Acne vulgaris:

Acne vulgaris är en samlingsbeteckning för en grupp vanliga akne typer. Dessa typer av akne tar tid att läka och lämna ärr. Hudvårdspersonal som är specialiserade på akne vulgaris har nu kommit fram till effektiva behandlingar för akne. Akne vulgaris blossar upp även hos vuxna. De orsakas av fluktuerande hormoner som generellt förekommer under puberteten. Acne vulgaris är inte kronisk så när det väl har behandlats och botats kommer det inte att återkomma igen om det inte finns en hormonsvängning.

Acne Vulgaris -behandlingar hemma

Acne vulgaris kan vara av tre typer: mild, måttlig och svår form. De milda och måttliga formerna är de vanligaste. Den svåra formen av acne vulgaris inkluderar akne cystor och akne knölar. De milda och måttliga formerna inkluderar papiller, pormaskar, whiteheads och pustler.

Akne knölar och akne cystor:

Acne cystor och akne knölar faller under den svåra formen av acne vulgaris. Deras utseende är rött, med slutna stötar som dyker upp på ansiktsytan. De är fyllda med pus som är synligt och kan vara ännu mer fast. Till skillnad från de mindre allvarliga formerna är dessa cystor stora i storlek och smärtsamma. De kräver intensiv behandling eftersom de kanske inte lätt botas.

Papler och pustler:

Pustler och papler faller under den måttliga formen av acne vulgaris. De är stötar i ansiktet som verkar inflammerade. De har gult eller vitt centrum som samlar pus. Huden som omger dessa knölar är irriterad och röd. De kan botas med de bästa akne -produkterna på kort tid.

Pormaskar & Whiteheads:

Dessa faller under den milda formen av acne vulgaris. Till skillnad från de andra typerna ovan, åtföljs de inte av inflammation och tar kortast tid att läka. Pormaskar enligt namnet, kännetecknas av små svarta eller bruna fläckar på hudens porer. Det är här talg eller hudolja har samlat smuts. Whiteheads som namnet antyder är små vita knölar som finns på huden och de är inte inflammerade. De kan rengöras med en bra ansiktstvätt eller andra sådana milda behandlingar. De lämnar inga ärr, till skillnad från de andra.

Acne Vulgaris Treatment Solutions:

Acne vulgaris kan behandlas enligt akneens form. Naturläkemedel fungerar för de milda pormaskarna och whiteheadsna, men i de allvarliga fallen kanske inte receptfria läkemedel räcker för att behandla dem helt. De kan minska det men inte tillräckligt för att förhindra framtida utbrott.

De bästa akne -produkterna på marknaden är de som innehåller aktiva ingredienser. Dessa aktiva ingredienser hjälper till att bekämpa akne snabbt och minskar inflammationen. Bensoylperoxid och salicylsyra är de bästa ingredienserna för behandling av akne. Bensoylperoxid sipprar in i hudens porer och dödar bakterierna inifrån. Salicylsyra hjälper till att rengöra huden tillsammans med den. Denna typ av behandling är bäst för de milda till måttliga formerna av akne vulgaris. Salicylsyra rensar bort de blockerade porerna och förhindrar att hudolja eller talg fastnar i porerna och därigenom rengör huden och blir av med akne.

Akne knölar och akne cystor är svåra att behandla så att konsultera en hudläkare som ger dig receptbelagd medicin är det bästa alternativet för att behandla akne. För att bota de allvarliga fallen av acne vulgaris kan stark antibiotikum och antiallergisk medicin ordineras som Accutane. Accutane botar inte det men minskar svårighetsgraden av akne.

Naturliga behandlingar för acne vulgaris hemma:

Här har vi gett en lista över naturliga behandlingar hemma för att bota akne vulgaris som inte har några biverkningar och är helt säker för din hälsa med låg kostnad för mängden.

1. Aloe Vera -behandling för acne vulgaris:

Acne Vulgaris - behandlingar hemma - aloe vera

Denna naturliga ingrediens har varit en räddare för många sjukdomar och acne vulgaris är en av dem. Detta erhålls från färsk stam och har antiinflammatoriska egenskaper. Den här egenskapen är till hjälp för att minska akne vulgaris. Det är lämpligt att applicera gelen cirka 2-3 gånger om dagen för att få bättre resultat. Det ger en kylande effekt på huden.

2. Apelsinskalpulver:

Acne Vulgaris - Behandlingar hemma -apelsinskal

Denna naturliga produkt är fantastiska källor till hudskrubba som kan användas som hudfolie. Denna produkt kan vara en stor fördel för acne vulgaris naturliga behandlingar det hjälper i det övergripande utseendet på huden. Det hjälper till att öppna de igensatta porerna vilket minskar förekomsten av akne. Denna scrub är den bästa behandlingen för pormaskar.

3. Citronsaft eller vinäger:

Acne Vulgaris - Behandlingar hemma -citronsaft

Citronsaft och ättika innehåller antibakteriella egenskaper och är också antiinvektiva medel. Du kan enkelt applicera dessa produkter med en bomullstuss på de drabbade områdena. Det är ett bra huskurer mot akne vulgaris och det hjälper till att ta bort döda hudceller snabbare. Det hjälper också till att förhindra igensatta porer. Du kan blanda båda och applicera på ansiktet en eller två gånger om dagen.

4. Bakpulverbehandling för acne vulgaris:

Acne Vulgaris - Behandlingar hemma bakpulver

Detta är en annan behandling av acne vulgaris och är återigen en naturlig. Denna läsk har anti-invektiva egenskaper som hjälper till att förhindra akne och även hudinfektioner. Acne vulgaris orsakar många ärr som kan tas bort med hjälp av bakpulver. Det hjälper också till att minska alla typer av inflammation i huden som orsakas på grund av infektion.

5. Riklig mängd vatten:

Acne Vulgaris - Behandlingar hemma -vatten

Det är lämpligt att dricka rikligt med vatten regelbundet för att upprätthålla kroppens vattenbalans. När vattenbalansen bibehålls hjälper det automatiskt till att förhindra alla typer av acne vulgaris på huden. Det hjälper till att spola ut gifterna från kroppen och därför blir din hud frisk.

6. Azadirachta Indica And Basil Paste:

Acne Vulgaris - Behandlingar hemma -basilika

Ta en skål och applicera azadirachta indica och tillsätt basilika. Gör nu en bra pasta av det och applicera regelbundet på acne vulgarise i det drabbade området i ditt ansikte. Pastan är full av svampdämpande och antibakteriella egenskaper som hjälper dig att döda bakterier och döda celler för att ta bort finnarna. Det dödar alla ingredienser som orsakar infektioner och minskar smärtan. Detta är en av de bästa naturliga behandlingarna för acne vulgaris problem.

7. Gurkmeja botar acne vulgaris:

Acne Vulgaris - Behandlingar hemma -gurkmeja

Detta är också ett mycket bra huskurer för akne vulgarise. Den innehåller antibakteriella och antiinvektiva egenskaper. Gör en pasta av gurkmeja med olja, rosenvatten. Kompilera dem smidigt. Applicera det på det drabbade området. Gurkmeja är den bästa akne hemligheter hem behandling med egenskapen att döda bakterier och skydda huden från denna sjukdom. Det dödar också bakterierna som orsakar finnar och akneärr.

8. Mynt för acne vulgaris:

Acne Vulgaris - Behandlingar hemma - mint

Denna ingrediens hjälper mycket till att förhindra din hud och dödar bakterierna orsakar akne. Det lugnar hudtonerna som minskar inflammation. Det är ett antibakteriellt kylmedel. Denna egenskap hos mint minskar riskerna för akne.

9. Resorcinolbehandling för acne vulgaris:

Acne Vulgaris - Behandlingar hemma -Resorcinol

Det är en annan effektiv behandling för acne vulgaris. Det hjälper till att skydda hudtonerna med fenoliska produkter och antibakteriell natur. Detta är en av de mest effektiva behandlingarna av akne i Ayurveda. Det är en komplett lösning som dödar bakterierna och bygger om skadorna på huden. Förhindrar också smärtor och stora effekter. Mestadels är det mycket bra för pormaskar och whiteheads behandling av acne vulgaris.

Acne Vulgaris orsakar många problem. Detta blir en fråga, särskilt för de unga. Med dessa metoder kan du enkelt ta itu med problemet och njuta av en frisk, glödande hud och ett lyckligt liv.

Om akne vulgaris befinner sig i ett allvarligt skede är det bäst att träffa en hudläkare för bästa behandling.