Hva er brystinfeksjon?

Brystinfeksjon er også kjent som mastitt, en infeksjon som sies å forekomme i brystvevet. De observeres å være vanlige blant mødre som ammer, fordi bakteriene fra babyens munn kommer i kontakt med den myke huden på brystet, og dermed forårsaker en infeksjon. Denne typen er også kjent som amming mastitt. Det påvirker fettvevet i brystet og kan forårsake ømhet, hevelse, smerte og noen ganger klumper. For det meste er brystinfeksjon et resultat av tilstoppede melkekanaler, eller bare amming.

Slik gjenoppretter du deg selv naturlig fra brystinfeksjon

Hva forårsaker brystinfeksjon:

Den vanligste årsaken til brystinfeksjonen du kan utvikle er på grunn av sopp.

Soppbrystinfeksjon:

Soppinfeksjon er ikke bare et problem av brystene dine alene. De blir også mer og mer ubehagelige andre steder på kroppen din. Sopp vokser gjerne i fuktige områder. Det er forårsaket av en sopp kjent som Candida, og er den samme som forårsaker bleieutslett for babyen din. Når det bygger seg opp fuktighet i brystet, på grunn av feil tørking etter dusj, vil dette sannsynligvis skje. Du kan imidlertid være avslappet over at det faktisk er sjelden at ammende mødre opplever dette.

Hvis du ikke bruker passende bh -stoff, kan det også føre til brystinfeksjon. Du kan også utvikle brystinfeksjon fra bh -en du bruker. Gå alltid for bomulls -BH, de som er spesielt beregnet til pleie. Tørk dem i solen. Når du bruker tette bh -er, kan du begynne å svette, og dermed føre til fuktighet. Ikke fjern bakken for soppen å vokse! Selvhygiene er det første trinnet for å holde seg frisk.

Symptomer på brystinfeksjon:

Før du begynner å tro at det er en infeksjon i brystene, er det noen ting du må sjekke. Se opp for disse symptomene.

 • Du kan begynne å oppleve unormal hevelse. Dette betyr at du vil se det ene brystet større enn det andre.
 • En konstant kløe og en prikkende følelse er et annet stort symptom på en brystinfeksjon.
 • Du vil begynne å oppleve smerter når du ammer babyen din.
 • Se etter en håndgripelig og smertefull klump i brystet.
 • Brystet ditt blir ømt.
 • Du vil se store lymfeknuter i armhulene og noen ganger også i nakken.
 • Se opp for en brystvorteutslipp som har pus i seg.
 • Varmt bryst og hudrødhet er et annet symptom.

Se opp for disse symptomene. Ikke fryk eller stress deg selv med mindre du er sikker på at det er en brystinfeksjon.

Naturlige midler for å behandle brystinfeksjon hjemme:

Så hva om du har en mild eller tror du kan ha det? Ikke bry deg om å stresse eller prøv å bestille time hos lege umiddelbart. Du kan prøve disse hjemmemedisinene først og se hvor mye du faktisk føler deg vel. Sjekk ut noen av de vanligste metodene.

1. Varm komprimering:

Varme kan drepe soppen. Dypp et mykt håndkle i lunkent vann og trykk det varme håndkleet i det berørte området. Hold det i ca 15 minutter. Gjenta dette så mange ganger du kan når som helst på dagen. Kaldpresse fungerer også. Det vil lindre kløen hvis du har eller lindrer hevelsen. Dypp et håndkle i kaldt vann og trykk forsiktig på det berørte området med det. Gjenta minst fire til fem ganger om dagen for best resultat og lindring.

2. Hvitløk:

Hvitløk har antibiotiske egenskaper og kan dermed bidra til å bli kvitt bakterier eller sopp som forårsaker infeksjonen. Det bidrar også til å fremme raskere utvinning.

Hvordan å bruke:

 • Spis to fedd hvitløk på tom mage. Drikk den med vann eller juice hvis du ikke liker å ha den rå. Du kan imidlertid også bruke dette i kostholdet ditt som ekstra ingredienser, med en klype høyere enn noen annen gang.

3. Eplecidereddik:

Eplecidereddik har høye egenskaper mot betennelse og antibakterier. Denne eiendommen vil effektivt bekjempe infeksjonen som forårsaker bakterier eller sopp, hvor som helst på kroppen din. Den inneholder også flavonoider.

Hvordan å bruke:

 • Tilsett en del eplecidereddik i to deler vann.
 • Påfør blandingen på det berørte brystet med bomull og la det hvile i ca 15-20 minutter.

Du kan gjenta dette omtrent to eller tre ganger om dagen og fortsette til du får lindring fra infeksjonen.

4. Kålblader:

En annen stor lettelse vil være kålbladet. Bladene vil absorbere fuktighet på huden din og dermed gjøre den tørr og forhindre oppbygging av infeksjon. De viser seg også å være beroligende på din ellers hovne og kløende hud. De er også kjent for å gi lindring fra de tette melkekanalene.

Hvordan å bruke:

 • Avkjøl kålbladene godt.
 • Legg bladet på det berørte området og la det stå til det begynner å varme opp.

Gjenta behandlingen til du begynner å oppleve en viss lindring av infeksjonen.

Hvordan skal du passe på?

Her er noen tips for å forhindre at brystinfeksjon skjer med deg i utgangspunktet.

 • Tøm brystene dine ved å mate babyen din. Tøm de alternative brystene ett om gangen.
 • Du kan legge til litt mettet mat i kostholdet ditt for å forhindre forekomst av tilstoppede bryster. Prøv melk eller peanøtter eller til og med kjøttlever.
 • Ikke gå for tette bh -er, en som kan begrense din naturlige flyt av melk.
 • Følg en bestemt ammingsplan og hold deg til den for din sikkerhet.

Husk at du ikke trenger å bekymre deg for dette. Noen av symptomene kan faktisk ikke være et symptom på noe i det hele tatt. Men når du begynner å oppleve alvorlig ubehag, ikke nøl med å konsultere legen din. Du kan imidlertid prøve våre hjemmemedisiner for øyeblikkelig lindring.