I den här artikeln kommer vi att diskutera några grundläggande fakta om det 1 månader gamla barnet. 1 månad gammal betyder att viken just har hämtats hem från sjukhuset bara några dagar tidigare. Detta är en av de gånger då barnet kräver intensivvård och om du är ny på det här jobbet, kommer de fakta som diskuteras i den här artikeln uppenbarligen att hjälpa dig. Detta är en av de tider då både mamman och resten av familjemedlemmarna blir riktigt känslomässiga eftersom det finns en liten vinkel eller en liten kung som sover nästan hela dagen framför ögonen. Många åtgärder måste vidtas när det gäller barnets utveckling, mat (utfodring), vård, sömn, leksaker och till och med milstolpar. Vi kommer att diskutera en efter en.

1 månad gammal bebis

Första månaden gammal bebis – Vikt, vård, utveckling & Milstolpar:

Låt oss se hur vi är under den första månaden nyfödda barnomsorg och vad vi ska göra i hans utveckling i detta skede.

Vikt (1 månad gammal barnvikt):

Detta är en av de viktigaste sakerna när det gäller ett nyfött barn. När barnet är nästan en månad gammalt bör en viktkontroll göras som innebär att barnet ska mätas om det väger tillräckligt eller inte eller om han eller hon är överviktig (vilket kan vara problem senare) och enligt det har en framtida kost att fixa.

Barnet som mest ammas får inte mer än denna gräns, 112-120 gram vilket betyder att barnet kommer att väga 4-7 uns per vecka. Barnets vikt bör kontrolleras nästan varje vecka eller per månad under de första sex månaderna. Varje månad bör barnet väga cirka 1/2 till 1 kilo. Det betyder att det borde vara en ökning med 1/2 till 1 kilogram vikt per månad. Detta är ett av de viktigaste stegen när det gäller att ta intensiv vård av barnet och bör följas strikt.

1 månad gammal babyvård:

Nu när en ny medlem har kommit in i din familj och ditt liv har ditt liv förmodligen förändrats mycket. Mycket kärlek och strikt beteende bör läggas på när det gäller att ta hand om den 1 månader gamla bebisen. Varje dag kommer att vara som en utmaning för dig, eftersom barnet växer varje dag. Behovet av en 1 månad gammal bebis är ganska grundläggande, men det kan finnas viss oförutsägbarhet och osäkerhet i deras beteende. Du måste vara förberedd på alla möjliga resultat. Ett barn på 1 månad måste serveras ofta (utfodring). De flesta barn i denna ålder sover nästan hela dagen. Det finns dock några bebisar som visar ett annat beteende där de plötsligt vaknar med vissa intervall. Nu är ditt jobb att se till att barnet får ordentlig sömn annars blir barnet ganska lätt sjukt om det inte finns ordentlig sömn.

1 månad gammal barnmatning:

Barnet ska matas minst 6 gånger per 24 timmar när det är 1 månaders ålder. Under de första 6 månaderna ska bröstmjölk vara den enda kvällsmaten, lunch, middag, frukost för barnet. Försök inte påverka arvingarnas matvanor, annars kan de bli störda och senare kommer det att resultera i brist på tillväxt. Barnet vet hur mycket det behöver dricka och om de är för tidiga är det ett annat scenario. Detta är ett av de viktigaste stegen som måste beaktas innan barnet matas.

1 månad gammal bebis sömn:

Sömn är ett av barnets primära krav. Barnet ska ha goda möjligheter att sova ordentligt. Sömn är det som får barnet att växa faktiskt. Ett av barnets främsta behov är sömn i detta skede. Miljön ska utformas på ett sådant sätt att barnet får ordentlig sömn. Rummet bör göras helt ljudisolerat. Om det inte är möjligt bör alla fönster och dörrar vara stängda så att det finns tillräckligt med utrymme för en 1 -åring att andas. Barnet bör placeras vid spjälsängen, även om det är 1 månad gammalt för att ge dem en effektiv sömntid.

Utveckling (1 månad gammal bebisutveckling):

Barnets vikt ökar ganska bra och det sover också. Det betyder att barnet utvecklas utan några dåliga tecken på utveckling. Om barnet av vissa skäl inte väger ordentligt, är det nödvändigt att leksaken konsultera en professionell.

Vid det här laget kommer barnet att kunna identifiera modern och kommer att kunna röra sig och stänga och öppna ögonen också. Detta är en av de mest grundläggande utvecklingen som den 1 månad gamla bebisen måste passera. Barnet kommer nu att veta om vikten av att andas även om det inte vet om termen. Barnet kommer också att reagera på ditt milda och vänliga beteende. Svarstiden varierar från barn till bebis.

1 månad gammal barnmat, leksaker och milstolpar:

Lek och interaktion är ett av barnets grundläggande behov just nu. Leksaker som är lämpliga för barnet att hålla i handen bör köpas. Barnmat inkluderar mammas bröstmjölk och om något annat rekommenderas läkare.

Barnets utvecklingsmilstolpar inkluderar, identifiering av människor, kolikaktigt beteende, alarmerande överordnade om obehag, passivt och lugnt beteende. Detta är några av de grundläggande tecknen som barnet måste visa för att bevisa att det utvecklas ordentligt. Dessa var några av de 1 månader gamla utvecklingsmilstolparna.

Vid sidan av alla dessa attribut, bör barnet hållas säkert, bör förses med tillräckligt med utrymme för interaktion och lek, etc. Barnet bör också lära sig några egenvårdsåtgärder. Tillsammans med barnet måste mamman ta hand om sig själv också.

Om du är angelägen om att veta om de olika utvecklings-, sömn-, utfodringskraven för barnet, hittar du ovanstående artikel pedagogisk. Om du är villig att ta hand om din bebis och av en tillfällighet är en första timer, så har du naturligtvis kommit till rätt ställe.