Hvis du ønsker å styrke båndet mellom deg og babyen din, er det ingenting som topper en daglig massasje. Det er også kjent for å forbedre søvnen, lindre kolikk og fremme utviklingen av barnets immunsystem, motoriske ferdigheter og intellekt.

Slik masserer du babyen din

Før du begynner å massere babyen din, må du ta vare på noen få ting. Bruk et teppe eller et håndkle og masser olje. Sørg for at oljen ikke forårsaker irritasjon på babyens hud. Start massasjen når barnet er våken, sittende i en diamantform ved å sette fotsålene sammen. Legg teppet over føttene og kneet.

Etter å ha kledd av babyen, legg hodet på føttene. Gi et mildt slag fra hodet til tærne. Hvis barnet blir irritert av det eller stivner, avslutt behandlingen rett da. Ellers kan du gradvis flytte til de andre delene av kroppen og massere seksjon for seksjon.

Man må massere huden i en retning vekk fra hjertet ettersom den beroliger kroppen og bidrar til å forbedre søvnen. Hvis du masserer mot hjertet, stimulerer dette kroppen og gjør babyen mer aktiv.

En av de beste teknikkene for babyens armer og ben er melketeknikken. Bruk pekefinger og tommel til å lage en løs sirkel eller C rundt armen eller beinet til babyen din. Trekk forsiktig ned armen eller beinet, som om du melker en ku. Gjenta dette flere ganger og regelmessig. Du kan også prøve en rullemassasje, som babyer liker godt. Ett lem om gangen, rull hånden over dem og vipp dem frem og tilbake mot teppet som babyen hviler på.

Slik masserer du babyen 2

Vær spesielt forsiktig så du ikke kiler barnet mens du gir massasje. En massasje er ment å slappe av babyen, ikke irritere henne.

La oss se på noen tips til babymassasje for de forskjellige kroppsdelene.

Ben og føtter:

Hold babyens lår mellom tommelen og pekefingeren. Stryk benet ned til føttene, fra lårene, og gni deretter føttene med tommelen. Krølle og krølle tærne. Gjenta prosedyren også med det andre beinet, og bøy og deretter bøy knærne. Ikke glem å være helt forsiktig; ikke trekk bena med mye press, og hvis hun retter benet så la henne gjøre det i stedet for å tvinge det på henne.

Bryst og mage:

Dette er sannsynligvis den mest beroligende delen av hele massasjeprosessen. I en retning vekk fra hjertet, begynn med å massere fra midten og utover, og beveg hånden sakte over huden hennes. Massér deretter magen hennes med klokken og gni veldig forsiktig. Dette hjelper mye i fordøyelsesprosessen. Gjenta denne prosessen til babyen føler seg rolig. Husk å ikke kile babyens mage mens du masserer, da det kan være ekstremt irriterende for henne.

Hodet og ansiktet:

Lag sirkler på hodet med fingrene. Beveg fingrene over pannen og kinnene veldig forsiktig, og tegn et smil om leppene. Sørg for å holde avstand til babyens øyne og nese, da dette kan gjøre henne ubehagelig.

Tilbake:

Legg babyen på magen først. Stirrende fra midten, gå i utadgående retning mens du glatter ryggen. I stedet for å gripe skuldrene hennes som for en voksen, bruk milde sirkulære bevegelser for å gni skuldrene og korsryggen.

Slik masserer du babyen 3

Massering av en nyfødt baby er en virkelig integrert del av babyens utvikling, og det bør tas spesiell omsorg for at det gjøres riktig; og denne guiden vil hjelpe deg med å gjøre det perfekt.

Glad i oppveksten!