Brystet til en kvinne vokser fra puberteten til overgangsalderen. Faktorer som hormoner, arvelig, kroppsvekt og til og med livsstil bestemmer størrelsen på brystene. Å legge til denne listen er en annen populær sladder om økning i bryststørrelse etter ekteskap, som mange kvinner tror på. Er det virkelig sant? Påvirker ekteskap de fysiske aspektene av kroppen din?

La oss avmystifisere denne troen og finne ut om det bare er en gammel kone som forteller eller er et bevist faktum. Les videre for å vite detaljene:

Øker bryststørrelsen etter ekteskap?

Temaet om å øke bryststørrelsen etter ekteskapet har alltid vært under kontroll. Selv om mange kvinner hevdet å ha opplevd en plutselig vekst i brystene etter å ha giftet seg, stiller vi spørsmålstegn ved sannheten i denne uttalelsen. Heldigvis ble det utført mange studier på det samme, som alle viste at det å komme i ekteskap ikke har noe å gjøre med bryststørrelse.

De mest sannsynlige årsakene til denne endringen kan være hormonell ubalanse, graviditet, prevensjon og fødsel. Det er tilstrekkelige forklaringer for hvert av disse aspektene, som skal diskuteres nedenfor.

Faktorer som kan forårsake brystforstørrelse etter ekteskap:

La oss se på disse grunnene som har stor sannsynlighet for å påvirke bryststørrelsen din etter bryllupet:

1. Graviditet:

Etter 6 til 8 uker med graviditet begynner brystene dine å se større ut enn den normale størrelsen. Graviditet øker koppstørrelsen din på grunn av en oppblomstring av hormoner, spesielt østrogen og progesteron. Østrogen fremmer veksten av kanaler i brystene for å støtte melkeproduksjonen, mens progesteron øker de melkesekresjonelle cellene.

Sammen med hormoner kan den totale kroppsvekten øke og væskeansamling gi fylde til brystene gjennom hele svangerskapet. Det er heller ikke uvanlig at kvinner opplever opptil 2-4 kopp- og båndstørrelser i løpet av disse 9 månedene og til og med etter fødselen.

2. Menstruasjon:

Utbruddet av menstruasjon kan føre til mange endringer i kroppen din, inkludert større bryster. Du kan føle ømhet og til og med smerte før menstruasjonen på grunn av en plutselig økning i østrogen- og progesteronnivået i kroppen. Men når menstruasjonene er over, reduseres symptomene, og brystene går tilbake til sin “normale” størrelse.

I en typisk månedlig syklus på 28 dager starter svingningene før menstruasjonen på nytt etter de første 14 dagene, noe som fører til midlertidig brystforbedring.

3. Amming eller amming:

Etter fødselen fylles brystene med melk for å gi næring til den nyfødte babyen din. Etter hvert som melketilførselen øker og synker i løpet av dagen, kan du også merke at du vokser og avtar i bryststørrelsen. Når du ikke har matet babyen din på lenge, blir brystene overfylt med melk, noe som fører til en smertefull, forstørret tilstand som kalles brystkreft.

4. P -piller:

P -piller er et av de mest populære prevensjonsmidlene som brukes av mange gifte kvinner. Disse pillene består av to viktigste kvinnelige hormoner – østrogen og progesteron. Når du tar disse tablettene, skyter hormonnivåene i kroppen plutselig opp, noe som kan resultere i en midlertidig økning i bryststørrelse. Effekten blir reversert når personen avbryter pillene eller etter noen månedlige sykluser.

5. Overdreven vektøkning:

Etter ekteskap har mange kvinner en tendens til å gå ned i vekt på grunn av mangel på personlig omsorg. Spesielt hvis de har gått på treningsstudio eller trent før bryllupet, kan seponering av dette regimet føre til vektøkning. Studier tyder på at en økning i Body Mass Index (BMI) kan bidra til å øke bryststørrelsen. (1)

6. Unormale brystcyster:

Kvinner i 40 -årene har større sannsynlighet for å få brystcyster, som er runde klumper. De kan enten fylles med væske eller eksistere som solid vekst som kan forstørre brystene dine. Selv om de fleste av disse cystene er godartede, bør du sjekke med en lege for å utelukke muligheten for malignitet.

7. Mangel på trening:

Som nevnt tidligere, gifter kvinner sjelden ordentlig personlig omsorg. De er for opptatt av å ta vare på familien og hverdagslige gjøremål. Etter å ha blitt fanget i virvelvinden i hjemmet, glemmer de å ta litt fri for en skikkelig øvelse. Dette kan føre til plutselig vektøkning. Når kroppsmassen øker, er brystene et av de første områdene som viser effekten. Dette er en av hovedårsakene til at kvinner har brystvekst etter ekteskap.

Vi håper denne artikkelen har fått deg til å innse at det ikke er noen fortjeneste i uttalelsen- bryststørrelseøkning etter ekteskap. Bare fordi du sa ja til bryllupet, betyr ikke det at du har meldt deg på større bryster! Dette er hovedårsakene til at kvinner går gjennom hele den voldsomme prøvelsen måneder etter å ha sagt “jeg gjør” til hverandre. Del denne informasjonen med venner og familie for å avsløre myter fra fakta!