Akne är ett mycket ihållande problem som många tonåringar och till och med vuxna möter varje dag under större delen av livet på grund av ett konstant behov av snabbmat och som drivs av en hektisk livsstil. Stress är också en annan anledning till att orsaka akne som är en kemisk reaktion på din hud. För att bli av med den irriterande akne finns det flera huskurer du kan välja mellan, men rådfråga alltid din hudläkare om detta. Svavel är känt som ett mycket skickligt medel för att bli av med akne eftersom det hjälper till att suga upp kemikalierna på huden som är huvudorsaken till akne. Kolla in fördelarna med svavel för akne.

Är svavel för akne effektivt

Vad är svavel?

Svavel är en gulfärgad kemikalie som främst är känd för sina desinfektionsegenskaper. Det används i oljor, desinfektionsmedel och även gödningsmedel. Svavel används också i stor utsträckning inom den medicinska industrin för att behandla en mängd olika hudsjukdomar. Svavel luktar ruttet ägg och är ett smaklöst inslag.

Hur fungerar svavel på acne?

Svavel är en av de mest effektiva behandlingarna mot akne. Finnar orsakas vanligtvis av överskott av oljeproduktion under hudens körtlar. Denna talg fastnar i porerna, vilket ger upphov till bakteriella infektioner. Svavelakne behandling sker genom att torka ut denna överflödiga olja på huden och kontrollera talg. Det får det perifera hudlagret att skala av. Denna peeling hjälper till att producera nya celler, vilket ger plats för en fräsch, len hud.

Hur man använder svavel för akne?

Svavel kan användas i många former för att bekämpa akne problem. Nedan ges några huskurer för att använda svavel mot akne som ett sätt att behandla det effektivt.

Svavel ansiktsmask för acne:

En svavelmaskakne är ett perfekt sätt att behandla din akne om du har känslig hud eftersom svavel är känt för att suga upp överflödig olja från din hud så att din hud kan andas vilket är ett ganska effektivt sätt att bli av med din akne effektivt. Även om svavel inte kan användas direkt på huden är det mycket användbart när det späds ut med nästan lika mycket vatten. Svavel har en mycket distinkt lukt av ruttnande ägg som ibland kan vara ganska irriterande, särskilt om du gör dig redo att gå ut någonstans eftersom lukten av svavel stannar kvar en längre tid så det är alltid bättre att använda ett maskeringsmedel med en mer dominerande och söt doftande doft med svavlet när du gör dig redo att applicera det. det är lämpligt att du applicerar svavel på natten innan du går och lägger dig så att lukten försvinner på morgonen. Prova denna metod för att uppleva svavelmasken för akne fördelar.

Du kommer behöva:

 • Svavelpulver – 1 msk
 • Jojobaolja – några droppar

Metod:

 • Gör en tjock pasta av svavelpulver och jojobaolja
 • Applicera på de drabbade regionerna
 • Tvätta av efter 15 minuter

Dabbning:

Det andra sättet att behandla din akne med svavel är att använda rent svavel på de akne -drabbade områdena direkt. Ta en uppsättning rena pinnar och doppa den i svavel, dutta sedan de områden som drabbats av akne och låt svavlet sitta i minst en timme innan du tvättar det med kallt rent vatten. Dabbing är ett perfekt sätt att behandla din akne genom att direkt hantera dem. Genom att duppa upp svavlet kan du behandla din akne uteslutande utan att det rinner ut på andra delar av din hud.

Behandla akne med svavel

Svaveltvätt:

Om du letar efter en snabb lösning för din akne rekommenderas en svaveltvätt där du behöver tvätta ansiktet med en utspädd svavelversion. Gör detta minst tre till fyra gånger i veckan för snabba resultat. Ju mer du gör det i veckan desto snabbare och bättre resultat är det mest troligt att du får. Att använda tvål är bra efter tvätten, eftersom tvål hjälper till att fungera som doftmedel som maskerar lukten av svavel effektivt.

Direkt tillämpning av svavel för akne:

Svavel kan enkelt appliceras och tvättas bort vilket gör det till ett idealiskt sätt att behandla din akne. Om du inte vill att dina händer ska lukta på dåliga ägg på grund av svavel är det lämpligt att du använder handskar när du applicerar svavel i ansiktet. Svavel har inga bestående effekter förutom lukten som gör det mycket säkert att stanna kvar i ditt hus även om det är nödvändigt att du får samtycke från din hudläkare innan du försöker något först.

Svaveltvål: Fungerar det?

Svaveltvålar blir allt populärare för att behandla akne, särskilt på kroppen. Dessa svavelbaserade tvål anses fungera effektivt för att dämpa akne. I allmänhet kombineras svaveltvålar med andra medel som Retinoid för att minska den dominerande, skarpa lukten av svavel. Det fungerar genom att förstöra bakterietillväxt och döda hudcellerna på överhuden. Denna åtgärd kallas keratolytisk, som hjälper till att ta bort överflödig olja och celler som blockerar porerna.

Deras effektivitet är dock fortfarande en fråga, eftersom många studier visar att svaveltvålar inte är de bästa behandlingarna för akne.

Biverkningar av behandlingar med svavelakne:

Svavel behandlar akne genom att torka av olja och ta bort det övre lagret av huden. Denna egenskap leder ibland till överdriven torrhet och avskalning av huden. De vanliga biverkningarna av att applicera svavel lokalt på huden är:

 • Brännande känsla
 • Klåda och irritation
 • Flagnande hud
 • Andnöd
 • Stickande känsla och rodnad
 • Nässelfeber

Medan vissa läkare argumenterar för svavelens effektivitet mot andra akne -behandlingar, har ett antal individer haft stor nytta av denna kemikalie. Svavel behandlar akne och hjälper människor som täcks av en filt av filt att få en suck. Det är viktigt att veta hur man använder detta element noggrant, eftersom det är en kraftfull kemikalie och kan vända effekterna. OM du har finnar men inte har torr hud är svavel det bästa alternativet!