Ett av de mest utsökta fackliga territorierna i Indien ligger vid varven i Bengaliska viken och Andamansjön, öarna Andaman och Nicobar. De två öarna bildar tillsammans tomten. Medan Andaman -ön ligger på norra sidan, upptar Nicobar den södra delen där Bengaliska viken flödar mestadels väster om öarna. Det norra halvklotet tas om hand av Andamanhavet som skiljer Burma och Thailand från dessa öar.

Även om de är välsignade med riklig flora och fauna är huvudattraktionen på platserna bredvid den natursköna skönheten de inhemska kulturen, deras smak, deras livsstil, deras festivaler.

Andaman och Nicobar festivaler

Vackra Andaman- och Nicobar -festivaler.

Andaman och Nicobar skyddar en uppsjö av olika människor, olika efter kaste, ras eller färg, men det hindrar inte dessa infödda från att vara en del av något firande de önskar. Eftersom de är en stor ekonomisk källa som turistplats, är dessa infödingar och kulturer också älskvärda mot de icke-lokala festivalerna och kanske därför firas nyår och jul i stor utsträckning med roliga och roliga. Men när det gäller traditionella festivaler återspeglar deras kulturer en sammanblandning av alla indiska festivaler och först kommer i kön durga pooja.

Över hela Indien är människor bekanta med den här festivalen, pompositeten eller storhetens firande av denna händelse är ett under att se. Precis som vilken annan stad som helst i Indien klär de infödda från Andaman Nicobar sig som bäst och firar Durga Pooja.

Därefter kommer janmashtami där Lord Krishnas födelse firas. Husen är dekorerade; kvinnor folk svettas sig upptagna med att förbereda läckra rätter och små drama eller en sådan händelse utförs som en del av underhållning, även om Puja erbjuds Herren Krishna är den centrala proceduren. Detta är vanligtvis under augusti eller september.

En annan högtid som firas är subhash mela. Detta gäller födelsedagen för vår store martyr Netaji Subhash Chandra Bose och firas samma månad som hans födelsedag, januari. Detta uppmanar till ett tillfälle att samla alla lokala stammar och deras kulturer mosas och blandas in. Turister är alltid öppna för deltagande i någon av dem de önskar.

För turistunderhållningens särskilda underhållning genomför turismavdelningen på dessa öar vissa festivaler då och då. Några av dem är Island Tourism Festival som är ett årligt kulturellt evenemang som arrangeras av turnékommittén av den speciella anledningen att underhålla turisterna. Detta är förmodligen en av de viktigaste händelserna genom tiderna sedan den lokala konsten får en plattform för att visa sina talanger via dessa kulturevenemang. Sedan är det den monsuniska magiska festivalen som är en festival för att visa tacksamhet för den nya skörden. Även detta är en väl efterlängtad händelse där de infödda får en bred scen för att framföra sina kulturer och sina individuella talanger.

Vad är Andaman Nicobar utan sina solkyssade stränder? En av huvudattraktionerna för turisterna och ekonomin är de ökända stränderna på dessa öar och för att lägga till en rolig iver för detta skapas strandfestivalen nyligen där detta vänder sig till strandälskare genom att organisera olika strandsporter som t.ex. volleybollar, dragkamp etc..

Dessa infödda på grund av sina flera stammar är mer inblandade i stamfestivaler. Medan vissa stammar firar Pongal som är en skördefest, andra firar Panguni Uthiram som tillgodoser de tamilska behoven. Sedan finns det bengaliska traditionella fester som holi, ramanavami, eid, diwali, shivratri.

Att vara ett centrum för alla religioner medan Vivekananda och block mela firas av vissa, andra firar långfredagen. Sammantaget har hela ön ett årslångt schema med olika festivaler som uppfyller olika behov och alla är en hit på sitt eget sätt.