Om du vet hur du ska vara din mans bästa vän behöver du inte en spegel för att berätta hur vacker du är. Ett äktenskap är välsignat när både maken och hustrun älskar varandra och respekterar varandra. De skulle vara som vänner som förstår och lyssnar på varandra, går på livets väg genom upp- och nedgångar och håller varandra starka. Det är därför som problem uppstår i äktenskap; det är bättre att konfrontera varandra på ett coolt och komponerat sätt, sitta och prata ut det och snart komma fram till en lösning. När detta görs med takt och nåd, tålamod och visdom skulle det finnas mycket kärlek och förståelse som händer när lösningar söks efter.

Tips:

1. Ta reda på vad som motiverar dig att älska honom mer? Använd rätt ordval när du vänder dig till honom. Försök att inte ta upp något som skulle skada honom, öppna ett gammalt sår, få ner honom offentligt, missbruka hans enhet och helhet med dig eller tvinga honom att isolera dig från honom

2. Det är din attityd och livsglädje som förde honom nära dig, släpp inte det. Visa honom att du bryr dig, respekterar honom och får honom att förstå på ett kärleksfullt sätt att respekten är ömsesidig. Andas aldrig ner ryggen, motivera honom snarare och uppmuntra honom att ta livet av sig.

3. Var där på rätt plats och vid rätt tid, så mycket som möjligt. Din man vill träffa sin bästa vän, det är dig när han vinner en utmärkelse eller när han håller ett hjärtvärmande tal. Även om det finns skillnader mellan er två, reda ut det privat och tvätta aldrig dina smutsiga sängkläder offentligt. Det kan finnas många gamar där ute som väntar på att han ska lämna dig och du ska lämna honom, låt dem inte ha en chans.

Kvinnor är naturligt känsliga för situationer och förhållanden, men låt det inte påverka dig, speciellt inte när du vet att du är den enda han har i världen. Förstå hans synvinkel och få honom också att förstå din. Förklara allt du vill ha med frågor, inte för många samtidigt. Respektera hans synpunkter och låt honom också höra dig.

4. Var vänlig när du fattar beslut för honom, känner till hans gränser och i vilken utsträckning han kan hålla ut. Pressa inte honom att göra något som han inte har råd att göra. Kom ihåg att han är en leverantör och inte en maskin som kan krossa dina nycklar och fantasier dygnet runt.

5. Medan du bryr dig om honom, isolera frågor som skadar honom mest, begrava dem någonstans djupt. Detta är vad bästa vänner gör för varandra, var den bästa vän han alltid velat ha och gör det HON över dig för tillfället; någon gång ska han göra detsamma.

6. Inte gnälla eller tjata om att han kommer hem sent varje dag, du vet verkligen inte hur hans dag var, eftersom han inte vet varför du gnäller eller gnäller också. Utan att döma hans situationer och han skulle inte döma dig heller

Slutord:

Ett äktenskap handlar om att förstå din bästa vän, någon du älskar och bryr dig om. Se till att i slutändan om konflikterna fortfarande inte ser sitt slut, söker du professionell hjälp för detsamma. Tala till honom som en vän skulle göra när du blev sårad, han behöver ömsom vård då och då, och lita på att en man aldrig ska be om lite.

Håll honom glad, visa honom vem den bästa vännen är.