Fettförbrännare:

Är fettförbrännaren säker? Tar du fettförbrännare? Vet du om deras biverkning? Många inser att för att gå ner i vikt måste du konsumera mindre plus träna mer. En fettförbrännare hjälper dig att gå mot ditt viktkontrollmål, som en del av din kost plus undervisningsregim. Kom ihåg att kosttillskott inte betyder att du inte behöver en balanserad kost eller träning för att gå ner i vikt.

Idag har fettförbränningstillskott blivit så kända att du kan upptäcka dem i nästan vilken butik du än går in i. Tillsammans med de positiva effekterna har fettförbrännarna också några biverkningar på en människa. Koffein plus efedrin är vanliga ingredienser som används i fettförbränningspiller. Enligt vissa studier kan fettförbrännare påskynda viktminskning; emellertid kan de också ibland ha skadliga biverkningar.

Vanliga biverkningar av fettförbrännare

Oförutsägbara biverkningar av fettförbrännare:

Så du har hört mycket om användningen av fettförbrännare. Men vet du det trots dess ständigt ökande popularitet; dessa så kallade kosttillskott har kopplats till allvarliga biverkningar. Läs vidare för att lära dig om de 10 bästa biverkningarna av fettförbrännare för män och kvinnor.

1. Psykologisk:

Fettförbrännare kan dessutom ha negativa biverkningar på en mental plus emotionell nivå. Vissa undersökningar konstaterade att fettförbränningspiller till exempel efedrin kan ge upphov till nervositet, aggressivt beteende, ångest, annars känslomässiga humörsvängningar. I stora fall drabbas människor av att dessa biverkningar löper stor risk att skada sig själv.

2. Hungerundertryckning:

Hunger täcks genom att kontrollera kroppens kemikalier plus hormoner för att lura hjärnan att känna sig packad. Suppressanter som tar bort allmän hunger kallar noradrenerga läkemedel. Dessa läkemedel är ofta kusiner till amfetamin, plus arbete genom att utlösa kamp-eller-fly-hormoner än att avbryta kroppens hunger-signal till hjärnan. Planen är att aktivera en känsla av välbefinnande som distraherar dig eftersom du behöver konsumera mer. Skadliga biverkningar för män av dessa läkemedel skiljer sig från en ängslig känsla till en hjärtattack.

3. Dehydrering:

Detta är ett osäkert tillstånd, främst under varmt väder annars när du utför övningen. Det har visat sig att efedrin plus koffein är en typ av fettförbrännare som kan orsaka uttorkning samtidigt som det påskyndar viktminskning. Dehydrering kan orsaka huvudvärk plus, i hårda fall, en guide till att du misslyckas om du utför den svåra träningen.

4. Sömnlöshet:

Den förbättrade hjärtfrekvensen plus ämnesomsättningen som orsakas av fettförbränningspiller till exempel efedrin annars kan koffein innehålla en negativ inverkan på din sömnkontur. Din kropps oförmåga att få tillräckligt med vila kan orsaka stor trötthet och bleknar också ditt immunförsvar, vilket gör dig extra sårbar för sjukdom, till exempel influensa, annars förkylning. Detta är en av de viktigaste biverkningarna av fettförbrännare.

5. Blodtryck:

Dessa piller fungerar naturligtvis genom att värma upp din kropp. De ökar din ämnesomsättning och gör att du bränner fett med högre vilotakt för att påskynda viktminskningen. Vissa forskare uppger att den berömda fettförbrännaren efedrin omfattar biverkningar som räknar förbättrad hjärtfrekvens plus blodtryck. Överlägsen hjärtfrekvens plus blodtryck kommer att öka risken för minskad cirkulation.

6. Förbättrad ämnesomsättning:

När kroppen motiveras av koffein, släpper den ut hormoner i blodomloppet för att få en snabbare metabolism. Dessa hormoner finns inte i oändligt utbud plus stadig inspiration kan förändra kroppens förmåga att kontrollera sig själv plus dess vikt. Överdriven metabolismstimulans kan dessutom ha motsatsen till den föredragna effekten, få ämnesomsättningen att hålla sig i självbevarelse. Detta är en av anledningarna till att koffeinbaserade fettförbrännare inte upprätthåller effektiviteten över en längre tid.

7. Leverskada:

Utökad användning av fettförbrännare har kopplats till efterföljande leverskada. Enligt en rapport som publicerades 2014 orsakade ett särskilt fettförbränningstillskott över 100 fall av hepatitinfektion och leverinflammation. I vissa allvarliga fall var det få som tog sådana fettförbränningstillskott på sjukhus och till och med genomgick levertransplantationer. Den nämnda fettförbrännaren togs omedelbart bort från marknaden. Det är en av de allvarliga fettförbrännarens biverkningar.

8. Mage komplikationer:

Mage komplikationer är också kända för att vara en av de skadliga biverkningarna av fettförbrännare. Intag av dessa okonventionella fettförbränningstillskott kan på ett negativt sätt förändra kroppens ämnesomsättning. Dessa ohälsosamma kosttillskott sänker vitaminnivån i kroppen och ökar därmed risken för potentiella hälsorisker. Det har visat sig att långvarig användning av sådana kosttillskott kan orsaka magkomplikationer som diarré och förstoppning.

9. Hjärtkomplikationer:

I några undersökningar nyligen har det visat sig att specifika typer av fettförbrännare innehåller ingredienser som bitter apelsin som har visat sig ha negativa effekter på hjärtat. Bitter apelsin som botaniskt kallas Citrus aurantium bildas av synefrinalkaloider, vilket orsakar en ökning av hjärtfrekvensen och blodtrycket. Enligt en rapport som publicerades i National Institute of Health var förekomsten av stroke och hjärtinfarkt hos friska människor kopplad till bitter apelsin. Därför kan man säga att den negativa effekten på hjärtat kan kopplas till intaget av fettförbränningstillskott.

10. Död:

I den värsta situationen har en av de farligaste fettförbrännarens biverkningar kopplats till döden. De behöver inte accepteras av United States Food and Drug Administration (FDA). Du måste veta att FDA 2003 förbjöd användning av fettförbränningspiller som omsluter efedrin. Denna åtgärd kom följande efedrin var tänkt att vara som ett minimum delvis ansvarig för döden av en berömd idrottsman.

Det finns få riktlinjer som du måste följa när du börjar ta dessa fettförbränningstillskott.

  • När du börjar konsumera fettförbrännare ska du aldrig överskrida den rekommenderade portionen som anges på etiketten. Att ta i överskott hjälper dig inte att snabbt förlora fett. Det har visat sig att de flesta av fettförbrännarna har ingredienser som orsakar allvarliga hälsoproblem när de konsumeras i stora proportioner.
  • När du väl börjar ta fettförbrännare betyder det inte att du behöver fortsätta att ta dem under resten av din livstid. Fettförbränningstillskott är inte utformade för att bli en del av din dagliga kost. Du måste fortsätta ta dem tills du når ditt viktminskningsmål och efter det måste du genomgå livsstilsförändringar för att behålla din vikt.
  • Fettförbrännare är inte avsedda att ha samma effekt på varje individ. Dessutom är inga två fettförbränningstillskott identiska. Så när du planerar att använda dem, se till att du vet den som fungerar bäst för dig. Om du upptäcker att den du använder inte ger önskvärda resultat, sluta använda den och prova någon annan produkt. Det finns gott om tillgängliga på marknaden att välja mellan.
  • Använd aldrig fettförbrännare för att motverka ett överdrivet kaloriintag av dig. Om du tar fettförbränningstillskott betyder det inte att du kan äta brownies, pommes frites eller stekt kyckling.

Fettförbrännare kan tyckas vara ett enkelt sätt att bli av med oönskat fett, men sanningen är att dessa ohälsosamma kosttillskott inte kommer att ge fruktbara resultat om du enbart är beroende av dem. Det är ett evigt faktum att hemligheten med en tonad kropp är en balanserad kombination av träning och kost. Så tänk två gånger innan du spenderar dina hårt intjänade pengar på dessa överlägsna fettförbränningstillskott som finns på marknaden. Akta dig för listan över biverkningar av fettförbrännare ovan.