Gratulerer med at du kom inn i foreldreskapet. På samme måte som barndommen, tenårene og voksenlivet, er foreldre også en læringsopplevelse. Så ikke bekymre deg hvis du ikke vet alt om det. Det er greit å være blank om det. En nyfødt trenger imidlertid ikke et bad så mange ganger som en voksen. Starter på et bad til navlestrengen er helbredet, er et svampebad etterfulgt av et badekar med badekar og til slutt et badekar når babyen kan sitte opp alene. La oss se nærmere på hvordan du kan bade en nyfødt baby.

Hvordan bade babyen din

Tips for å bade babyen din:

1. Svampbad:

Nyfødte får et svampbad til navlestrengens stubbe helbreder og heller ikke kastes i vannet direkte siden de trenger tid til å justere seg. Hvis du lurer på hvordan du skal bade en nyfødt baby med en svamp, har du ingenting å bekymre deg for.

Det er den enkleste formen for badekar man kan gi. Før du bader babyen din, må du sørge for at du har alt du trenger rett ved siden av deg. Det er veldig viktig å ikke forlate ham / henne uten tilsyn. Sørg derfor for at du har alt du trenger rett ved siden av deg, og begynn deretter å ta et bad, ellers kan du komme tilbake og finne noen av de viktigste tingene i badekaret, og det er aldri et godt tegn.

Sørg for det første for at du har varmt vann i en bøtte ved siden av deg og en ren og myk svamp. Nå kan du prøve å legge til noen dråper såpeløsning som er sensitiv nok for babyer. Når du er ferdig, dykker du svampen i vannet og klemmer den ut på den andre håndflaten for å sjekke om vannet ikke er for varmt eller ikke for kaldt.

Når du har forsikret deg om at den er i riktig temperatursone, kaster du den ned i vannet og klemmer ut alt vannet og gnir det forsiktig over babyens kropp. Ta en liten svamp for å gjøre det lettere å tørke babyens små føtter og hender. Dekk hele kroppen med intervaller og tørk deretter av med en myk klut og ta på klærne igjen.

2. Frekvens:

Lurer du på hvor ofte du skal bade en baby? Vel, du har ingenting å bekymre deg for før de begynner å krype og lage rot. Det er da de trenger vanlige bad. Men hvis de ennå ikke skal begynne å rote seg, kan du begrense det til kanskje et par ganger i uken. Imidlertid følger de fleste hus dette systemet for timing av sengetid med et bad. Du kan også prøve det hvis det fungerer, og hvis babyen din er godt tilpasset det mønsteret.

3. Badekar:

Nå som du vet hvor ofte du skal bade en baby La oss nå se på hvordan du skal bade en baby når de har krysset svampebadfasen. Husk at badetiden du har med babyen din, kan gjøres ganske spesiell. Så sørg for at du gjør alt riktig, og her er det du trenger å vite.

En:

Sørg for at romtemperaturen er varm nok for babyen, slik at det ikke gjør henne ubehagelig.

To:

Samle alt det viktigste med badekaret og legg dem ut i den rekkefølgen du må gå, slik at du ikke går glipp av noe trinn. Rett fra såpen til håndkleet og bleiene.

Tre:

Fyll karet med vann opptil noen få centimeter og sørg for at det føles varmt på håndflaten eller på innsiden av håndleddet og ikke for varmt. Prøv å opprettholde en temperatur på omtrent 32 grader Celsius.

Fire:

Få babyen din nær karet og kle av henne. Sørg for at du har alt du trenger rett før det siden du ikke har råd til å forlate henne uten tilsyn.

Fem:

Slipp babyen langsomt og forsiktig ned i karet, og legg føttene først og sørg for at du støtter nakken og hodet. Sørg for at du fortsetter å helle kopper vann over henne gjennom hele badekaret for å sikre at hun ikke blir kald når som helst.

Seks:

Bruk litt såpe og husk å bruke en mild. Vask henne med hånden din fra forsiden til baksiden og topp til bunn også. Start fra hodebunnen, fortsett til øynene og ansiktet hennes og ikke glem en vanlig vask på kjønnsområdet.

Sju:

Hell kopper vann på babyen din og vask såpen og tørk den med en ren klut.

Åtte:

En du er ferdig med å tørke, pakk henne koselig inn i et hettehåndkle og tørk. Hvis du synes huden er for tørr, eller hvis du finner utslett i bleieområdet, vil en liten lotion hjelpe.

Ni:

Ta på en ny bleie på babyen din så snart du er ferdig, og sørg for at hun likte badet.

Hvis du er i tvil om hvordan du skal bade en baby, må du få dem avklart med ekspertene, eller så kan moren din spille rollen som en ekspert. Hun tok deg praktisk talt opp også, ikke sant?

Slik bader du babyen din 2

Konseptet med hvordan man skal gi en baby et bad er ikke så vanskelig. Det du trenger å ta vare på, er babyens komfort. Hvis han / hun ikke ser så behagelig ut å leke i vannet, kan du forlenge svampebadtiden litt mer og deretter komme til badekaret. Selv om et bad handler mer enn bare om renslighet, utvikler det også et bånd mellom foreldre og babyer. I løpet av kort tid vil dere begge glede seg til badetiden og begynne å nyte det mer enn dere vet og sørge for å synge og snakke og uttrykke all kjærligheten til den lille. Badetid kan også være en læringsopplevelse for dere begge. Du vil kunne kjenne hans / hennes kilende områder, og babyen din kan se deg sprute vannet og prøve å etterligne det samme. Samlet sett må du sørge for at du har alle de trygge nødvendighetene og verne tiden din med din nye kjærlighet.