Beste dype åndedrettsøvelser for å slappe av

Hver dags stress og angst har etterlatt mennesker med panikkpust eller rask pust. Folk er stresset hele tiden og spenningen har blitt en del av livet som du ikke kan kaste av. Dyp pusting er ekstremt fordelaktig da det beroliger kroppen din og slapper av. Det gir også mulighet for en god oksygenstrøm i blodet og systemet, og forhindrer hypoksi. Dyp pusting forbedrer også organets helse og funksjon. Her er en liste over dype pusteteknikker som du kan gjøre i nærheten av deg selv.

Dype pusteøvelser:

Sama Vritti:

Slapp av holdningen; bare sitte rett uten å belaste ryggen. Nå, pust inn for fire tellinger rolig og pust ut for ytterligere fire tellinger. Det slapper av det anstrengte nervesystemet og beroliger hodet. Gjenta dette 6-7 ganger. Hvis du har problemer med å sovne, er dette en god måte å slappe av og sovne på.

Nadi Shodhana:

Denne pusteteknikken forener venstre og høyre side av hjernen din og gir balanse til kroppen din. Sitt med beina brettet i den klassiske pranayama -stillingen. Trykk nå høyre tommel over høyre nesebor, blokker neseboret og pust med venstre nesebor. Når du når toppen av innåndingen, og deretter blokkerer du den med ringfingeren på høyre hånd. Pust deretter ut med høyre nesebor og fortsett mønsteret. Gjør dette fem til seks ganger.

Kapalabhati:

Det er best å gjøre dette om morgenen. Det fungerer som et rensingssystem for kroppen din. Pust sakte og dypt inn, nå når du puster ut, skal utpusten din være kraftig, kort og kraften skal komme fra magen din. Utpustene er repeterende og prøver å fortsette det så lenge du kan, til du går tom for luft. Gjenta dette 6-7 ganger. Men denne er et strengt nei for astmatikere og mennesker som lider av KOL.

Den avslappende pusteøvelsen:

Pust dypt inn og pust deretter ut gjennom munnen. Men når du puster ut, låser du tungespissen bak fortennene og gir en “woosh” lyd når du skyver luften ut. Pust inn for fire tellinger, hold pusten i fem, og når du puster ut, utvider du den til åtte tellinger. Ikke gjør dette hvis du er influensa eller forkjølt.

Pusten beveger seg:

Dette er en enkel øvelse som først og fremst er basert på å forestille seg bevegelsen av innåndingsluften gjennom hele kroppen. Pust dypt inn og hold den i fem tellinger. Tenk deg nå at luftballen går opp til hodet ditt, så kommer du ned til brystet og deretter magen og deretter underkroppen helt ned til føttene og kommer deretter opp til ryggraden igjen. Når du puster ut, tenk deg at du slipper luften ut gjennom nedre ryggrad. Fortsett denne kretsen 7-8 ganger. Det er den beste øvelsen for å roe hele kroppen.