Lakshadweep, den eksotiske destinasjonen på øya langs kysten av Kerala, betyr “hundre tusen øyer” på morsmålet Malayalam. 36 små øyer går sammen for å danne panelet på øya Lakshadweep kjent for sin guddommelige skjønnhet. En stor dekar spredt med et bredt utvalg av flora og fauna ledsaget av solkystede strender og eksotisk blått hav under en åpen stjernehimmel. Selv om dette turistmålet i seg selv er et forbløffende sted, er de eksklusive festivalene som feires her en annen side av den fantastiske historien om dette stedet. Vi har laget en liste over Lakshadweep hovedfestivaler, slik at du vet når du kan forvente en ekstravagant feiring i denne eksotiske destinasjonen

Lakshadweep Islands

Ja Lakshadweep høres ut som en av eventyrene sent på kvelden vi alle drømmer om, men denne øya pakker mer varme enn bare naturskjønn skjønnhet. Lakshadweep tiltrekker seg et stort antall turister, men selv under slike gruppepress er de innfødte her strengt bundet til sine tradisjonelle røtter. Disse øyene støtter et flertall av den muslimske befolkningen og feirer sine festivaler med pomp og prakt.

Islanders hovedfestivaler:

Eid-Ul-Fitr:

En av de viktigste festivalene som feires her er Eid-ul-fitr. Med advent av nymåne og slutten av Ramadan henvender Eid-ul-fitr seg hovedsakelig til de innfødte støttet av muslimsk religion, selv om det er en gratis festival for alle å melde seg på. Etter en knallhard måned med faste under ramadanen, markerer id-ul-fitr at det lokale kjøkkenet flommer over på markedet med alle sultne øyne som venter på den deilige tallerkenen som skal sendes videre. Dagen starter med noen tunge bønner i moskeen etterfulgt av hilsener og utveksling av forskjellige retter og gaver som et symbol på kjærlighet blant sine kjære.

Eid-Ul-Zuha / Bakri-Id:

Neste i rekken kommer Eid-ul-zuha, eller bakri –Eid. Viser takknemlighet og tilbedelse til den islamske profeten Ibrahim for hans selvløse offer for sin guddommelige herre. Som navnet antyder, krever det slakting av en bakri eller en geit som en del av denne religiøse rutinen. Senere ble kjøtt -ID fordelt blant de hengivne eller tilhengerne som ble ansett som fromme og rene. Det hele starter med å be ved å samles ved moskeen, og deretter følger slaktingen. Denne festivalen bringer også en slutt på reisen til Mekka som er en hellig pilegrimsreise i den islamske tradisjonen.

MiladUlNabi:

En annen av de viktige festivalene som er mye feiret her er MiladulNabi. I 571 e.Kr. ble profeten Muhammad født, og denne festivalen dreier seg om akkurat denne saken. Som en hyllest til hans fødsel foreviger denne festivalen Muhammad, den store profeten, og feires følgelig med et rikt sprudlende liv. Feiringen oppsluker seg rundt en rekke leppeslikkende fingerslikkende gode retter, og mens kvinnene er opptatt med matlaging og dekorasjoner, dannes det forskjellige møter og foreninger på forskjellige steder der de fremtredende personene holder prekener, forkynnelse og filosofier om stor profet og formidle dem blant mengden mens de hyller ham og monumentaliserer hans dyrebare ord.

Muharram:

Så er det Muharram. Etter å ha blitt støttet av en betydelig mengde islamsk befolkning, feires Muharram på en storslått måte. Tale forteller at barnebarnet til den store profeten, Hazrat Imam Hussein og hans familie, ble nådeløst slaktet i Karbala i Irak. Hovedårsaken til feiringen oppsluker seg rundt denne tragedien, men selv om det i utgangspunktet er en trist festival, gjør hengivne og følgere et godt eksempel på det n og står høyt i møte med slik smerte og tragedie, feires Muharram med en kropp full av iver og et sinn full av spenning mens folk myldrer rundt visse melas med en morsom musikalsk kveld og litt fair trade -shopping. På den andre siden kler folk seg i svart og går sammen i en prosesjon for å hylle denne triste historien respektfullt med hulk og rop langs prosesjonen som uttrykker sin sorg over en så fryktelig sak.

Dette er paradis. Fra frodige strender med rolige solnedganger, til en fantastisk kultur fylt med god mat og en avslappet livsstil. Fra strukket frodig grønt tykt skogbruk til de klare luftige sandstrendene, til det utsøkte utvalget av blomsterunderverk til de sterke innfødte tradisjonelle røttene, ikke glem å besøke Lakshadweep en gang innenfor disse festivalene, og en ny, gammel gammel innfødt tradisjon, en nyere side til den ellers turistattraksjonen kan sees.

Siden stedet har et flertall av den muslimske befolkningen, er festivalene som feires her også i henhold til den islamske kulturen. Måten folk feirer sine festivaler på her blant naturens og gudens nåde er like overraskende som selve stedets eksklusive skjønnhet! Neste gang du besøker dette stedet, sjekk kalenderen for å se etter festivaler. Og hvis du går i løpet av festivalen, kan du ta del i den fortryllende festlige moroa!