för ansiktet kan vara svårt. En foundation ska passa perfekt till hudtonen och ska aldrig se ljusare ut. För en långvarig effekt, applicera tålmodigt flera lager av foundation.
 • Använd en skvätt rosa rodnad på kinderna för att få den naturliga glansen.
 • Du kan till och med använda en bra highlighter för att lysa upp ansiktet underifrån. Applicera lite highlighter med en bevingad borste på kinderna, hakan och nästippen.

4. The Perfect Eye Look:

Den perfekta ögonblicken

 • Dramatisk ögonmakeup ser utmärkt ut på södra indiska brudar.
 • Börja med att använda en ögonkräm följt av en primer för att jämna ut ögonområdet.
 • Använd en guld- eller bronsögonskugga för att komplettera utseendet. Och använd penseln från mitten och arbeta mot slutet, först på det nedre locket och sedan det övre locket.
 • Du kan använda en vattentät eyeliner eller kajal för att markera ögonen. Applicera minst tre lager mascara för att få det rökiga utseendet.
 • Ljusa upp ögonmakeupen genom att applicera neutrala tonglitter på de inre hörnen och pannbenen.
 • Vidare för frodiga ögonbryn, applicera ögonbrynsfodret och kamma dem lite med gel.

5. Hur man får läckra läppar:

Hur man får läckra läppar

Eftersom fokus för brudutseendet för sydindiska brudar är ögat, måste du underspela med läpparna för att få det bästa utseendet. Traditionell sydindisk brudmakeup kräver i allmänhet ljus läppfärg.

 • Färgen på din läppskugga bör bero på din läppstorlek.
 • Om du har små, tunna läppar använder du en ljus läppfärg, och för fylligare läppar föreslår det att du använder mörkare nyanser. Det kommer att få din pout att se mer tilltalande och sensuell ut.

6. Touch Ups:

Touch Ups

Glöm inte; det är viktigt för södra indiska brudens ansiktsmakeup att få bra touch -ups för att få sminken att stanna längre. Applicera kompakt, rodna efter behov emellan och använd sminkspray för att sätta den på plats.

Ytterligare tips:

Låt oss veta några fler sydindiska brudmakeupstips.

 • Se till att planera i god tid för din bröllopsdag. Det hjälper till att förbättra sminket.
 • Se till att hålla redo matchande smycken med sarees/klänningar. Och denna smink matchar också lätt med klädseln.
 • Sydindiska brudögonmakeup ger i allmänhet betydelse, var noga med att köpa rätt paletter i förväg.
 • När det gäller sydindisk brudmakeup för mottagningen om det är på natten, se till att ändra sminket enligt tidpunkten. Lägg till skimrar och glitter också för att förbättra skönheten.

Vem vill inte se bra ut på sin bröllopsdag? Dessa tips för smink för bröllop hjälper dig att organisera och planera bättre och se ut enligt tillfället för den viktiga dagen. Se till att vara glad och med ett brett leende på läpparna för att ge ditt ansikte en speciell skönhet. Låt oss veta vad dina åsikter om den här artikeln södra indiska brudmakeup är, hur det fungerade för dig.

Vanliga frågor och svar:

1. Hur får man smink att stanna kvar på plats under ett bröllop över natten?

Sv: I traditionell sydindisk brudmakeup är det alltid klokt och bättre att använda sminkspray. Det hjälper till att ställa in sminken på plats och låter den inte smeta. Därför är det ett övernattningsbröllop eller längre timmar, det kommer att vara på plats.

2. Vilken smink behöver jag för att hålla till hands vid touch-ups?

Sv: För södra indisk bröllopsmakeup är det säkrare att ha lite smink till hands för touch-ups som kompakt, spray, läppstift och ögonskugga. Dessa krävs för att göra touch-ups emellanåt när du hittar tid för att låta sminket stanna kvar på plats under en längre tid.

3. Hur man ser till att ögonfransar är mer definierade och mörkare annat än genom mascara?

Sv: Ett av de bästa tipsen är att följa är att ha falska fransar till hands. Medan många är oroliga för falska fransar, är det inte nytt nuförtiden. Det är helt trendigt att använda definierade ögonfransar vid behov. Det ger ett naturligt utseende och förbättrar ljusstyrkan i ansiktet ytterligare.