Lider du av hypotyreos? Vet du om hypothyroidism diet? Om ditt svar är nej, så är den här artikeln för dig. Numera finns det många människor i världen som lider av hypotyreos. Många av oss har svårt att bota detta, men om du involverar några förändringar i din livsstil och i din kost blir det lätt för dig. Därför diskuterar vi i dag i denna artikel om hypotyreosdieten.

Hypothyroidism Diet

Sköldkörteln är en fjärilformad körtel under din hals i människokroppen som är ansvarig för tillverkning av hormoner som är viktiga för att reglera ämnesomsättningen. Om sådana processer störs kan det orsaka hypotyreos. Hypotyreos, eller låg sköldkörtelfunktion, är en lugn epidemi. Alla vet att det inte finns något piller för detta medelvärde. Hypotyreos uppstår när sköldkörteln inte ger tillräckligt med hormoner.

Om du diagnostiseras med hypotyreos kan det låta hemskt, men du kan vara i det för livet. Det finns ett behov av att vara en uppmärksam och konsekvent plan för din rutinmässiga konsumtion av mat för att undvika blinkningar av symptom som kan störa din vardag.

Bästa tipsen för en bra hypotyreosdiet:

Om du följer din dietplan starkt, ska det inte finnas några tvivel om symptomattacker senare.

1. Jodrika livsmedel:

En välbalanserad kost som innehåller jod kan vara till nytta för att lindra symptomen som du möter med din sjukdom. Livsmedel som är ironiska i jod rekommenderas starkt i kampen för att avvärja hypotyreos. Så, tång och skaldjur, keltiskt havssalt, saltvattenfisk, Nori Rolls, Sushi är avgörande för dig.

2. Minska konsumtionen av extra kolhydrater:

Endast 45-60% kolhydrater krävs för personer med hypotyreos. Att reglera din förbrukning till den korta änden av ditt intervall (nära 50% kolhydrater) hjälper dig att uppnå detta. Med 50% kolhydrater påverkar din kost kanske runda 30% protein och 20% fett.

3. Selenrika livsmedel:

Även selenrika livsmedel hjälper patienten som lider av denna sjukdom. Därför omfattar maten i din kost full av selen som kött, kyckling, paranötter, mejeriprodukter, lök, lax, hela oraffinerade spannmål, vitlök och tonfisk.

4. Öka proteinintaget:

Protein transporterar sköldkörtelhormon till alla dina muskler och att älska det vid varje måltid kan hjälpa till att reglera sköldkörtelns funktion. Proteiner innehåller nötter och nötsmör; quinoa; hormon- och antibiotikafria animaliska produkter som ekologiska, ägg, hållbart odlad fisk, gräsfött kött och baljväxter.

5. Drick tillräckligt med vatten:

Drick 8-12 koppar vatten varje dag. Metabolism behöver vatten, så att inte dricka tillräckligt kommer att störa din viktminskning också. När du ökar din fiberkonsumtion med 30-40 gram är vatten mjukt viktigare. Drick extra vatten för att kompensera för svett från träning och varmt väder.

6. Minska din användning av stimulanser:

Så snart man försöker bekämpa trötthet kan stimulanter som koffein vara ett sätt att leva. Hypotyreos skapar binjurarna utsatta för överansträngning och utmattning. Binjurarna kan bara tjata så mycket stimulering tidigare som de initierar till underfunktion. Att avskräcka stimulanser, med kaffe, te och läsk kan stödja binjursystemets återuppbyggnad och boost.

7. Höj ditt fiberintag:

Du måste äta 30-40 gram för varje dag. Personer med hypotyreos upplever ofta slö intag och förstoppning. En fiberrik kost kan vara till nytta för att flytta saker i sidled så att säga, samtidigt som du växer mättnad så att du aldrig känner dig hungrig. Var noga med att gradvis höja din fiber med tiden.

8. Välj Fler komplexa kolhydrater:

Uppskatta rikligt med grönsaker, färsk frukt och fullkorn som fullkornsbröd brunt ris och pasta, brunt ris, vetegroddar. Dessa livsmedel är näringsmässigt större än deras raffinerade komplement.

Jag hoppas att du gillar den här artikeln och tycker att den är både användbar och informativ!