Att välja en frisyr som sitter helt rätt med din ansiktsform eller funktioner kan vara lite knepigt. Det finns dock några tekniker som du bör tänka på när du väljer en frisyr. Denna artikel kommer huvudsakligen att fokusera på 5 enkla tekniker som du kan använda för att välja rätt frisyr för din ansiktsform.

Hur man väljer rätt frisyr:

Låt oss se alla olika frisyrer nämns här och välj din lämpliga.

1. Ansiktsform:

Ansiktsform har den viktigaste rollen när det gäller att välja en riktig frisyr.

Välj frisyrer i 5 steg

a) Om du har en långsträckt ansiktsform bör du testa medellånga frisyrer. Undvik raka eller långa frisyrer eftersom dessa får ditt ansikte att se ännu mer vertikalt utsträckt ut. Om du däremot väljer en lång frisyr gör det lite lockigt eller vågigt.

b) Om du har en rund eller fyrkantig ansiktsform kan du välja smällar och snygga frisyrer. Rätade frisyrer kommer faktiskt att se bra ut på dig. Undvik fluffiga frisyrer eftersom dessa får ditt ansikte att se mer brett och stort ut. Även om du väljer en vågig eller lockig frisyr, se till att ha håret minst axellängd eller längre.

c) Om du har ett litet ansikte eller ett hjärtformat ansikte kan du välja snygga frisyrer. Prova några graderade smällar eftersom dessa får ditt ansikte att se bredare ut.

2. Pannans område:

Välj rätt frisyr i 5 enkla steg 2

Detta är en annan viktig sak som du bör komma ihåg när det gäller att välja en riktig frisyr. Om du har en bredare panna är det bäst att gå efter en smäll på sidan eller fram. Smällarna döljer pannans bredd till viss del och gör ditt ansikte förbättrat. Om du har en mindre panna, undvik främre smällar. Sido lugg kan dock ge dig mer stil.

3. Hårtjocklek:

Välj rätt frisyr i 5 enkla steg 3

När vi väljer en frisyr bör vi alltid komma ihåg att inte alla frisyrer kan passa oss. Att följa en kändis frisyrer kanske inte alltid sitter ordentligt för alla. Om du har tunt hår kan sido lugg hjälpa dig att täcka tunnhet i stor utsträckning. På samma sätt om du har tunnhet vid kronområdet, undvik mitten avskiljning till varje pris.

4. Bredd på käklinje:

Välj rätt frisyr i 5 enkla steg 4

Om du har en bred käklinje kan graderade lugg på sidorna vara till hjälp för att minimera utseendet. På samma sätt om du har mindre käklinje kanske du vill förbättra det. I det här fallet bör du gå efter frisyrer som består av lugg som är knasiga och korta, helst till öronlängd.

5. Förbättra håret med hårfärg och Gong efter personlighet:

Välj rätt frisyr i 5 enkla steg 5

Några av oss förblir medvetna om vissa ansiktsdrag. Till exempel om en har små ögon kan de vilja avleda uppmärksamheten till håret. Var det av någon anledning, om du

vill att din frisyr ska vara mer uttalad kan du prova hårfärgning.

Det kan finnas olika former av hårfärgning. Det kan vara full hårfärgning eller snittad hårfärgning. Du bör rådfråga din stylist om vilken typ av hårfärgning som passar dig.

En annan viktig punkt att komma ihåg att välja en frisyr är att frisyren ska matcha ens personlighet. Om du har en tom pojkaktig personlighet kan du välja bobfrisyrer. Om du vill se elegant ut i en fest kan du sporta en bulle eller chignon. På samma sätt om du är student bör du välja en frisyr som är subtil och passar din personlighet. Vi rekommenderar att du väljer en frisyr som får dig att känna dig mer självsäker och inte tvärtom.