Kombinationshud är vanligt förekommande hos många människor som har två olika hudtyper i ansiktet vanligtvis samtidigt. Det betyder att delar av ansiktet är torra medan de andra delarna som involverar de centrala delarna av hakan, pannan och näsan, som utgör T-zonen, är oljiga. Denna förekomst är vanligtvis genetisk; det finns också flera andra faktorer. Majoriteten av människor med kombinationshud letar alltid efter lämpliga produkter som ansiktsförpackningar för att behandla kombinationshuden eftersom man inte kan använda generaliserade produkter för denna hudtyp. Ansiktsförpackningar för kombinationshud är lätt tillgängliga i allmänna butiker. Men människor föredrar att använda ansiktsförpackningarna som enkelt kan förberedas hemma, eftersom alla viktiga ingredienser som krävs för att förbereda ett ansiktspaket är tillgängliga hemma. Låt oss ta en titt på de olika ansiktsförpackningarna som är mycket effektiva för kombinationshud.

Hemmagjorda ansiktspaket för kombinationshud

Enkla hemlagade ansiktspaket för kombinerad hud:

Havregryn och honungspaket:

Havregryn och honungspaket

Båda ovannämnda produkterna är hushållsprodukter. Pulver havregryn och blanda med honung. Applicera denna pasta och låt den stå i ansiktet i minst 5 minuter. Det kan tvättas av med vatten för att ge en omedelbar lyster till huden.

ansiktsförpackningar för blandad hud

Gurka Pack:

Gurka Pack för hud

Detta paket är ett av de mest föredragna förpackningarna på somrarna eftersom det jämnar ut oljigheten och blir av med torrheten också. Blanda gurksaft och mjölkgrädde i lika stora proportioner med fyra droppar honung och applicera. Senare kan det tvättas bort med kallt vatten.

 Ansiktspaket med kikärter:

Ansiktspaket med kikärter för huden

Mal kikärtorna till pulver och blanda med vatten för att bilda en pasta. Applicera det på ansiktet och låt det vara på. Låt inte förpackningen torka helt, var noga med att ta bort den med vatten efter tre minuter. Detta paket är en bra källa till omedelbar näring för huden.

Ansiktspaket med Fullers Earth:

Fullers jord är torr i naturen, så den bör blandas med 1 tesked rosevatten och appliceras endast på den oljiga zonen i kombinationshuden strikt. Den ska stå kvar i cirka 10 minuter och sedan tvättas av med vatten.

Honung och Apple Face Pack:

Honung och Apple Face Pack för hud

Ett annat effektivt ansiktspaket för kombinationshud är honung och äppelförpackning. Ta 5 msk honung och kombinera den med en stor portion riven äpple. Applicering av denna pasta i ansiktet i cirka 15 minuter kan behandla kombinationshuden effektivt.

Honey With Curds Face Pack:

Honey With Curds Face Pack för hud

Detta ansiktspaket är mycket vanligt och används av många människor för behandling av kombinationshud. Andelen ostmassa är mer än honung. Helst är 2 droppar honung blandad med en matsked ostmassa lämpliga för applicering i ansiktet.

Honey With Curds Face Pack

Jordgubbs- och avokadopaket:

Jordgubbs- och avokadopaket

Ta fruktköttet av jordgubbe och avokado, blanda det väl och applicera på ansikte och hals, låt det stå i 20 minuter och tvätta av det med kallt vatten. Det lämnar huden frisk och glödande.

Paket med sandelträ och gurkmeja:

Paket med sandelträ och gurkmeja

Gurkmeja har antiseptiska egenskaper och i kombination med sandelträ är den utmärkt för behandling av kombinerad hud eftersom den hjälper till att rensa alla märken och ojämnheter i ansiktet.

Fördelar med ansiktspaket för kombinerad hud:

Ovannämnda ansiktsförpackningar har flera fördelar. De ger mycket glöd i ansiktet; viktigast av allt, dessa förpackningar hjälper enormt till att jämna ut hudens struktur och återställa den. Förpackningar med sandelträshalt och fullare jord är avgörande för att bli av med hudormar och stora porer.

Det är enkelt att förbereda ansiktsförpackningar för kombinationshud, men det kan vara väldigt svårt att identifiera en hudkombination. Man bör först bekräfta hudtypen innan man fortsätter med ansiktsförpackningarna för optimala resultat.