Visste du at et enkelt dyr er ansvarlig for å forårsake ti lakh menneskelige dødsfall verden over hvert år? Vel, det er ikke det du tror! Ingen tigre, haier, slanger eller andre vanlige mistenkte på listen over de farligste dyrene. Svaret er en mygg! Dette viser at størrelse og utseende sjelden bestemmer grusomheten og farene forbundet med dyr. Noen dreper deg med sin rene muskelkraft, mens noen andre med tennene og giftene.

Så, ikke la utseendet deres lure deg! Lær hvordan disse 25 verdens farligste dyrene forårsaker flest menneskelige drap per år og deres vanlige angrepsmåter!

Liste over 25 verdens mest farlige dyr med bilder:

Her har vi satt sammen en liste over de 25 dødeligste dyrene på jorden som ikke vises i noen bestemt rekkefølge:

1. Mygg:

de farligste dyrene på jorden

Mygg kan se ut som små, ufarlige insekter, men de er et av de farligste dyrene på jorden. Enkelte myggarter som Culex, Anopheles, Adeles etc., overfører dødelige patogener via spytt til menneskekroppen. Myggstikk er ansvarlig for farlige sykdommer som malaria, filaria, dengue, encefalitider, etc., som dreper mange mennesker over hele verden. Rekord sier også at dødsfall forårsaket av mygg er langt større enn dødsfallene i alle kriger som noen gang har skjedd i menneskets historie.

 • Hvor er de funnet? Regioner med varmt, fuktig tropisk og subtropisk klima
 • Antall drap per år: Mer enn 1 million globalt

2. Cape Buffalo:

Cape buffalo

Cape Buffalo er et av verdens farligste landdyr. Den kalles treffende “Den svarte død” for sin aggressive natur. Cape Buffalos er beryktet for å ha drept mange viltjegere enn noen andre ville dyr. En typisk hannbøffel kan skremme deg med sine 6 fot høye og en tykk kropp på 1750 pund. Fluktveier er nesten null hvis du konfronterer et skadet eller et sint dyr! Den kan lade deg med en hastighet på 35 km / t og rive deg ned med sine tykke, skarpe horn.

 • Hvor er de funnet? Sør- og østafrikanske land
 • Antall drap per år: Omtrent 200 mennesker hvert år

3. krokodille:

Krokodille

Synet av en helt åpnet krokodillekjeft kan i seg selv få en kulde nedover ryggraden! Nilen og saltvannskrokodillene er et av de farligste dyrene på planeten, beryktet for å være opportunistiske rovdyr. Selv om krokodiller ikke bevisst jakter mennesker, diskriminerer de heller ikke byttet sitt. Når svømmere eller intetanende barn går inn i krokodilsoner for å ha det moro, kan bevegelsene varsle dyret. Den kommer i hemmelighet nærmere byttet og knipser kroppen med sine kraftige kjever!

 • Hvor er de funnet? Tropiske regioner i Asia, Amerika, Australia og Afrika
 • Antall drap per år: Omtrent 1000 på verdensbasis

4. Villsvin:

Villsvin

Villsvin, også kalt villsvin, er et av de mest fryktede dyrene på planeten. En gjennomsnittlig mann veier rundt 100 kg og kan kjøre ca 30 km / t. På grunn av tap av habitat, økt avl og konflikt mellom dyr og mennesker, våger villsvin seg ofte inn i menneskelige soner. Når de føler fare, kan villsvin angripe mennesker med sine skarpe hjørnetenner. Villsvinebitt kan overføre dødelige sykdommer som TB, influensa A, hepatitt E. De er også kjent for å være en av hovedårsakene til bilulykker på skoggrensene.

 • Hvor er de funnet? Skoger i India, Europa, Amerika, Kina etc..
 • Antall drap per år: Omtrent 6-7 per år (i USA alene)

5. Tiger:

Tiger

Tigre er en av de største rovdyrene på jorden, som har eksepsjonell muskulær kraft. En gjennomsnittlig voksen hannbengal tiger måler hele 9,5 fot lengde og veier ca 220 kg. Så selve størrelsen og vekten i seg selv er nok til å drepe et menneske! Også tigerpoten er ganske sterk, og et enkelt angrep kan rive bort en del kjøtt fra kroppen din. Et annet farlig aspekt ved tigre er deres uforutsigbare oppførsel. På grunn av konflikter mellom dyr og mennesker blir tigre ofte til maneter og dreper mennesker for kjøtt.

 • Hvor er de funnet? Russland, India, Kina, Indonesia og til og med Sibir
 • Antall drap per år: 50-250 mennesker Omtrentlig

6. Bjørn:

Bjørn

Bjørner kan se kosete og uskyldige ut! Men ikke tenk på å våge deg for nær dem! Grizzlybjørner, isbjørner og til og med eurasiske bjørner er beryktet for sin aggressive natur. Til tross for at de har dårlig utviklet sans og hørsel, kan bjørner jakte på byttet med lukten. Selv om bjørner sjelden angriper mennesker, kan det være en fare for dyrene å våge seg for nær dem eller deres unger. Med en gjennomsnittlig hastighet på 40 km / t, en kroppsvekt på 300 kg og eksepsjonelle treklatringskunnskaper, kan Bears slå deg på kort tid, og etterlate deg alvorlig skadet eller til og med død!

 • Hvor er de funnet? Nord -Amerika, Sør -Amerika, Europa og Asia
 • Antall drap per år: Omtrent 40 på verdensbasis

7. Tsetse Fly:

Tsetse fly

En Tsetse Flu er ikke din gjennomsnittlige husflue eller mygg! Det er en blodsugende insekt som kan sage huden din, slik at du vrir deg av smerter og ubehag. Denne lille flua finnes i afrikanske land og måler bare 8 til 17 mm. Til tross for sin lille størrelse, er skaden det forårsaker på et menneske mektig! En bit fra Tsetse -fluen kan overføre dødelige sykdommer som afrikansk sovende sykdom. Når den ikke behandles, kan denne sykdommen føre til koordinasjonsproblemer, søvnforstyrrelser og til slutt død. Foreløpig er det ingen vaksiner eller medisiner tilgjengelig for behandling av sovende sykdom.

 • Hvor er de funnet? Afrikanske regioner sør for Sahara
 • Antall drap per år: 50 000 til 5 00 000 mennesker

8. Ascariasis rundorm:

Ascariasis rundorm

Det er kjent at omtrent 10% av befolkningen i utviklede land er infisert med Ascariasis sykdom på grunn av rundorm! Rundorm er lange, rørformede parasitter som infiserer tynntarmen. De kommer inn i kroppen når mennesker ved et uhell svelger egg i forurenset mat eller jord. Eggene klekkes inne i kroppen og begynner å yngle inne i tarmen. Når de ikke behandles, kan disse ormene sakte forårsake tarmblokkering, kanalblokkeringer i leveren og bukspyttkjertelen, sammen med ernæringsmessige mangler.

 • Hvor er de funnet? Forurenset jord og mat
 • Antall drap per år: 60 000 dødsfall (de fleste barn)

9. Assassin Bugs:

Assassin bugs

Tro mot navnet sitt, «myrder bugs» mordet på byttet sitt ved å injisere giftig gift i kroppene. Disse insektene måler omtrent 1-1,5 tommer og har en lang rørformet munnpart som kalles snabel. Når feilen registrerer et byttedyr eller til og med et rovdyr (inkludert mennesker), kan det injisere gift gjennom snabel eller spraye det direkte på øynene og nesen. Giften er sterk nok til å forårsake blindhet og dødelige infeksjoner hos midlertidige mennesker. I noen land kalles disse bugs også ‘Kissing Bugs’, ettersom de foretrekker å bite nær munnen.

 • Hvor er de funnet? USA og Latin -Amerika
 • Antall drap per år: 12 000 på grunn av overføring av Chagas sykdom

10. Pufferfish:

Pufferfish

Pufferfish, eller blowfish, er en av de dødeligste fiskene i verden. Når fisken kjenner fare, blåser den raskt opp kroppen for å bli til en rund ball. Noen arter har til og med pigger på kroppen for å avverge rovdyr. Ethvert forsøk på å spise en pufferfish er som å grave opp vår egen grav! Dette er fordi en pufferfish inneholder en dødelig gift kalt tetrodoksotin, som er 1200 ganger mer dødelig enn cyanid. En pufferfish har nok gift til å drepe rundt 30 mennesker! Så hvis du ser denne fisken, er det bedre å la den være i fred!

 • Hvor er de funnet? Indisk, Stillehav og Atlanterhav
 • Antall drap per år: 50 mennesker dør i Japan alene ved å spise det.

11. Hai:

Hai-farligste sjødyr

Haier er et av de farligste sjødyrene, som er kjent for å angripe det som kommer dem! Svømmere, dykkere og surfere er mest utsatt for haier på grunn av deres konstante aktivitet i farvann. Blant de mange haiartene er hvite haier, okse- og tigerhaier beryktet for å angripe mennesker. De fleste haier angriper nedenfra med sine sylskarpe tenner og venter på at byttet skal blø i hjel. Noen ganger kan de til og med tygge av en del kjøtt fra kroppen og raskt dykke tilbake i vannet.

 • Hvor er de funnet? Over hele verden i sjøvann og noen i ferskvann
 • Antall drap per år: Ca 10-20 personer

12. Golden Poison Dart Frog:

de dødeligste dyrene

The Golden Poison Dart Frog er et av de mest dødeligste dyrene på jorden, som kan drepe ethvert menneske eller dyr med sitt dødelige gift. Froskens lyse gulfargede hud er dekket med et alkaloidtoksin som kan vise seg å være dødelig for mennesker og dyr. Faktisk mener forskere at jo lysere fargen på en frosk er, desto høyere er dens toksisitet. Selv om frosken måler bare 1,5 til 6 cm, kan bare 1 mg av giften drepe 20-30 mennesker. Jegere belegger pilene med dette giftstoffet for å få ned dyr og fugler.

 • Hvor er de funnet? Sentral- og Sør -Amerika
 • Antall drap per år: -Ukjent-

13. Hornet:

Hornet-farlig dyr

Horneter er et av de mest fryktede insektene i verden og av mange grunner. En gigantisk hornet kan drepe rundt 40 honningbier på bare et minutt! Så tenk deg drapskraften til disse dødelige skapningene, og tjen dem navnet “Murder Hornets”! Hornets eller Wasps er kjent for sine smertefulle stikk. På grunn av deres store størrelse frigjør de mer gift i offerets kropp, noe som kan skade vev og nervesystem alvorlig. Hornets er imidlertid ikke aggressive angripere og stikker bare når de føler seg truet.

 • Hvor er de funnet? Asia, Afrika og amerikanske regioner
 • Antall drap per år: 50

14. Sag-skalert hugorm:

Så skalert hoggorm

Saw-Scaled Viper kan være en liten slange, pakker ganske mye når det gjelder toksisitet! Hoggormen er kjent for å forårsake menneskelige dødsfall enn noen andre giftige slanger i verden. På grunn av likheten med tørre blader, ender mange mennesker ofte med å tråkke på den og bli bitt. Den farlige delen ved å konfrontere denne slangen er dens “ready-to-strike” aggressive oppførsel. Når det blir hjørnet, sløser skapningen ingen tid på å levere et dødelig angrep og injiserer opptil 12 mg gift. Bare 5 mg av denne dødelige giften kan alvorlig skade vev og forårsake blodpropper, noe som ofte fører til dødsfall.

 • Hvor er de funnet? India, Midtøsten og Sentral -Asia
 • Antall drap per år: 5000 i India alene

15. Boksmaneter:

Box maneter

Å komme i nærheten av en boksmanet er enhver dykkers verste mareritt! Vesenet er beryktet for å ha drept byttet med sine svært giftige tentakler med 5000 stikkende celler. En brodd fra dette dyret kan gi mennesker akutte smerter og la dem bli lammet. Mange svømmere dør av hjerteinfarkt allerede før de når kysten, og de som overlever, lider av permanente arr. Australian Box Jellyfish og Chironex fleckeri er de to dødeligste manetartene som har tentakler så lange som 10 fot.

 • Hvor er de funnet? Australia, Indo-Pacific Region
 • Antall drap per år: 20-40 i Filippinene alene

16. Elefant:

Elefant

Elefanter kan se fulle ut, men i virkeligheten er de ganske følelsesmessige skapninger. De kan hensynsløst angripe mennesker, til og med trenerne deres, når de utsettes for stress. En elefant i en tilstand hvor testosteronnivået går omtrent 60 ganger høyere enn normalt, kan være ganske aggressivt. Elefanter kan lade og angripe mennesker når de føler fare for sine unge. Ingenting kan redde deg fra en rasende elefant annet enn lykken og skjebnen din! Disse enorme skapningene kan tråkke deg i hjel i løpet av sekunder og til og med ødelegge hjem.

 • Hvor er de funnet? Asia, Afrika
 • Antall drap per år: 500

17. Skorpioner:

Skorpioner-de villeste dyrene på jorden

Skorpioner er et av de villeste dyrene på jorden, som dreper byttet sitt med dødelig gift. Omkring 1500 arter av skorpioner, 20-25 av dem kan utgjøre en risiko for menneskeliv med sine dødelige stikk. Dette betyr ikke at resten er ufarlige! De har en stinger på baksiden av halen, som inneholder gift som er en blanding av flere nevrotoksiner. Et enkelt stikk kan gi deg akutte smerter og føre til kramper, lammelser og i verste fall død. Arter som Bark Scorpion, Spitting Thicktail Black Scorpion og Deathstalker Scorpion er ganske dødelige!

 • Hvor er de funnet? Ørkener og tørre områder i India, USA, Mexico osv.
 • Antall drap per år: 3250 på verdensbasis

18. Ferskvannssnegl:

Ferskvannssnegl

Ferskvannssnegler er et av de farligste dyrene som kan lure deg med sitt ufarlige utseende og lille størrelse. Faktisk viser poster at ferskvannssnegler dreper nesten 2 millioner mennesker i året! Sneglen bærer en dødelig parasitt som forårsaker en sykdom som kalles schistosomiasis. Når du kommer inn i vannet som inneholder disse sneglene, forlater parasittene sneglens kropp og kommer inn i systemet ditt. Eggene begynner å ligge i forskjellige vev hos mennesker som fører til magesmerter, blod i avføring og i akutte tilfeller, til og med død.

 • Hvor er de funnet? Afrika, USA og andre land
 • Antall drap per år: 20 000 på verdensbasis

19. Blåringet blekksprut:

Blåringet blekksprut

The Blue Ringed Octopus er et av de mest dødelige marine dyrene i verden. De kan få navnet sitt fra de blå-svarte ringene på kroppen. Disse skapningene måler bare 12 til 20 cm i lengden, men kan drepe et menneske umiddelbart når de blir provosert! Blåringet blekksprut inneholder et nevrotoksin kalt tetrodotoksin som kan lamme et offer. Selv utilsiktet berøring kan også være ganske farlig! En enkelt bit fra denne skapningen er sterk nok til å drepe 20 fullvoksne mennesker, noe som indikerer dets toksisitet.

 • Hvor er de funnet? Indo-Stillehavsområdene
 • Antall drap per år: Ca 3-4

20. Flodhest:

Flodhest-mest aggressive dyr

Selv om flodhester generelt blir merket som sakte og late skapninger, er de ganske aggressive i virkeligheten. Til tross for sin 1500 kg (avg.) Omfangsrike kropp, kan en flodhest lade deg med en hastighet på 48 km / t, noe som gjør det til et av de farligste landdyrene å konfrontere. Flodhester angriper deg imidlertid ikke uten provokasjon! Hvis de føler fare, begynner de å “gjespe”, noe som er et tegn på trussel! Flodhester er kjent for å angripe små båter og drukne intetanende turister. Det beste du kan gjøre for å holde deg trygg, er å holde deg borte fra flodhester, både på land og i vannet!

 • Hvor er de funnet? Afrika, India, Europa
 • Antall drap per år: 500 mennesker alene i Afrika

21. steinbit:

Steinfisk

En steinbit er en av de mest giftige fiskene i havverdenen. For det første er det vanskelig å kjenne igjen denne fisken blant de andre steinene på havbunnen, takket være den utmerkede kamaflåten. Dette er grunnen til at mange svømmere ved et uhell berører denne fisken og blir svie. Den dorsale siden av fisken har omtrent 13 pigger som kan frigjøre gift. Stikkene kan være ganske smertefulle, og kan ofte føre til vevsskader, hevelse og noen ganger til og med død. Heldigvis er det gjort et anti-gift tilgjengelig for å håndtere steinbitstikk, selv om det er uunngåelig å håndtere smerter!

 • Hvor er de funnet? Indiske og Stillehavet, Rødehavet og andre vannforekomster
 • Antall drap per år: 40-50

22. Kjeglesnegl:

Kjegle Snegl-farligste vanndyr

Kjeglesnegler er et av de mest fryktede marine dyrene i verden! Disse dødelige skapningene er verdsatt for sine vakre ytre skjell. Men hvis du intetanende prøver å ta på eller plukke den opp fra havbunnen, kan det hende du møter din død! Kjeglesnegler er svært giftige dyr som raskt kan angripe byttet ved hjelp av snabel. Når denne nålelignende projeksjonen stikker inn i menneskelig hud, føler vi sjelden smerte på grunn av giftets smertestillende egenskaper. Men i løpet av få minutter kan giften starte virkningen og forårsake død innen 5-8 timer.

 • Hvor er de funnet? Farvann i California, Middelhavet, Sør -Afrika osv.
 • Antall drap per år: 20-30

23. Hjort:

Hjortfarligste dyr

Hjort er et av de farligste dyrene på jorden! Ja, du leste riktig! Disse tilsynelatende uskyldige skapningene kan sette deg i store problemer hvis du våger deg for nær dem. Rådyr er sterkt beskyttende om sine unge og kan angripe hvis du føler de skader deg. Dessuten blir bukker (hannhjort) veldig aggressive i paringssesongen og kan feste deg med sine sterke gevir. Rådyr er også ansvarlige for å forårsake mange trafikkulykker på grunn av løping rundt på motorveiene.

 • Hvor er de funnet? Asia, Amerika, Afrika, Europa, Sør -Amerika
 • Antall drap per år: 120

24. Komodo Dragon:

Komodovaran

Komodo Dragon blir ofte stemplet som et av de ondeste dyrene på jorden på grunn av sin ekle jaktteknikk. Den 10 fot lange skapningen har en lang, forklet tunge som de bruker til å injisere dødelig blodpropp i giftet til offerets kropp. Det følger deretter byttet og venter tålmodig til det andre dyret dør og begynner å spise det på fritiden. Komodo -drager kan løpe omtrent 20 km / t og angripe mennesker når de føler fare. Imidlertid er disse giftige skapningene kjent for å miste frykten for mennesker og angripe selv når de ikke er provosert.

 • Hvor er de funnet? Asia og Afrika
 • Antall drap: 5 (alle poster satt sammen)

25. Brazillian Wandering Spider

Brazillian vandrende edderkopp

Brazillian Wandering Spider har et fryktinngytende rykte for å være en av de mest giftige edderkoppene og til og med dyrene i verden. Edderkoppen får navnet fra sin vandrende oppførsel for å dekke hele skogbunnen på jakt etter mat. Det er denne vandrende naturen som utgjør en fare for mennesker som ved et uhell berører eller tråkker på den. Edderkoppen er ganske aggressiv og kan umiddelbart bite for å frigjøre giftig gift. Symptomene starter med akutt smerte og hevelse, noe som fører til kramper, sjokk og til og med død innen 30 minutter.

 • Hvor er de funnet? Nord, Sør og Mellom -Amerika
 • Antall drap: 0 (som en anti-gift er tilgjengelig)

Det er et tillegg til denne listen over de farligste dyrene som utgjør en stor trussel mot planeten vår! Kan du gjette hva det er? Mennesker! Ja, vi mennesker er de farligste skapningene på jorden, ansvarlig for å utslette rundt 70% av dyrelivet, sammen med å drepe vår egen art med lakh hvert år. Når det gjelder ødeleggelse, kan ingen andre dyr helt matche toksisiteten til den såkalte “svært intelligente, overlegne” arten!

Så, ifølge deg, hvilket er det farligste dyret på planeten? Gi oss beskjed!

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjonen som er publisert i denne artikkelen er kun for informasjons- og utdanningsformål og utgjør ikke juridisk eller annen profesjonell rådgivning om emnet.