Kvinnor har det största jobbet på jorden som gör att de bara är tvåa efter Gud. Och detta viktiga jobb är att föda nytt liv. Håller med om att männen har en betydande roll att spela men om jorden inte är bördig kommer inte fröna att växa.

fertilitetsdiet

Typer av infertilitet:

Det finns olika skäl som kan förhindra befruktning och av detta antyder jag inte preventivmedel. De betydande medicinska orsakerna hos kvinnor är:

  • Infertilitet på grund av omvänd ägglossning- kan åtgärdas med kost och träning
  • Infertilitet på grund av fysiska hinder såsom blockerade äggledare- måste följas upp med tester som läkarna föreskriver för att hitta den verkliga orsaken till problemet.

Medan det finns en mängd myter kring livsmedel som ökar fertiliteten, låt oss bryta ner grunderna för varför en kost är nödvändig för att stoppa vändningen av ägglossningen.

Orsak till omvänd ägglossning:

Att vara under/överviktig kan fördröja den tid det tar för en kvinna att bli gravid. Anledningen är ganska enkel. Fettet ackumuleras mest runt våra underkroppar och lägger till utbuktningar och nivåer. Detta börjar alltmer påverka våra äggstockar som nu är under enormt tryck från det växande viscerala fettet. De slutar ägglossning och du missar menstruationen i månader. Detta kan till och med utvecklas till PCOS, vilket är en annan orsak till oro för vår reproduktiva hälsa helt och hållet.

Så detta fett måste brännas ut och avlägsnas för att göra ägglossningen möjlig igen och därför göra det möjligt att bli gravid förr än senare. Den enda lösningen är att gå ner i vikt.

Fertilitetsdietplan för kvinnor:

Nedan specificerad information kommer att berätta om kost för fertilitet tillsammans med hur man undviker infertilitet genom att inte äta specificerad mat.

Saker att undvika:

Låt oss se vilken typ av saker att undvika för att öka fertiliteten.

Transfetter:

Håll dig borta från snabbmatboden. Dessa fetter gör inte bara våra artärer svaga de gör också våra nedre abs enorma.

Rött kött:

Byt ut kött från din kost och kompensera med vegetabiliska proteiner istället. Oroa dig inte att vegetarianer har barn också!

Lättmjölk:

Skummjölk främjar faktiskt infertilitet. Om du inte gillar det, ha en skopa glass eller fet yoghurt för att kompensera.

Kolsyrade drycker:

Dessa gör aldrig något bra för någon istället ökar våra insulinnivåer snabbt som inte hjälper till att bränna våra fetter ordentligt. Det ökar också PCOS -problemen.

Överdriv inte träningspass:

Överskott av någonting är dåligt och om du fortsätter att gå ner i vikt för att behålla en storlek noll kommer det säkert att påverka dina hormoner.

Saker att äta:

Låt oss hitta vilken typ av mat du ska äta för bästa fertilitet.

Bananer (vitamin B6):

Denna kaliumrika mat innehåller vitamin B6 som reglerar hormonerna, så en brist kan leda till oregelbundna cykler och dålig utveckling av ägg och spermier.

Sparris (folsyra):

Detta hjälper inte bara friska hårstrån utan minskar också riskerna för omvänd ägglossning. Den kan fås i form av en grön grönsak.

Papaya (vitamin B12 och zink):

En brist ökar onormala östrogennivåer som kan leda till hirtruism som är en PCOS -utlösare.

Ägg (D -vitamin):

Kliniska studier visar att personer med PCOS har onormalt låga nivåer av vitamin D. Därför är detta viktigt för din fertilitetsdiet.

Mandel (E -vitamin):

Den har antioxidanter som skyddar spermier och ägg-DNA. Den innehåller också de nödvändiga bra fetter som din kropp behöver. Så vi kan fastställa att det är en av de bästa dieterna för fertilitet.

Citrusfrukter (C -vitamin):

Vitaminerna från citrusfrukter och bär förbättrar hormonbalansen hos kvinnor.

Broccoli (järn och selen):

Järn krävs för korrekt blodcirkulation och är därför extremt viktigt i en fertilitetsdiet. Att ha bättre järnhalter hjälper till att bibehålla styrkan hos ett befruktat ägg. Selen producerar antioxidanter som skyddar mot fria radikaler och förhindrar kromosombrott.

Lax (Omega -fettsyror):

DHA och omega fettsyror är avgörande för övergripande god hälsa och immunitet.

Goda vanor räcker långt och det spelar en viktig roll för den typ av föräldrar vi blir. Ett barn har mycket ansvar, så det är bäst att föregå med gott exempel och skapa en hälsosam livsstil. Så börja innan.