Flis er et slags gulvmateriale, et som er produsert av slitesterkt materiale som metall, stein, keramikk eller marmor. Fliser er også et valg for takløsninger, vegger og til og med på bordplater. Det er en populær dekke- eller beskyttelsesløsning og noen ganger til og med brukt til dekorative formål. Vi må sikkert ha hørt om de forskjellige typene fliser, dvs. gulv- og veggfliser. Praktisk sett er det ingen forskjell mellom dem begge.

Gulvflisene er imidlertid ganske sterke, designet for å beskytte mot slitasje. Disse kan også lages av marmor, porselen og fra andre naturstein som travertin. Her vervet vi forskjellige typer flisdesign i forskjellige materialer.

Ulike typer fliser:

Så, hvem av dem er sterk? Hva bør du gå for kontorlokaler og hjem? Her er våre 8 forskjellige typer fliser som du kanskje vil vite om, slik at du kan ta et informert valg neste gang du går ut for å kjøpe.

1. Keramiske fliser Design:

Design av keramiske fliser

Keramiske fliser er laget av leire og herdes permanent av varme. De har også en dekorativ glasur og er støpt i form og senere brent i en ovn. Disse er enten glassert eller uglasert. Hjem foretrekker imidlertid de glaserte keramiske flisene. De er kjent for sin holdbarhet, men mindre enn porselen.

 • Fordeler: Keramiske fliser er billigere og mindre tette, og det er derfor enkelt å kutte dem. Glaserte keramiske fliser er et populært valg for hjemme innendørs og gulvalternativer.
 • Ulemper: De mange størrelsene og fargevariasjonen blant keramiske fliser kan gjøre det vanskelig å bruke. De er tøffe og vanskelige å knekke eller bryte.

2. Porselen fliser Design:

Porselen fliser Design

Disse flisene er ikke så myke som de keramiske. Flisen utsettes for en høy temperatur som gir flisene sin styrke og holdbarhet. De er også veldig tette og gjør den dermed mer motstandsdyktig mot fuktighet og sprekker. Sammenlignet med keramiske fliser er porselen tøft og mindre porøst. Porselen krever også mer erfaring for å kutte dem i form sammenlignet med keramikk eller andre kategorier.

 • Fordeler: På grunn av sammensetningen er den også ansett som holdbar og bedre egnet for alle typer bruk. Det høye feltspatinnholdet gjør den spesielt holdbar enn noen annen flis. De er et populært valg for badegulv og gir god motstand mot vann og flekker.
 • Ulemper: de er dyre og trenger kanskje erfarne mennesker for å kutte.

3. Sementfliser Design:

Sementfliser Design

Sementfliser bruker ikke leire. Den har heller ingen oppvarmingsprosess. En hydraulisk press brukes ofte for å lage dette. Ovn eller glasur brukes heller ikke eller foretrekkes. Noen sementfliser er også håndlaget som gir dem sin egenart. De kommer i mange farger og er spesielt kjent for sine design og nyanser.

 • Fordeler: De brukes best for å dekke gulvet og gir god holdbarhet. De kan også brukes i våte områder som bad, dusjvegg eller dampbad. Sementfliser er også forseglet fordi de er porøse, og dette gjør dem mer motstandsdyktige mot flekker fra olje eller vann.
 • Ulemper: De foretrekkes ikke i områder som vanligvis utsettes for harde frysninger.

4. Stone Fliser Design:

Design av steinfliser

Steinfliser er sikkert vakre. De er laget av de mange natursteinene som marmor, granitt eller kalkstein. De er kuttet fra plater, fra steinene ved hjelp av diamantbesatt høyhastighetsutstyr. Du kan også legge merke til at de har naturlig sprekker. Fliser som er laget av granitt er et populært valg for å lage benkeplater, ettersom de er antibakterielle og ikke lett påvirkes av vann. De som er laget av marmor ser vakre og luksuriøse ut, og de som er laget av sandstein er populære for sin holdbarhet og sitt kornlignende utseende. De brukes til interne formål eller til og med som dekorative stykker.

 • Fordeler: Rengjøring av steinfliser er ganske enkelt. Du kan rengjøre dem med en våt mopp, og den tørker på kort tid.
 • Ulemper: Ikke alle steinfliser er holdbare og gir mindre holdbarhet enn keramikk eller porselen.

5. Design av trefliser:

Design av trefliser

Den andre flisen som ofte blir sett på som den klassiske flisen, er flisen i tre. De er vakre og gir huset ditt et klassisk preg. De er laget av lagbrett, originalt tre eller kunstig tre. De er også laget av keramikk eller porselen og laget for å ligne tre, for holdbarhet. Hovedårsaken til dette er at løvtre er kjent for å lide av sårbarheter som endring i været som potensielt kan føre til utvidelse av treverket. Avhengig av materialet den er produsert av, kan fliser brukes innendørs, på badet eller utendørs. For eksempel er keramisk tre et foretrukket valg for innendørs og noen ganger til og med på bad.

 • Fordeler: De tilbyr dobbel motstand, av tre og materialet den er laget av.
 • Ulemper: De er dyre når de må installeres eller gjøres. De kan også være underlagt mange begrensninger for hvor du kan bruke dem rundt huset ditt.

6. Glassfliser Design:

Glassfliser Design

Glassfliser tjener hovedsakelig som dekorative formål på vegger. De er populære for sitt utseende og holdbarhet. De er også fuktresistente og solide. De kan brukes i baderomsvegger, badeundersøkelser og kjøkkenvegger. Rommene ser også lysere ut og reflekterer lys. De er lette å tørke og blir ikke flekkete lett.

 • Fordeler: de er kjent for sin allsidighet og kan brukes i praktisk talt alle rom. De er også enkle å forme, og finishen du velger vil tilby mye flere stiler.
 • Ulemper: De er sannsynligvis dyrere enn keramikk eller porselen. Noen av dem, når de utsettes for slipende rengjøringsutstyr, kan føre til riper på overflaten.

7. Terrazzo fliser design:

Terrazzo fliser design

De er laget av komposittmaterialer som består av glass, granitt eller marmor. De blandes i en sementkvern og helles i en støping eller helles på plass og presses deretter hydraulisk til former. De brukes til gulv- og veggbehandlinger. Imidlertid er de en av de mest holdbare flisformene i dag.

 • Fordeler: De har et godt liv og er unike og vakre.
 • Ulemper: De er glatte og forårsaker dermed fall, noe som gjør det til et mindre godt alternativ som gulvvalg.

8. Metallfliser Design:

Metallfliser Design

Dette er flisene som er laget av metall. Noen av dem bruker også legeringer og andre komposittmaterialer. De brukes på kjøkken og bad og er kjent for sin skinnende tekstur. De brukes også som takløsning. De er ekstremt holdbare for regn eller hagl, og du kan tilpasse dem ut fra dine behov.

 • Fordeler: De er motstandsdyktige mot flekker og fuktighet og gir utmerket holdbarhet. De er også brannsikre.
 • Ulemper: De er kostbare og bråker også når det regner kraftig. De er også utsatt for bulker når hagl faller på dem med makt.

Tips for valg av fliser:

Vel, vi vet hvordan du sannsynligvis fortsatt er forvirret når du må velge en flis. Her er noen tips du kan lese før du tar et valg.

 • Hvis du leter etter en gulvløsning, er Vitrified -fliser sikkert det beste. De er svært holdbare og tåler trafikk. Hvis du er ute etter en veggflis, er keramiske eller porselenfliser de beste fordi de er ikke-porøse og ikke absorberer flekker.
 • Husk å kjøpe litt 5-10% flere fliser enn du faktisk trenger. Dette vil løse kuttene og bruddene.
 • Å velge riktig farge spiller også en rolle. Noen av dem gir et romslig utseende til rommet og får det til å se lysere ut, mens andre får rommet ditt til å se kjedelig ut.
 • Den andre viktige tingen du må huske på er å sjekke om de har evnen til å absorbere vann. Fliser som har mindre vannabsorpsjon vil ha et lengre levetid.

Det er omtrent de mange flisene du kan velge mellom. Husk å også vurdere budsjettet når du skal velge. Du kan også ta kontakt for å få virkelig hjelp med butikkeierne for å få deg til å velge de riktige som passer ditt hjem og behov. Noen av dem er kjent for sin skjønnhet, mens andre er kjent for sin holdbarhet. Så valget er virkelig ditt, og du må bestemme hva som er viktig for deg.