Festivalerna i Arunachal Pradesh organiseras och publiceras av turistministeriet, av Indiens regering, varje år. Denna artikel listar de bästa festivalerna som firas i delstaten Arunachal Pradesh

Tawang -festivalen:

festivaler i arunachal pradesh

Tawang -festivalen hålls i oktober varje år. Det fokuserar på temat Arunachal Tribal -kultur. Festivalen omfattar färgglada danser, traditionella rätter, inhemska spel och sport- och kulturmässor. De firar kulturen och arvet hos folket i denna stat.

Si-Donyi från Tagin:

Si Donyi från Tagin

Si-Donyi är en festival för stammen som kallas Tagins. Det firas årligen den 6 januari. Det firas för att främja hälsa, välstånd och välstånd för folket i stammen. Festivalen innefattar olika ritualer som utförs för att blidka olika element som Si (Earth) och Donyi (Sun) Gods. Firandet är inkluderande för alla, oavsett ålder, kön och kön, och ser ett omfattande deltagande. Festivalen avslutas med folkdanser och en stor gemenskap

Reh av Idu Mishmi:

Reh av Idu Mishmi

Reh är en festival av stammen som kallas Idu Mishmi. Det firas årligen den 1 februari. Det firas för att främja hälsa, välstånd och välstånd för folket i stammen. Festivalen innefattar olika ritualer som utförs för att blidka olika element som Si (jorden) och andra gudar, och festligheterna är inkluderande för alla, oavsett ålder, kön och kön, och ser ett omfattande deltagande. Festivalen avslutas med folkdanser som Igu -dansen och en stor gemenskap.

Boor-Boot of Hill Miri:

Boor Boot av Hill Miri

Boor-Boot är en festival av stammen som kallas Hill Miri. Det är en årlig jordbruksfestival för stammen. Det firas årligen från 4 februari till 8 februari. Det firas för att främja hälsa, rikedom, god skörd och välstånd för folket i stammen. Festivalen innefattar olika ritualer som utförs för att blidka olika gudar som Gud Boori Uyi och andra gudar, och festligheterna är inkluderande för alla, oavsett ålder, kön och kön, och ser ett omfattande deltagande. Det offras av fåglar och andra fåglar till gudarna. Festivalen avslutas med folkdanser och en stor gemenskap.

Losar of Monpa, Sherdukpen:

Losar från Monpa Sherdukpen

Losar är en festival av stammen som heter Monpa som finns i Sherdukpen. Det är en årlig l -festival för den buddhistiska stammen som täcker Mahayana -sekterna som Sherdukpens, Monpa, Khamba Memba och Nah. Det firas årligen den 11 februari och det är deras nyår. Det firas för att främja hälsa, rikedom, god skörd och välstånd för folket i stammen. Böner erbjuds vid ett buddhistiskt tempel som heter Gompa. Festivalen omfattar olika ritualer som utförs av lamorna, och festligheterna är inkluderande för alla, oavsett ålder, kön och kön, och ser ett omfattande deltagande. Festivalen avslutas med pantomimedanser och en stor gemenskap

Tamladu av Taraon & Kaman Mishmi:

Tamladu från Taraon & amp; Kaman Mishmi

Tamladu är en festival av stammen som kallas Taraon & Kaman Mishmi. Det firas årligen den 15 februari av stammarna i Dibang och Lower Dibang Valley District. Det firas för att främja hälsa, rikedom, säkerhet och välstånd för folket i stammen.

Khan eller Chindung i Miji:

Khan eller Chindung från Miji

Chindang är en festival för stammen som heter Miji (Sajolang) som bor i West Kameng. Det är en årlig jordbruksfestival för stammen. Det firas årligen i tio dagar på hösten. Det firas för att främja hälsa, rikedom, god skörd och välstånd för folket i stammen. Festivalen innefattar olika ritualer som utförs för att blidka olika gudar. Det finns uppoffringar gjorda av fåglar och andra fåglar till gudarna. Festivalen avslutas med folkdanser och en stor gemenskap.

Förra året organiserade ministeriet för turism i Indiens regering den andra upplagan av International Tourism Mart for East och N.E. Stater i Tawang, Arunachal Pradesh. Detta hölls från den 18 oktober till den 20 oktober 2013.