Vanligvis kjent som Pink City of India, er Jaipur det ideelle valget for par som ønsker en romantisk eskapade etter bryllupet. Jaipur ligger i bakgrunnen av Thar -ørkenen, og tilbyr spektakulær utsikt over endeløse sandlandskap, praktfulle monumenter og historiske palasser. Hvis du vil ha essensen av tradisjonell indisk royalty, er dette ditt perfekte alternativ. Ikke alle steder er trygge i India å besøke som par. Men Jaipur er sikkert et unntak. Jaipur er også et veldig trygt sted å besøke av par og familier. Tjenestene som tilbys i Jaipur oppfyller høye standarder for fortreffelighet som ingen turist noensinne vil glemme. Så her er noen av de beste bryllupsreise -stedene i Jaipur for deg som elsker fugler i denne eksotiske byen historiske Rajasthan.

Romantiske bryllupsreise -steder i Jaipur:

1. bypalasset:

Bryllupsreise Steder I Jaipur - The City Palace

Bypalasset er bygget med den fineste blandingen av Mughal- og Rajput -design, og er et arkitektonisk opptog med endeløse åpne gårdsplasser og hager. Når du går dit, ikke gå glipp av det enorme museet og kunstgalleriet. Denne erindringen om Rajput -avtrykk ble konstruert på 1700 -tallet og består hovedsakelig av Chandra Mahal og Mubarak Mahal.

2. Hawa Mahal:

Hawa mahal

En annen av de slående bryllupsreise -stedene i Jaipur er Hawa Mahal eller Palace of Winds. Denne bygningen på 5 etasjer fra 1700 -tallet ble skåret av kongen Sawai Pratap Singh. Det antas at denne strukturen var designet for å gi et utsiktspunkt for kvinner å se byprosessene gjennom mesh -dekkede skjermer.

3. Amber Palace:

Amber Palace

Det praktfulle ravpalasset og fortet er et annet sted du må besøke bryllupsreise i Jaipur for nygifte. Hele strukturen er laget med rød sandstein og hvite marmor. Innelukket av høye vegger for å gi beskyttelse mot inntrengere, definerer interiøret i dette palasset skjønnhet og eleganse. Når du besøker dette stedet, ikke gå glipp av å sjekke ut den eksotiske Sheesh Mahal og den fantastiske utsikten over Maota -sjøen.

4. Jal Mahal:

Jal mahal

Ligger i sentrum av Man Sagar Lake, er Jal Mahal eller Water Palace nok en annen som minner om gammel Rajput -arkitektur. Denne 5 -etasjers bygningen er skåret helt ut av rød sandstein med 4 etasjer igjen under vann når innsjøen er full. Du kan nå dette palasset gjennom båter og beundre den spektakulære utsikten over Aravalli Range og refleksjonene fra det klare blå vannet.

5. Rambagh Palace:

Rambagh -palasset

Tidligere et gammelt palass, nå ombygd til et eksklusivt 5 -stjerners hotell, tjente Rambagh Palace først som et hagehus og senere som en jakthytte for Rajput -konger. Nå har det blitt omgjort til et overdådig hotell av Taj Group.

6. Nahargarh fort:

Nahargarh festning

Hvis du ønsker å få panoramautsikt over hele Jaipur -byen, er dette det ideelle stedet for deg. Det ble opprinnelig bygget for å gi sikkerhet mot inntrengere, og nå tilbyr det et slående og stjerneklar kveldssyn til byen!

7. Jaigarh Fort:

Jaigarh Fort

Når du er i denne byen, ikke glem dette ettertraktede bryllupsreise -stedet. Ligger ved kanten av de steinete Aravalli Hills, er de høye veggene i dette fortet laget av rød sandstein. Bemerkelsesverdige turiststeder her inkluderer- Ram Harihar-tempelet, Kal Bhairav-tempelet og et museum som viser gamle våpen og ammunisjon.

8. Jantar Mantar:

Jantar mantar

Jantar Mantar består av fem astronomiske instrumenter for forskning på verdensrommet, og ble bygget av Maharaja Sawai Jai Singh. Du kan besøke dette stedet hvis du er en vitenskapsentusiast da dette stedet er et av de beste reisemålene for astronomistudenter og turister som helhet.

9. Chokhi Dhani:

Bryllupsreise steder i Jaipur - Chokhi Dhani

Hvis du ønsker å få et glimt av den gamle Rajasthani -arven, kan du besøke Chokhi Dhani. Lev alltid med festligheter og feiringer, dette stedet vil aldri skuffe deg!

Pyntet med gammel kultur og arv, vil Jaipur aldri slutte å overraske deg! Fra dag 1 for landing i Jaipur og overnatting til den siste dagen på bryllupsreise, vil du og din partner bli behandlet med kongelige tjenester som Jaipur tror på å behandle sine gjester med den elegansen og klassen de har opprettholdt gjennom årene. Bli forelsket i ikke bare partneren din, men den eksotiske skjønnheten Jaipur har å tilby. Også fylt med romantikken i den tapte tiden, vil du aldri angre på at du valgte dette stedet som bryllupsreisedestinasjon!