Det gamla ordspråket lyder “Du är inte ful, samhället är”. Med det sagt, varför hatar du dig själv då? Varför tillåter du andra att diktera hur du går, pratar, klär dig och umgås? Du är en frisinnad individ, gjord i likhet med gudomlig, så varför låta någon dra ner din glans? Lättare sagt än gjort, men nittio procent av tonåringar och unga vuxna lider i dag av låg självkänsla. Idag skulle vi vilja prata mer om detta med dig, så att du lär dig att acceptera tecknen Här är tecknen för hur du slutar hata dig själv. Läs därför vidare och var välinformerad.

Tips om att älska dig själv:

Har du sett den populära pojken eller flickan i skolan? Titta på antalet vänner de har, och vilken massiv fan att följa med. Men vänta, det är vad du verkligen vill, för om du tittar djupt in i deras liv är samma populära pojke eller flicka i skolan ett ensamt barn. De bär en mask av lycka, och även om de har en fantastisk kropp, bär bra kläder, umgås med de rika barnen och kör snygga fordon, djupt inne är de inte nöjda. Men visar det sig? Nej det gör det inte, eftersom de har lärt sig att älska sig själva, har de slutat hata som de är, och på grund av det är andra inspirerade att vara nära dem och följa dem.

Det första du måste förstå är att du är en individ. Ja, ibland föräldrar och vänner, samhället i stort kan vara grymt och de älskar att göra jämförelser. Från utseende till kläder, maten du äter och hur du äter, vilken tid du sover och vad du gör när du är ledig, de gör bedömningar om allt. Men om du har accepterat dig själv som en individ med dina egna behov, kom ihåg att ignorera andra negativa kommentarer och njut av välsignelsen och miraklet, vilket är DU.

Lär dig att varje KROPP är unik, så om du också vill ha den platta abs måste du jobba för det. Du kan fortfarande äta vad du vill och ändå träna för att få den fantastiska kroppen. När du håller dig i form förblir du glad, och du är motiverad att klä dig bra också. Människor skulle då märka glödet i ditt ansikte, som kommer inifrån och ut. Detta beror på att du har motiverat dig själv att vara stark och tilltalande, inte för andra utan för dig själv först. När människor ser hur mycket du älskar att vara den du är, med dina egna val och naturliga sätt, skulle de vilja vara dina vänner. Ingen vill vara med någon som är tråkig och negativ, därför måste du ändra dig själv innan du låter andra märka den förändringen i dig.

Att älska sig själv gör hela skillnaden:

Ta en titt på din kropp, dina ögon, din näsa, din hud, ditt hår. Varje tum av din kropp är du, den nakna sanningen, gjord i likhet med det gudomliga. Du måste förstå att genom att ta hand om ditt sinne och din kropp skulle du vara i form hela tiden. Detta skulle ge dig styrkan att utföra dagliga aktiviteter och att träna ditt sinne också. Friska sinnen ger aldrig utrymme för negativa kommentarer och kritik. Men ta en titt på de negativa kommentarerna som kommer också, lär dig av det och fortsätt, tänk inte på dem.

Om du inte kan älska dig själv först, hur skulle du förvänta dig att andra ska respektera, bry sig och älska dig? De säger att allt börjar med DIG, vilket är så sant. Så fortsätt och skäm bort dig själv, ge näring åt kropp, sinne och själ, och när det händer skulle du automatiskt börja älska DIG.