Att bleka ansiktet har blivit en av de vanligaste hudvårdsrutinerna för många människor. Det som dock har förändrats över tiden är hur det görs. Mycket innan kosmetiken tog sig in på skönhetsarenan har människor förlitat sig på de naturliga köksingredienserna som tomater, honung, citron etc – som alla är berikade med naturliga hudblekande egenskaper. Med tiden har alla dessa egenskaper kombinerats i en enda flaska och sålts som färdiga kosmetiska produkter. Men innan vi berättar om de olika typerna av blekmedel, ta en titt på några av de gamla ansiktsblekmedlen som används hemma.

1. Citron extrakt:

det finns inget som några droppar citron för ditt ansikte. Den sura egenskapen av citron hjälper till att trycka bort all smuts från din hud och kommer att strama porerna.

 • Ta två droppar citronpressa och tillsätt tre droppar vatten till den. Blanda väl och applicera på rent och torrt ansikte.
 • Låt den ligga i cirka 15 minuter och se till att du inte utsätter din hud för solen den dagen.

Gör detta i ungefär två veckor och du kommer att se omedelbara resultat.

2. Tomatjuice:

nästa enklaste ingrediens som alltid finns i ditt kök är tomater. Tomatjuice hjälper till att balansera hudens pH och stramar också upp dina porer. Det behandlar också solbränna och kan effektivt minska irritation och bota bort akne.

 • Tillsätt en sked honung i cirka 4 skedar tomatjuice och blanda väl.
 • Applicera noggrant och försiktigt på ansikte och hals och låt det sitta i cirka 20 minuter.
 • Tvätta med kallt vatten och upprepa detta varannan dag.

Du kan också lägga till ostmassa i saften istället för honung. Curd har proteiner och kommer att berika din hud.

Blekmedel kan göras vilken dag som helst, när du kan spara cirka 20 minuter. De flesta av dem är nästan alltid säkra, såvida du inte är allergisk mot någon av ingredienserna. Kom ihåg att alltid ha en ren och torr hud innan du applicerar dem och när du är klar, tvätta med kallt vatten. Torka huden och du kommer att se resultat om mindre än tre veckor.

Huvudagendan för blekkrämer är att lätta hudtonen och ge den en tilltalande ljusstyrka. Hudens struktur förblir konstant men huden blir mer rättvis. Blekning av huden kan ha några biverkningar men det kan undvikas genom att välja blekprodukter av bästa kvalitet. Hudljusbehandlingar är dyra och inte alla av oss har råd med det och därför kommer hudblekande produkter till överkomliga kostnader. Det finns vissa risker med att bleka huden eftersom det kan sluta med akne och andra hudinfektioner. Ändå är några av dem formulerade med de bästa produkterna för att bara erbjuda dig de positiva resultaten.

Här är de två viktigaste formlerna i din grädde.

Hydrokinon används vid hudljusbehandlingar; den används också som råvara vid framställning av blekkrämer. Hydrokinon -krämer används mestadels i salonger för hudblekning.

Kojinsyra minskar produktionen av melanin i hudens djupa lager, vilket resulterar i rättvis hud. Kontinuerlig användning av den kan leda till hudcancer eftersom hudens naturliga väsen förändras inifrån.

Välja den bästa blekkräm:

Att välja den bästa blekkräm är ibland utmanande. Dessa produkter finns i en mängd olika och det är ofta svårt att välja mellan dem. Olika märken föreslår olika användningsområden och det kan vara förvirrande. För att undvika detta kan blekmedel väljas med tanke på hudtyperna. Örterblekmedel passar alla hudtyper, men blekmedel av god kvalitet bör väljas.

En de-tan ansiktsbehandling ses mestadels för att passa fet hud. En de-tan-kräm när den används för dessa hudtyper hjälper ner melaninet, vilket ger några snabba resultat.

Diamond ansiktsbehandling är en annan typ av ansiktsblekmedel som är avsedd för speciella tillfällen. De är också till hjälp för både torr och fet hud. Experterna använder vanligtvis fin dammmassagekräm för att minska tecken på åldrande och blekna akne, vilket ger en klar hud. Har en festival eller ett tillfälle på gång? Oroa dig inte! Diamant ansiktsblekmedel kan vara din räddare.

Den senaste typen av blekmedel är aromaterapin. Den här är mer en terapi som har förmågan att tränga in i huden genom att analysera din hudtyp och därmed få fram kombinationer av olja som ska användas med basoljan. Resultatet är en glänsande och glödande hud!

Blekmedel hemma:

 • En annan säkeraste satsning kan vara blekning hemma. Så här görs det generellt.
 • Applicera förblekande kräm på huden.
 • Blanda 1 msk crème och 1 tsk aktivator noggrant.
 • Använd en spatel eller pensel för att applicera blandningen.
 • Applicera inte blekmedel runt ögonen.
 • Förvara inte blekmedlet i mer än 15 minuter.
 • Mild irritation är normalt vid blekning, men om irritationen fortsätter tvättas det av.
 • Tvätta med kallt vatten och klappa torrt.
 • Applicera efterblekande kräm och massera försiktigt tills det är helt absorberat.

5 effektiva ansiktsblekmedel som finns i Indien:

Vi förstår att det kan vara ganska svårt att välja rätt typ av ansiktsblekmedel. Så, vi tänkte att vi kommer att begränsa några av de typer av bästa blekande krämer som finns. Ta en titt.

1. Jolen Creme Bleach:

KÖP DET HÄR

Detta är förmodligen en av de äldsta på marknaden. Jolen Crème Bleach; det verkar på några minuter för att ge en synligt rättvis och vacker hud. Dessutom lämnar det inte huden torr. Det är också känt att göra din hud ljusare, ta bort oönskat hår från ansiktet. Jolen crème blekmedel är säkert den sunda vägen till rättvisa. Produkten är prissatt till 230 INR för 250 gram och har ett betyg på 4 på 5 stjärnor.

 • Fördelar: Den innehåller E -vitamin som är känt för att föryngra huden och har ingen ammoniak, vilket ger dig en bra användarupplevelse.
 • Nackdelar: Se upp för allergisk och brännande känsla på huden. För dig som har en mycket känslig hud kanske det här inte är något för dig.

2. VLCC Insta Glow Herbal Bleach:

KÖP DET HÄR

VLCC Insta Glow Herbal Bleach är en underbar växtbaserad produkt som lyser upp ansiktshår och minskar mörka fläckar, utan att skada huden som kemiska produkter. Örtblekmedlet säkerställer att du inte lider av irritation genom sina örtextrakt av gurka, tång och tomat. Alla dessa ger de viktigaste näringsämnena till din hud, vilket gör att den ser full ut av liv. Förpackningen kostar 56 INR för 59 gram och har ett användarbetyg på 4,3 på 5 stjärnor.

 • Fördelar: Det är ett mycket bra val för alla som har känslig hud. Det påstår också att minska irritationen i ansiktet som kan orsakas av tidigare använda produkter.
 • Nackdelar: Mängden kan vara för mindre för priset och glödet som de lovar, håller inte på mycket länge.

3. Oxy Crème Blekmedel:

KÖP DET HÄR

Ett av de mest populära blekkrämmärkena är Oxy Crème Bleach som ger hög kvalitet. Produkten är lämplig även för de mest känsliga hudtyperna och gör huden ljusare och ljusare, förutom att den ger en djup näring. Det tar in aktivt syre och infunderar huden, vilket ger en fläckfri och aknefri hud. Produkten är prissatt till 80 INR för 27 gram och har ett betyg på 4,2 på 5 stjärnor. Förpackningen på 27 gram kan användas cirka 3 gånger och levereras med en spatel, crème blekmedel, pulveraktivator, ett efterblekande serum och en bruksanvisning.

 • Fördelar: Det är ammoniakfritt och du kommer att se en direkt tonad och jämn hud.
 • Nackdelar: Produkten är inte så lättillgänglig.

4. Fem Gold Creme Bleach:

KÖP DET HÄR

Fem Gold Bleach Creme har levererat till de indiska kvinnornas behov i några decennier. Den innehåller naturliga ingredienser som verkar mycket snabbt på huden och gör den mer rättvis och mjuk. Den har inte heller någon ammoniak, vilket säkerställer att den är säker och slät på huden. Produkten irriterar inte huden eller orsakar någon stickande effekt. Produkten hävdar att den kommer med äkta guld och dess betydande resultat har bekräftats av många användare. Det kostar 33 INR för 8 gram och har en användartillfredsställelse på 3,7 på 5 stjärnor.

 • Fördelar: Den innehåller ingen tillsatt ammoniak och har bara naturliga ingredienser som gör att din hud kan lysa och stråla. Det tar bort den döda cellen och förhindrar tillväxt av pigmentceller, vilket ger dig en ljusare nyans till din hud.
 • Nackdelar: Testa produkten på en hudlapp och se om den passar din hud. Det kanske inte är för smidigt på alla hudtyper.

5. Olivia Herbal Bleach:

KÖP DET HÄR

Olivia Herbal Bleaching Cream är en tilltalande produkt för kvinnor med subtil hud; Detta ger en ljus och strålande hud med sina naturliga örter och orsakar inga biverkningar. Produkten används också för ansikte, armar och kropp. Det kostar 240 INR för 270 gram och har ett betyg på 4,5 på 5 stjärnor.

 • Fördelar: Produkten är växtbaserad och kan jämna ut hudfärgen. Det är också lämpligt för alla hudtyper.
 • Nackdelar: Det kan ibland ge stark kemisk effekt, men användare har hävdat att effekten inte har några negativa resultat på huden på lång sikt. Det är inte heller lätt tillgängligt överallt.

Naturliga och hemlagade blekkrämer:

Att bleka ansiktet ger ett ljust utseende; med hjälp av butiksförda produkter slutar det med någon form av inverkan på huden. Naturliga och hemlagade produkter orsakar inga biverkningar och är säkra att använda. Och “gör det själv” -uppgiften är också en ganska intressant.

1. Havregryn och olivolja naturlig blekpasta: För en fitnessfreak är det bara en smula att ta steg för att bli vackrare. Enkla steg kunde följas för att förbättra den skönhet som ligger vilande.

 • Ta 2 msk havregryn, olivolja och yoghurt i lika stor mängd. (1 matsked)
 • Blanda ingredienserna till en pasta.
 • Pressa cirka två droppar citronsaft och applicera på ansiktet.
 • Låt stå i 15 minuter och tvätta sedan av med kallt vatten.
 • Klappa torr hud, applicera en fuktkräm och upplev smidigheten.

2. Mjölkgrädde och citronsaft: Detta är den enklaste och mest effektiva ansiktsblekande masken för en ljusare hud. Mjölk har en naturlig rengöringsegenskap och citrons sura karaktär kan ta bort orenheter från huden. Här är hur du kan göra en ansiktsblekning av dem.

 • 2 msk färsk mjölkgrädde, några droppar citronsaft och en nypa gurkmeja.
 • Blanda ingredienserna väl tills det blir en slät pasta.
 • Massera pastan i ansiktet med fingrarna.
 • Låt det torka i 10 minuter och tvätta sedan ansiktet med ljummet vatten.
 • Upprepa detta några dagar i rad för en rättvisare hy.

Biverkningar av ansiktsblekmedel:

 • Det är normalt att ha lätt irritation under blekmedel, men om det fortsätter länge, tvätta bort blekmedlet.
 • Mörkgrå fläck kan visas när blekmedel används kontinuerligt. Akne om den inte behandlas ordentligt kan kika ut efter att ha använt blekkrämer.
 • Långvarig användning av blekmedel kan leda till hudcancer. Vissa hudtyper tenderar att tunna vid kontinuerlig användning av blekmedel.
 • Ihållande användning av det kan leda till neurologisk och njurskada på grund av hög kvicksilverhalt som används i det.
 • Det kan också orsaka ökad aptit och viktökning. Blekning gör också att fett kan sedimentera i ansikte, bröst, övre rygg och mage.

Ytterligare tips: Do’s and Don’ts

Även om du alltid kan använda den bästa grädden som finns i stan, finns det fortfarande några tips du måste komma ihåg och tänka på innan du börjar använda dem. Ta en titt.

 • Rengör ansiktet innan du applicerar blekcreme.
 • Kontrollera om krämen är kompatibel med huden.
 • Varken överanvända blekmedel eller sluta använda den ibland.
 • Gör en patchkontroll innan du använder den.
 • Tvätta inte det blekta området med varmt vatten i minst 8 timmar.
 • Utsätt inte för sol under en dag efter blekning.
 • Se till att använda solskyddsmedel efter blekning.
 • Använd en plast- eller glasskål istället en metallskål eftersom det kan reagera.
 • Det är lämpligt att använda blekmedel på natten.
 • Applicera inte blekmedel på öppna sår.

Vitare eller ljusare hud är en fascinerande sak bland unga människor och bland de skönhetsmedvetna människorna. Förutom riskerna och biverkningarna av blekkrämer har den använts av unga människor. Att ta rätt vård efter blekmedel kan minska biverkningar. Blekning av huden kan göra den attraktiv och vacker. Så varför inte ha en ljus och rättvis hy.