Smink bekymrar alla brudar inför deras bröllopsdag. Detta beror antagligen på att de aldrig har gjort det förut och att experimentera med makeupartister kanske inte nödvändigtvis passar alla.

Så här är några enkla steg du kan följa och göra din brudsminkning på egen hand. Allt du behöver använda är en bra uppsättning sminkprodukter för att hålla utseendet långvarigt och fräscht under ceremonierna.

Hur man gör Punjabi brudmakeup

Punjabi Bridal Makeup Tips och tekniker:

1. Bas:

Rengör ansiktet noggrant och applicera lite fuktkräm innan du applicerar basmakeup. Gnid sedan isbitar i ansiktet för att stänga porerna och känna sig fräscha. Applicera corrector på problemområden för att ge en jämn ton till hud och nacke. Istället för prickar använder du korrigeringsstreck för en jämn blandning.

Applicera sedan foundation över hela ansiktet, särskilt runt ögonen, nacken och käklinjen med prickar. Därefter klappa den på huden för att blanda med en våt sminkplatta. Detta ger en slät bas och ett ljust utseende i ansiktet.

Slutligen försegla basmakeupen med kompaq. Använd den nyans som matchar grunden. Undvik att göra pulvret för mycket, eftersom det kan göra utseendet mycket kakigt.

2. Ögon:

Därefter kommer ögonen. Till att börja med, applicera löst pulver över ögonlocken och under ögonen.

Punjabi brudmakeup har en djärv glittrande touch på ögonen, så använd en lätt bas över locken, särskilt på ögonens inre hörn.

För att ge ögonen dimension, använd en mörkare nyans på det yttre hörnet och blanda ihop. Applicera igen de inre och yttre hörnskärmarna och blanda för en mörkare finish.

För pannbenet, använd en glitter som matchar outfiten. Applicera en liknande bas på pannbenet, sedan glitter och blanda väl för en slät finish.

Använd 2 lager svart mascara och svart eller brunt ögonfoder på locken.

För att avsluta ögonmakeupen, applicera mörk kohl eller Kajal under ögonen och avsluta med ett citat av färgad Kajal om det behövs.

3. kinder:

För en glittrande look måste kinderna markeras klokt, så att det inte får ansiktet att se väldigt tråkigt ut. Så se till att du använder en basskugga eller en med persika-rosa undertoner.

Applicera grundton på käklinjen först. Börja inifrån och flytta med uppåtgående slag mot pannan. Detta kommer att förbättra ansiktsegenskaperna och få ansiktet att se längre ut.

Applicera en bronzer med fin glittrig finish i samma mönster på kindäpplet. Använd inte en mycket blank eller mycket mörk nyans. Detta kommer att få dig att se tråkig ut. Undvik också att använda en grädde baserad rodnad. Ansiktet kommer att se oljigt och mörkt ut på nolltid.

4. Läppar:

För den sista handen, använd en lämplig läppstiftskugga och applicera enligt följande.

Använd foundation på läpparna och lägg den med pulver.

Med ett läppfoder definiera läpparna. Skissa inte på utsidan för att forma läpparna, det kommer att få läpparna att se breda ut.

Använd sedan basfärgen och applicera en jämn päls med en tunn läppborste på underläppen. Applicera en mörkare päls på överläppen, detta gör att läpparna ser tjocka ut.

Avsluta med glans på underläppen och blanda med penseln. Använd mycket ljus glans på överläppen.

Nu är du redo för din stora dag. Att följa dessa snabba och enkla steg ger dig ett professionellt utseende utan att spendera en förmögenhet på dyra salongpaket. Framför allt, om du gör sminkningen på egen hand, kommer det säkert att ge hundra procent tillfredsställande resultat.