Är mjölkdiet värt att gå ner i vikt?

Konsumtion av endast mjölk är nyckeln till att följa mjölkdieten för viktminskning. Mängden kalcium som finns i mjölken hjälper dig att bli av med kroppens fett, särskilt i bukområdet. Men många näringsläkare tror att konsumera bara mjölk kan ge dig brist på många näringsämnen eftersom mjölk bara kan ge dig mjölkprotein och kalcium.

Det är därför det föreslås att göra små ändringar, som att tillsätta mat med fiber för att övervinna näringsbrister. Men nyckeln är att se till att du konsumerar mjölk i större mängder jämfört med andra livsmedel i kosten.

Mjölkdiet för viktminskning

Hur mjölkdiet hjälper till att gå ner i vikt:

Mjölk kan vara mycket fördelaktigt för att upprätthålla kroppens övergripande hälsa. De höga mängder kalcium i mjölk hjälper till att eliminera allt extra fett som lagras i kroppen genom att öka ämnesomsättningen, vilket gör viktminskningsprocessen bekvämare.

Mjölk hjälper till att gå ner i vikt och håller dig mätt under en längre tid genom att stimulera produktionen av ett hungerbekämpande hormon som kallas peptid YY.

Blodtrycket sänks, ökar mättnaden, minskar magefett med proteinet i mjölk genom att öka kroppens ämnesomsättning (1). Det minskar också kaloriintaget och hjälper dig att bränna alla extra kilo snabbt.

Hur mycket vikt kan du gå ner med en mjölkdiet?:

Mjölk är en av de allmänt accepterade vätskorna som har många potentiella fördelar för vår kropp. Vi tar det i en eller annan form i vårt dagliga liv. Mjölk kan vara ett bra alternativ för viktminskning på ett hälsosamt sätt.

Du kan förlora upp till 8 till 10 pund på fyra veckor genom att följa mjölkdieten, beroende på din nuvarande vikt, sjukdomshistoria, ålder, kön, mediciner, genetik och efterlevnad av planen.

mjölkdiet

Fördelar med mjölkdiet:

Här är listan över fördelar mjölk diet plan för viktminskning har. De är som följer:

 • Mjölk är en rik kalciumkälla som inte bara hjälper till att bibehålla benmassan utan stärker dina ben, tänder och muskler (2).
 • Att följa en mjölkdiet hjälper till att bibehålla kaliumnivåerna i blodet eftersom träning kan orsaka svett, vilket kan leda till kaliumförlust.
 • Vitamin A bygger upp immunitet; D -vitamin hjälper dina ben, som finns rikligt i mjölk (3) (4).
 • Att följa mjölkdieten hjälper till att minska onödiga sug och hjälper dig att gå ner i vikt. Denna diet hjälper också till att reparera och bygga kroppsmuskler med hjälp av proteinerna i mjölk (5).
 • Mjölkdiet hjälper dig att fylla på med mineralet fosfor som är viktigt för att generera energi, vilket gör dig aktiv och frisk.

Nackdelar med mjölkdiet för viktminskning:

Även om mjölkdieten har enorma fördelar, har den också vissa nackdelar. Några av dem är:

 • Det kan ha brister i andra näringsämnen som magnesium, järn, vitamin C och D tillsammans med fiber om du följer mjölkdieten under en längre period.
 • Det kan orsaka att akne bryter ut hos vuxna såväl som barn (6).
 • Det kan också orsaka uppblåsthet hos vissa människor.
 • Vissa människor kan ha svårt att följa planen.
 • Mjölkdietplanen är speciellt utformad för personer som är överviktiga.

Livsmedel som ska undvikas i mjölkdiet för viktminskning:

Här är en lista över livsmedel du behöver undvika om du följer en mjölkdiet:

 • Grönsaker som potatis och pumpa.
 • Frukt som litchi, jackfrukt och mango.
 • Undvik fetter och oljor som fullfett grädde, färskost, ister, smör, mozzarellaost, majonnäs.
 • Undvik cashewnötter.
 • Artificiellt sötade drycker, alkohol, packad fruktjuice och kolsyrade drycker är några av de drycker du bör undvika.

Alternativa alternativ om du inte äter mejeriprodukter:

Även om en mjölkdiet kan vara fördelaktig kan det vara utmanande att följa laktosintoleranta eller andra hälsoproblem. Vi presenterar några av de andra bästa alternativen för mejeriprodukter eller mejeriprodukter du kan använda:

 • Sojamjölk, mandelmjölk, rismjölk, kokosmjölk, linmjölk, havremjölk, hampmjölk, cashewmjölk kan vara ett utmärkt alternativ för komjölk.
 • Du kan använda yoghurt gjord av kokosmjölk, sojamjölk, hampa, mandelmjölk.
 • Det finns sojafria, glutenfria såväl som mjölkfria gräddostar på marknaden. Du kan också förbereda din mjuka ost genom att använda nötter som cashewnötter, mandel eller macadamianötter.
 • Smör av vegetabiliska oljeblandningar, kokossmör och nötsmör kan ersätta traditionellt smör.

Att hålla en hälsosam vikt är viktigt för att leva ett hälsosamt liv. Att följa en mjölkdiet för viktminskning kan vara ett effektivt och enkelt sätt att få en vacker förändring i ditt liv. Se till att du upprätthåller en träningsregim för att följa med dietplanen för att gå ner i vikt hälsosamt. Det är också bättre att konsultera din läkare om vilken effekt en mjölkdiet kan ha på din kropp innan du följer kosten.

Varning: Innehållet som presenteras i denna artikel är endast för informationsändamål och inte en ersättning för ett medicinskt yttrande. Rådgör med din läkare innan du påbörjar något nytt, och webbplatsen ansvarar inte för de biverkningar det kan orsaka.

Vanliga frågor:

1. Vilken typ av mjölk är det bästa alternativet för en mjölkdiet för att gå ner i vikt?

Sv: Även om du kan använda vanlig mjölk för att följa mjölkdieten, gör den låga mängden fett i skummad eller tonad mjölk det till ett av de bästa alternativen för att uppnå resultat snabbare. Om du har hjärtproblem, diabetes eller fetma kanske helmjölk inte passar. Helmjölk hjälper dock till att minska kaloriintaget, och det är näringsrikt och mättande.

2. Vilka saker måste vi komma ihåg när du följer en mjölkdiet för viktminskning?

Sv: Här är en lista över saker du behöver tänka på när du följer en mjölkdiet.

 • Se till att du tränar minst fem timmar i veckan.
 • Undvik intag av alkohol och skräpmat.
 • Hydrera dig själv så mycket som möjligt.
 • Ha tillräckligt med sömn.
 • Välj soja eller mandelmjölk om du är vegan eller laktosintolerant.

3. Hjälper en mjölkdiet dig att förlora magefett?

Sv: Att dricka en varm kopp mjölk med lite gurkmeja kan vara användbart vid viktminskning, särskilt innan du går och lägger dig. Även om det inte finns några vetenskapliga belägg för att bevisa vilken effekt en mjölkdiet har på fettförlusten i magen, kan du förlora magefett genom att inkludera näringsrik mat och träna regelbundet.