Vi vet alle hvor frustrerende flass kan være! Med hvite flak som faller overalt og en uutholdelig kløefølelse, er Flass et pinlig problem. Heldigvis er det hvitløk til vår redning! Ja! Du hørte det riktig! Å bruke hvitløk til flass er et gammelt middel som er godkjent av mange brukere over hele verden!

Hvitløk er en sterkt luktende urt som tilhører løkfamilien. Sammen med de mye kulinariske fordelene, er hvitløk også kjent for sine medisinske egenskaper. Den er full av mange antiinflammatoriske, soppdrepende og antibakterielle midler som effektivt kan behandle hodebunnsinfeksjoner og fremme sunt hår. La oss finne ut mer om disse fordelene i detalj, sammen med en liste over hvitløk mot flass.

Bruksområder og fordeler med hvitløk for flass

Fordeler med hvitløk for å kontrollere flass:

Så, hvordan hjelper hvitløk nøyaktig i behandlingen av flass? Disse fordelene med hvitløk kan gi deg en god ide om de unike egenskapene til dette middelet:

1. Øker immuniteten:

Hvitløk er en effektiv immunforsterker, som kan gjøre kroppen motstandsdyktig mot mikrobielle invasjoner. Sammen med å beskytte kroppen din mot vanlige plager som forkjølelse og hoste, kan hvitløk også redusere risikoen for soppinfeksjoner som kan føre til flass. Eksperter anbefaler å konsumere minst 5-10 fedd hvitløk per dag for en sunn kropp og hår.

Øker immuniteten Hvitløk for flass

2. Bekjemper infeksjoner:

Flass er forårsaket av en sopp kalt Malassezia Furfur, som kan formere seg raskt i fuktige, fuktige forhold. Dette fører til skjellete, hvite flak i hodebunnen. Hvitløk kan effektivt takle dette med en svovelforbindelse kalt Allicin. Dette kraftige middelet kan kontrollere soppveksten og gjenopprette normaliteten.

3. Kontrollerer overflødig talg:

Hvitløk er en av de effektive hjemmemedisinene for flass. Det fungerer ved å kontrollere produksjonen av overflødig talg i hodebunnen. Ved å kontrollere oljekjertlene, kan hvitløk redusere tilstopping av porene. Det kan til og med klargjøre og rense hodebunnen din for å få lindring fra de snødekte, hvite flakene.

4. Forbedrer blodsirkulasjonen:

Hvitløk kan også øke blodstrømmen i hodebunnen. Dette er viktig for å gi bedre absorpsjon av næringsstoffer for sterkere hår. Hvitløk er også rikelig i mange viktige næringsstoffer som sink, jern, vitamin A, C, B, fosfor, kalsium, etc., som er viktige for håret ditt. Sammen med å forhindre flass, kan hvitløk også fremme sunt, næret hår.

5. Antioksidantrik:

Fytonæringsstoffene i hvitløk er kraftige antioksidanter som bekjemper frie radikaler i kroppen. Ved å gjøre dette forhindrer disse midlene oksidativ skade som oppstår på mobilnivå. Antioksidanter reduserer også nedbrytning av hodebunnsceller for å redusere sjansen for hårfall.

Hvordan bruke hvitløk til flass?

Slik integrerer du hvitløk i din daglige rutine for å kurere flass:

1. Honey-Hvitløk Anti-Flass Maske:

Hvitløk og honningmaske er et sikkert middel som behandler flass. Mens fordelene med hvitløkspasta for flass er kjent, gir det en beroligende lettelse for det berørte området å blande det med honning. Det kan motvirke styrken av hvitløk og fuktighet håret. Å bruke denne behandlingen regelmessig kan gi en synlig forskjell.

Ingredienser:

  • Hvitløksfedd – 6.
  • Naturlig honning – 6 ss.

Forberedelsestid: 10 minutter.

Hvordan forberede og bruke?

  • Lag en pasta av hvitløksfedd.
  • La det stå til side en stund så det dannes allicin.
  • Bland honning til denne pastaen og bland godt.
  • Påfør denne pastaen direkte på hodebunnen og masser forsiktig.
  • La det stå i 15-20 minutter.
  • Vask den av med en mild sjampo.

Hvor ofte skal jeg gjøre dette? To ganger i uken for best resultat.

Forholdsregler: Dette middelet passer kanskje ikke for personer med sensitiv hodebunn.

2. Oral behandling:

Sammen med aktuelle applikasjoner kan du også konsumere hvitløk internt for å kurere flass. Sørg for at du legger til maksimalt 10 fedd i ditt daglige kosthold. Du kan bruke den i supper, salater, hvitløksolje eller til og med karriretter. Dette kan styrke immunsystemet ditt for å bekjempe infeksjoner innenfra. Imidlertid kan direkte inntak av hvitløk føre til dårlig ånde. Så det er viktig å skylle munnen med en myntbasert vask.

Sammen med disse kan du også prøve andre måter å bruke hvitløk til flass som hvitløksinfisert olje, hvitløkssjampo, etc., som er ganske nyttige. Hvitløk er en trygg ingrediens og forårsaker sjelden bivirkninger. Men hvis du har en sensitiv hodebunn eller en skadet hud, kan forbindelsene i den føre til hudirritasjon og en brennende følelse. Så det anbefales alltid å gjøre en patch -test før du fortsetter. Når huden din har gitt siden, er det ingen måte å stoppe krigen mot Flass!