I likhet med huden vår, er det porer i hodebunnen som hemmeligholder naturlige oljer for seg selv som gjør at hodebunnen kan holde seg fuktig og hydrert i lang tid. Vanligvis, når vi vasker håret vårt, basert på effektiviteten til sjampoen, blir disse naturlige oljene fjernet umiddelbart og skaper en tørkesituasjon på hodet ditt. For mennesker med tørr hodebunn resulterer dette i krusning og uhåndterbarhet.

Sjampo for fet hodebunn (fet hår) i India

For fet hodebunn kan dette imidlertid være stille og vanskelig siden den sta hodebunnen ikke vil slippe oljene, smuss og urenheter som henger sammen med det. Det er derfor et fet hodebunn trenger mer enn bare en mild vask. Det er visse sjampoer for fet hodebunn. Før vi kjenner dem, må vi vite årsakene bak fet hodebunn.

Her er noen av de vanligste årsakene til fet hodebunn:

  • Genetikk.
  • Overdreven børsting av hår.
  • Fint hår.
  • Overbruk av kjemiske produkter.
  • Bruk varmt vann til hårvask.
  • Mangel på vitamin B.

Beste sjampo for fet hodebunn:

Oppført nedenfor, er en liste over noen av sjampoene som er formulert spesielt for fet hodebunn som kan hjelpe deg med å slippe ut overflødig smuss og urenheter mens du holder hodet oppfrisket og mykt.

1. Kerastase Specifique Bain Clarifiant Langvarig regulerende sjampo:

Kerastase Specifique Bain Clarifiant Long Lasting Regulating Shampoo

KJØP NÅ: Amazon.in

Tilstedeværelsen av deres patenterte Lipacid regulerer og kontrollerer overflødig talgproduksjon ettersom kjølepartiklene gir en følelse av kriblende følelse som kjøler hodebunnen din for et sunnere miljø. Tilstedeværelsen av salisylsyre og vitamin B6 gjør at håret forblir næret og mykt strukturert for langvarige effekter uten at oljen tynger det..

Ingredienser: Keratin, salisylsyre, vitamin B, glycin.

Hvordan å bruke: Påfør i vått hår, begynn med å massere hodebunnen og beveg deg mot hårets ender. Skyll og gjenta prosessen.

Hår & Kjønn egnethet: Fett hår og fet hodebunn.

Fordeler & Ulemper: Denne sjampoen hjelper til med å redusere produksjonen av overflødig talg og holder håret og hodebunnen mindre fettete. Overbruk kan føre til overdreven tørrhet i både hodebunn og hår.

Andre viktige detaljer: Denne sjampoen er elsket av brukere i mange land. Sjampoen er tilgjengelig i en 250 ml og 500 ml flaske.

2. Leonor Greyl Bain TS Balancing Treatment Shampoo for fet hodebunn:

Leonor Greyl Bain TS Balancing Treatment Shampoo for fet hodebunn

KJØP NÅ: Amazon.com, Amazon.in

Bain TS -behandlingssjampoen er en perfekt balanserende sjampo som gjenoppretter tørre splittende ender mens du renser hodet for oljer og smuss. Salvie og gjærkombinasjon gir anti-svette og intet talgløfte, mens limetreoljen og planteproteinene beskytter, forynger og revitaliserer kjedelig slapt hår.

Ingredienser: Nelumbium speciosum blomstekstrakt og annet.

Hvordan å bruke: Påfør i vått hår, begynn med å massere hodebunnen og beveg deg mot hårets ender. Skyll og gjenta prosessen hvis håret ditt er ekstremt fett og fett.

Hår & Kjønn egnethet: Passer for personer med fet hodebunn og tørre ender.

Fordeler & Ulemper: Overdreven bruk kan skade håret. Holder hodebunnen olje fri.

Andre viktige detaljer: Sjampoen er tilgjengelig i en 200 ml flaske med 7 oz. Det er elsket av mennesker i mange land og er et foretrukket valg blant fagfolk innen hårpleie.

3. Herbal Essence Drama Clean Shampoo for normalt til fet hår:

Herbal Essence Drama Clean Shampoo for normalt til fet hår

KJØP NÅ: Amazon.com, Amazon.in

Urte -essensen tror ikke på noe drama når det gjelder hårrensing, og det er derfor drama clean shampoo bruker botaniske silkeekstrakter for å låse den glitrende gløden mens sitrus- og grønn teekstrakter fjerner håret ditt fra olje og rester av urenhet. Egnet for normalt til fet hår De tapte oljene erstattes av silkeekstraktene for å gi hodebunnen en frisk følelse og håret en satengmyk.

Ingredienser: Neem, andre urter.

Hvordan å bruke: Påfør i vått hår, begynn med å massere hodebunnen og beveg deg mot hårets ender. Skyll og gjenta hvis du føler at hodebunnen fremdeles er fet.

Hår & Kjønn egnethet: Passer for alle kjønn. Personer med normalt og fet hår og hodebunn kan bruke denne sjampoen for å holde hodebunnen og håret rent.

Fordeler & Ulemper: Denne sjampoen består hovedsakelig av naturlige ingredienser, og gjør den mild på håret og hodebunnen. Det er ingen slike konsekvenser av å bruke denne sjampoen.

Andre viktige detaljer: Sjampoen regnes som et godt alternativ når folk ser etter en enkel sjampo som passer alle kjønn.

4. Redken Scalp Relief Oil Detox Shampoo:

Redken detox shampoo for hodebunnen

KJØP NÅ: Amazon.in

Hold håret avgiftet og forfrisket med det vesentlige i Lipa-Svamp og hodebunnssystem mellom bindinger som styrker hårstrukturen fra cellenivå mens sitronekstraktet og mikrosvampene renser hodet og suger opp rester av olje og talg for å gi deg et utbrudd av uthvilt følelse.

Ingredienser: Lipa svamp, sitronekstrakter.

Hvordan å bruke: Påfør i vått hår, begynn med å massere hodebunnen og beveg deg mot hårets ender. Skyll og la håret tørke naturlig eller ved hjelp av et mykt håndkle.

Hår & Kjønn egnethet: Passer for fet / fet hodebunn og hår.

Fordeler & Ulemper: Denne sjampoen er ekstremt egnet for personer med fet hår og tar vare på hodebunnen uten å være hard. En konsekvens som kan oppstå er at hvis den brukes ofte, kan det føre til kløende hodebunn.

Andre viktige detaljer: Tilgjengelig i en 300 ml flaske, den er dermatologisk testet og elsket av mennesker med fet hodebunn over hele verden.

5. Organix Hydrating Tea Tree Mint Shampoo:

Organix hydratiserende shampoo for tea tree mynte

KJØP NÅ: Amazon.com, Amazon.in

Ren australsk tea tree -olje tilfører denne sjampoen for å gi deg en samlet og rolig balanse mellom naturlig olje og talg ved å regulere produksjonen ettersom melkeproteinene og miniskule peppermyntekstrakter fukter og forsterker hodebunnen din slik at du føler deg uthvilt og frisk hele dagen. Dette er en av de beste naturlige sjampoene for fet hår som er tilgjengelig på markedet.

Ingredienser: Australske tea tree oljer, mikro-infunderte peppermynteoljer og fuktighetsgivende melkeproteiner.

Hvordan å bruke: Påfør i vått hår, begynn med å massere hodebunnen og beveg deg mot hårets ender. Skyll og gjenta prosessen om nødvendig.

Hår & Kjønn egnethet: For kjedelig, fett hår.

Fordeler & Ulemper: Ekstremt fuktighetsgivende uten å gjøre hodebunnen for fet eller for tørr. Ingen vesentlige konsekvenser.

Andre viktige detaljer: Denne sjampoen er tilgjengelig i 345 ml i mange asiatiske og andre land. Det er elsket av mennesker som ønsker et snev av natur til hårets helse.

6. Biotique Bio Green Apple Fresh Daily Purifying Shampoo:

Biotique Bio Green Apple fersk daglig rensende sjampo

KJØP NÅ: Amazon.com, Amazon.in

Grønt eple er en utmerket antioksidant som hjelper deg å rense hodebunnen og håret ditt ordentlig, slik at restene av olje og smuss ikke blir liggende. Dette er en skånsom naturlig sjampo for fet hår som også kan brukes som en daglig sjampo som også tilfører mineral- og vitaminekstrakter for å gi håret en sunn følelse.

Ingredienser: Grønne epler, botaniske ekstrakter.

Hvordan å bruke: Påfør i vått hår, begynn med å massere hodebunnen og beveg deg mot hårets ender. Skyll og gjenta prosessen hvis håret fortsatt føles fett.

Hår & Kjønn egnethet: Primært egnet for personer med fet hodebunn og hår, men av alle kjønn.

Fordeler & Ulemper: Det er en berikende sjampo som kan brukes til daglig. Denne sjampoen krever ikke en ekstra bruk av en balsam, det er heller ingen konsekvenser av å bruke denne sjampoen.

Andre viktige detaljer: Tilgjengelig i en flaske på 120 og 250 ml. Det er elsket av indianere på grunn av dets naturlige ingredienser og mildhet.

7. Schwarzkopf Bonacure Scalp Therapy Deep Cleansing Shampoo:

Schwarzkopf Bonacure hodebunnsbehandling dyprensende sjampo

KJØP NÅ: Amazon.in

Den næringsrike balanse teknikken gjør at hodet ditt kan fjerne overflødig olje og smusspartikler som tynger hodebunnen og håret ditt, men samtidig vil denne sjampoen ikke fjerne håret ditt fra naturlige oljer og dermed forhindre hårtørking. Dette produktet anses av en av de beste sjampoene for fint, fet hår, og kan ikke gå glipp av.

Ingredienser: Næringsbalansekompleks.

Hvordan å bruke: Påfør i vått hår, begynn med å massere hodebunnen og beveg deg mot hårets ender. Skyll og gjenta prosessen hvis håret fortsatt føles fett.

Hår & Kjønn egnethet: Passer for alle kjønn av mennesker med fet hodebunn.

Fordeler & Ulemper: Denne sjampoen tilbyr en nedsenkende dyprensing. Overdreven bruk kan gjøre hodebunnen tørr.

Andre viktige detaljer: Det er et produkt laget av hårpleieeksperter, og derfor elsket av mennesker i flere land. Er tilgjengelig i et 200 ml rør.

8. Toni And Guy Refresh It Dry Shampoo:

Toni og Guy oppdaterer den tørre sjampoen

En godbit for både menn og kvinner, den oppdaterte tørrsjampoen tillater ekspert hårrensing som fjerner spor av flass, skitt og for det meste olje og talg fra håret ditt, samtidig som det opprettholder hårets glans og næringsegenskaper som pleier og gir næring til håret sunt utseende. Et av de beste alternativene til vanlige sjampoer for fet hodebunnsbehandling som er tilgjengelig på markedet.

Ingredienser: Aqua, Butane, Isobutane.

Hvordan å bruke: Påfør på uvasket hår for å bli kvitt det uhåndterlige skitne hårutseendet.

Hår & Kjønn egnethet: Like egnet for både menn og kvinner med alle hårtyper.

Fordeler & Ulemper: Det er ingen vesentlige konsekvenser av å bruke denne sjampoen, bortsett fra at overdreven bruk kan gjøre håret sprøtt.

Andre viktige detaljer: Dette er et høyt elsket produkt av folk fra den nye generasjonen. Den er tilgjengelig i en sprayflaske.

9. Loreal Paris Extraordinary Clay Shampoo:

Loreal Paris Extraordinary Clay Shampoo

KJØP NÅ: Amazon.com, Amazon.in

Sjampoen er tilgjengelig i størrelsene 175 ml og 500 ml og blir elsket av folk på grunn av den unike formuleringen.

Ingredienser: Leire, Aqua.

Hvordan å bruke: Påfør i vått hår, begynn med å massere hodebunnen og beveg deg mot hårets ender. Skyll og gjenta prosessen hvis håret fortsatt føles fett.

Hår & Kjønn egnethet: Passer for alle kjønn og hovedsakelig for personer med uoverkommelig fet hår og hodebunn.

Fordeler & Ulemper: Sjampoen fungerer også som en maske på grunn av den viktigste ingrediensen, dvs. leire. Det er ingen antydende konsekvenser.

10. Patanjali Kesh Kanti -sjampo:

Patanjali kesh kanti sjampo

KJØP NÅ: Amazon.com, Amazon.in

Denne sjampoen er et produkt av det indiske merket Patanjali, og regnes som en av de beste sjampoene for fet hår. Dette produktet er laget med en naturlig ingrediens, og regnes som et mildt alternativ til mange kjemiske infusjonssjampoer som er tilgjengelige på markedet. Sjampoen kan brukes av alle kjønn og kan brukes daglig.

Ingredienser: Melkeprotein, Shikakai.

Hvordan å bruke: Påfør i vått hår, begynn med å massere hodebunnen og beveg deg mot hårets ender. Skyll og gjenta prosessen hvis håret fortsatt føles fett.

Hår & Kjønn egnethet: Denne spesielle sjampoen kan brukes av mennesker med en skitten hodebunn eller fet hodebunn. Passer for alle kjønn.

Fordeler & Ulemper: Siden sjampoen er laget av naturlige ingredienser, har det ingen foreløpige konsekvenser, selv om det er tilrådelig å prøve å teste reaksjonen av disse ingrediensene.

Andre viktige detaljer: Sjampoen er tilgjengelig i en flaske på 300 ml og brukes av masser over hele India.

Tilgjengeligheten av alle disse sjampoene er nok bevis for å hjelpe oss å innse og godta problemet med fet hodebunn som mange mennesker takler. Det er alltid bedre å prøve et produkt som passer vår hjelp og hodebunn i stedet for å bruke en lignende sjampo for hele familien. Kroppene våre er forskjellige, og det er våre behov også. Bare å ta hensyn til det samme kan hjelpe oss med å håndtere problemer som daglig fet hodebunn og hårproblemer ved å bare bruke en av disse gode sjampoene for fet hår som er tilgjengelig i India.

Ofte stilte spørsmål:

1) Skal jeg prøve å bruke alle disse sjampoene for fet hår?

Nei, ikke prøv alle disse sjampoene. Det er bedre å prøve en sjampo først og se resultatene før du går videre til den neste. En sjampo som passer budsjettet ditt og som passer dine umiddelbare behov og krav, bør prøves først, og deretter bør det dannes en mening.

2) Kan jeg bruke en av disse beste sjampoene for fet hår hvis jeg har tørt hår?

Du kan bare bruke en av disse sjampoene hvis du har tørre ender, det vil si at den nedre delen av håret ditt er tørt eller sprøtt. Hvis hodebunnen din er tørr, er det tilrådelig å ikke bruke noen av disse sjampoene, da dette potensielt kan gjøre hodebunnen din enda mer tørr.

3) Kan jeg bruke Biotique -sjampoen daglig?

Det er alltid lurt å vaske håret andre dager eller 2-3 ganger i uken. Vasking av hår hver dag kan føre til at håret ditt mister sin naturlige fuktighet, noe som vil gjøre det tørt, sprøtt og utsatt for flass. Biotique kan brukes som daglig sjampo for fet hår på grunn av de naturlige ingrediensene, ellers anbefales det ikke å vaske håret hver dag hvis det ikke er nødvendig.